Horoskooppimerkit

Mökkeilyä vai lomamatkoja? Tällainen kesäloma sopii sinulle parhaiten horoskooppimerkkisi mukaan

Rapu rentoutuu rannalla lueskellen, mutta oinas kaipaa toimintaa. Neitsyelle suunnittelu on puolet lomanautinnosta. Horoskooppimerkkisi paljastaa, millainen lomailutyyli ja matkakohde sopii sinulle parhaiten.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Jousimies on sydämeltään ulkoilmaihminen. Kesäinen vaellusretki lataa jousimiehen akkuja täydellisesti.

Rapu rentoutuu rannalla lueskellen, mutta oinas kaipaa toimintaa. Neitsyelle suunnittelu on puolet lomanautinnosta. Horoskooppimerkkisi paljastaa, millainen lomailutyyli ja matkakohde sopii sinulle parhaiten.

Oinas (21.3.–20.4.) tylsistyy mökkilomalla

Jo pelkkä ajatus mökkilomasta tylsistyttää oinaan kuoliaaksi. Hän nauttii makoilusta pari päivää, mutta sen jälkeen tarvitaan toimintaa ja seikkailuja.

Oinas kyllästyy nopeasti, joten hänen kannattaa suunnitella lomalle vaihtelevaa tekemistä, esimerkiksi kulttuuririentoja, rantalentopalloa ja matkustelua. Oinaan täydellinen lomapäivä on täynnä näkemistä, kokemista ja ihmisiä.

Rantalomat turistikohteissa eivät ole oinasta varten. Hän ei tanssi limboa espanjalaisen turistikylän possujuhlissa, vaan tangoa Argentiinassa. Pelkkä biletys ei riitä hänelle, sillä älykäs energiakimppu kaipaa kulttuuria, historiaa ja upeita maisemia.

Lue myös: Argentiina: Evitan, tangon ja pampan kotimaa

Härkä (21.4.–20.5.) rentoutuu grillin ja kukkapenkin äärellä

Härkä on maamerkki sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Hän on luonnonläheinen laiskottelija, joka viihtyy takapihalla ja poistuu korkeintaan torille.

Härän unelmakesäloma sisältää lepäilyä, pihan kuopsuttelua ja ruokaa. Grilli on kuumana koko kesän, ja kaupungissa asuva härkä nauttii ateriansa mieluiten puistoissa. Kertoessaan lomastaan härkä kertoo, mitä hän söi ja istutti takapihalle.

Jos härkä lähtee ulkomaille, hän valitsee rauhallisen luontokohteen. Esimerkiksi Madeiran kukkaissaarella on loistavat patikointimahdollisuudet. Saarella käy paljon eläkeläisiä ja tunnelma on verkkainen. Tämä sopii mainiosti lepoa kaipaavalle härälle.

Lue myös: Madeira – Atlantin kukkaissaari on vaeltajan paratiisi

Kaksonen (21.5.–21.6.) nauttii tapahtumista ja urbaanista vilinästä

Kaksonen ei halua suunnitella kesälomaansa liian tarkasti. Aikataulut ahdistavat häntä, ja tämä vapaa sielu haluaa liihotella spontaanisti kesätuulen mukana.

Rannalla löhöily on elohopeamaisen horoskooppimerkin mielestä puuduttavaa. Kaksonen nauttii kesäkuumallakin kulttuurikohteista. Hän kaipaa urbaania vilinää, museoita ja kauppoja. Boheemi ja kultturelli Berliini on hänelle oivallinen lomakohde.

Nukuttuaan stressinsä pois kaksosten menojalka alkaa vipattaa. Hän kiertää väsymättömästi kesätapahtumia ja bilettää aamuun asti. Keskustelut, flirtti ja tanssi lataavat kaksosten akkuja enemmän kuin leppoisa oleilu.

Lue myös: Trendikästä shoppailua Berliinissä

Rapu (22.6.–22.7.) uppoutuu viltillä kirjoihin

Rapu on kotoilija, joka viihtyy nenä kirjassa lähirannalla. Loma, joka voi olla toisen mielestä kuolettavan tylsä, on ravulle euforisen rentouttava.

Matkalla rapu haluaa nukkua myöhään, syödä tukevan aamiaisen, ihailla taidetta ja ottaa tämän jälkeen päivätorkut. Romanttinen loma luonnonläheisen pikkukylän boutique-hotellissa on hänen juttunsa.

Kotimaassa rapu ei kiertele festivaaleja, vaan maalais- ja taidekohteita. Hän koluaa kirpputoreja ja antiikkikauppoja. Tärkeintä on se, että reissussa löydetään hyvä lounaspaikka ja kahvila, jossa voi herkutella valtavilla leivoksilla.

Leijona (23.7.–22.8.) lekottelee luksusrannoilla

Leijonalle on turha vakuutella, että kotilomakin voi olla hyvä loma. Hän ei halua olla arkiympyröissä, vaan irrottautua niistä näyttävästi.

Leijona käyttää lomalla surutta rahaa – senhän vuoksi töissä käydään. Perinteiset shoppailukaupungit, kuten Lontoo, Pariisi ja New York eivät ahdista häntä kesäkuumallakaan. Leijona nauttii lämmöstä, ja luksus viilentää ihanasti.

Leijona viihtyy myös eksoottisissa kohteissa, kuten Balilla ja Fidzillä. Parasta on, jos aurinkomatkaan voi yhdistää upean hotellin tai hyvin varustellun bungalowin. Leijona makoilee kookoksenpuolikas kädessään ja esittelee auliisti uusia bikinejään.

Neitsyt (23.8.–22.9.) nauttii loman organisoinnista

Suunnittelu on neitsyelle puolet lomanautinnosta. Hän aikatauluttaa tekemisensä, tutkii matkakohteita ja kiinnostavia kesätapahtumia.

Sää ei hidasta lomalistan suorittamista. Neitsyt istuu kesäteatterissa sateellakin, jos se on hänen to do -listallaan. Sen sijaan epämääräinen hengailu ja sinkoilu ahdistavat häntä. Neitsyt nimittäin nauttii aidosti loman organisoimisesta.

Kulttuurin ystävä kiertää mielellään museoita. Kesäteatterin pitää olla laadukasta, ei kylätoimikunnan puskafarssi.

Eurooppalaisen kulttuurin kehdot, kuten Kreikka ja Italia, kiinnostavat neitsyttä enemmän kuin rantakohteet.

Lue myös: 100 parasta matkalaukun pakkausvinkkiä – älä runno, vaan rullaa ja rutista

Vaa´alle (23.9.–22.10.) ystävät ovat puolet lomasta

Vaaka rakastaa hemmottelua ja sosiaalisuutta. Hänen ihannelomaansa kuuluu hyvää ruokaa ja juomaa, musiikkia ja pitkiä keskusteluja.

Musikaalinen ja ennakkoluuloton horoskooppimerkki käy niin teknobileissä kuin Savonlinnan oopperajuhlilla. Vain telttailu on mustalla listalla. Vaaka haluaa pehmeän tyynyn ja hyvää ruokaa, ei kylmää grillimakkaraa auton takapenkillä.

Vaaka tylsistyy ollessaan yksin. Hän yrittää järjestää lomansa samaan aikaan läheistensä kanssa. Vaaka ei viihdy pitkään myöskään kotiympyröissä. Hän haluaa pitää hauskaa ihmisten ilmoilla, sillä hän saa virtaa sosiaalisuudesta.

Lue myös: Festaripukeutuminen – näin pukeudut kesän festivaaleille

Skorpioni (23.10.–22.11.) nautiskelee eikä pihistä

Tämän horoskooppimerkin kohdalla ei voida puhua loman suunnittelusta. Skorpionin Excelit muistuttavat joskus kontrollifriikkiyttä, mutta hän nauttii organisoinnista.

Skorpioni ei kuitenkaan ole lomalla nuuka nillittäjä, vaan nautiskelija. Budjetin tarkoitus on varmistaa, että lomalla voidaan satsata hyvään hotelliin, ravintoloihin ja autoon. Skorpioni haluaa huolehtia myös siitä, että matkauseura nauttii.

Historia, psykologia ja kaikenlaiset erikoisuudet kiinnostavat skorpionia. Lasten kanssa hän seikkailee keskiaikaisissa linnoissa. Aikuisten lomalla hän tutkii kidutus- ja sotamuseoita, eroottisen taiteen näyttelyitä ja hämäriä sivukujia.

Jousimies (23.11.–22.12.) kirmaa ylös, ulos ja vaellukselle

Jousimies on sydämeltään ulkoilmaihminen. Viettipä hän loman maalla tai kaupungissa, hänen on päästävä päivittäin ylös, ulos ja lenkille.

Puutarhatyöt eivät kuitenkaan riitä jousimiehelle, sillä hän haluaa liikkua. Hän viihtyy pyörän selässä ja patikointipoluilla, mutta ei vierasta myöskään kaupunkiturneeta ihmisvilinässä. Kunhan loma ei ole vain kotisohvalla makoilua.

Jousimies rakastaa matkustelua, ja hän voi lähteä reissuun mainiosti yksin. Häntä kiehtovat eksoottiset kohteet, joita massaturismi ei ole vielä tavoittanut. Matkan päätteeksi jousimies haluaa kuitenkin bilettää pari päivää täysillä yökerhoissa.

Kauris (22.12.–19.1.) kaipaa lepoa ja omaa aikaa

Kauriille on tärkeää, että hän saa lomalla omaa aikaa. Tämä suorittajatyyppi painaa kovaa töitä, joten lomalla hän ei jaksa tehdä kompromisseja ja noudattaa muiden suunnitelmia.

Kauris kaipaa syventymistä ja aivolepoa – ei kuitenkaan aivottomuutta. Hän viihtyy antiikin raunioilla ja museossa pohtimassa ihmisen pienuutta ja ajan kulumista. Kauris pystyy matkailemaan yksin, mutta hän nauttii, jos mukana on keskustelukumppani.

Horoskooppimerkkinsä mukaisesti kauris on fyysisesti vahva vaeltaja. Hän jaksaa patikoida vuoristoissa ja tasapainoilla pitkospuilla. Moni kauris nauttiikin urheilullisesti lomasta. Kesäloma voi kulua juoksutapahtumia kiertäessä.

Lue myös: Juokse maraton tai puolimaraton ulkomailla! Euroopan kiinnostavimmat juoksutapahtumat vuonna 2018

Vesimies (20.1.–19.2.) ei rentoudu löhöillen vaan aloittaa projekteja

Kesäloma merkitsee vesimiehelle sitä, että hänellä on aikaa omille projekteilleen. Läheiset tosin voivat olla eri mieltä siitä, onko työnteko lomailua.

Jos vesimiehen intohimo on koodaaminen, hän ottaa läppärin rannalle. Taiteellinen vesimies pyhittää lomansa gallerioille, akateeminen kesäyliopistolle. Vesimies ei rentoudu löhäilystä vaan vapauden tunteesta ja mielekkäästä tekemisestä.

Matkoilla vesimiestä kiinnostavat arkkitehtuuri, historia ja taide. Etenkin Aasia ja sen maailmankatsomukset kiehtovat häntä. Alkoholinhuuruinen bileloma Kanarialla sen sijaan on hänen mielestään ajan- ja rahanhukkaa.

Kala (20.2.–20.3.) kaipaa samppanjaa ja romantiikkaa

Mökkeily ei riitä lomailevalle kaloille. Loman pitää olla hauskaa ja yllättävää hemmottelua, eikä romantiikkakaan ole pahitteeksi.

Suomessa kala kiertelee idyllisiä rantakaupunkeja. Hän haluaa yöpyä pitsihuvilassa Hangossa ja nauttia merellisen kynttiläillallisen Porvoossa. Romantiikan lisäksi kalat kaipaa juhlia, säpinää ja samppanjaa. Sinkkukalojen kesä onkin villi ja kostea.

Matkalla kala haluaa arjen yläpuolelle. Hän tanssii lei kaulassaan Havaijin rannoilla, yöpyy pilvenpiirtäjässä Tokiossa tai lipuu gondolissa pitkin Venetsiaa. Pennejä ei lasketa, ja loman jälkeen luottokortit ovat pitkään miinuksella.

Lähteet: Refinery 29, Spiritnow, Tripadvisor

X