Horoskooppimerkit 5.9.2016

Oletko boheemi villisika vai ahkera mäyrä? Tämän suomalainen eläinhoroskooppi paljastaa luonteestasi

Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock
Suomalaisessa horoskoopissa on neljä eläintä, ja syntymähetken vuodenajan uskotaan vaikuttavan ihmisen luonteeseen enemmän kuin pelkän syntymäpäivän.

Suomalainen eläinhoroskooppi koostuu pää- ja sydänmerkistä. Horoskoopin tärkein elementti on päämerkki, joka määräytyy syntymäkuukauden mukaan. Päämerkki kertoo, mitkä ovat olennaisimmat persoonallisuudenpiirteemme. Syntymäpäivän mukaan määräytyvä sydänmerkki taas paljastaa ristiriitamme ja salaiset halumme.

Näin selvität pää- ja sydänmerkkisi

Suomalaisen eläinhoroskoopin eläimiä ovat karhu, villisika, ilves ja mäyrä. Vuosi jaetaan neljään osaan, ja vuodenkierto alkaa jo joulukuusta. Päämerkki määräytyy syntymäkuukauden mukaan näin:

Karhu: Joulu-, tammi- ja helmikuussa syntyneet

Villisika: Maalis-, huhti- ja toukokuussa syntyneet

Ilves: Kesä-, heinä- ja elokuussa syntyneet

Mäyrä: Syys-, loka- ja marraskuussa syntyneet

Sydänmerkki määritellään syntymäpäivän perusteella. Sydänmerkki voi olla sama eläin kuin päämerkki, jolloin persoonan hallitsevat piirteet korostuvat. Jos sydänmerkki on eri kuin päämerkki, persoona voi olla ristiriitainen. Päämerkin kanssa täysin erilainen sydänmerkki voi myös tasapainottaa luonteen negatiivisia puolia.

Päämerkkien sydänmerkit määräytyvät syntymäpäivän mukaan näin:

Karhun sydänmerkit: 1.1223.12. syntyneet: karhu, 24.1216.1. syntyneet: villisika, 17.1.8.2. syntyneet: ilves, 9.2.29.2. syntyneet: mäyrä

Villisian sydänmerkit: 1.3.23.3. syntyneet: karhu, 24.316.4. syntyneet: villisika, 17.4.8.5. syntyneet: ilves, 9.5.31.5. syntyneet: mäyrä

Ilveksen sydänmerkit: 1.6.23.6. syntyneet: karhu, 24.6.6.7. syntyneet: villisika, 17.7.8.8. syntyneet: ilves, 9.8.31.8. syntyneet: mäyrä

Mäyrän sydänmerkit: 1.9.23.9. syntyneet: karhu, 24.9.16.10. syntyneet: villisika, 17.10.8.11. syntyneet: ilves, 9.11.-30.11. syntyneet: mäyrä.

Karhu kaipaa rakkautta ja arvostusta

Suomalainen eläinhoroskooppi: karhuKarhu on käytännöllinen horoskooppimerkki, joka tavoittelee hyvää työtä ja parisuhdetta. Hän arvostaa itseään ja uskoo ansaitsevansa parasta. Karhuihminen ei pidä yllätyksistä, eikä hänen suunnitelmiaan kannata sörkkiä. Ärtyneenä hän on kirjaimellisesti kuin takapuoleen ammuttu karhu.

Karhu on lempeä ja kärsivällinen – kunhan saa nukkua riittävästi. Karhua ei kuitenkaan kannata ärsyttää tai pettää. Vihainen karhuihminen on hurja vihollinen. Hän ei epäröi katkaista hankalia ihmissuhteita tai käyttää valtaansa kostaakseen pettureille.

Karhu haaveilee konkreettisista asioista: palkankorotus, kaunis koti ja hyvä ruoka tuottavat hänelle mielihyvää.

Karhun asunto on täynnä tavaraa, sillä hän rakastaa keräilyä ja kotoilua. Joskus karhu ravitsee rakkaudennälkäänsä materialla. Mammona ei kuitenkaan tyydytä häntä yhtä paljon kuin sielunkumppani.

Karhun sydänmerkit

Karhu 1.12.23.12.

Jos ihminen on karhu sekä pää- että sydänmerkiltään, hän vaikuttaa vahvalta, jopa pelottavalta persoonalta. Karhu-karhu on kunnianhimoinen ja vaatii paljon myös muilta. Hän on parhaimmillaan sinnikäs työmyyrä, pahimmillaan kohtuuton jyrä. Sisimmässään täyskarhu on perheihminen, jolle rakkaus on pyhä asia.

Villisika 24.12.16.1.

Villisian sydänmerkki tuo karhuun huumoria ja kekseliäisyyttä. Karhu-villisika on viihdyttäjä, joka peittää epävarmuutensa naurulla. Hän ei kuitenkaan ole harmiton pelle, vaan pyrkii lujasti tavoitteisiinsa.Villisika tuo karhuun myös röyhkeyttä, ja hän voi ottaa oman tilansa muiden kustannuksella.

Ilves 17.1.8.2.

Ilveksen vaikutus tekee karhusta esteetikon ja voimistaa karhun taipumusta keräilyyn. Karhu-ilvekset kiertävät mielellään antiikkiliikkeitä ja huutokauppoja. Karhu-ilves vaikuttaa pinnalliselta, sillä hän ei murehdi arkisia asioita. Sisimmässään hän on kuitenkin filosofi, jonka ajatukset liitävät suurissa kysymyksissä.

Mäyrä 9.2.29.2.

Mäyrä vahvistaa karhun käytännöllisyyttä. Karhu-mäyrät ovat rationaalisesti ajattelevia pilkunviilaajia. Ärsyttävimmillään karhu-mäyrä on besserwisser. Hän kyseenalaistaa kaiken ja loukkaa muita pätemisellään. Karhu-mäyrä ei ole järkevyydestään huolimatta tylsä. Hän rakastaa dramaattisia väittelyitä – kunhan voittaa ne.

Villisika elää vaistojensa varassa

Suomalainen eläinhoroskooppi: villisikaVillisika on äärimmäisen intuitiivinen horoskooppi. Hän elää vaistojensa varassa, ja kaikkien hämmästykseksi, villisian kuudes aisti on usein oikeassa. Hän uskaltaa tehdä siirtoja, jotka vaikuttavat aluksi järjettömiltä. Villisian viisaus paljastuu usein jälkeenpäin, kun hänellä on jo uudet kiinnostuksenkohteet.

Villisika on energinen ja impulsiivinen. Innostuessaan jostakin, hän hääräilee maanisesti. Into tosin lopahtaa usein yhtä äkillisesti kuin alkaakin. Villisika on myös laiskottelun mestari. Vapaapäivinä hän voi makoilla tuntikausia sohvalla, herkutella ja katsella televisiota.

Työntekijänä villisika on omaehtoinen. Hän vihaa rutiineja ja muuttaa suunnitelmiaan impulsiivisesti. Villisika vaatii pitkää pinnaa niin pomolta kuin puolisoltakin. Elämä tämän horoskoopin kanssa ei ole tylsää, mutta kumppanin on ymmärrettävä, että villisian pitää saada touhuilla myös itsekseen.

Lue myös: Voiko intuitiolla tehdä päätöksiä? Opi tunnistamaan, mitä intuitio kertoo sinulle!

Villisian sydänmerkit

Karhu 1.3.23.3.

Villisika, jonka sydänmerkki on karhu, on sekä vahva että herkkä. Hän tuntee arvonsa ja vaikuttaa voittamattomalta. Loukattu villisika-karhu voi kuitenkin romahtaa ja masentua syvästi. Villisika-karhu ei osaa suhtautua itseensä ironisesti, ja koko maailma on hänelle suurien tunteiden näyttämö.

Villisika 24.3.16.4.

Villisika-villisialla on intohimotyö tai -harrastus. Ollessaan sen pauloissa hän toteuttaa visiotaan kellon ympäri. Villisikaihminen voi vaikuttaa pakkomielteiseltä keksijältä, ja joskus mielikuva on pelottavan tosi. Yhteiselämä tämän hullun neron kanssa on vaikeaa, sillä hän jättää arkensa retuperälle.

Ilves 17.4.8.5.

Villisika-ilveksellä on erikoinen huumorintaju, ja hän nauttii hätkähdyttämisestä. Hän hakeutuu luovalle alalle ja sukeltaa työn imuun, mutta hoitaa arkensa pedantisti. Vaikeinta villisika-ilveksellä on rakkaudessa. Työ kiilaa läheisten edelle, ja vanhana tämä ihmistyyppi kärsiikin usein yksinäisyydestä.

Mäyrä 9.5.31.5.

Villisika-mäyrä on ehdoton persoona. Ulkoisesti hän on harmaa hiirulainen tai muotiguru, mutta ei mitään näiden väliltä. Villisika-mäyrä vaikuttaa pehmeältä, mutta pitää ohjaksia tiukasti hallinnassaan kulissien takana. Hänen on vaikea sietää takaiskuja, koska hän uskoo selviytyvänsä kaikesta fiksuutensa avulla.

Ilves ei saa huomiosta tarpeekseen

Suomalainen eläinhoroskooppi: ilvesIlves on kaikista horoskooppimerkeistä narsistisin ja säteilevin. Nuoren ilveksen tyyli on räväkkä, mutta vanhetessaan hän muuttuu konservatiivisemmaksi. Designhuonekalut ja eleetön luksus ovat kypsän ilveksen mieleen. Hän esittelee tyyliään mielellään blogissaan ja lehtien sivuilla.

Parhaimmillaan ilves on vieraanvarainen, lojaali ja lämmin. Hän järjestää juhlia ja on antelias. Väsyneenä ilves kiukuttelee kuin lapsi. Hän erakoituu mouruamaan omaan nurkkaansa, ja illanistujaisten perään on turha kysellä.

Nuori ilves seikkailee pinnallisesta romanssista toiseen. Vanhemmiten hän alkaa kaivata pysyvää kumppania, joka jaksaa hänen oikutteluaan. Ilves viettää eläkepäivänsä oman perheensä parissa ja nauttii ylellisistä matkoista.

Keskustele: Missä menee terveen itsekkyyden ja narsismin raja parisuhteessa?

Ilveksen sydänmerkit

Karhu 1.6.23.6.

Ilves-karhu on kunnianhimoinen diiva, joka vaatii itseltään paljon. Hän on tyylikäs, hauska ja hurmaava, mutta myös pinnallinen. Laajasta seurapiiristään huolimatta hänellä on vähän tosiystäviä. Ilves-karhu voi kärsiä kalvavasta tyhjyyden tunteesta, vaikka hänellä olisi yllin kyllin materiaa.

Villisika 24.6.16.7.

Ilves-villisika on omapäinen haaveilija, jota joko vihataan tai rakastetaan. Hän ei mielistele, vaan on aina oma itsensä, usein myös tahditon. Tämän ihmistyypin voi olla vaikea löytää rakkautta. Liika suorasukaisuus ja sata lasissa eläminen saavat ilves-villisian läheiset raivon partaalle tai uuvuksiin.

Ilves 17.7.8.8.

Ilves-ilves on maaginen persoona. Hän haluaa elämältä paljon ja antaa sille kaikkensa. Tämä karismaattinen ihminen kärsii kuitenkin yksinäisyydestä. Hänen on vaikeaa löytää kumppania, joka olisi yhtä elinvoimainen. Kun se oikea löytyy, kyseessä on vuosisadan rakkaustarina, josta ei puutu intohimoa.

Mäyrä 9.8.31.8.

Mäyrän sydänmerkissä syntynyt ilves on tupsukorvista vähiten narsistinen. Hän on muita ilveksiä diplomaattisempi ja käytännöllisempi. Ilves-mäyrä pärjää hyvin työelämässä ja osaa delegoida tehtäviä kohteliaasti. Hänen ihmissuhteensa ovat tasaisempia ja tämän vuoksi pidempiä kuin muilla ilveksillä.

Mäyrä on harkitsevainen filosofi

Suomalainen eläinhoroskooppi: MäyräMäyrä on suomalaisista horoskooppimerkeistä rauhallisin. Hän käyttää paljon aikaa pohdiskeluun ja tarkkailuun. Mäyrä osaa halutessaan toimia nopeasti. Dramaattiset päätökset ovat kuitenkin kypsyneet kauan hänen alitajunnassaan. Mäyrä miettii jatkuvasti, mitä hän haluaa elämältään.

Nuori mäyrä voi olla vilkas, mutta harkitsevaisuus korostuu iän karttuessa. Aikuinen mäyrä on pedantti ja saa lapsensa raivon partaalle tiukoilla säännöillään. Mäyrän kodissa ruokapöytään ei ole asiaa ennen käsipesua. Mäyrä rakastaa lajittelua ja nippelitietoa. Hänellä on uskomaton muisti ja hän loistaa tietovisoissa.

Vaikka mäyrä on tiukka, hän ei halua loukata rakkaitaan. Mäyrä etsii takaiskuistakin valoisat puolet ja lohduttaa muita. Mäyrästä kypsyy usein suvun viisas tietäjä, joka valaa nuorempiin uskoa, positiivisuutta ja malttia.

Mäyrän sydänmerkit

Karhu 1.9.23.9.

Mäyrä-karhu on tunteellinen, salaperäinen ja vetäytyvä. Hän vaikuttaa viileältä, mutta pinnan alla säkenöi ja myrskyää. Mäyrä-karhu on hyvä kuuntelija, ja hänen seesteisyytensä rauhoittaa muita. Viholliset erehtyvät pitämään mäyrä-karhua helppona vastuksena, ja yllättyvät nähdessään hänen voimansa.

Villisika 24.9.16.10.

Mäyrä-villisika on ahkera ja yltiöpositiivinen. Hän tekee kymmentä asiaa yhtä aikaa vihellellen. Mäyrä-villisika kuitenkin uupuu, jos hän ei tunnusta rajojaan. Kun tämä ihminen romahtaa, hän ei jaksa nostaa pikkusormeaankaan. Mäyrä-villisika harrastaa usein vapaaehtoistyötä.

Ilves 17.108.11

Mäyrä-ilves on diiva, joka suuttuu, jos muut eivät ymmärrä häntä. Mäyrämäiseen tapaan hän hautoo ajatuksiaan itsekseen. Ilvekselle tyypillisesti hän olettaa muiden käyttävän kaiken aikansa hänen tarpeidensa selvittelyyn. Tiedossa on väärinymmärryksiä ja mökötystä, mutta myös rakkautta pursuavia sovintoja.

Sydänmerkki mäyrä 9.11.30.11.

Tämä horoskooppimerkki ei kapinoi näkyvästi, mutta ei myöskään nöyristele. Mäyrä-mäyrä tekee poikkeuksellisia valintoja ja uskoo itseensä, ei normeihin. Vanhemmiten mäyrä-mäyrästä tulee suvun viisas tietäjä, jonka jännittävä menneisyys hämmästyttää lapsenlapsia.

Lähteet: Varjojen kirja ja Sirkku Linnea: Suomalainen eläinhoroskooppi, 2013, Atena

Lue myös:

Amerikan intiaanien horoskooppi

Kiinalainen horoskooppi – Elementit ja tuntihallitsija

Rahahoroskooppi – Lue, oletko pihi vai tuhlari ja miten voit säästää rahaa

Kiinalainen lapsihoroskooppi kertoo, miten syntymävuosi vaikuttaa lapsen luonteeseen

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi