Horoskooppimerkit

Intohimohoroskooppi paljastaa, missä asioissa loistat elämässäsi ja millainen työ sopii sinulle parhaiten

Eri horoskooppimerkit loistavat eri asioissa. Neitsyt on parhaimmillaan auttaessaan muita. Vesimies haluaa luoda uutta omin päin, ja rapu nauttii perhe-elämästä. Lue, mikä on horoskoopin mukaan sinun intohimosi.
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Oinas (21.3. −20.4.) on elementissään johtajana

Oinaan vahvuuksia ovat pelottomuus, energisyys ja heittäytymiskyky. Tämä tulimerkki on luontainen johtaja, joka osaa motivoida muita vaikeina hetkinä. Hän ei säästele itseään, vaan näyttää alaisilleen esimerkkiä, käärii hihansa ja käy hommiin.

Oinaat ovat luovia ja monipuolisia ihmisiä. He ovat kiinnostuneita liike-elämästä, organisaatioiden kehittämisestä ja kouluttamisesta. Myös taidealoille ja vapaaehtoistyöhön hakeutuvat oinaat ottavat alallaan johtajan roolin. Kaikki eivät tosin pidä tästä, ja pehmeillä aloilla oinasta voidaan pitää aggressiivisena pomottajana.

Älä tyydy kykyjäsi pienempiin saappaisiin, sillä turhautuminen tekee sinusta sietämättömän. Harkitse yrittäjän, itsenäisen kouluttajan, konsultin tai vapaan taiteilijan uraa. Kestät epävarmuutta, ja näissä töissä saat kulkea omaa polkuasi.

Härkä (21.4. −20.5.) nauttii käytännöllisestä organisoinnista

Härkä on maanläheinen, aistillinen ja realistinen horoskooppimerkki. Hän on elementissään keittiössä ja puutarhassa. Myös raha-asiat, muista huolehtiminen ja käytännön asioiden organisointi luonnistuvat häneltä helposti.

Härkä kukoistaa tehdessään työtä, josta hän saa välitöntä ja konkreettista palautetta. Hän nauttii asiakaspalvelusta, ruoanlaitosta, sisustamisesta ja talouspulmien ratkomisesta. Härkä voi saada myös suurta tyydytystä ollessaan kotiäiti tai -isä, joka pitää perheen langat käsissään, hoivaa, järjestelee ja nikkaroi.

Teoreettiset, abstraktit ja epävarmat alat ajavat härän hulluuden partaalle. Ura pätkätutkijana, apurahakirjailijana tai media-alalla on tuskin sinua varten. Turvaton työ tekee sinusta aran ja passiivisen, turvallinen ympäristö voimakkaan.

Kaksonen (21.5. −20.6.) rakastaa kirjoittamista ja viestintää

Sanansaattajan planeetta Merkurius hallitsee kaksosia ja tekee merkistä älykkään, joustavan ja sosiaalisen. Kaksonen elää luovuuden ja ajatusten maailmassa. Muut ihmiset ovat hänelle keskustelukumppaneita, joiden kanssa vaihdetaan ideoita.

Nokkeluus ja verbaalius vievät kaksoset usein kirjallisuuden, journalismin, markkinoinnin ja esiintymisen maailmaan. Tämä tähtimerkki loistaa saadessaan keksiä, viestiä ja vaikuttaa. Kaksoset on myös vaihtelunhaluinen persoona, ja elämän pitää olla monipuolista, jotta se inspiroisi häntä.

Kaksosten on vaikea ymmärtää byrokratiaa, ja he jaksavat hoivata vain omia perheenjäseniään. Sosiaali- tai terveysalan työ valtion palveluksessa ei siis ole sinua varten. Sen sijaan elämä vapaana kirjailijana tai toimittajana on kuin tehty sinulle.

Rapu (22.6. −20.7.) omistautuu rakkailleen ja kodilleen

Rapu on erittäin herkkä persoona, jolle läheiset ovat tärkeitä. Ravut ovat usein perheihmisiä, jotka viihtyvät parhaiten kotona ja ystäviensä kanssa. Sisäinen maailma vetää tätä merkkiä enemmän puoleensa kuin raha, maine tai ura.

Mainetta ja valtaa tärkeämpää ravulle on se, että työ tuntuu merkitykselliseltä ja mielekkäältä. Ravun kiinnostuksenkohteet liittyvät usein hoivaamiseen, käsitöihin, ruoanlaittoon, kauniisiin tavaroihin ja taiteeseen. He eivät ahdistu rutiineista, vaan tarvitsevat turvallisia rakenteita, joka pitävät maailman raiteillaan.

Intohimosi voi löytyä sosiaalialalta, gastronomiasta, käsitöistä, taiteesta tai antiikista. Muista, että intohimo ei silti ole aina sama asia kuin työ. Voit olla tyytyväinen rutiininomaisessa työssä, josta saat rahaa ja turvaa, ja voit toteuttaa itseäsi vapaa-ajalla.

Leijonan (23.7. −22.8.) elämäntehtävä on loistaa estradilla

Leijona kokee esillä olemisen elämäntehtäväkseen. Hän on johtajaluonne, joka on parhaimmillaan suojeleva, lojaali ja hauska. Leijonat ovat itsevarmoja ja luovia persoonia, jotka nauttivat esiintymisestä ja riskeistä.

Boheemit leijonat ovat usein esiintyviä taiteilijoita, kuten laulajia, näyttelijöitä tai malleja. Konservatiivisemmat leijonat hakeutuvat liike-elämään tai juridiikan pariin, mutta hekin haluavat loistaa työssään. Nämä leijonat pyrkivät esimiesasemaan, aloittavat projekteja ja perustavat omia asianajotoimistoja.

Leijona rakastaa rahaa, mutta älä tyydy siihen, vaan etsi henkisiä haasteita. Turhautuneena muutut itsekkääksi ja laiskaksi. Teet palveluksen itsellesi ja muille, kun tähtäät korkealle ja tavoittelet materian lisäksi vastuuta ja kehittymistä.

Neitsyt (23.8. −22.9.) toteuttaa itseään tukemalla muita

Neitsyet haluavat harvoin tilaa omille mielipiteilleen. He ovat parhaimmillaan auttaessaan muita ja ratkoessaan ongelmia. Kuunteleminen, tarkkailu, organisointi ja suunnittelu sujuvat tältä analyyttiseltä ja empaattiselta luonteelta leikiten.

Herkät, mutta pedantit neitsyet ovat hyviä opettajia ja valmentajia. Kiinnostus terveyteen voi viedä neitsyen esimerkiksi opetusalalle, psykologiksi tai hyvinvointivalmentajaksi. Neitsyet ovat myös analyyttisiä ja pitkäpinnaisia. Nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia tutkijan työssä ja taloushallinnossa.

Tyynen kuorensa alla neitsyet ovat usein neuroottisia. Saat pidettyä pelkosi hallinnassa, kun elämässäsi on säntillisyyttä. Älä kuitenkaan takerru rutiineihin liikaa, sillä ne voivat tukehduttaa sisäisen liekkisi. Tällöin muutut nipottavaksi kiukuttelijaksi.

Vaa´an (23.9−22.10.) kutsumus on diplomatia

Kuuntelutaito, joustavuus ja tahdikkuus luonnehtivat vaakaa. Hän on sovittelija ja tasapainottaja niin töissä kuin kotonakin. Lakiin, johtamiseen ja diplomatiaan liittyvät työt ovat vaa´alle luontaisia. Vaa´at ovat myös monipuolisia esteetikkoja, jotka loistavat musiikissa ja kuvataiteissa.

Elämä, jossa työ, harrastukset ja ihmissuhteet ovat tasapainossa, on vaakaihmisen unelma. Lisäksi työn pitää palvella jotain suurempaa asiaa, joka tuottaa ihmisille hyvinvointia. Vaa´an intohimo löytyy usein sosiaalisesta esimiestyöstä, jossa hän saa tukea muita.

Erakoituminen, paineet ja tulostavoitteet kammottavat vaakaa. Sinun ei kannata hakeutua yksinäiseen tai stressaavaan työhön. Esimerkiksi provisiopalkkainen myyntityö on lempeälle ja mukavuudenhaluiselle vaa’alle raskasta.

Skorpioni (23.10. −22.11.) etsii elämän syvintä tarkoitusta

Skorpionit ovat syvällisiä pohdiskelijoita, jotka kiinnostuvat psykologiasta, uskonnoista, ihmissuhteista ja terveydestä. Skorpioni voi päätyä esimerkiksi papiksi, psykiatriksi, sairaanhoitajaksi, lääkäriksi tai henkilöstöasiantuntijaksi. Myös historian mysteerit, rikokset ja ihmismielen pimeä puoli kiehtovat häntä.

Kun skorpioni löytää unelma-ammatin, hän uppoutuu siihen täysin. Työ ei kuitenkaan ole skorpionin elämän keskipiste. Tämä merkki pohtii koko ajan, mikä on elämän tarkoitus. Se voi löytyä uran sijaan myös rakkaudesta, perheestä tai henkisestä valaistumisesta.

Skorpioni on addiktoituva luonne, jolle intohimosta voi tulla pakkomielle. On tärkeää, että kaivaudut välillä ulos kolostasi, oli se sitten koti tai työhuone. Erityisesti lapsilleen omistautuneen skorpionin pitää muistaa hemmotella myös itseään.

Jousimies (23.11. −22.12.) tutkii ja parantaa maailmaa

Jousimies on optimistinen ja utelias seikkailija. Tämä merkki on monessa mielessä maailmanmatkaaja, sillä jousimies on kiinnostunut paitsi kulttuureista, myös erilaisista aatteista ja poliittisista ideologioista. Jousimiehen elämäntehtävä onkin kokemusten kerääminen ja henkinen rikastuminen.

Jousimies löytää oman juttunsa usein matkustelusta, kansainvälisestä liiketoiminnasta tai järjestötyöstä. Jos työ liittyy maailman parantamiseen, vielä parempi. Levoton jousimies voi myös hylätä oravanpyörän ja karata reppureissaajaksi tai surffipummiksi.

Pitkäjänteisyys ja auktoriteettien kunnioittaminen eivät ole parhaita puoliasi. Harkitse kolmesti ennen kuin hakeudut valtion virkamieheksi. Pienet start up -firmat, hyväntekeväisyystyö ja yrittäjyys inspiroivat sinua enemmän.

Kauris (22.12. −19.1.) inspiroituu korkeista tavoitteista

Kauris on ahkera, kurinalainen ja vastuullinen horoskooppimerkki. Hänen kiinnostuksenkohteensa ovat konkreettisia, ja ne liittyvät usein tekniikkaa, talouteen, imagoon ja organisaatioiden kehittämiseen. Vaatimattoman kuorensa alla kauris nauttii myös vallasta ja mammonasta.

Kauriit ovat uraihmisiä, joille työ on kaikki kaikessa. Tekniset työt, rahoitusala sekä pr-työ politiikassa tai suuryrityksessä ovat tälle horoskooppimerkille innostavia haasteita. Kauris voi tehdä niissä myös paljon rahaa, mikä motivoi häntä.

Vaikka rakastaisit uralla etenemistä, rahaa ja valtaa, muista, että työ on vain työ. Urakeskeisimmänkin kauriin kannattaa ladata akkujaan kulttuurilla ja ihmissuhteilla, ettei intohimo muutu kylmäksi ja pinnalliseksi suorittamiseksi.

Vesimies (20.1. −19.2.) haluaa rikkoa rajat ja säännöt

Vesimiehet ovat itsenäisiä ja pelottomia idealisteja. He ovat kiinnostuneempia henkisyydestä ja universumista kuin arkisista yksityiskohdista. Vesimies löytää kutsumuksensa usein ympäristönsuojelusta, tieteestä, taiteesta tai ihmisoikeustyöstä. Tärkeintä on luoda uutta ja kyseenalaistaa, ei säilyttää vanhaa.

Vesimiehen merkki yhdistetään uudistumiseen. Vesimies haluaa kehittyä jatkuvasti sekä ihmisenä että työntekijänä. Hän ei pelkää, vaikka hänelle muodostuisi maine kapinallisena ja hankalana tyyppinä – päinvastoin.

Teet palveluksen itsellesi ja koko maailmalle, kun et pakottaudu muiden sanelemiin normeihin. Seuraa rohkeasti tähteäsi, mutta kohtele muita vastuullisesti. Älä roikota kumppaniasi epävarmuudessa, jos parisuhde ei ole suurin unelmasi.

Kalat (20.2. −20.3.) uppoutuu mielikuvitusmaailmaansa

Kalat on intuitiivisin, herkin ja empaattisin horoskooppimerkki. Kaloilla on vilkas mielikuvitus ja voimakas eläytymiskyky. Kalojen intohimo liittyy usein taiteeseen, erityisesti näyttelemiseen, maalaamiseen tai musiikkiin. Voimakas hoivavietti taas vetää kaloja perheen ja mielenterveys-, vanhus- tai päihdetyön pariin.

Kalojen tarve ilmaista itseään ja rakastaa on suorastaan pakahduttava. Upeimmillaan he luovat omaperäistä taidetta ja pelastavat ihmisiä. Liian täydellinen omistautuminen taiteelle ja rakkaille voi kuitenkin näännyttää tämän herkän persoonan.

Myös liian rutiininomainen ja suorittava työ ahdistaa kaloja. Jos päivätyösi on tällainen, hae elämääsi inspiraatiota taideharrastuksista tai vapaaehtoistyöstä. Ne voivat avata sinulle vielä kypsässä iässä uusia, innostavia polkuja.

Lähteet: Horoscope.com., Mastering The Zodiac, Soul Astrologer

Lue myös

Suosittelemme