Horoskooppimerkit

Onko pomosi innostaja, tyranni vai kannustaja? Horoskooppi paljastaa esimiehesi johtamistyylin

Rapupomo on empaattinen kuuntelija, mutta hän voi vaatia alaisiltaan liikaa omistautumista. Jousimies inspiroi tiimiään, mutta jättää rutiinit retuperälle. Selvitä pomosi horoskooppimerkki ja lue, miten pärjäät hänen kanssaan palkkaneuvotteluissa ja konflikteissa.
22.10.2017 Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Oinas (21.3.–20.4.) on räjähtelevä motivaattori

Oinas nauttii johtamisesta. Hän on eteenpäin pyrkivä ja energinen horoskooppimerkki, joka osaa sekä motivoida että hiillostaa työntekijöitä.

Parhaimmillaan oinaspomo on inspiroija. Hän rohkaisee alaisiaan ottamaan riskejä eikä anna näiden jäädä surkuttelemaan epäonnistumisiaan. Pahimmillaan oinas on malttamaton jyrä. Kaiken pitäisi tapahtua heti hänen sanelemallaan tavalla.

Jos oinaan kärsimättömyys ärsyttää, perustele hänelle tarkasti ja sinnikkäästi, miksi asiat eivät etene sormia napsauttaen. Vaikka oinas on tuittupää, hän on myös älykäs ja kuuntelee järkipuhetta – se vain pitää sanoa hänelle topakasti. Nauti myös siitä, että sinulla on kannustava esimies, joka kannustaa sinuakin kehittymään.

Vahvuudet: inspiroivuus, energisyys, positiivisuus
Heikkoudet: hyperaktiivisuus, välinpitämättämyys, malttamattomuus
Viestintätyyli: napakka, haastava, äänekäs

Härkä (21.4.–20.5.) ei siedä suurpiirteistä visiointia

Myös härkä on luontainen johtaja. Toisin kuin oinas, tämä sarvipää ei kuitenkaan räjähtele. Parhaimmillaan härkä ohjailee ja suojelee, ikävimmillään dominoi ja painostaa.

Härkä on maamerkki, joka vierastaa visioita ja vaatii konkreettisia näyttöjä. Hän haluaa suunnitella työt huolellisesti ja edetä käsikirjoituksen mukaan. Yllättävissä kriisitilanteissa härän voi olla vaikea muuttaa kurssiaan, sillä hän ei ole kovin joustava.

Härkäpomon kanssa pärjää, kun perustelet asiat käytännön hyötyjen kautta. Häntä kiinnostavat tuotot, säästöt ja saavutukset. Puhe ”työpaikan hengestä” voi kuulostaa härästä epämääräiseltä, vaikka hän kaipaa harmoniaa ja rauhaa. Kun kerrot, miten paljon stressi aiheuttaa sairauspoissaoloja, hän ymmärtää ongelman.

Vahvuudet: vakaus, tarkkaavaisuus, rauhallisuus
Heikkoudet: pomottelu, joustamattomuus, tylyys
Viestintätyyli: tarkka, opastava, huolehtivainen

Kaksoset (21.5­–20.6.) ahdistuu suuresta vastuusta

Kaksoset ei ole elementissään pomona. Tämä luova ja vilkas horoskooppimerkki on parhaimmillaan yrittäjänä tai työpaikan ideasampona, jota vakaa esimies rauhoittaa.

Kaksosjohtajan parhaita puolia ovat kekseliäisyys, hauskuus ja joustavuus. Jos yksi tapa ei toimi, kaksoset ei jumita, vaan keksii tukun uusia keinoja. Ikävä kyllä kaksoset on myös neuroottinen ja stressiherkkä. Hänen on vaikea tukea alaisiaan kriiseissä ja pitää hermonsa kasassa.

Hyvä uutinen on se, että kaksoset ei hengitä alaistensa niskaan. Hän antaa sinun toimia itsenäisesti, kunhan hommat tulee hoidettua. Ole kuitenkin tarkkana, ettei hän muiluta sinulle ovelasti omia töitään. Kaksoset on nimittäin hyvä, välillä liiankin tehokas ja ovela delegoija.

Vahvuudet: eloisuus, avoimuus, puheliaisuus
Heikkoudet: stressiherkkyys, keskittymisvaikeudet, pinnallisuus
Viestintätyyli: suorapuheinen, älykäs, humoristinen

Rapu (22.6.–22.7.) vaatii alaisiltaan omistautumista

Empaattinen ja pehmeä rapu ei vaikuta jämäkältä johtajalta. Hänen kuorensa alla piilevä vaativuus voikin olla alaisille shokki. Rapu omistautuu organisaatiolle ja odottaa yhtä suurta sitoutumista muilta.

Rapupomot huutavat, tiuskivat ja nöyryyttävät alaisiaan äärimmäisen harvoin. He kuuntelevat työntekijöitä ja ovat kiinnostuneita näiden jaksamisesta. Rapu osaa kuitenkin myös hallita vetoamalla muiden moraaliin ja herkkiin kohtiin.

Rapujohtajan alaisen on pidettävä rajoistaan kiinni. Muista, että työ on vain työtä. Saat viestisi perille, kun vetoat ravun tavoin hänen tunteisiinsa. Älä sano, että työtä on liikaa, vaan kerro, että olet uupunut etkä voi hyvin. Kun näytät kipupisteesi ravulle, hän tulee järkiinsä. Rapu on kuin vaativa emo, joka haluaa vain hyvää poikasilleen.

Vahvuudet: epämuodollisuus, kiltteys, hoivaavuus
Heikkoudet: pikkutarkkuus, vaativuus, sivuseikkoihin takertuminen
Viestintätyyli: suostutteleva, empaattinen, tunteikas

Leijona (23.7. –22.8.) haluaa olla työpaikan kuningas

Leijona on sekä karismaattisin että raivostuttavin esimies, jonka voit saada. Tämä horoskooppimerkki on lojaali ja oikeudenmukainen. Hän on myös huomionkipeä eikä epäröi ottaa kunniaa muiden työstä.

Leijonalla on nollatoleranssi työpaikkakiusaamiselle ja juonittelulle. Alaiset ovat hänen laumansa, jota hän puolustaa tarvittaessa oikeudessa asti. Leijona haluaa kuitenkin kiitokset rohkeudesta itselleen. Hän ei kestä, jos alainen saa enemmän huomiota tai on taitavampi kuin hän.

Paras keino pärjätä neuvotteluissa on leijonan egon hively. Älä korosta omaa erinomaisuuttasi tai ole hyökkäävä. Anna leijonan ikään kuin oivaltaa itse, että tässä on minun hiomani timantti, josta kannattaa pitää hyvää huolta.

Vahvuudet: reiluus, uskollisuus, suojelevaisuus
Heikkoudet: itsekkyys, vallanhimo, materialismi
Viestintätyyli: avoin, mahtaileva, lämmin

Neitsyt (23.8.–22.9.) on vaatimaton, mutta tiukka pomo

Neitsyet hinkuvat harvoin esimiesasemaan. Tämä horoskooppimerkki on johtajana vaatimaton ja asiallinen. Hän välittää työntekijöistään, mutta ilmaisee tunteensa turhankin niukasti.

Neitsyt ahdistuu helposti. Hän pitää hermonsa kurissa kontrollilla ja säännöillä. Ärsyttävimmillään neitsyt on mikromanageri, joka sokeutuu suurille linjoille ja nillittää taukohuoneen kahvikupeista. Tarkkuuden hyvä puoli on se, että asiat rullaavat. Neitsyt on lainkuuliainen eikä viilaa ketään linssiin.

Tähän johtajaan ei kannata vedota draamalla. Neitsyt on herkkä, mutta hän ei osaa aina käsitellä omiaan, saati sitten muiden tunteita. Neuvottelut sujuvat parhaiten, kun perustelet pyyntösi faktoilla ja käyttäydyt asiallisesti.

Vahvuudet: käytännöllisyys, realistisuus, huolellisuus
Heikkoudet: vetäytyvyys, viileys, ylikontrollointi
Viestintätyyli: täsmällinen, faktapohjainen, niukka

Vaaka (23.9.–22.10.) vaalii hyvää työilmapiiriä

Vaakapomot ovat yleensä rauhallisia ja oikeudenmukaisia. Vaaka kavahtaa eripuraa ja käyttää paljon aikaa hyvän työilmapiirin luomiseen. Joskus hän tosin pakoilee konflikteja liikaa.

Vaakajohtajan tyyli on keskusteleva, empaattinen ja ihmisläheinen. Hän haluaa, että työntekijät viihtyvät keskenään ja pitävät hänestä. Jälkimmäinen on myös vaa´an heikkous. Heikoimmillaan hän on hampaaton johtaja, joka ei uskalla panna öykkäreitä ruotuun, koska hän pelkää kritiikkiä.

Kun kyse on pienistä ongelmista, niiden selvittäminen sujuu vaakajohtajan kanssa helposti. Valmistaudu kuitenkin venkurointiin ja jahkailuun, jos vaa´an pitää ratkoa tulisia riitoja. Tällöin hän voi vältellä alaisiaan ja sulkea puhelimensa.

Vahvuudet: diplomaattisuus, empaattisuus, kiltteys
Heikkoudet: turhamaisuus, pelkuruus, suosionkipeys
Viestintätyyli: sovitteleva, miellyttävä, hurmaava

Skorpioni (23.10.–22.11.) vaistoaa alaisten salaiset motiivit

Skorpionilla on taipumusta johtotehtäviin, sillä hänellä on tarkka silmä ihmisten luonteille ja kyvyille. Skorpioni on myös jämpti ja tarkka, mutta raskaimmillaan mustavalkoinen diktaattori.

Skorpionipomo ei kerro hevillä, mitä hänen mielessään liikkuu. Hän osaa kuitenkin pumpata alaisiltaan taitavasti tietoa ja vaistoaa näiden motiivit. Ajatuksiaan hautova skorpioni tosin näkee juonittelua ja manipulointia viattomissakin tilanteissa. Tällöin hän voi antaa vaarallisen tuntuiselle työntekijälle yllättäen potkut.

Skorpionia on turha mielistellä. Pärjäät hänen kanssaan, kun olet oma itsesi. Skorpioni arvostaa tätä, vaikka olisitte erilaisia. Ole myös terveen skeptinen. Asiat eivät ole aina niin hyvin, kuin tämä pomo vakuuttaa, sillä hän voi salailla organisaation ongelmia.

Vahvuudet: suoraselkäisyys, vahvuus, suojelevaisuus
Heikkoudet: vainoharhaisuus, vatvominen, ilkeys
Viestintätyyli: vakava, harkitsevainen, johdatteleva

Jousimies (23.11.–22.12.) vihaa pakollista byrokratiaa

Itsevarmuudestaan ja rohkeudestaan huolimatta jousimiehet eivät ole parhaita mahdollisia johtajia. Jousimies on viihdyttäjä, joka kyllästyy nopeasti ja inhoaa pakollista byrokratiaa.

Parhaimmillaan jousimies on visionääri, joka valaa alaisiinsa uskoa ja luo työpaikalle flowta. Huonoina päivinä hän on kuin turhautunut apsi, joka möläyttelee typeryyksiä ja pakoilee rutiineja. Jousimies sopii parhaiten yksittäisen projektin, ei koko yrityksen johtajaksi.

Jos haluat päästä jousimiehen kanssa samalle taajuudelle, puhu tulevaisuudesta, sillä se inspiroi häntä. Perustele pyyntösi kehittymishalullasi ja yrityksen missiolla. Varaudu kuitenkin siihen, että joudut kirjoittamaan itse palkankorotusmääräyksesi. Jousimies nimittäin vihaa paperihommia.

Vahvuudet: inspiroivuus, nopeus, intuitiivisuus
Heikkoudet: kärsimättömyys, kiukuttelu, sählääminen
Viestintätyyli: suorasukainen, epämuodollinen, hauska

Kauris (23.12.–19.1.) ei epäröi tarttua lapion varteen

Kauris voi vaikuttaa vaatimattomalta. Todellisuudessa hän on jopa vallanhimoinen horoskooppimerkki. Hän ei kuitenkaan orjuuta muita, vaan käärii hihansa ja käy itsekin urakan kimppuun.

Kauris on kaukana pomosta, joka jakelee käskyjä jalat pöydällä. Hän tekee töitä liikaakin ja edellyttää samaa alaisiltaan. Työntekijöiden on sanottava ei ja muistutettava kauriille, että kukaan ei hyödy loppuunpalaneesta johtajasta. Tunnelma kauriin johdossa on muodollinen ja tiukka, mutta tasa-arvoinen.

Kauris mieltyy ahkeriin alaisiin. Vakuutat hänet tekemällä työsi hyvin, et lepertelyllä. Ihailunhalu on kauriin heikko kohta. Hän pehmentyy, kun kerrot, että haluaisit saavuttaa urallasi yhtä upeita asioita kuin hän.

Vahvuudet: määrätietoisuus, itsevarmuus, ahkeruus
Heikkoudet: itsepäisyys, vaativuus, ilottomuus
Viestintätyyli: muodollinen, määräilevä, varma

Vesimies (20.1.–19.2.) antaa alaisten haastaa pomoa

Liberaali ja kapinoiva vesimies on omimmillaan mentorina, ei niinkään johtajana. Hän on kärsimätön oman tiensä kulkija, jota vitkastelu ja pikkutarkkuus ärsyttävät.

Työskentely vesimiehen alaisena ei ole tylsää tai jäykkää. Tämä pomo ei tuijota työaikoja ja kulkukortteja. Hän arvostaa itsenäisyyttä, oma-aloitteisuutta ja luovuutta. Välillä vesimies uppoutuu ideoimaan ja vaikuttaa viileältä, vaikka hän ei halua olla tyly.

Vesimiehelle on turha luetella tekemisiään ja odottaa ylistystä. Hänelle on se ja sama, teetkö ylitöitä, jos et luo mitään innovatiivista. Tätä johtajaa voi haastaa, sillä hän nauttii vöittelystä ja ihailee rohkeutta. Liian kiltti ja hiljainen työntekijä jää hänen organisaatiossaan helposti varjoon.

Vahvuudet: nopeus, älykkyys, vapaamielisyys
Heikkoudet: välinpitämättömyys, kärsimättömyys, viileys
Viestintätyyli: rohkea, arvaamaton, pohdiskeleva

Kalat (20.2.–20.3.) voi kuunnella liikaa konsultteja

Kalat luokitellaan turhan usein leväperäiseksi horoskooppimerkiksi. Vaikka tämän johtajan tavarat ovat usein hukassa, hän osaa tehdä rahaa mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla.

Kalapomon heikkous on alttius manipuloinnille. Tämä herkkä esimies voi luottaa sokeasti neuvonantajiinsa, jotka voivat vahingoittaa häntä ja koko organisaatiota. Fiksu alainen muistuttaa kaloja siitä, että hänen pitää luottaa itseensä. Jos ulkopuoliset saavat liikaa valtaa, lopputulos voi olla kaaos.

Kalojen parhaita puolia ovat reiluus ja inhimillisyys. Hän ymmärtää stressiä ja perheen ja työn yhteensovittamisen vaikeuksia. Voit kertoa hänelle aroistakin asioista, eikä hän tuomitse sinua. Kalapomo osaa myös tehdä yksitoikkoisesta työstä hauskaa.

Vahvuudet: empaattisuus, luovuus, muuntautumiskyky
Heikkoudet: yliherkkyys, sinisilmäisyys, hajamielisyys
Viestintätyyli: pulppuileva, kuunteleva, lohduttava

Lähteet: Astrology, Monster

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *