Horoskooppimerkit

Liikuntahoroskooppi – Liiku merkkisi mukaan!

Tapasi liikkua on yhteydessä syntymähetkeesi. Myös horoskooppimerkkisi elementti vaikuttaa siihen, kuinka suhtaudut kehoosi.

Teksti:
Anna.fi

Tapasi liikkua on yhteydessä syntymähetkeesi. Myös horoskooppimerkkisi elementti vaikuttaa siihen, kuinka suhtaudut kehoosi.

Oinas (21.3.–19.4.)

Elementti: tuli

Oinas on tulinen ja itsenäinen. Saat iloa liikkumisesta, joka ei ole sidottu muiden aikatauluihin. Parasta liikuntaa on sellainen, jossa ei tarvitse paljon valmisteluja ja jossa voit heittäytyä nopeasti adrenaliinin armoille. Halkojen hakkaaminenkin käy. Keskittyminen omaan suoritukseen on antoisaa. Siksi voisit esimerkiksi lenkkeillä yksin tai käydä kuntosalilla omaan tahtiisi.

Entä harrastus, jossa on ripaus raavasta voimannäyttöä? Kiehtoisiko nyrkkeily tai kickboxing? Joskus lyhytjännitteisyys tai kyllästyminen saa sinut vaihtamaan lajista toiseen.

Härkä (20.4.–20.5.)

Elementti: maa

Sinussa on hitaasti syttyvää voimaa ja fyysisyytesi on tarvittaessa vahva. Maaelementti saattaa vetää sinut liikunnan suhteen passiiviseksi, maanläheiseksi nautiskelijaksi, jota pitää patistaa säännölliseen liikuntaan. Kun oikeasti sytyt jostain liikunnasta pitkän harkinnan jälkeen, voit harjoittaa sitä kärsivällisesti vuosikausia.

Sinulle sopii liikkuminen luonnossa, sillä saat virtaa luonnon elementeistä. Oletko kokeillut avantouintia, puistozumbaa tai rantalentopalloa? Sinun kohdallasi puutarhanhoito käy myös liikunnasta, jossa huvi ja hyöty yhdistyvät. Vältä repiviä lajeja.

Kaksoset (21.5.–20.6.)

Elementti: ilma

Olet syntynyt merkissä, joka on elohopeamaisen liikkuva. Joskus se näkyy mielen aktiivisuutena tai matkustamisena, mutta useimmiten kaipaat fyysistä liikuntaa, varsinkin sellaista, jossa raajat liikkuvat nopeasti.

Kaikki kepeät ryhmäliikuntamuodot sopivat sinulle ja olet ensimmäisten joukossa kokeilemassa uusia jännittäviä lajeja. Oikealla asulla on myös merkitystä ja kaapissasi onkin niitä melkoinen valikoima.

Voimalajit eivät ole niinkään sinua varten, mutta pallolajit kyllä. Olet monipuolisuudesta tunnettu ja hyppäät kevyesti lajista toiseen.

Rapu (21.6.–22.7.)

Elementti: vesi

Liikkeellelähtösi riippuu tunnetilastasi. Jos olet allapäin, sinun on vaikea ottaa itseäsi niskasta kiinni ja lähteä vaikkapa punttien nostoon tai kurinalaiseen ryhmäliikuntaan. Hyvällä mielellä taas saat paljon aikaiseksi ja voit luoda pitkäaikaisen tunnesiteen liikuntaan. Perheesi arvot määrittävät lajivalintoja ja jatkat mielelläsi pitkää perinnettä.

Horoskooppimerkkisi elementti luo usein alustan, jossa liikkuminen tuntuu mukavalta. Uiminen, surffailu, snorklailu tai veneily saavat sinut voimaan hyvin, vaikka kuntosi ei kohoaisi huippuunsa.

Leijona (23.7.–22.8.)

Elementti: tuli

Liikunta ei ole sinulle sisäisesti elinehto, sillä peilaat itseäsi muiden kautta ja haluat huomiota. Riittää, että saat tilaisuuksia loistaa. Siksi muodikas liikuntamuoto kiehtoo sinua ja keräät huomiota näyttävillä kengillä ja trikoilla. Pelkästään se, että saat heiluttaa hienoa merkkimailaa tai hiihtää huippusuksilla antaa sinulle kiksejä.

Merkitystä on myös sillä, missä harrastat. Jos se on sinusta kiinni, valitset hohdokkaimman golfkentän, hiihtokeskuksen tai kuntosalin. Saat hien pintaan, jos raadat ulkonäkösi eteen.

Neitsyt (23.8.–22.9.)

Elementti: maa

Olet velvollisuudentuntoinen ja kurinalainen, joten säännöllinen liikunta on sinulle helppoa. Toisinaan taas liikunta jää kakkoseksi. Sinulla on taipumus huolestua asioista ja se syö energiaasi myös liikkumisesta. Ongelma on myös se, ettet ole luontaisesti liikunnallinen ja siksi liikunnasta tulee helposti suorittamista, jossa lasket kaloreita ja minuutteja

Sinun pitäisi päästää irti suorittamisesta ja antaa itsellesi lupa nauttia vapaasti liikunnasta. Unohda laskeminen ja koe kehollasi! Sinulle sopii liikunta, johon liittyy tiettyjä rutiineja.

Vaaka (23.9.–23.10.)

Elementti: ilma

Sosiaaliset suhteet, kauneus, taide ja kulttuuri ovat ominta itseäsi, joten toivottavasti pääset myös liikuttamaan kehoasi niiden välityksellä. Lasketaanko taidenäyttelyissä ravaaminen liikunnaksi?

Liikunnassa pitää olla erityistä ytyä, jotta et koe sitä tylsäksi. Viihdyt parhaiten muodikkaan liikunnan parissa, jossa sinulla on hyviä kavereita ja muita sosiaalisia suhteita. Käsipallo tai lentopallo vetoaa moniin merkkisi edustajiin. Jaksat tarvittaessa raskastakin liikuntaa, jos se vetoaa estetiikan tajuusi. Se, että peilistä näkyy hyvinvoiva hahmo, jolla on viimeisimmän muodin mukaiset varusteet, motivoi sinua.

Skorpioni (24.10.–22.11.)

Elementti: vesi

Olet syntynyt intensiivisessä merkissä ja se näkyy kaikessa mitä teet. Jos löydät kipinän johonkin liikuntalajiin, voit harrastaa sitä lopun ikääsi. On myös mahdollista, että siitä tulee lyhytaikainen intohimoinen pyrähdys, kunnes löydät jonkin aivan uuden intohimon kohteen. Ja se ei ole välttämättä liikunta.

Jos olet saanut liikunnallisen kipinän, voit mitellä voimiasi itsesi kanssa esimerkiksi vesielementissä, uiden, sukeltaen tai veneillen. Kamppailulajit ja itämaiset taistelulajit sopivat myös luonteellesi.

Jousimies (23.11.–21.12.)

Elementti: tuli

Sinulle liikunta on hyvin luontaista, sillä olet aina liikkeessä tai matkalla. Matkalaukkujen kanniskelu autosta lentokoneeseen ei auta sinua pysymään kunnossa, mutta nautit fyysisen kunnon kohottamisesta monenkirjavilla retkillä.

Vauhdikkaat liikuntalajit, joissa edetään kävellen tai juosten viehättävät. Sinusta voikin kehkeytyä hyvä lenkkeilijä, sunnuntaisauvakävelijä, hiihtäjä tai laskettelija. Et kaihda mailankaan käyttöä, joten golfailusta tai tenniksestä voi tulla lempilajisi. Parasta olisi, että saisit matkustella tai tuntea itsesi vapaaksi lajisi parissa.

Kauris (22.12.–19.1.)

Elementti: maa

Olet tunnettu kärsivällisyydestäsi ja kurinalaisuudestasi ja luot sillä hyvän pohjan liikuntaharrastuksellesi. Pitkäaikainen ja hidastempoinen liikunta sopii useimmille merkkisi edustajille, mutta muutkin jämeryyttä vaativat lajit voivat istua yhtä hyvin.

Aina sinun ei tarvitse harrastaa liikuntaa, sillä saat tarpeeksi tyydytystä käytännön askareista, joita sinulla on tapana haalia roppakaupalla. Jos sinulle jää energiaa halkojen hakkaamisesta tai pihan haravoimisesta, et kaihda rutiininomaisiakaan lajeja.

Yhtä hyvin voit päästä huipulle lajissa, joka vaatii melkoista rääkkiä, mutta kehosi ei vähästä hätkähdä.

Vesimies (20.1.–18.2.)

Elementti: ilma

Voit olla joko kekseliäs nörtti tai innostunut liikunnan harrastaja ja jopa molempia. Olet omaperäinen ja siksi voit kiinnostua erikoisesta lajista. Olet joskus mukana kokeilemassa ensimmäisten joukossa uutta lajia, joka vasta rantautuu Suomeen. Liikunnasta saatava hyvä mieli on tärkeämpi kuin kunnon kohottaminen.

Et kaihda välineurheilua ja kaikenlaiset mailat istuvat käteesi. Ilmaelementin merkkinä pallolajit sopivat sinulle kuin nenä päähän.

Sinulle ystävät ovat tärkeitä ja he voivat myös innostaa sinua jonkin lajin pariin.

Kalat (19.2.–20.3.)

Elementti: vesi

Saatat olla inspiroitunut liikkuja, joka elää hetken hurmassa. Silloin lähdet innoissasi harrastukseen, jonka koet juuri oikeaksi itsellesi. Seuraavalla viikolla kyse voi kuitenkin olla jostain aivan muusta, joka vie sinua kuin sikaa narussa.

Tunne-elämäsi on voimakasta ja siksi paras liikunta nostattaa sinussa tunteita. Tanssi on luontaisesti merkille sopivaa ja voit vaihdella tanssityylistä toiseen. Musiikin ja henkisyyden siivittämä liikunta sopii kaiken kaikkiaan ja sellaista voi olla myös jooga. Vältä liian rajuja lajeja, ne rikkovat helposti herkkää mieltäsi.

Teksti: Ulla Palomäki

Kotilääkäri 5/2014

Lue myös nämä:
Mikä horoskooppimerkki oikeasti olet?
Seksihoroskooppi – Lue, millainen on horoskooppimerkkisi suhde seksiin Äitihoroskooppi

X