Addiktiohoroskooppi: Härän herkkujenhimo voi olla niin kova, että hän unohtaa lämpimän ruoan syömisen.
Härän herkkujenhimo voi olla niin kova, että hän unohtaa lämpimän ruoan syömisen.
Horoskooppimerkit

Koukussa sokeriin tai pelaamiseen? Horoskooppimerkkisi paljastaa, mihin asioihin sinulla on riski addiktoitua

Härkä on altis sokeririippuvuudelle, skorpioni himoitsee seksiä ja kauris miettii työasioita aamusta iltaan. Kaikilla horoskooppimerkeillä on himonsa, johon he ovat vaarassa koukuttua. Katso, mitä addiktiota sinun kannattaa varoa.
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Oinas (21.3.–20.4.) on urheiluhullu työtykki

Oinas on kilpailunhaluinen ja suorituskeskeinen horoskooppimerkki. Hänellä on sekä henkinen että fyysinen addiktio: riippuvuus työhön ja treenaamiseen.

Oinas haluaa olla paras. Hän on myös levoton persoona, ja urheilu on hyvä tapa purkaa ylimääräistä virtaa. Oinas ei kuitenkaan pysty liikkumaan vain liikkumisen ilosta. Hän haluaa olla vahvin, nopein ja notkein. Oinas kilpailee aina ja kaikessa vähintään itseään vastaan, jos muita ei kiinnosta.

Monet oinaat ovat myös työnarkomaaneja. Jos oinas ei pura energiaansa urheiluun, hänen riskinsä koukuttua työhön on entistä suurempi. Oinas selaa työmaileja iltaisin ja punoo strategioita, joiden avulla hän voi loistaa kirkkaimmin. Oinas nauttii höyryämisestään, ja hän vetää itsensä aivan piippuun ennen kuin ylikuormitus alkaa tuntua.

Lue myös: Oinaan luonnehoroskooppi

Härkä (21.4.–20.5.) himoitsee makeita herkkuja

Suklaata, kermakakkuja, jäätelövuoria, kinuskipuroja…. Härän ajatukset pyörivät herkuissa. Makea on hänen heikkoutensa, ja härälle voi kehittyä vakava sokeriaddiktio.

Herkkujenhimo voi olla niin kova, että härkä unohtaa lämpimän ruoan syömisen. Hän korvaa lounaan pullakahveilla ja ahmii illalliseksi jäätelöä. Sokeriaddiktio aiheuttaa väsymystä ja ärtyneisyyttä. Härkä lääkitsee itseään väärin ja mussuttaa makeaa, koska se piristää hetkellisesti.

Härkä rakastaa myös materiaa. Hän on äärimmäisen pihi ja esittää köyhempää kuin on. Härkä on myös kova keräilijä. Hän haalii Muumi-mukeja, vanhoja levynkansia ja arvoautoja. Härkä ei luovu kokoelmastaan kuin äärimmäisen pakon edessä. Voi minua tyhjätaskua, hän voivottelee, vaikka kipot pursuilevat kolikoita ja kaapit antiikkia.

 Lue myös: Härän luonnehoroskooppi

Kaksoset (21.5.–21.6.) on kultturelli someaddikti

Tämä horoskooppimerkki rakastaa faktoja, meemejä ja juoruja. Ei ole yllättävää, että kaksoset koukuttuu internetiin ja sosiaaliseen mediaan, joita hän koluaa yötä myöten.

Kaksosten tiedonnälkä on loputon. Hän ahmii niin julkkiskohuja kuin kirjakritiikkejäkin. Työ, ihmissuhteet ja keskittymiskyky kärsivät, koska kaksoset näprää vähän väliä puhelintana. Sen lisäksi, että hän lukee muiden juttuja, hän kirjoittelee ja etenkin twiittaa ahkerasti.

Jos kaksoset vieroittautuu älylaitteista, hän uppoutuu kulttuuriin ja lautapeleihin. Juhlissa hän small talkaa hetken eloisasti, mutta nappaa sitten hyllystä kirjan ja vetäytyy sivuhuoneeseen lukemaan. Kirjan laskettuaankin hänen mielensä askartelee shakkisiirroissa ja Keskimaan tapahtumissa, vaikka hän esittää sosiaalista.

Lue myös: Kaksosten luonnehoroskooppi

Rapu (22.6.–22.7.) jumittuu analysoimaan rivien välejä

Mitä hän tarkoitti sanoessaan noin? Oliko katseessa jokin viesti? Rapu näkee piilomerkityksiä kaikkialla. Hänen suurin addiktionsa on ylianalysointi.

Rapu vatvoo menneitä ja spekuloi tulevaa. Viaton hyvän huomenen toivotus kääntyy hänen korvissaan sodanjulistukseksi tai rakkaudentunnustukseksi. Sanojen lisäksi rapu fiksoituu miettimään, mitä työkaveri tarkoitti kohottaessaan vasenta kulmaansa merkitsevästi.

Analysoinnissa ei olisi mitään pahaa, elleivät todellisuus ja keksitty sekoittuisi ravun mielessä. Hän ei kysy, mitä toinen ajattelee, vaan rakastaa tai vihaa tätä kiihkeästi omien tulkintojensa vuoksi. Tämä aiheuttaa mielipahaa ja riitoja. Elämä olisi helpompaa, jos rapu lykkäisi analysoinnin sivuun ja kysyisi toiselta suoraan, mitä tämä tarkoittaa.

Lue myös: Ravun luonnehoroskooppi

Leijona (23.7.–22.8.) hurahtaa design-vaatteisiin

Chanel, Gucci, Valentino – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Design-vaatteet ovat leijonan intohimo. Hän syö vaikka vedellä jatkettua ketsuppia, kunhan hepeniin riittää rahaa.

Leijona käyttää valtavasti aikaa asujensa suunnitteluun. Arkivelvoitteet unohtuvat, kun leijona selailee Vogueita, koluaa vintagekauppoja ja bongailee nettialennuksia. Hän on valmis vaarantamaan vaikka terveytensä, kunhan hän saa hoippua murtuneella nilkallaan hetken Jimmy Choon stilettikoroissa.

Vaatteiden, kenkien ja asusteiden lisäksi leijona rakastaa kaikkea kaunista – ja kallista. Hänellä on taito bongata jopa kirpputoreilta hintavimmat antiikkihuonekalut. Leijona ei myöskään suostu pihistelemään intohimonsa vuoksi. Hän vinguttaa luottokorttia surutta, kunhan elämässä on silkkiä ja samppanjaa.

Lue myös: Leijonan luonnehoroskooppi

Neitsyt (23.8.–22.9.) järjestelee ja siivoaa maanisesti

Tämä horoskooppimerkki ei kestä epäjärjestystä tai avoimia kysymyksiä. Neitsyt on koukussa neuroottiseen järjestelyyn ja lajitteluun, ja piirre vaikeuttaa hänen elämäänsä.

Lievimmillään neitsyen järjestelyhimo on siivoushulluutta. Hän silittää sukat, lajittelee alushousut väreittäin ja jynssää vessan kaakelit hammasharjalla. Neitsyttä on turha kehottaa laskemaan rimaa, sillä sotkuinen koti ahdistaa häntä kahta kauheammin.

Järjestelyvimma iskee, kun neitsyt stressaa. Ääritapauksissa piirre muistuttaa pakko-oireilua. Neitsyt keksii koko ajan lisää lajiteltavaa ja googlailee vaarallisia sairauksia, joita nurkissa piileskelevät basillit voivat aiheuttaa. Neitsyt ei pääse tarkkuudestaan koskaan kokonaan eroon, mutta hänen mielenterveytensä vuoksi taipumuksen hallitseminen olisi tärkeää.

Lue myös: Neitsyen luonnehoroskooppi

Vaaka (23.9.–22.10.) on sosiaalisen suosion orja

Vaaka on esteettinen horoskooppimerkki. Hän tarvitsee ympärilleen kauneutta sen kaikissa muodoissa, ja esteettisyys voi muuttua pinnallisuuden palvonnaksi.

Vaaka rakastaa musiikkia, hyvää ruokaa, kauniita vaatteita ja tyylikkäitä huonekaluja. Hän käyttää rahaa niin upeaan autoon kuin oopperalippuihinkin. Vaaka on tarkka ulkonäöstään, ja hän rakastaa itsensä hemmottelua. Kun tili on nollilla, ylellinen spa-hieronta piristää.

Hyvä uutinen on se, että harmoninen tähtimerkki ei ole kovin altis addiktioille. Vaaka on kuitenkin toisinaan muiden suosiosta riippuvainen opportunisti. Hän voi liehitellä ihmisiä, joiden elämäntyyliä hän kadehtii. Pahimmillaan vaaka voi hylätä ystävänsä, koska hänelle on tärkeää päästä seurapiireihin. Hän ei kuitenkaan ymmärrä olevansa kylmä, vaan ajattelee olevansa vain sosiaalinen.

Lue myös: Vaa’an luonnehoroskooppi

Skorpioni (23.10.–22.11.) janoaa seksiä ja pelisessioita

Skorpionilla on kaikista horoskooppimerkeistä voimakkain seksivietti. Hän koukkuttuu erotiikkaan, mutta on altis myös muille, erittäin voimakkaille riippuvuuksille.

Pelkkä platoninen rakkaus ei riitä skorpionille. Läheisyys ja himo ovat hänelle rakkaudenosoituksia, ja hän tarvitsee seksiä usein ja paljon. Jos skorpioni ei saa suhteestaan erotiikkaa, hän ei epäröi etsiä sitä muualta. Hän voi addiktoitua myös pornoon niin pahasti, että sosiaalinen elämä kärsii ruudun ääressä roikkumisen vuoksi.

Skorpioni voi koukuttua myös pelaamiseen ja päihteisiin. Hän rakastaa monimutkaisia strategiapelejä, mutta myös pasianssikorttien lätkimistä ja markettien pelikoneita. Skorpionin on välillä vaikea puhua tunteistaan ja hän on altis masennukselle. Hän voi lohduttaa itseään ahmimisella, alkoholilla ja vielä voimakkaimmilla päihteillä.

Lue myös: Skorpionin luonnehoroskooppi

Jousimies (23.11.–22.12.) kaipaa elämystä toisensa perään

Jousimies ei pysy hetkeäkään paikoillaan. Maailmanmatkaaja on koukussa seikkailuihin, ja hän tarvitsee koko ajan uusia elämyksiä ja maisemanvaihtoa.

Piirteen hyvä puoli on se, että jousimiehet ovat rohkeita ja aloitekykyisiä. Tämä persoona ei hätkähdä, vaikka elämä vetäisi maton jalkojen alta. Huono puoli on se, että jousimiehen on vaikea luoda elämäänsä minkäänlaista pysyvyyttä. Ajatus omakotitalosta, avioliitosta ja vakityöstä on hänelle kaulaa kiristävä köysi.

Levottomuus ei haittaa jousimiestä itseään, mutta hänen lähipiirinsä voi kärsiä. Perhe voi tuntea riittämättömyyttä, kun jousimies narisee elämän tylsyydestä. Hänen kanssaan on vaikea pyörittää arkea, koska hänen suunnitelmansa vaihtuvat jatkuvasti. Hommat tahtovat jäädä kesken myös työpaikalla, koska jousimies kyllästyy nopeasti.

Lue myös: Jousimiehen luonnehoroskooppi

Kauris (22.12.–19.1.) elää työssä menestymisen kautta

Kauris on oppikirjaesimerkki työnarkomaanista. Hänellä on levoton olo jo parin päivän loman jälkeen, sillä hän tuntee olevansa olemassa suoritusten kautta.

Kauris on se, joka tulee toimistolle ensimmäisenä ja istuu työpöytänsä äärellä iltamyöhään. Hän miettii työasioita seksin aikana ja juhliessaan. Ura tarjoaa hänelle elämän suurimmat tähtihetket, mutta myös stressaa ja ahdistaa. Kauris on altis burn outille, sillä hänen itsetuntonsa rakentuu voimakkaasti työn varaan.

Työaddiktion toinen huono puoli on se, että kauris voi ajautua riitoihin. Hän on ulkoisesti kiltti, mutta sisimmässään kunnianhimoinen. Kunnianhimo voi ajaa lojaaliuden yli, kun kauris haluaa nälkäisesti huipulle. Myös läheiset voivat kärsiä, sillä hän on vapaa-ajallaan poissaoleva ja häipyy varoittamatta töihin.

 Lue myös: Kauriin luonnehoroskooppi

Vesimies (20.1.–19.2.) on riippuvainen riippumattomuudestaan

Vesimies vaikuttaa riippumattomalta. Hän ei tarvitse rahaa, mainetta tai suosiota, mutta juuri tässä piilee hänen addiktionsa. Hän on koukussa vapauteen.

Omaa tietään kulkeva horoskooppimerkki on kuin Nuuskamuikkunen. Hän inhoaa takertumista, eikä halua riesakseen omaisuutta tai asuntolainaa. Vesimies nostaa kytkintä, kun ihastus alkaa pyöriä liikaa hänen asunnollaan tai työpaikalla väläytellään vakivirkaa.

Kaikkein tärkeintä vesimiehelle on henkinen vapaus. Hän ei kumartele auktoriteetteja, eikä hän pelkää olla eri mieltä enemmistön kanssa. Tämä on toisaalta ihailtavaa, mutta toisinaan vesimies on turhan jyrkkä. Hän karkottaa ihmisiä ympäriltään ja voi ajaa itsensä ammatilliseen umpikujaan, koska hän ei tingi periaatteistaan milliäkään.

Lue myös: Vesimiehen luonnehoroskooppi

Kalat (20.2.–20.3.) asettaa rakkauden järjen edelle

Kalat uskoo, että jossain tuolla on hänen yksi ja ainoa tosirakkautensa. Hän on rakkausaddikti, joka sukeltaa suin päin suhteisiin ja katsoo kumppaniaan vaaleanpunaisten lasien läpi.

Kalat ihastuu joskus hyvin pinnallisiin piirteisiin. Jos deittikumppanilla on täydellinen musiikkimaku ja ”ne silmät”, se on menoa. Alkuhuumassa lumoavuus on tärkeämpää kuin luotettavuus. Kalat antaa kumppaninsa kohdella itseään jopa huonosti, kunhan hän vain saa rakkautta.

Rakkaudennälkä voi sokaista kalat ja saada hänet tekemään hölmöyksiä. Ystävät yrittävät varoittaa, mutta kalat katkaisee suhteensa heihin, eikä halua nähdä kullassaan huonoja puolia. Hän tyhjentää tilinsä rakkaansa vuoksi, ja jos tämä jää kiinni petoksista, kalat selittää hänen hämärähommansa parhain päin.

Lue myös: Kalojen luonnehoroskooppi

Lähde: Astrofame

X