Horoskooppimerkit

Koirahoroskooppi – tällainen koirasi on horoskooppimerkkinsä mukaan

Onko koirasi laiskottelua rakastava härkä, älykäs kaksonen vai rapsutuksista nauttiva rapu? Lue, mitä tähdet paljastavat koirasi persoonallisuudesta.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Onko koirasi laiskottelua rakastava härkä, älykäs kaksonen vai rapsutuksista nauttiva rapu? Lue, mitä tähdet paljastavat koirasi persoonallisuudesta.

Rotu määrittelee paljon koiran luonnetta. Samanrotuiset koirat voivat kuitenkin olla kuin yö ja päivä, kun koirien persoonia tarkastelee yksityiskohtaisemmin. Kenties tähtimerkit ovat osasyy näihin luonne-eroihin.

Oinaskoira (20.3.–19.4.) on rohkea ja utelias

Oinaskoira haluaa olla omistajansa elämän keskipiste. Koiralaumassa oinaskoira on luontainen johtaja. Oinaskoira on luotettava, rohkea ja vahva. Lisäksi se on myös äärimmäisen älykäs ja leikkisä. Luontainen uteliaisuus ja itsevarmuus saattavat tehdä oinaskoirasta hieman onnettomuusherkän.

Aktiivinen ja energinen oinaskoira nauttii agilitystä, frisbeellä leikkimisestä ja pitkistä kävelylenkeistä.

Härkäkoira (20.4.–20.5.) rakastaa ruokaa ja laiskottelua

Härkäkoira on voimakas, hiljainen ja päättäväinen. Härkäkoira saattaa olla itsepäinen, mutta suostuu kyllä tekemään kaiken, mitä omistaja siltä pyytää, jos hän saa tarpeeksi aikaa pyyntöjen suorittamiseen. Härkäkoirat ovat luonnostaan ujoja ja pelkäävät kovia ääniä ja kaaosta. Siksi härkäkoirat tarvitsevatkin tasapainoisen ja rauhallisen ympäristön, jossa he eivät stressaannu ja kokevat olevansa turvassa.

Härkäkoira on hyvin mukavuudenhaluinen ja rakastaa ruokaa ja laiskottelua. Siksi omistajan on tärkeää huolehtia härkäkoiransa linjoista ja liikkumisesta.

Kaksoskoira (21.5.–20.6.) on nopea oppimaan

Kaksoskoira on seurallinen, älykäs ja nopea oppija. Kaksoskoira ei ole kaikista helpoin koulutettava kärsimättömyytensä vuoksi. Se myös kiintyy todella vahvasti omistajaansa, minkä takia eroahdistus on tyypillistä juuri kaksoskoirille.

Vaikka kaksoskoira ei ole helpoin koulutettava, sillä on todella paljon potentiaalia. Hyvin koulutettu kaksoskoira on todellinen tähti, joka rakastaa taitojensa esittelemistä. Siksi kaksoskoira onkin kuin luotu kilpailemaan.

Rapukoira (21.6.–22.7.) nauttii rapsutuksista

Rapukoira on ihmisrakas ja äärimmäisen suloinen. Uudet paikat ja ihmiset saattavat jännittää rapukoiraa, joka kuitenkin heti uusia ihmisiä tavatessaan lumoaa kaikki söpöydellään. Rapukoirat rakastavat paijauksia ja rapsutuksia sekä tykkäävät herkuttelusta.

Rapukoira haluaa tietää olevansa tarpeellinen omistajalleen. Siksi omistajan onkin tärkeää kehua rapukoiraansa säännöllisesti ja mahdollisimman usein.

Leijonakoira (23.7.–22.8.) haluaa olla huomion keskipiste

Leijonakoira on jalo, peloton, ylväs ja uskollinen – sekä äänekäs. Leijonakoira rakastaa haukkumista. Leijonakoira tietää arvonsa ja osaa ottaa tilansa haltuun. Koti onkin leijonalle tärkeä paikka, jonne hän ei päästä ketä tahansa tuntemattomia.

Leijonakoirat rakastavat ulkona oleskelemista. Lisäksi leijonakoirat ovat todella näyttäviä ja nauttivat huomion keskipisteenä olemisesta, minkä takia ne sopivatkin täydellisesti näyttelykoiriksi rodusta riippumatta.

Neitsytkoira (23.8.–22.9.) on tyyni ja rauhallinen

Neitsytkoira on tyyni, rauhallinen ja rutiineja rakastava. Omistajalleen neitsytkoira yrittää olla paras mahdollinen koira tilanteessa kuin tilanteessa. Se seuraa omistajaansa paikasta toiseen, ja onkin siksi loistava koira paljon ulkoileville ja matkustaville.

Vaikka neitsytkoira on lempeä, se ei juuri välitä pienistä lapsista. Onnellisin neitsytkoira on, kun se saa palvella omistajaansa. Siksi se sopii täydellisesti työkoiraksi.

Vaakakoira (23.9.–22.10.) on vaikea koulutettava

Vaakakoira on vilkas, lempeä ja spontaani. Vaakakoira on haastava koulutettava, sillä se ei jaksa keskittyä kauaa yhteen asiaan. Vaakakoira tarvitseekin jatkuvaa hellävaraista kuria. Vaakakoiran kanssa eläminen on yhtä neuvottelua ja koulutettujen asioiden kertaamista.

Vaakakoira uskoo, että se, mikä sopii ihmiselle, sopii myös koiralle. Vaakakoiralla on esimerkiksi taipumus syödä vain silloin, kun haluaa. Parhaiten vaakakoira sopii ainoaksi kotikoiraksi.

Skorpionikoiralla (23.10.–21.11.) on voimakas tahto

Skorpionikoira on voimakastahtoinen, intensiivinen ja itsekunnioitusta tihkuva. Skorpionikoira ei koskaan unohda, miten häntä on kohdeltu – hyvässä ja pahassa. Skorpionikoirat ovatkin joko ihmisen parhaita ystäviä tai pahimpia vihamiehiä.

Skorpionikoiran omistajan on tärkeää muistaa, että ihminen on aina suurempi kuin tämä koira. Muuten asetelma voi kääntyä päälaelleen. Koska skorpionikoira on hyvin intohimoinen ja vieteilleen valpas, se soveltuu loistavasti jatkamaan sukua.

Jousimieskoira (22.11.–20.12.) on itsenäinen ja luotettava

Jousimieskoira on itsenäinen, haasteita rakastava ja luotettava. Jousimieskoira haluaa luoda omistajaansa ainutkertaisen yhteyden ja rakastaa juuri omistajansa antamaa huomiota. Tuntemattomien huomiolla ei ole jousimieskoiralle niinkään väliä.

Hyvin koulutettuun jousimieskoiraan voi luottaa täydellisesti. Siksi jousimieskoira sopii täydellisesti avustajakoiraksi esimerkiksi sokeille.

Kauriskoira (21.12.–19.1.) on maanläheinen

Kauriskoira on maanläheinen, sosiaalinen ja mukautuva. Kauriskoira tarkkailee ja matkii jatkuvasti omistajaansa. Siksi omistajan tärkein tehtävä onkin hallita omat hermonsa. Kun omistajalla on kaikki hyvin, myös kauriskoira on onnellinen.

Kauriskoira suostuu helposti omaksumaan koiran roolin. Samaan aikaan kauriskoira on hyvin sosiaalinen ja tykkää uusien ihmisten ja eläinten tapaamisesta. Kauriskoira sopiikin hyvin esimerkiksi toimistokoiraksi ihmisten päivää piristämään.

Vesimieskoira (20.1.–18.2.) on omistajansa paras ystävä

Vesimieskoira on lempeä, leikkimielinen ja tarkkaavainen. Vesimieskoiran tavatessa monille tulee tunne, että koirassa on jotain hyvin ihmismäistä ja se tajuaa oitis, mitä siltä halutaan. Ei olekaan ihme, että vesimieskoirat sopivat mainiosti koiraroolien näyttelijöiksi erilaisiin tv-sarjoihin.

Omistajalleen vesimieskoira on paras ystävä. Vesimieskoiran kanssa onnistuvat niin rauhalliset rentoutumistuokiot kuin riehakkaat leikkihetket.

Kalakoira (19.2.–19.3.) on herkkä ja iloinen

Kalakoira on herkkä, hyväuskoinen ja iloinen. Kalakoira tervehtii jokaista ihmistä häntää heiluttaen ja uskoo kaikista vain hyvää. Toisinaan herkkä kalakoira häkeltyy ja kaipaa omistajaltaan erityistä ohjausta ja turvaa.

Kalakoira lähtee mielellään ulos sadesäällä, sillä se rakastaa vettä. Jos ulkona on lammikoita, kalakoira hyppää niistä jokaiseen. Laivakoirana oleminen on kalakoiran unelma.

Lähteet: Astrology Weekly, Dogs Naturally Magazine

Lue myös:

Näin lemmikit vaikuttavat ihmisen tunne-elämään – 4 positiivista muutosta

7 syytä, miksi koiran hankkiminen kannattaa

Uskomaton kauneuskikka: täydelliset hiukset koirasampoolla? Testasimme!

Koira tyylin mukaan – Äänestä suosikkiasi koira-omistajapareista!

X