Horoskooppimerkit

Pomohoroskooppi: Kalat

Teksti:
Anna.fi

Kala-pomon tavaramerkkejä ovat luovuus, rikas mielikuvitus ja empaattisuus.

Pomohoroskooppi

Kalat eivät ole ensisijaisesti kiinnostuneita rahavirtojen pyörittämisestä ja käytännön rutiineista, joten tämä herkkä sielu ei ole tyypillisin henkilö yrityksen johtoportaassa. Siksi esimiesasemaan päätynyt Kala, tämä oman tiensä kulkija, työskentelee yleisimmin yrittäjänä tai itsenäisenä konsulttina. Luovana visionäärinä hän on kuitenkin erinomainen pomo sellaisessa työympäristössä, jonka hän itse kokee inspiroivaksi.

Jos omalla työpaikallasi pomona on Kalat, työskentelet todennäköisimmin luovalla alalla. Monet heistä kun päätyvät taiteellisen lahjakkuutensa ansiosta esimerkiksi kirjoittajan, taidemaalarin, näyttelijän tai muusikon ammattiin. Kalan voi tavata johtotehtävissä myös esimerkiksi pr- ja mainos- sekä tv- ja radio-alalla.

Vaikkei Kala olekaan ehkä se sopivin henkilö kovapäisyyttä vaativiin hallinnollisiin tehtäviin, he esimiesasemaan kivutessaan lyövät monia ihmisiä laudalta ideoillaan, joilla ratkaistaan ongelmia tavanomaisia keinoja tehokkaammin. Hän on pystyy myös helposti tekemään teräviä ja uudenlaisia havaintoja esimerkiksi osakekaupasta, koska hän ei todennäköisesti suhtaudu asiaan työnä vaan yleismaailmallisena jännittävänä puuhana.

Luovuuden kylkiäisenä Kalan heikkoutena on taipumus laiminlyödä monia käytännön asioita. Päivittäiset toimistotyöt sekä pankki- ja luottokorttitilien seuraaminen pitkästyttävät hänet kuoliaaksi, ja siksi hän pakeneekin usein tosielämää omaan haavemaailmaansa. Silloin, kun Kala pyörittää menestyksekkäästi omaa matkatoimistoa tai luksusravintolaa, taustatiimistä varmasti löytyy neuvokas joukko ihmisiä kirjanpitäjistä emäntiin. Firma kun kukoistaa vain, jos hän todella saa olla se luova johtaja.

Jos Kala joutuu työelämässä ikäviin välikohtauksiin, hän saattaa nopealla varoitusajalla lähteä lomalle parantelemaan haavojaan ja masennustaan. Tällöin Kala-pomo arvostaa suuresti työntekijöidensä osoitusta siitä, että he ymmärtävät hänen pakonomaista ratkaisuaan. Vastavuoroisesti hän itse kehottaa sinua lähtemään kotiin kesken työpäivän, jos hän tietää, että perheessäsi on meneillään jokin akuutti kriisi.

Kaikkiaan Kala on viisas johtaja, joka tietää, että työyhteisössä tarvitaan arkisista ja taloudellisista rutiineista selviäviä ihmisiä. Osoita siis, ettet ole tyhjänpäiväinen haahuilija, vaan osaat kantaa ylpeydellä kaikki sinulle annetut vastuualueet. Vaikka hän palvoo työntekijöidensä idearikkautta ja mielikuvitusta, hän samalla tietää yrityksen toimivan vain, kun asiat on suunniteltu huolellisesti ja päämääriä tavoitellaan kurinalaisesti.

Vahvuudet:

 • Herkkä, empaattinen
 • Rikas mielikuvitus ja taito luovaan ideointiin
 • Erinomainen taito heittäytyä toisen asemaan
 • Idearikkautensa vuoksi saa usein yrityksen menestymään tavalla, joka ei olisi monelle muulle mahdollista
 • On oikean alan ja työpaikan löytäessään erittäin innostunut ajamaan työntekijöiden ja firman etua

Heikkoudet:

 • Ylisuojelevainen
 • Yliherkkä, ailahtelevainen
 • Helposti manipuloitavissa
 • Melko heikko hallitsemaan rahavirtoja
 • Kokee usein mahdottomaksi pitäytyä kylmissä faktoissa ja loogisessa ajattelussa

Muista nämä:

 • Päästä pehmeät arvosi esiin työyhteisössä
 • Kala vaatii alaisiltaan ehdotonta lojaaliutta. Ole pomosi luottamuksen arvoinen.
 • Vaikka pomosi jumittuu joskus haavemaailmaan, älä jumitu sinne hänen kanssaan. Sinut on todennäköisesti palkattu yritykseen vastaamaan siitä, että käytännön asiat sujuvat jämptisti.
 • Älä ylläty siitä, että sekä suunnitelmat että hänen ajatuksensa vaihtuvat nopeasti
 • Hyväksy pomosi lennokkaat väitteet ilman sen kummempaa kyseenalaistamista

Katso kaikkien horoskooppimerkkien pomohoroskoopit!

Lue myös:

Työntekijähoroskooppi
Urahoroskooppi 2015 – Millainen olet töissä tähtimerkkisi mukaan?
Liikuntahoroskooppi – Liiku merkkisi mukaan!
Laihdutushoroskooppi – Millainen dieetti sopii tähtimerkillesi?
Seksihoroskooppi – Lue, millainen on horoskooppimerkkisi suhde seksiin

Teksti: Elina Järvi
Kuva: Colourbox

Lähteet: Monster: Career Advice, Futurescopes.com, Horoscope.com

X