Horoskooppimerkit

Näistä horoskooppimerkeistä sinun kannattaa ottaa oppia tullaksesi onnellisemmaksi

Voimme oppia tärkeitä asioita horoskooppimerkeiltä, jotka ovat vastakohtiamme. Puhelias kaksoset opettaa aralle ravulle avoimuutta, rento leijona suorittavalla kauriille nautiskelua. Lue, mistä merkistä sinun kannattaa ottaa mallia.
12.12.2017 Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Oinas (21.3.−20.4.) oppii vaa´alta diplomatiaa

Tulisen oinaan sarvet kolahtavat vähän väliä yhteen muiden kanssa. Oinas ei hyväksy vastaväitteitä, vaan kaiken pitäisi tapahtua heti hänen mielensä mukaan. Oinas saa paljon aikaan, mutta hankkii jyrätyylillään vihamiehiä.

Oinaan kannattaa ottaa oppia diplomaattisesta vaa´asta. Vaakakin on puhelias ja hurmaava persoona, mutta hän antaa tilaa muille. Hän on myös ovela: tahtonsa saa paremmin läpi antamalla muille myönnytyksiä ja imartelemalla heitä, ei pakottamalla.

Kärsimättömyys on toinen oinaan helmasynti. Tässä hänen kannattaa ottaa esimerkkiä sinnikkäämmästä sarvipäästä eli kauriista. Kauris on yhtä kova uratykki kuin oinas. Hänen strategiansa ei kuitenkaan ole jatkuva uusiutuminen, vaan sinnikäs keskittyminen.

Lue myös: Millaisia riitelijöitä olette? 5 riitelijätyyppiä ja miten parisuhderiidat voi välttää

Härkä (21.4.−20.5.) inspiroituu rohkeista tulimerkeistä

Härkä on rauhallinen järkipersoona. Valitettavasti hän on myös laiska. Liika rationaalisuus tukehduttaakin hänen luovuutensa ja riskinottokykynsä. Pahimmillaan härkä jämähtää mukavuusalueelleen ja jättää osan potentiaalistaan käyttämättä.

Härän kannattaa seurata intohimoisten tulimerkkien, kuten oinaan ja jousimiehen esimerkkiä. Esteet ovat heille vain hauskoja haasteita. He uskaltavat hypätä älyttömiinkin projekteihin, ja rohkeus tuo heidän elämäänsä iloa ja yllätyksiä.

Intohimoinen skorpioni taas repii härän ylös kotisohvalta. Tämä maaginen vesimerkki kirjaimellisesti kastelee härän maasielua ja saa sen kukoistamaan. Härkä oppii skorpionilta, ettei arki ole harmaata, vaan täynnä värejä ja taistelun arvoisia asioita.

Keskustele: Mies on ihana, mutta laiska ja saamaton

Kaksoset (21.5.−21.6.) rauhoittuu neitsyen tyyneydessä

Kaksoset on eläinradan verbaalinen älykkö. Hänen heikkouksiaan ovat neuroottisuus, hyperaktiivisuus ja epärehellisyys. Kaksoset hermoilee, pitävätkö muut hänestä. Hän sepittää tarinoita saadakseen hyväksyntää ja uskoo juttuihinsa jopa itse.

Myös neitsyt on merkuriuksen hallitsema älykkömerkki. Neitsyt on kuitenkin rauhallisempi ja systemaattisempi, eivätkä hänen ajatuksensa pyöri vain omassa navassa. Kaksoset voi oppia tältä maamerkiltä epäitsekkyyttä ja keskittymiskykyä.

Vesimies on kaksosten tavoin ilmamerkki. Vesimies on kuitenkin itsevarmempi ja tyynempi. Tämän merkin läsnäolo viilentää kierroksilla käyviä kaksosia. Hän voi oppia vesimieheltä tervettä itseluottamusta, joka vähentää miellyttämisen ja liioittelun tarvetta.

Lue myös: Nämä eleet paljastavat valehtelijan – 10 tunnistettavaa merkkiä

Rapu (22.6.−22.7.) avautuu kaksosten ja jousimiehen avulla

Rapu on herkkä horoskooppimerkki, jonka mielialat ovat tunteiden vietävissä. Rapu loukkaantuu helposti ja on pitkävihainen. Hän ei myöskään osaa kertoa, mikä hänen mieltään painaa. Hautominen aiheuttaa riitoja, jotka voitaisiin ratkoa avoimuudella.

Ravun kannattaa oleskella puheliaiden ilmamerkkien, kuten kaksosten ja vaa´an seurassa. Myös leiskuva ja sydämellinen jousimies voi opettaa hänelle avointa tunneilmaisua. Rapu oppii eläväisiltä merkeiltä myös itsevarmuutta, joka suojaa häntä.

Kiltti rapu alistuu liian helposti muiden tahtoon. Tässä ongelmassa auttaa jämäkkä härkä. Tämä sarvipää pitää rajoistaan kiinni sinnikkäästi, mutta hienostuneesti. Hän ei alennu solvaamaan muita, mutta uskaltaa sanoa ei.

Lue myös: Mykkäköulu parisuhteessa ei ole mököttämistä, vaan henkistä väkivaltaa – toimi näin

Leijona (23.7.−22.8.) tarvitsee vesimerkkejä hillitsemään egoismiaan

Parhaimmillaan leijona on lämmin ja lojaali, pahimmillaan narsisti. Leijona kaipaa loputtomasti huomiota, eikä hän epäröi juoksuttaa muita. Hänen pitäisi muistaa, että ihmissuhteet ovat vastavuoroisia, eikä muita voi kohdella kuin alamaisia.

Leijonalla synkkaa toisen tulimerkin eli jousimiehen kanssa. Jousimies saa iloa muiden huomioimisesta, ja tässä on leijonalle oppitunnin paikka. Jousimies on niin itsevarma, ettei hänellä ole tarvetta dominoida muita kokeakseen olevansa tärkeä.

Empaattiset vesimerkit rapu ja kalat viilentävät kuumakalle-leijonaa ja opettavat hänelle, että auttaminen on ilon lähde. Tämä suhde on kasvattava molemmille, sillä leijona voi opettaa herkille ravulle ja kaloille itsevarmuutta ja avoimuutta.

Keskustele: Missä menee terveen itsekkyyden raja suhteessa?

Neitsyt (23.8.−22.9.) nauttii elämästä härän avulla

Maine ja järjestys ovat tärkeitä tälle horoskooppimerkille. Neitsyt on älykkö ja loistava organisoija, mutta myös takakireä jännittäjä. Hän sanoo useammin ei kuin kyllä, sillä hän keskittyy enemmän riskeihin kuin mahdollisuuksiin.

Itsevarmat ja iloiset jousimies ja oinas kiskovat tämän jännittäjän ulos kolostaan. Mutkattomat tulimerkit opettavat neitsyelle, ettei mokaaminen ole vakavaa. Jos elämässä haluaa edetä, on otettava riskejä, ja virheet kuuluvat inhimillisyyteen.

Neitsyellä on myös tapana kontrolloida ja rankaista itseään. Härän kaltainen nautiskelija on hänelle hyvää seuraa. Härän tyyneys miellyttää neitsyttä, mutta hänen seuransa ei ole kuivaa. Härkä opettaa neitsyen nauttimaan taiteista, ruoasta ja parisuhteessa erotiikasta.

Lue myös: Menetkö lukkoon jännittävissä tilanteissa? Kokeile tätä Roope Salmisen vinkkiä!

Vaaka (23.9.−22.10.) jämäköityy sarvipäiden opissa

Diplomaattisuus on vaa´an hyvä ja huono puoli. Hän ei suututa muita, mutta ei uskalla olla jämäkkä silloin, kun muut toimivat epäeettisesti tai sortavat häntä. Valintojen tekeminen on vaa´alle vaikeaa, ja hän jahkailee pieniäkin päätöksiä.

Sinnikkäät sarvipäät eli härkä, oinas ja kauris opettavat tuuliviirille omapäisyyttä. Etenkin härällä ja kauriilla on taito pysyä tiukkana ilman draamaa. Vaaka pyrkii tähän, sillä hän inhoaa riehumista ja haluaa kunnioittaa muita myös konflikteissa.

Vaikka vaaka rakastaa harmoniaa, hänen kannattaa ottaa hieman oppia oinaan ärhäkkyydestä. Solvauslinjalle ei tarvitse mennä, mutta joskus oma tila on otettava väkisin. Oinas voi myös opettaa pehmeää vaakaa pysymään myös uskollisena arvoilleen.

Lue myös: Oletko liian kiltti? Nämä 7 merkkiä paljastavat sen

Skorpioni (23.10.−22.11.) rentoutuu kepeiden ilmamerkkien seurassa

Skorpioni on eläinradan intohimoisin horoskooppimerkki. Hän on herkkä ja empaattinen, mutta maanisuuteen asti omistushaluinen. Skorpioni on mustavalkoinen luonne, jolla on mahdollisuus kypsyä viisaaksi tai katkeroitua ja uuvuttaa läheisensä.

Skorpionin kannattaa oleskella kaksosten, vesimiesten ja vaa´an kaltaisten liberaalien ilmamerkkien kanssa. Hän oppii heiltä kepeyttä ja vapautta, jota hänen ihmissuhteensa tarvitsevat. Vaaka ja kaksoset opettavat hautojalle myös tunteista puhumisen taidon.

Härkä on skorpionin vastamerkki eli merkit ovat puolen vuoden päässä toisistaan. Härän hoivaava, tasainen luonne on balsamia epäluuloiselle skorpionille. Vastamerkki pitää hänen hermonsa kurissa ja estää häntä tekemästä kiihtyneenä tyhmyyksiä.

Lue myös: Mustasukkaisuudesta voi parantua

Jousimies (23.11.−22.12.) rauhoittuu maamerkkien lähellä

Jousimies on eläinradan ilopilleri. Hän on energiakimppu, mutta myös lyhytpinnainen tuuliviiri. Asiat jäävät kesken, ja kun jousimies turhautuu, hän töksäyttää ajatuksena liian suorasukaisesti. Se loukkaa muita, eikä kaunis hymy pelasta tilannetta.

Harkitsevaiset kauris, härkä ja neitsyt voivat opettaa jousimiehelle itsehillintää. He ovat myös pitkäjänteisiä ja hyviä organisoijia. Nämä ovat piirteitä, joita hössöttävä jousimies tarvitsee. Hän saisi enemmän aikaa, jos malttaisi pysähtyä hetkeksi.

Jousimies edustaa kepeyttä, häntä edeltävä merkki skorpioni synkkää syvyyttä. Jousimiehen ei tarvitse sukeltaa depressioon, mutta skorpionin seura kypsyttää hänen ajatteluaan. Syvästi rakastava skorpioni opettaa hänet myös arvostamaan parisuhdetta.

Lue myös: Tarvitsetko aivohuollon? Näin voit parantaa keskittymiskykyäsi

Kauriin (22.12.−19.1.) kireys lientyy leijonan ja kalojen avulla

Ahkeran kauriin elämä muistuttaa vuorelle kiipeämistä. Mikään ei riitä, eikä kauris ole suorituksiinsa koskaan tyytyväinen. Hän on älykäs ja aikaansaava, mutta itselleen julma. Kauris on usein lukossa myös tunteidensa ja seksuaalisuutensa kanssa.

Myös leijona haluaa huipulle, mutta hän palkitsee itsensä avokätisesti onnistumisista. Kauris voi oppia leijonalta tervettä itserakkautta, nautiskelua ja rentoutta. Leijona ei pidä kynttiläänsä vakan alla. Kauris taas puurtaa katkerana ja uupuneena kulisseissa.

Leijonan lisäksi oinas ja jousimies opettavat kauriille itsevarmuutta, intohimoa ja avoimuutta. Suloinen vesimerkki kalat taas tuo hänen elämäänsä herkkyyttä ja pirskahtelua. Kalat uskaltaa heittäytyä hauskanpitoon, ja juuri tätä jäykistelevä kauris tarvitsee.

Lue myös: Täydellisyydentavoittelija, nyt jos koskaan on aika höllätä! Kohtuullisuus on uusi megatrendi

Vesimies (20.1.−19.2.) oppii leijonalta lämmintä sosiaalisuutta

Vesimies on tyyntä itsevarmuutta edustava horoskooppimerkki. Hän on kiinnostuneempi ideologioista kuin ihmisistä, eikä hän tavoittele suosiota. Tämä tekee hänestä rohkean, mutta ajoittain kylmän persoonan, jonka kohtalo voi olla yksinäisyys.

Leijona on lämmin laumaeläin, joka opettaa vesimiehelle yhteisöllisyyden merkityksen. Myös perhekeskeiset härkä, rapu ja kalat voivat näyttää, että antaminen ja hoivaaminen voivat tuntua yhtä hyvältä kuin äärimmäinen riippumattomuus.

Vesimiehellä synkkaa toisen ilmamerkin eli vaa´an kanssa. Vaaka on pehmeämpi ja sosiaalisempi, ja vesimiehen kannattaa ottaa oppia hänen huomioivasta viestintätyylistään. Vesimiehen on hyvä oivaltaa, että joskus on parempi olla onnellinen kuin oikeassa.

Keskustele: Kun sosiaalisuus vie kaikki voimat

Kalat (20.2.−20.3.) omaksuu skorpionilta kyvyn hallita

Taiteellinen ja herkkä kalat käy usein ylikierroksilla. Hänellä on lentävä mielikuvitus, levottomat unet ja vilkas tunne-elämä. Kalojen arki muistuttaa toisinaan värikästä, mutta sotkuista lankakerää, josta törröttää eri värisiä pätkiä ja solmuja.

Härkä ja kauris ovat jämptejä ja johdonmukaisia. Nämä maamerkit rauhoittavat kaloja. Hän voi oppia heiltä käytännön taitoja, joiden avulla arki rullaa paremmin. Molemmat ovat myös terveitä kyynikoita, jotka hillitsevät kalojen sinisilmäisyyttä.

Kalat on vietävissä, puoli vuotta aikaisemmin syntynyt vastamerkki skorpioni taas dominoija. Nämä merkit tasapainottavat toisiaan hyvin. Skorpioni voi opettaa kaloille oveluutta ja hallitsevuutta. Kalat tarvitsee näitä taitoja, sillä muuten muut pompottavat häntä.

Lue myös: Oletko ylikiltti? 3 keinoa, joiden avulla opit pitämään terveesti kiinni rajoistasi

Lähteet: Astrostyle, Diply, Thought Co

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme