suomalainen horoskooppi
Ilves-merkin ihmiset ovat säteileviä persoonia, jotka vetävät ihailijoita puoleensa magneetin lailla.
Horoskooppimerkit

Suomalainen rakkaushoroskooppi: oletko vakaata suhdetta kaipaava karhu vai intohimoinen villisika?

Suomalaisessa horoskoopissa on neljä eläintä; karhu, villisika, ilves ja mäyrä. Karhu kaipaa vakaata parisuhdetta, tunteellinen villisika taas syöksyy äkkiromansseihin. Lue, mitä suomalainen horoskooppi kertoo sinun rakkauselämästäsi.
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Suomalainen eläinhoroskooppi koostuu pää- ja sydänmerkistä. Horoskoopin tärkein elementti on päämerkki, joka määräytyy ihmisen syntymäkuukauden mukaan.

Suomalaisen horoskoopin päämerkit ovat karhu, villisika, ilves ja mäyrä. Päämerkki kertoo, mitkä ovat olennaisimmat persoonallisuudenpiirteemme. Se paljastaa, mitä haluamme parisuhteelta, ja millaiset ihmiset viehättävät meitä.

Syntymäpäivän mukaan määräytyvä sydänmerkki täydentää päämerkistä tehtävää tulkintaa. Sydänmerkin uskotaan paljastavan ristiriitamme ja salaiset halumme. Sen avulla voimme ymmärtää rakkauselämämme ongelmia, kuten sitä, miksi suhde päättyi, tai miksi hullaannumme aina tietynlaisiin ihmisiin.

Jos haluat lukea ensin yleisen luonnekuvauksen suomalaisesta horoskooppimerkistäsi, voit tehdä sen täällä.

Karhu (1.12.–29.2.) kaipaa vakaata suhdetta ja perhettä

Karhu on suomalaisen horoskoopin maanläheisin ja käytännöllisin merkki. Pysyvä parisuhde ja perhe ovat hänen suurimpia haaveitaan.

Karhu ei kuitenkaan seurustele vain seurustelun vuoksi. Hän on vahva persoona, joka arvostaa itseään ja vaatii paljon kumppaniltaan. Karhulle on tärkeää, että hänen kumppaninsa on yhtä ahkera ja kunnianhimoinen kuin hän. Vaikka karhu on perheihminen, hän haluaa, että molemmat puolisot tuovat rahaa kotiin ja kehittävät itseään.

Karhu on materialisti, ja kun hän hemmottelee rakastaan, hän ostaa tälle lahjoja ja kokkaa herkkuja. Kumppani taas voi lepytellä karhua riidan jälkeen koruilla ja vintage-huonekaluilla.

Karhun sydänmerkit

Karhu 1.12.−23.12.

Jos ihminen on karhu sekä pää- että sydänmerkiltään, hän vaikuttaa niin itsevarmalta, että muita jännittää lähestyä häntä. Karhu-karhun vahvuus on myös hänen heikkoutensa, sillä hän voi jyrätä herkän kumppanin. Hän on myös erittäin urasuuntautunut, ja ristiriita työn ja parisuhteen välillä voi luoda rakkauteen jännitteitä.

Villisika 24.12.−16.1.

Villisian sydänmerkki tuo karhuun huumoria ja leikkisyyttä. Karhu-villisika on armoton flirttailija, joka voi viestittää olevansa kiinnostunut, vaikka hän pitäisi vain hauskaa. Karhu-villisika on myös rehentelijä, joka yrittää sanoa suhteessa viimeisen sanan. Hän valaa kuitenkin tarvittavaa itseluottamusta myös kumppaniinsa.

Ilves 17.1.−8.2.

Karhu-ilves on kaunopuheinen ja sosiaalinen hurmuri. Hänellä tosin on paha tapa pönkittää itsetuntoaan ihmissuhdepeleillä. Joskus tämä luksusta rakastava keimailija lähtee treffeille vain päästäkseen ylelliseen ravintolaan. Sisimmässään karhu-ilves etsii kuitenkin sielunkumppania, joka juurruttaa hänet aloilleen.

Mäyrä 9.2.−29.2.

Äärimmäisen käytännöllinen karhu-mäyrä etsii kumppania, jonka hän voi kuvitella lastensa vanhemmaksi. Vakaa toimeentulo ja hyvä perhetausta ovat hänelle tärkeitä asioita. Karhu-mäyrä ei kuitenkaan ole tylsä rakastaja. Hän haastaa kumppaninsa älyllisiin väittelyihin, ja kotioven takana hän antaa tunteidensa räiskyä.

Villisika (1.3.–31.5.) syöksyy romanssiin päätä pahkaa

Villisika on suomalaisen horoskoopin intuitiivisin merkki. Hän ei luota rakkaudessakaan järkeen, vaan vaistoihin ja tunteisiin.

Villisika voi hullaantua sekunnissa bussikuskiin tai kadulla vastaan kävelevään ihmiseen. Läheisten on turha kiskoa romantikkoa maan pinnalle, kun hän ihastuu. Omituisinta on se, että villisian äkkiromanssit kestävät. Ehkä hänellä todellakin on mystinen vaisto, jonka avulla hän erottaa sielunkumppaninsa tuhansien ihmisten joukosta.

Laiskuus on villisian helmasynti, joka tuo ongelmia hänen suhteisiinsa. Hän passuuttaa kumppaniaan, unohtaa sopimukset ja vetäytyy omiin oloihinsa. Elämä tämän vapautta rakastavan boheemin kanssa on samaan aikaan raivostuttavaa ja kiehtovaa.

Villisian sydänmerkit

Karhu 1.3.−23.3.

Villisika, jonka sydänmerkki on karhu, on sekä vahva että herkkä. Hän vaikuttaa suhteen kivijalalta, mutta todellisuudessa hän kaipaa vahvistusta päätöksilleen. Hän ei kuitenkaan kehtaa sanoa tätä suoraan. Kumppanin on opittava lukemaan pieniä merkkejä, joilla hän viestittää kaipaavansa läheisyyttä ja kannustusta.

Villisika 24.3.−16.4.

Villisika-villisika on usein nerouden ja maanisuuden rajalla kiikkuva uratykki, keksijä tai taiteilija. Oma tekeminen vetää häntä puoleensa niin vahvasti, että parisuhde jää kakkoseksi. Villisika-villisian puolisolta vaaditaan pitkää pinnaa, sillä hän joutuu hoitamaan suhteen käytännön asiat ja viettämään paljon aikaa yksin.

 Ilves 17.4.−8.5.

Villisika-ilveksellä on erikoinen huumorintaju, ja hän nauttii hätkähdyttämisestä. Hänen iskurepliikkinsä ovat usein niin outoja, että vastapuoli loukkaantuu. Rakkaus työntekoon ja taipumus töksäyttelyyn tekevät hänen suhteistaan vaikeita. Mitä vanhempi villisika-ilves on, sitä vaikeampaa hänen on miellyttää muita.

Mäyrä 9.5.−31.5.

Ehdoton villisika-mäyrä on joko vakavassa suhteessa tai riippumaton sinkku, eivätkä yhden yön jutut ja pelaaminen ole häntä varten. Villisika-mäyrä vaikuttaa usein suhteen hiljaiselta ja passiiviselta osapuolelta. Todellisuudessa tämä rautainen ja mustavalkoinen persoona ohjailee kumppaniaan kulissien takana.

Ilves (1.6.–31.8.) kaipaa jatkuvaa palvontaa

Ilves on säteilevä persoona, joka vetää ihailijoita puoleensa magneetin lailla. Hän nauttii siitä, että hänen huomiostaan taistellaan. Ikävimmillään ilveksessä on narsistisia piirteitä, ja hänen itsetuntonsa on riippuvainen muiden palvonnasta.

Ilves ihastuu ja kyllästyy nopeasti. Raha, valta ja ulkonäkö kiehtovat häntä, ja hänellä on taipumus seikkailla pinnallisesta huvittelusuhteesta toiseen. Vakiintunut ilves on kuitenkin yllättävän omistautuva kumppani, joka toteuttaa rakkansa kaikki toiveet.

Ilves vakiintuu yleensä kypsällä iällä. Tällöin henkiset asiat alkavat merkitä hänelle enemmän, ja entinen hurjastelija voi muuttua kotikissaksi. Ilveksen rakkaus ylellisyyteen tosin ei kuole, ja hän kaipaa kumppaniltaan lahjoja ja hemmottelua.

Ilveksen sydänmerkit

Karhu 1.6.−23.6.

Ilves-karhu on diiva, joka asettaa korkeat vaatimukset kumppanilleen. Sivistyneestä ja elegantista luonteestaan huolimatta hän on yllättävän pinnallinen. Tämä on shokki monelle ihmiselle, joka ihastuu hänen älykkyyteensä. Villisika-ilves on myös mustasukkainen, ja hän pelkää ystäviensä flirttailevan kumppaninsa kanssa.

Villisika 24.6.−16.7.

Ilves-villisika on haaveilija, joka etsii maagista sielunkumppania. Jos deitti ei ole mieluinen, hän voi poistua kesken treffien, eikä hän pelkää leimautuvansa töykeäksi tai oudoksi. Ilves-villisika on myös erittäin omapäinen ja boheemi. Joskus kumppani tuntee olevansa kodinhoitaja, joka huolehtii oikukkaasta lapsesta.

Ilves 17.7.−8.8.

Ilves-ilves heittäytyy rakkauteen, antaa paljon ja vaatii jatkuvaa huomiota. Hänen räjähtävä elinvoimansa uuvuttaa herkät ihmiset. Ilves-ilves ei viihdy kotisohvalla, vaan janoaa juhlia, matkoja ja elämyksiä. Jos hän löytää kaltaisensa hedonistin, kyseessä on vuosisadan rakkaustarina, josta ei puutu draamaa.

Mäyrä 9.8.−31.8.

Mäyrän sydänmerkissä syntynyt ilves on tupsukorvista tasaisin. Hän löytää rakkauden helpommin kuin muut ilvekset, ja suhde on tyyni ja onnellinen. Ilves-mäyrä tosin ohjailee kumppaniaan. Hän delegoi kotityöt niin ovelasti, ettei kumppani koe olevansa passaaja. Päinvastoin, hänen mielestään suhde on erittäin tasa-arvoinen.

Mäyrä (1.9.–30.11.) etsii yhtä sielunkumppania

Mäyrä on suomalaisista horoskooppimerkeistä syvällisin. Hän on mystinen pohdiskelija, jonka salaperäisyyteen ihmiset ihastuvat. Hän ei näytä tunteitaan helposti, sillä hän haluaa varmistaa, että hän voi luottaa toiseen. Mäyrä ei kuitenkaan ole kylmä, vaan hän kuuntelee toista ja keskittyy tähän täysillä.

Rakastunut mäyrä voi tehdä yllättäviä, epämäyrämäisiä tekoja. Hän kosii ihastustaan yllättäen, lähtee pitkästä suhteesta tai menee Las Vegasissa naimisiin. Siirrot ovat kuitenkin harkittuja. Ne ovat muhineet mäyrän alitajunnassa pitkään, ja kun hän viimein toimii, hän ei epäröi.

Mäyrällä on taipumus nipottaa, mutta tämä piirre pehmentyy, kun hän vanhentuu. Hän ymmärtää, että kotityöt ovat toissijaisia luottamuksen ja läheisyyden kaltaisten asioiden rinnalla.

Mäyrän sydänmerkit

Karhu 1.9.−23.9.

Mäyrä-karhu on erittäin tunteellinen, mutta vetäytyvä. Kumppani tivaa, mistä nyt tuulee, kun mäyrä-karhu paiskoo ovia. Vaikka hän ei pukahda aatoksistaan, hän on hyvä kuuntelija ja lohduttaja. Mäyrä-karhu on hiljaisella tavalla suhteen vahvempi osapuoli ja perheen tukipilari, jolle ystävätkin avautuvat rakkaushuolistaan.

Villisika 24.9.−16.10.

Mäyrä-villisika on vilkas, dynaaminen ja positiivinen persoona. Nämä piirteet tekevät hänen rakkauselämästään viriiliä, mutta jännitteistä. Mäyrä-villisika yrittää olla täydellinen sekä kotona että töissä, ja hän voi palaa loppuun. Hänen on opeteltava tervettä itsekkyyttä, jotta yliaktiivisuus ja uupumus eivät tuhoa hänen parisuhdettaan.

Ilves 17.10−8.11

Mäyrä-ilves loukkaantuu, jos kumppani ei ymmärrä häntä puolesta sanasta. Mäyrän tavoin hän hautoo närkästystään. Ilves-puoli taas odottaa kumppanilta loputonta lepyttelyä. Diivamainen mökötys on onneksi vain pieni särö tämän lämpimän ihmisen kuoressa. Jurnutus ei kestä pitkään, ja tiedossa on romanttinen sovinto.

Sydänmerkki mäyrä 9.11.−30.11.

Mäyrä-mäyrä on suomalaisista horoskooppimerkeistä ehdottomin. Tämä ihmistyyppi menee nuorena naimisiin tai menettää uskonsa rakkauteen ja erakoituu. Mäyrä-mäyrä ei seurustele tai hanki lapsia vain siksi, että yhteiskunnan normit odottavat sitä. Hän on vahva oman tiensä kulkija, jota vain toinen samanlainen voi ymmärtää.

Lähteet: Varjojen kirja ja Sirkku Linnea: Suomalainen eläinhoroskooppi, 2013, Atena

Lue myös:

Oletko boheemi villisika vai ahkera mäyrä? Tämän suomalainen horoskooppi paljastaa luonteestasi

 Amerikan intiaanien horoskooppi – katso, mikä eläin olet ja mitä se kertoo persoonastasi

Kiinalainen horoskooppi – näin selvität elementtisi ja tuntihallitsijasi

Koirahoroskooppi – tällainen koirasi on horoskooppimerkkinsä mukaan

X