Horoskooppimerkit

Röyhkeä, jahkailija, rohkea riskinottaja... Tällaisia ovat horoskooppimerkkien temperamentit

Mikään haaste ei ole liian pelottava leijonalle ja oinaalle, jotka innostuvat riskeistä. Vaaka punnitsee ratkaisunsa tarkkaan, ja neitsyt kammoaa kaikenlaisia siirtoja niin rakkaudessa kuin työelämässäkin. Horoskooppi paljastaa, oletko luonteeltasi arkajalka vai rämäpää.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Mikään haaste ei ole liian pelottava leijonalle ja oinaalle, jotka innostuvat riskeistä. Vaaka punnitsee ratkaisunsa tarkkaan, ja neitsyt kammoaa kaikenlaisia siirtoja niin rakkaudessa kuin työelämässäkin. Horoskooppi paljastaa, oletko luonteeltasi arkajalka vai rämäpää.

Oinas kiihottuu suurista riskeistä

Oinas ei pelkää riskejä ja vaikeuksia, päinvastoin. Haasteet ovat kuin bensaa hänen liekkeihinsä. Jos tämän horoskooppimerkin elämässä ei ole kinkkisiä projekteja, hän järjestää niitä itse. Oinas ei epäröi perustaa start up -yritystä, ottaa lainaa tai vaihtaa lennossa työpaikkaa.

Vaikka oinas on urasuuntautunut, hän ottaa riskejä myös rakkaudessa. Hän voi ihastua suinpäin varattuun, hankalaan tai ulkomailla asuvaan henkilöön. Oinas taistelee rakkautensa vuoksi raivokkaasti eikä säikähdä, vaikka muut paheksuisivat häntä.

Vaikka oinas on rohkea, hän ei ole voittamaton. Jännittävä ja riskien täyttämä elämä voi uuvuttaa hänet. Oinaan pitäisi opetella rauhoittumaan ja olla tarttumatta jokaiseen hänelle heitettyyn haasteeseen.

Härkä pysyy mukavuusalueellaan

Härkä kaipaa turvattua elämää. Hän yrittää ennakoida arkeaan mahdollisimman hyvin, ja härällä onkin riski jämähtää rutiineihin. Hän voi juuttua jopa todella kehnoon elämäntilanteeseen, koska pelkää muutoksen aiheuttamaa vaivaa.

Härästä löytyy silti yllättävää kunnianhimoa. Raha, materia ja parempi elintaso motivoivat häntä. Jos tiedossa on varma palkinto, härkä paiskii töitä ja pakottaa itsensä kohtaamaan pelkonsa. Raha-asioissa härkä on jopa ahne ja hän voi tehdä uskaliaita sijoituksia.

Härkä taistelee harvemmin henkisten asioiden, kuten yhteiskunnallisten epäkohtien vuoksi. Hän ei kerro ajatuksiaan ääneen, jos riskinä on riita. Härkä tyytyy sadattelemaan itsekseen ja tykittää mielipiteensä vain lähipiirilleen.

Kaksoset uskaltaa avata suunsa

Kaksoset ei pelkää muutoksia. Häntä ajaa kuitenkin enemmän levottomuus kuin rohkeus. Kaksoset kyllästyy nopeasti työpaikkoihin, rutiineihin ja ihmissuhteisiin. Hän janoaa uusia kokemuksia, jotta hänen mielensä ei turtuisi.

Kaksoset ei hoida irtiottojaan aina kovin suoraselkäisesti. Usein hän vain sujahtaa tilanteesta toiseen kuin saippuapala. Muut jäävät ihmettelemään, minne kaksoset on kadonnut, ja kuka hoitaa hänen kesken jääneet työnsä.

Vaikka kaksoset ei osaa aina kantaa vastuuta, hän uskaltaa avata suunsa. Tarve itseilmaisuun on niin voimakas, että kaksoset höpöttää estottomasti suurille auktoriteeteille, joita muut pelkäävät.

Rapu rohkaistuu rakkaidensa vuoksi

Rapu on eläinradan pelokkaimpia merkkejä. Hän ei tee siirtoja, jotka vaarantavat hänen taloutensa ja rutiininsa. Rapu sietää tylsyyttä ja epämukavuutta, kunhan palkka tupsahtaa hänen tililleen säännöllisesti.

Rapu on varovainen myös ihmissuhteissaan. Hän hautoo tunteitaan kauan ennen kuin rohkenee pyytää ihastustaan treffeille. Kolmiodraamat ja etäsuhteet hajottavat ravun henkisesti. Rapu pakoilee konflikteja, mikä vain syventää suhdesoppaa.

Maailmassa on kuitenkin muutamia ihmisiä, joiden vuoksi rapu ryömii ulos kuorestaan ja sivaltaa saksillaan. Tämä perheihminen suojelee lapsiaan ja läheisiään viimeiseen asti. Kun kyseessä on ravun perheen hyvinvointi, hän taistelee sen puolesta vaikka oikeussalissa.

Leijona kehtaa olla röyhkeä

Leijonan rohkeus ja määrätietoisuus lähentelevät röyhkeyttä. Eläinradan kuningas tuntee arvonsa ja tyytyy vain parhaaseen. Hän kehtaa pyytää palkankorotusta ja uskaltaa hakea vaativia töitä, vaikka ei olisi pätevin.

Leijona ei arastele myöskään yksityiselämässään. Hän on rakkaudennälkäinen ja kamppailee röyhkeästi saadakseen haluamansa. Jos leijonan rakastettu seurustelee, se on leijonan mielestä hidaste, ei este.

Ystäviään kohtaan leijona on lojaali. Uskollisuus ei kuitenkaan tule ilmaiseksi. Leijona pompottaa lähipiiriään häpeilemättä eikä tunne tästä huonoa omaatuntoa. Hän tarvitsee yhtä rohkean kumppanin, joka asettaa leijonalle rajat ja uskaltaa korottaa ääntään, kun tämä karjuu.

Neitsyt on eläinradan arkajalka

Neitsyt on todellinen arkajalka. Tämä horoskooppimerkki pitää matalaa profiilia ja pelaa kaikessa varman päälle. Neitsyt tekee mieluummin tuttua työtä virheettömästi kuin ottaa riskin ja pyrkii organisaation huipulle.

Neitsyt on jatkuvasti huolissaan maineestaan. Hän on älykäs, mutta ei uskalla kertoa ajatuksiaan, koska ei halua ärsyttää ketään. Osa neitsyistä katkeroituu, koska he tietävät ujouden sulkevan heiltä monia ovia.

Neitsyen neuroottisuus ja varovaisuus saa räväkät ihmiset tuskastumaan. Neitsyt on kuitenkin tärkeä järjen ääni oinaille ja jousimiehille, joiden impulsiivisuus on usein typerää, ei rohkeaa. Neitsyen arkuus hellittää onneksi usein keski-iässä, jolloin hän alkaa kukoistaa.

Vaaka jahkailee päätöksenteossa

Vaaka pyrkii tasapainoon elämänsä kaikilla osa-alueilla. Hän välttää ylilyöntejä eikä halua tehdä hätäisiä päätöksiä. Jos vaakaa painostetaan toimimaan nopeasti, hän ahdistuu ja pakenee.

Parhaimmillaan vaa´an päätökset ovat viisaita ja punnittuja. Pahimmillaan hän on jahkailija, joka ei uskalla tehdä pieniäkään ratkaisuja. Vaaka on paitsi harkitsevainen, myös taipuvainen miellyttämään muita. Nämä piirteet tekevät hänestä pahimmillaan hampaattoman ja aran.

Vaaka on luonnostaan utelias ja vapaamielinen, ja hänen kannattaa antaa enemmän tilaa näille luonteenpiirteille. Jahkailu jähmettää, mutta avoin mieli tuo elämään upeita asioita, kuten työtilaisuuksia, spontaaneja matkoja ja rakkautta.

Skorpioni uskaltaa tehdä pahuuksia

Skorpioni antaa itsestään varovaisen kuvan. Hänen rohkeutensa ei ole äänekästä, mutta hän tekee kulissien takana uskaliaita siirtoja. Skorpionin pitää kuitenkin saada valmistautua koitoksiin rauhassa.

Skorpionin rohkeus on henkistä ja sinnikästä. Hän on dominoiva luonne, joka ei kuitenkaan halua paljastaa vahvuuttaan. Tämä psykologisen pelin mestari tietää, että hän pääsee helpommin voitolle esittämällä arempaa kuin on.

Kun kyse on rakkaudesta tai kostosta, skorpioni venyy uskaliaisiin suorituksiin. Hän on rakkaansa edessä hellä ja altis, mutta ei epäröi heittää kapuloita vihollisensa rattaisiin. Skorpioni voi olla rohkea myös negatiivisessa mielessä. Hänellä on pokkaa valehdella ja jopa varastaa.

Jousimiehen rohkeus on usein pinnallista

Jousimiehellä on rautainen itsetunto ja optimistinen luonne. Hän uskaltaa sanoa ajatuksensa suoraan, vaikka hänen raadollinen rehellisyytensä loukkaa muita. Jousimies uskoo, että epäonnistumiset kasvattavat, eikä hän välttele niitä.

Jousimiehen rohkeus suuntautuu yhteiskuntaan ja koko maailmaan. Jousimiehet ovat usein eksoottisia kohteita tutkivia reppureissaajia tai poliitikkoja, jotka eivät pelkää arvostelua.

Sen sijaan rakkaudessa jousimies on arkailija. Hän pelkää sitoutumista ja kammoaa ajatusta keskiluokkaisesta peruselämästä. Jousimiehen näennäisen rohkeat irtiotot ovat usein pakomatkoja ihmissuhteista, joita hän ei uskalla päättää ryhdikkäästi.

Kauris ottaa riskejä vain työelämässä

Kauriin luonne on erikoinen sekoitus uskallusta ja ujoutta. Konservatiivinen horoskooppimerkki ei pidä itsestään melua, mutta hän haluaa olla paras. Kunnianhimo ajaa kauriin tekemään rohkeita valintoja, vaikka hän olisi kauhusta kankea.

Kauriin rohkeus liittyy uraan. Hän haluaa menestystä ja rahaa. Saavuttaakseen tavoitteensa kauris hakeutuu haastaviin tehtäviin, vaikka hän tuntisi olevansa riittämätön ja uupunut.

Ihmissuhteet ovat kauriille vaikeita. Hän kätkee tunteensa, koska pelkää suorastaan hysteerisesti torjutuksi tulemista. Romantiikassa kauris ei ole räväkkä. Hän tarvitsee turvallisen kumppanin, joka pehmentää hänen paksun suojakuorensa.

Vesimiehen rohkeus on hiljaista ja kypsää

Eettinen vesimies ponnistelee pelottomasti tehdäkseen maailmasta paremman paikan. Taistellessaan ihanteidensa puolesta vesimies ei stressaa, mitä muut ajattelevat hänestä.

Rakkaudessa vesimies on rationaalinen. Hän pitää kiinni pitkästä suhteesta, vaikka se ei olisi täydellinen, sillä hän arvostaa kumppanuutta. Intohimoiset ihmiset moittivat vesimiestä tylsäksi jumittajaksi, sillä he eivät osaa arvostaa hänen harkitsevaisuuttaan.

Vaikka vesimies ei leisku ja roihua, hän on kaukana pelkurista. Vesimiehen kypsä rohkeus paljastuu vaikeina aikoina. Hän sietää suhteen karikkoja ja taloudellista niukkuutta, jos tunnelin päässä on hitunenkin valoa.

Kalat ajautuu hullunrohkeisiin tempauksiin

Kalat kokee itsensä usein ulkopuoliseksi. Tämä kokemus ajaa hänet tekemään uravalintoja, jotka ovat monien mielestä rohkeita ja erikoisia. Kalat työskentelee usein teatterin, kuvataiteen ja taideterapian parissa.

Romanttisella horoskooppimerkillä on tapana päätyä myrskyisiin suhteisiin ja kummallisiin seikkailuihin. Tämä ei kuitenkaan johdu kalojen rohkeudesta, vaan hyväuskoisuudesta. Hänet on helppo ylipuhua huikentelevaisiin suunnitelmiin.

Kalat kärsii usein epämääräisestä turvattomuuden tunteesta. Hän on seikkailuistaan huolimatta arka ja kaipaa luotettavaa kumppania. Kalojen suurin haaste on uskaltaa sanoa ei, kun häntä yritetään manipuloida.

Lähteet: Go To Horoscope, Luna Astrology, Zodiac Fire

Lue myös:

Horoskooppimerkkien pahimmat pelot – Nämä asiat aiheuttavat tähtimerkillesi ahdistusta

Ujo, näin pärjäät työelämän kiperissä tilanteissa ja etenet urallasi – 6 ongelmaa ja ratkaisua

Uskalla epäonnistua – Näin pääset mokasta yli

Testaa:

Uskallatko ylittää rajasi?

X