Horoskooppimerkit

Näin pidät rakkauden elossa – tärkeimmät parisuhdeneuvot jokaiselle horoskooppimerkille

Miten pitää rakkauden kukoistus yllä parisuhteessa? Ota astrologia avuksesi. Listasimme tärkeimmät parisuhdeneuvot eri horoskooppimerkille.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Kaikki horoskooppimerkit kykenevät pitkään parisuhteeseen halutessaan ja sopivan kumppanin löydettyään.

Miten pitää rakkauden kukoistus yllä parisuhteessa? Ota astrologia avuksesi. Listasimme tärkeimmät parisuhdeneuvot eri horoskooppimerkille.

Eri horoskooppimerkkien on keskityttävä erilaisiin asioihin rakkauden liekkiä ruokkiessaan. Lue, millaisiin asioihin juuri sinun horoskooppimerkkisi kannattaa suhteessa kiinnittää huomiota, jotta rakkaus ja onni kestävät.

Näin eri horoskooppimerkit pitävät rakkauden elossa:

Oinas (20.3.–19.4.) ei saa ottaa kumppaniaan itsestäänselvyytenä

Oinaalle tärkeimmät parisuhdeneuvot ovat: älä pelkää hidasta etenemistä, älä ota kumppaniasi itsestäänselvyytenä ja muista, että elämä ei ole kilpailu. Helposti omaan näkökulmaansa jumittuvan oinaan on tärkeää muistaa huomioida, mitä hänen kumppaninsa haluaa ja tarvitsee.

Oinas tietää nopeasti, mitä tahtoo ja mitä ei. Hänen kumppaninsa saattaa kuitenkin haluta edetä hitaammin suhteessa ja tarvita enemmän aikaa päätösten tekemiseen.

Oinas rakastaa uusia alkuja, joten rakkauden liekin ylläpitämiseksi on tärkeää pitää suhde tuoreena ja mielenkiintoisena esimerkiksi uusien yhteisten kokemusten avulla. Toisen pitäminen itsestäänselvyytenä ei sovi tähän kuvioon alkuunkaan, vaan tuhoaa ennen pitkää suhteen.

Kilpailuhenkiselle oinaalle elämä on helposti jatkuvaa kilpailua. Puolison kilpailuhenkisyys voi rasittaa suhdetta. Oinaan onkin tärkeää yrittää keskittyä kilpailun sijaan tiimityöskentelyyn.

Härkä (20.4.–20.5.) hyötyy hassuttelusta rakkaansa kanssa

Härälle tärkeimmät parisuhdeneuvot ovat: älä kangistu kaavoihin, luota kumppaniisi ja hassuttele kumppanisi kanssa. Härkä sortuu helposti manipuloimaan ja hallitsemaan, mutta parisuhteessa hänen on pyristeltävä näistä tavoista irti.

Suhde tarvitsee silloin tällöin jotain uutta ja jännittävää. Siksi härän on tärkeää olla kangistumatta kaavoihin ja välttää jumiutumista vain tuttuun ja turvalliseen. Härän kannattaa kokeilla uutta aina silloin tällöin kumppaninsa kanssa.

Härkä on herkästi mustasukkainen. Epäterve mustasukkaisuus voi kuitenkin tehdä paljon hallaa suhteelle. Härän on tärkeää opetella luottamaan kumppaniinsa.

Härkä arvostaa suhteessa ennen kaikkea vakautta, turvallisuutta ja uskollisuutta. Vaikka nämä ominaisuudet ovat mainioita pitkää parisuhdetta ajatellen, elämään kaivataan muutakin kuin vakavuutta. Hassuttelusta ja luovuudesta nauttiminen kumppanin kanssa on nannaa härän suhteelle.

Kaksosen (21.5.–20.6.) on oltava läsnä kumppanilleen

Kaksoselle tärkeimmät parisuhdeneuvot ovat: älä välttele ongelmista puhumista, älä uhraa sosiaalista elämääsi suhteesi vuoksi ja ole läsnä kumppanillesi. Kaksoset ei ole luonnostaan aloilleen asettuva ja sitoutuva horoskooppimerkki. Kaksonen kuitenkin pystyy pitkään suhteeseen niin halutessaan.

Kaksosella on hyvät sosiaaliset lahjat ja hän on mestari välttelemään ongelmista keskustelemista. Avoin ja rehellinen viestintä on kuitenkin avainasemassa, kun halutaan pitää suhde onnellisena ja rakkauden liekki elossa.

On olemassa asioita, joista ei kannata luopua parisuhteen takia. Omat sosiaaliset suhteet ovat yksi tällainen asia. Suhdekin voi paremmin, kun kumpikin parisuhteen osapuoli osaa olla suhteessa itsenäinen.

Kaksonen on helposti kahdessa paikassa eri aikaan – eli vaikka kaksonen on paikalla, hänen mielensä saattaa harhailla muualla. Rakkauden ylläpitämisen kannalta on tärkeää, että kaksonen on kumppanilleen aidosti ja kokonaisvaltaisesti läsnä, ei siis vain fyysisesti paikalla.

Ravun (21.6.–22.7.) kannattaa välillä siirtyä hoivaajasta hoivattavaksi

Ravulle tärkeimmät parisuhdeneuvot ovat: älä ota asioita niin henkilökohtaisesti, anna kumppanisi huolehtia sinusta ja ole rehellinen tarpeistasi. Rapu on tunnettu tunteellisuudestaan, jota hänen on parisuhteessa osattava myös hetkittäin hieman suitsia.

Rapu on herkkä sielu ja saattaa loukkaantua herkästi. Parisuhteessa ravun on muistettava, että kumppani rakastaa häntä eikä halua hänelle mitään pahaa. Jokaista pientä asiaa ei tarvitse ottaa henkilökohtaisena loukkauksena.

Rapu on hoivaaja vailla vertaa. Parisuhteelle tekee kuitenkin hyvää, että kumpikin osapuoli saa hoivata toista ja huolehtia rakkaastaan. Ravun ei siis kannata turhaan pelätä hoivattavan roolin ottamista vaan nauttia siitä aika ajoin täysin rinnoin.

Rapu tuntee hyvin itsensä, mutta omien tarpeiden ilmaiseminen voi olla silti hänelle vaikeaa. Se kuitenkin kannattaa, sillä parisuhteessa tärkeää on kummankin, ei vain kumppanin, onni.

Leijonan (23.7.–22.8.) on opeteltava ilmaisemaan itseään sanoin

Leijonalle tärkeimmät parisuhdeneuvot ovat: ilmaise itseäsi sanallisesti, ole nöyrä ja anna kumppaninkin johtaa. Itsevarma leijona uskoo usein, että rakkaus vain tapahtuu ja pysyy ilman vaivannäköä. Tämä uskomus leijonan kannattaa karistaa mielestään oitis.

Leijona sortuu usein ajattelemaan, että hänen kumppaninsa pitäisi tietää tai tuntea, mitä leijonan pään sisällä liikkuu ja mitä leijona haluaa. Ihmiset eivät kuitenkaan ole ajatuksenlukijoita. Leijona on antelias ja uskollinen kumppani, jonka rakas haluaa takuulla tehdä leijonan onnelliseksi. Jotta se onnistuisi ja suhde kestäisi, leijonan on opeteltava kommunikoimaan puhumalla.

Leijona rakastaa valokeilassa olemista. Toisinaan nöyryys on kuitenkin poikaa – etenkin parisuhteessa. Rakkaan nostaminen ja hänen arvonsa ilmaiseminen tekevät leijonasta rakkaansa silmissä entistä ihastuttavamman.

Leijona on johtajaluonne. Parisuhde on kuitenkin tiimi, ja kummankin on saatava johtaa tätä tiimiä aika ajoin.

Neitsyen (23.8.–22.9.) kannattaa sammuttaa sisäinen kriitikkonsa

Neitsyelle tärkeimmät parisuhdeneuvot ovat: sammuta sisäinen kriitikkosi, unohda velvollisuutesi aika ajoin ja nauti hetkessä elämisestä. Neitsyt keskittyy helposti asioihin ja sulkee ihmiset ulkopuolelleen. Parisuhteessa tämä ei käy päinsä.

Neitsyet osoittavat usein rakkauttaan hyvin konkreettisilla teoilla. Esimerkiksi kumppanin vaatteiden peseminen saattaa olla neitsyen tapa osoittaa rakkautta. Neitsyet vaativat täydellisyyttä, jota parisuhteessa on mahdotonta saavuttaa. Neitsyen on tärkeää sammuttaa sisäinen kriitikkonsa ja hyväksyä se, että hän tai hänen kumppaninsa ei tule koskaan olemaan täydellinen. Epätäydellisinäkin he voivat olla täydellisiä toisilleen.

Neitsyt rakastaa rutiinejaan ja hoitaa velvollisuutensa hyvin tunnollisesti. Toisinaan on kuitenkin hyvä irrottautua velvollisuuksista ja antaa mennä pelkän fiiliksen mukaan. Pienillä irtiotoilla neitsyt syventää suhteensa emotionaalista ja fyysistä puolta.

Suunnittelusta ja varmistelusta huolimatta neitsyen on tärkeää muistaa elää hetkessä. Näin neitsyt pystyy olemaan aidosti läsnä kumppanilleen.

Vaaka (23.9.–22.10.) ei saa menettää itseään suhteessa

Vaa’alle tärkeimmät parisuhdeneuvot ovat: älä menetä itseäsi suhteessa, luota itseesi ja hyväksy, että kumppanin kanssa ei tarvitse aina olla samaa mieltä asioista. Vaaka sortuu helposti miellyttämään kumppaniaan ja hiljentyy omista toiveistaan. Näin ei terveessä parisuhteessa pitäisi olla, ja siksi vaa’an on opeteltava tavasta eroon.

Juuri halu miellyttää kumppaniaan ajaa vaa’an elämän pyörimään vain kumppanin ympärillä. Vaa’an on pidettävä huolta omasta itsenäisyydestään suhteessa. Näin hän ei kadota minuuttaan rakkauselämän syövereihin.

Vaa’an on tärkeää luottaa itseensä ja tuntemuksiinsa siitä, mitä itse kaipaa ja tarvitsee. Näin vaaka osaa pitää huolta itsestään parisuhteessa eikä keskity pelkästään kumppanin hoivaamiseen.

Vaaka haluaa elämäänsä rauhaa. Parisuhteessa tulee kuitenkin väistämättä eteen erimielisyyksiä. Vaa’an ei aina kannata taipua kumppaninsa tahtoon, vaikka toisinaan se on toki tarpeen. On terveen ja tasapainoisen suhteen merkki, että vaaka pystyy pitämään päänsä hänelle tärkeissä asioissa.

Skorpionin (23.10.–21.11.) kannattaa poistua mukavuusalueeltaan

Skorpionille tärkeimmät parisuhdeneuvot ovat: päästä irti kontrollista, mene pois mukavuusalueeltasi ja ole positiivinen. Jotta skorpionin suhde kukoistaa, hänen on laskettava suojamuurinsa.

Intohimoinen skorpioni saattaa vaikuttaa suhteessa mustasukkaiselta ja omistushaluiselta. Skorpionin onkin tärkeää päästää irti kontrollista ja antaa kumppanilleen tilaa hengittää. Suhde skorpioniin pysyy intensiivisenä tästä huolimatta skorpionin vahvan energian ansiosta.

Skorpionin voi olla vaikea paljastaa haavoittuvuutensa. Siksi hän pysyy mielellään mukavuusalueellaan. Suhteessa haavoittuvuuden näyttäminen on kuitenkin hyvin tärkeää. Skorpioni onnistuu näyttämään haavoittuvan puolensa, kun hän tietoisesti poistuu mukavuusalueeltaan.

Skorpionin kannattaa opetella positiivista ajattelua ja tietoisesti etsiä asioiden hyviä puolia. Positiivisuuden lisääntymisen myötä skorpionista tulee avoimempi ja suhteesta onnellisempi.

Jousimiehen (22.11.–20.12.) on keskityttävä kumppaniinsa

Jousimiehelle tärkeimmät parisuhdeneuvot ovat: keskity kumppaniisi, älä pelkää sitoutumista ja aseta tavoitteita. Jousimies rakastaa ajatusta pitkästä parisuhteesta – ja halutessaan osaa hyvin ylläpitää rakkautta.

Jousimies kaipaa paljon vapautta, seikkailuja ja tietoa elämäänsä. Toisinaan asettuminen voi olla jousimiehelle vaikeaa ja hänen keskittymisensä saattaa olla monessa asiassa. Jotta rakkaus pääsisi kukoistamaan, jousimiehen on säännöllisin väliajoin keskitettävä kaikki huomio vain kumppaniinsa.

Jousimies ei ole kaikista lojaalein tähtimerkki. Sitoutuminen on kuitenkin ainoa tapa onnelliseen, koko elämän kestävään rakkauteen. Siksi sitä ei kannata pelätä.

Erilaisten tavoitteiden asettaminen itselle ja suhteelle pitää jousimiehen mielen virkeänä. Ja kun jousimies on iloinen, parisuhdekin tuppaa kukoistamaan.

Kauriin (21.12.–19.1.) kannattaa antaa elämän soljua omalla painollaan

Kauriille tärkeimmät parisuhdeneuvot ovat: anna elämän soljua omalla painollaan, ole haavoittuva ja pidä hauskaa. Kauriin suhtautuminen suhteisiin on yksinkertainen: suhteissa ollaan joko täysillä tai ei ollenkaan.

Kauriit ovat valmiita työskentelemään kovasti luodakseen itselleen ja rakkailleen vakaan elämän. Kaikkea ei kuitenkaan kannata yrittää hallita. Kauriin olisikin tärkeää muistaa, että välillä on tärkeää rentoutua ja antaa elämän soljua omalla painollaan, pakottamatta.

Kauriin on tärkeää muistaa olla haavoittuva rakkaansa edessä. Se avaa ovet rakastavaan ja onnelliseen suhteeseen.

Kunnianhimoinen kauris haluaa suhteen kehittyvän jatkuvasti. Joskus kauris tekee niin paljon töitä suhteen onnen eteen, että rento hauskanpito unohtuu kokonaan. Kauriin on muistettava, että toisinaan suhteelle parasta on kuitenkin hauskanpito.

Vesimies (20.1.–18.2.) tarvitsee yksilöllisyyttä arvostavan kumppanin

Vesimiehelle tärkeimmät parisuhdeneuvot ovat: etsi samankaltainen kumppani kuin itse olet, älä rationalisoi kaikkea ja panosta läheisyyteen. Vesimies on horoskooppimerkeistä itsenäisin, mutta kaipaa silti rakasta rinnalleen.

Vesimies arvostaa yksilöllisyyttä ja ainutlaatuisuutta. Jotta suhde todella toimii pitkällä tähtäimellä, hän tarvitsee kumppanin, joka on tässä asiassa samanlainen hänen kanssaan.

Vesimies saattaa toisinaan vaikuttaa kylmältä ja irralliselta. Tosiasiassa kyse on vain tunteiden analysoinnin vaikeudesta, jota vesimies yrittää korvata rationalisoimalla asian kuin asian. Jotta suhde puhkeaa kukkaansa, vesimiehen on lopetettava kaikkien asioiden rationalisointi ja heittäydyttävä tunteiden vietäväksi.

Asioiden rationalisointi voi olla läheisyyden kuolema. Siksi vesimiehen kannattaa tehdä tietoisesti asioita sen eteen, että hän on sekä fyysisesti että henkisesti lähellä kumppaniaan.

Kalan (19.2.–19.3.) on keskityttävä todellisuuteen fantasian sijaan

Kalalle tärkeimmät parisuhdeneuvot ovat: tunnista rajasi, keskity todellisuuteen äläkä fantasiaan ja katso maailmaa aika ajoin raatorehellisesti. Kalalle rakkaus on yhtä unelmaa – mitä se ei todellisuudessa kuitenkaan voi aina olla.

Kalat ovat hyvin empaattisia ja rakastavia. Toisinaan kalan on vaikea pitää kiinni rajoistaan. Omien rajojen hahmottaminen on erityisen tärkeää rakkautta etsiessä. Jos omista rajoista ei pidä silloin kiinni, saattaa päätyä suhteeseen, joka ei tule kestämään. Toisaalta omien rajojen hahmottaminen ja omien tunteiden erottaminen kumppanin tunteista on tärkeää myös suhteen aikana.

Kala elää helposti fantasiamaailmassa todellisuuden tarkkailemisen sijaan. Todellinen rakkaus on kuitenkin arkisia asioita ja välillä jopa tylsää, ei pelkkää fantasiaa. Jotta arjen aito romantiikka saa ansaitsemaansa kiitosta ja rakkauden liekki pysyy vahvana, kalan on tärkeää keskittyä suhteessaan todellisuuteen haaveilun sijaan.

Kalalla on usein silmillään vaaleanpunaiset lasit. Ne on kuitenkin tärkeää riisua aina välillä kokonaan silmiltä. Raatorehellinen realismi silloin tällöin palauttaa kalan kunnolla maan pinnalle ja saa hänet näkemään kumppaninsa juuri sellaisena kuin tämä on. Suhdetta lujittaa tieto siitä, että kala valitsee kumppaninsa hänen kaikkine puolineen – joihin kuuluvat myös huonot puolet.

Lähteet: Bustle, Odyssey

X