horoskooppimerkkien luonteenpiirteet
Horoskooppimerkit

Juoruileva hurmuri, empaattinen sottapytty… Horoskooppimerkkien vihatuimmat ja rakastetuimmat luonteenpiirteet

Jokaisella horoskooppimerkillä on ärsyttävät ja ihanat puolensa. Rapu on loistava hoivaaja, mutta armoton mököttäjä. Skorpioni palvoo läheisiään, mutta ei anna anteeksi. Lue, mitä piirteitäsi muut rakastavat ja vihaavat.
Teksti: Janica Brander

Oinas (21.3.−20.4.) innostaa ja pompottaa vuorotellen

Oinaan paras luonteenpiirre on ehtymätön optimismi. Jos oinaan matkaan tulee mutka, hän ei lannistu – kysehän on vain mielenkiintoisesta haasteesta. Oinaalla on kyky valaa uskoa myös muihin ja hän on lähipiirinsä luottotsemppaaja.

Valitettavasti oinas on myös kärsimätön räjähtelijä. Hän turhautuu, jos asiat eivät etene tai muut eivät alistu hänen tahtoonsa. Tämä ärsyttää etenkin niitä, jotka haluavat pohtia asioita rauhassa ennen päätöksentekoa.

Oinaan ei tarvitse hillitä innokkuuttaan, mutta hänen on ymmärrettävä, että muutokset ottavat aikansa. Toisia ei voi pakottaa osaamis- ja mukavuusrajojensa ulkopuolelle, ja joskus on parempi kastautua vähitellen kuin syöksyä pää edellä avantoon.

Lue myös: Näin luot positiivista ilmapiiriä työpaikallesi

Härkä (21.4.−20.5.) on luotettava jukuripää

Härkä tekee, minkä lupaa. Tätä luotettavampaa ja turvallisempaa horoskooppimerkkiä saa hakea. Härkä on ystäviensä lohduttava olkapää, joka järjestelee muiden asiat, kun näillä on vaikeaa. Hän osoittaa rakkautensa konkreettisella hoivalla.

Pahimmillaan härän vakaus kääntyy joustamattomuudeksi. Vaikka maailma muuttuisi, hän pitää itsepäisesti kiinni hölmöistäkin periaatteista. Härkä on myös laiskottelija, joka ei syty helposti ystäviensä spontaaneista ideoista.

Härän kannattaa päivittää periaatteensa säännöllisesti. Aikuisena ei kannata noudattaa jääräpäisesti ideologiaa, joka on syntynyt teini-iässä. Elämä on myös antoisampaa, kun uskaltaa heittäytyä hulluttelemaan eikä makoile aina kotisohvalla.

Testaa: Oletko sinä luotettava?

Kaksoset (21.5−20.6.) hurmaa ja ärsyttää höpötyksellään

Muut rakastavat kaksosten sanavalmiutta ja älyä. Hän on loistava tunnelmanluoja, nokkela keskustelija ja humoristi. Tämän elohopean seurassa ei ole koskaan tylsää, ja hän tekee kaikkensa, jotta ihmiset pitäisivät hänestä.

Kaksosten miellyttämisenhalu ja supliikkitaidot ovat myös hänen ärsyttävimpiä piirteitään. Kaksosilla on taipumus puhua päälle, värittää juttujaan ja laverrella salaisuudet. Hän keksii uskomattomia selityksiä yrittäessään peitellä valehteluaan.

Kaksosten pitäisi luottaa itseensä ja hyväksyä se, että kaikki eivät pidä kaikista. Kun hän ei yritä miellyttää muita, juoruilun- ja liioitteluntarve lieventyvät. Suurin osa ihmisistä ihastuu tähän hurmuriin, joten parin ihmisen suosion vuoksi ei kannata valehdella.

Lue myös: Missä menee hyvän ja pahan juorun raja?

Rapu on (22.6.–22.7.) on hoivaava yliherkkis

Ravun ihanin luonteenpiirre on hänen hoivaavuutensa. Oli kyseessä eläin tai ihminen, ravulla riittää aikaa ja empatiaa. Hän on se, joka soittelee läheisilleen ja kyselee, onko näillä pakkasella tarpeeksi vaatteita ja helteellä aurinkovoidetta.

Ravun tunteellisuus läikkyy kuitenkin välillä ylitse. Hän loukkaantuu yhdestä hölmöstä lauseesta ja mököttää viikkoja. Ravulla on myös tapana nostalgisoida ja murehtia menneitä. Nykyhetkestä nauttiminen on hänelle vaikeaa.

Ravun tunteellisuus on suloista, jos hän pitää järjen mukana kiihdyttävissä tilanteissa. Toisten hölmöt möläytykset kannattaa ohittaa, ja elämästä saa enemmän irti, kun on elää hetkessä eikä haikaile eilispäivää.

Lue myös: Empatiaa on 4 erilaista muotoa – miten sinun empatiasi ilmenee?

Leijonan (23.7.−22.8.) karisma lumoaa ja alistaa

Leijona on tähtiradan karismaattisin horoskooppimerkki. Hänen parhaita puoliaan ovat lämpö ja viihdyttävyys. Leijona on maaginen hurmaaja ja suojelija, joka luo itselleen hovin. Hyvinä päivinä hän palkitsee alamaisensa, huonoina rankaisee heitä.

Leijonan pahin luonteenpiirre on itsekäs hedonismi. Hän suhtautuu muihin kuin palvelijoihin, joiden on palvottava ja passattava häntä. Leijona ei kestä kilpailua, joten alamaiset eivät saa loistaa yhtä kirkkaasti kuin hän.

Ikä onneksi tasoittaa leijonan egoismia. Hänestä voi kasvaa viisas persoona, jos hän ymmärtää, että ystävät ovat hänen liittolaisiaan, eivät kilpailijoitaan. Kiusaaminen ja kontrollointi ajaa ihmiset pois. Kunnioitus taas maksaa itsensä takaisin.

Lue myös: Oletko kontrollifriikki? Liika kontrolli on merkki turvallisuuden kaipuusta

Neitsyen (23.8.−22.9.) nokkeluus kääntyy nillittämiseksi

Neitsyen järjestelmällisyys synnyttää ihailua. Tämä älykäs ja avulias horoskooppimerkki ratkoo analyyttisesti kodin ja työpaikan pulmat. Neitsyt ei ole hajamielinen professori, vaan käytännöllinen työmyyrä.

Neitsyen parhaat puolet ovat myös hänen heikkouksiaan. Analyyttisyys kääntyy ylikriittisyydeksi itseä ja muita kohtaan. Neitsyellä on myös tapana torpata luovien ihmisten tunteen palo. Hän on kyyninen ja valittaa pikkuasioista.

Neitsyt voi saavuttaa elämässään upeita asioita, jos hän uskaltaa antaa tilaa sattumille, tunteille ja luovuudelle. Muiden inspiraatiota ei kannata latistaa, vaan palautetta voi antaa pehmeästi. Neitsyen kannattaa myös ottaa oppia rohkeiden heittäytymisestä.

Keskustele: Elämää pessimistin kanssa, miten jaksatte?

Vaaka (23.9.−22.10.) sovittelee sietämättömyyksiin asti

Vaa´an parhaita puolia ovat hänen oikeudentajunsa ja reiluutensa. Hän on sovittelija, joka ei suosi tai syrji. Vaaka osaa myös laukaista jännitteitä kireissä tilanteissa. Jo hänen läsnäolonsa rauhoittaa stressiherkkiä ihmisiä.

Vaa´an heikkous on hänen kyvyttömyytensä tehdä päätöksiä. Vaa´asta on mahdotonta nyhtää selvää vastausta, sillä hän jää pohtimaan loputtomasti eri vaihtoehtoja. Läheiset toivovat, että vaaka jahkailisi vähemmän ja toimisi ripeämmin.

Vaa´an kannattaa asettaa itselleen aikarajoja. Näin päätöksiä tulee tehtyä vaikka puolipakolla. Vaakaihmisen pitää hyväksyä se, että virheet ovat osa elämää. On kuitenkin parempi tehdä välillä vääriä valintoja kuin arpoa ikuisuuksia.

Lue myös: Näin helpotat ja nopeutat päätöksentekoa

Skorpioni (23.10.−22.11.) sytyttää ja polttaa muut loppuun

Elämä skorpionin kanssa on kaukana tylsästä. Tämä intohimoinen horoskooppimerkki näkee arjessa merkityksellisyyttä ja auttaa muitakin löytämään inspiraationsa. Hän rakastaa syvästi ja huolehtii tärkeistä ihmisistään vaivoja säästelemättä.

Skorpionin raivostuttavin piirre on draamailu. Hän ei voi ohittaa ärsyttäviä asioita, vaan takertuu, jankuttaa, taistelee ja hautoo niitä vuosikausia. Hän saattaa katkaista välit loukkaannuttuaan sydänjuuriaan myöten yhden typerän vitsin vuoksi.

Elämä on helpompaa sekä skorpionille että hänen lähipiirilleen, kun hän opettelee päästämään irti. Kaiken vuoksi ei kannata taistella. Energiaansa on turha tuhlata jatkuvaan kostotoimien suunnitteluun ja katkeraan vatvomiseen.

Keskustele: Onko teille herännyt erotessa hirveä kostonhimo?

Jousimies (23.11.−22.12.) on rohkea, mutta tahditon

Tämän horoskooppimerkin vahvuus on itsenäisyys. Jousimies antaa puolisolleen tilaa, sillä hän ei elä tämän kautta. Hän rohkaisee ystäviään, työkavereitaan ja lapsiaan oma-aloitteisuuteen ja rohkeuteen. Kyttäämistä jousimies kavahtaa.

Itsenäisyytensä vuoksi jousimies on toisinaan vastuuton. Hän huitelee omia teitään pitkin miettimättä muiden tunteita. Jousimies ei myöskään ymmärrä suorapuheisuuden ja tahdittomuuden eroa. Hänen mölöyttelynsä aiheuttaa muille välillä mielipahaa.

Jousimiehen pitää ymmärtää, että itsenäisetkään eivät pärjää yksin. Vaikeita tilanteita ei voi paeta omaan maailmaansa, vaan teoistaan pitää ottaa vastuu. Aikuisen on myös käyttäydyttävä fiksusti. Joskus on parempi olla hiljaa yhteisen hyvän vuoksi.

Keskustele: Kaverini töksäyttelee loukkaavasti

Kauriin (22.12.­−19.1.) ahkeruus lipsuu perfektionismiksi

Kauriin ahkeruus on omaa luokkaansa. Hän on työpaikan ja perheen moottori, joka puurtaa pikkutunneille. Kauris osaa myös motivoida ponnettomampia tyyppejä. Rakkailleen hän järjestää upeita yllätyksiä rahaa ja vaivaa säästelemättä.

Kauriin on valitettavasti vaikea irrottautua töistään ja läheiset kärsivät tästä. Hän ylisuorittaa niin paljon, että muut vaikuttavat hänen rinnallaan laiskoilta. Työnantaja voi vaatia koko tiimiltä kohtuuttomuuksia, jos hän pitää kauriin tasoa normaalina.

Kauriin on opeteltava kohtuullisuutta, jotta hän ei pala loppuun ja näännytä muita. Kauriin ylisuorittaminen kumpuaa usein epävarmuudesta. Kun hän oppii rakastamaan itseään virheineen, perfektionismikin hellittää.

Lue myös: Oletko piiloperfektionisti? 7 paljastavaa merkkiä

Vesimies (20.1.−19.2.) parantaa maailmaa perheen kustannuksella

Vesimies on humanisti, jonka jaloutta muut kunnioittavat. Hän ei välitä mammonasta, vaan maailmasta. Muut ihailevat hänen innokkuuttaan työskennellä vähäosaisten, syrjittyjen, eläinten ja ympäristön hyväksi.

Vesimies uppoutuu maailmanparannusprojekteihinsa niin syvälle, että unohtaa välillä läheisensä. Tämä saa muut raivon partaalle. He yrittävät vangita vesimiehen huomion, mutta tämä leijailee omissa sfääreissään laput silmillä.

Vesimiehen kannattaa muistaa, että hän ei voi pelastaa maailmaa, ellei hän pidä huolta omasta tontistaan. Ystävien ja perheen tuki ei saa olla itsestäänselvyys. Joskus pienet teot rakkaiden hyväksi ovat tärkeämpiä kuin yritykset pelastaa koko planeetta.

Keskustele: Olen kuulemma hankalasti lähestyttävä

Kalat (20.2.−20.3.) kuuntelee muita liiankin kiltisti

Kalojen mielikuvitus ja luovuus ovat omaa luokkaansa, joten hän on kiehtovaa seuraa. Tämä ihmisläheinen horoskooppimerkki jaksaa myös kuunnella muita. Hänellä on suorastaan yliluonnollinen kyky helpottaa yksinäisten oloa.

Kalojen luovuuden kääntöpuoli on epäjärjestelmällisyys, empaattisuuden sinisilmäisyys. Kalat on kuin sotkuinen lapsi, joka uskoo löperöimmätkin valheet. Pahimmillaan läheiset joutuvat siivoamaan hänen jälkensä ja maksamaan hänen velkansa.

Yltiöempaattisen kalojen pitää oppia asettamaan rajansa. Hän ei voi olla koko maailman lohduttaja, eikä jokaista nyyhkytarinaa pidä uskoa. Arkista ryhdikkyyttä oppii, jos oppihaluja riittää. Projektin voi aloittaa hankkimalla kalenterin ja katsomalla kelloa.

Testaa: Oletko sinisilmäinen

Lähteet: Relationship RulersYour Tango, Zodiacfire

X