Horoskooppimerkit

Urahoroskooppi 2015 – Millainen olet töissä tähtimerkkisi mukaan?

Teksti:
Anna.fi

Lue, millainen edustamasi tähtimerkki on työelämässä ja mitä tähdet ennustavat urallesi tulevalle vuodelle!

Horoskooppimerkit työelämässä

Kauris

Kauriit ovat työelämässä harvinaisen sinnikkäitä, vastuullisia ja pitkäjänteisiä. Kauris on taipuvainen pelkäämään rahattomuutta, jonka vuoksi hänen työmotivaationsa on jo uran alkumetreiltä lähtien turvattu.

Kauris on valmis pakertamaan ahkerasti uransa eteen. Hänelle sopii hyvin pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen työskentely. Kauris kykenee löytämään sisältöä ja iloa sellaisistakin työtehtävistä, joista muut purnaavat taukohuoneessa tyytymättöminä.

Tarkkuutensa ansiosta kauriit ovat eteviä talousasioissa ja virkamiestehtävissä. Kauris tavataan monesti myös johtajanpallilta, mutta ei välttämättä suuryrityksen hallinnosta. Loppujen lopuksi kauris on sisimmässään aika herkkä, eikä kaikkein armottomin bisnesmaailma ole hänen paikkansa. Taidealat sopivat hänelle myös hyvin. Maan merkkinä kauris havainnoi erinomaisesti ympäröiviä värejä, muotoja ja rakenteita.

Verkostoituminen ei ole yleensä yksin ahkeroivan kauriin parhaita puolia, ellei hän varta vasten ole päättänyt yrittää sitä. Kauriista pidetään töissä, mutta hän silti vetäytyy usein omiin oloihinsa. Vuonna 2015 kauriin kannattaa kiinnittää tähän seikkaan erityistä huomiota. Kollegojen kanssa lähentyminen voisi tuoda aivan uutta iloa kauriin työelämään!

Kauriille sopivia aloja ja ammatteja: lakimies, virkamies, pankkiiri, yksityisyrittäjä, arkkitehti, palomies ja lääkäri.

Vesimies

Vesimies on urakysymyksen kannalta yksi tähtikartan kiinnostavimmista hahmoista. Vesimiehet osaavat olla itsenäisiä, innovatiivisia ja erittäin luovia.

Vaikka älykkään vesimiehen kyvyt riittäisivät vaikka mihin, hän usein valitsee elämänpolukseen alan, jolla on maallista menestystä syvällisempi merkitys. Tämä on vesimieheltä viisas valinta. Tavallinen toimistotyö pitkästyttäisi vesimiehen kuoliaaksi.

Vesimiehillä on usein voimakas tarve ja kyky johtaa muita. He ovatkin hyviä siinä rehellisyytensä ja sosiaalisuutensa ansiosta.

Ryhmätyöskentely on myös yksi vesimiehen hyvistä puolista. Hän osaa työskennellä hyvässä hengessä hankalienkin työkavereiden kanssa, ja saakin usein kiitosta diplomaattisesta asenteestaan.

Vuonna 2015 vesimiesten on aika suunnata huomiotaan asioihin, joista he oikeasti välittävät. Hänen kannattaa suunnata energiansa jonkinlaiseen vapaaehtoistyöhön tai järjestötoimintaan. Reippaan vesimiehen aika riittää moneen erilaiseen puuhaan, kunhan aihe kiinnostaa häntä.

Rohkea ja muutosta pelkäämätön vesimies kykenee myös mainiosti vaihtamaan alaa myöhäisessäkin vaiheessa työuraansa. Itsevarma vesimies onnistuu tässä yleensä keskimääräistä paremmin.

Vesimiehelle sopivia aloja ja ammatteja: valokuvaaja, näyttelijä, diplomi-insinööri, lentäjä, tietotekniikka ja avustustyöntekijä.

Kalat

Kala on perusluonteeltaan herkkä, sopeutuvainen ja lempeä. Työelämässä hän on usein hieman epävarma itsestään, mikä on hölmöä, koska kalat ovat yleensä harvinaisen kyvykkäitä työssään. He ovat yhtä aikaa analyyttisiä, täsmällisiä ja luovia.

Piilevistä kyvyistään huolimatta kala ei ole kovin kunnianhimoinen työnsä suhteen. Muiden täytyy hellästi töniä kalaa eteenpäin urallaan, sillä hän ei ole koskaan kyllin tyytyväinen itseensä ottaakseen etenemisaskeleen omin toimin.

Kala opiskelee mielellään pitkään, ja hän onkin tyypillinen kympin tyttö tai poika pulpetissa. Täyden kympin suoritustahti jatkuu koko kalan uran ajan, ja tyypillisesti sen huomaavat kaikki muut paitsi kala itse.

Taide on kalalle sopiva urasuunta, sillä hänen mielikuvituksensa on vailla vertaa. Muoti- ja teatteriala sopivat hänelle loistavasti. Kala ei tosin luultavasti ole näyttämön dramaattinen kuningatar, vaan pikemminkin taustapiru, joka saa kaiken näyttämään fantastisemmalta.

Kritiikin vastaanottaminen on kalalle vaikeaa. Hän ottaa negatiivisen palautteen helposti itseensä, ja pohdiskelee vastoinkäymisiä pitkään surullisena mielessään. Elämänkokemus ja ikävuodet opettavat kalan kuitenkin pois tästä ominaispiirteestä.

Vuosi 2015 on kalalle oivaa aikaa kehittää osaamistaan. Hänen kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota teknologian kehittymiseen, ja päivittää tietotekninen osaamisensa tämän päivän tasolle.

Kalalle sopivia aloja ja ammatteja: kirjailija, psykologi, sosiaali- ja terveydenhuoltoala, kuvataiteilija, muusikko, opettaja, tutkija, lavastaja ja muotisuunnittelija.

Oinas

Oinas on uransa suhteen erittäin kunnianhimoinen. Oinaat etenevätkin monesti korkeaan asemaan alallaan. Hän puhkuu itsevarmuutta, tarmoa ja joskus jopa röyhkeyttä, mikä saattaa joskus herättää ärsyyntymistä ja selän takana puhumista työyhteisössä. Hän saattaa myös joutua vaikeuksiin suorasanaisuutensa vuoksi.

Oinas on kuitenkin loppupeleissä äärimmäisen suoraselkäinen ja rehti työtoveri. Kun ihmiset hänen ympärillään ymmärtävät sen, oinaan reitti huipulle on selvä. Oinas uskaltaa kehua ja rohkaista myös kollegoitaan, jonka vuoksi monet pitävät hänestä kovasti.

Kärsimättömyys on yksi oinaan ongelmista uran alusta lähtien. Hän kiirehtii kauhealla vimmalla vaativiakin projekteja loppuun ja hankkii itselleen liikaa töitä miettimättä sen kummemmin seurauksia. Joskus kiireinen tahti voi aiheuttaa tarkoituksetonta hutilointia.

Yksi oinaan parhaista piirteistä on kerrassaan valovoimainen esiintymiskyky. Tämä ominaispiirre oinaan kannattaa kehittää huippuunsa, sillä se on hänen valttikorttinsa.

Oinaan vuosi 2015 näyttää todella valoisalta, mitä tulee urakehitykseen. Hänelle saattaa tarjoutua yksi jos toinenkin oiva tarjous matkan varrella. Kannattaa punnita huolella eri vaihtoehtoja, ja valita lopulta sellainen mahdollisuus, josta tietää selviytyvänsä kunnialla.

Oinaalle sopivia aloja ja ammatteja: media-ala, mainosala, puolustusvoimat, poliisi, rakennusala ja personal trainer.

Horoskooppimerkit

Härkä

Ahkera härkä löytää itsensä luultavimmin työstä, joka vaatii jonkinlaista pikkutarkkuutta tai vahvaa erityisosaamista. Erilaiset asiantuntijatehtävät sopivat härälle kuin nenä päähän. Härkä on todella ahkera työntekijä, eikä koskaan jätä kesken kerran aloittamaansa työtehtävää, vaikka se tarkoittaisi montaa tuntia ylitöitä.

Härällä on erinomainen kyky ymmärtää yhteiskunnan rakenteita ja politiikkaa. Hän ei kuitenkaan erityisemmin janoa esillä olemista tai vaikutusvaltaa. Siksi hän sopisi hyvin virkamiestehtäviin.

Säännöllinen toimeentulo ja työajat ovat tärkeitä härälle. Riskitön ja rauhallinen työelämä on hänen makuunsa. Kiivastahtinen bisnesmaailma ei välttämättä sovi härälle, vaikka hänellä olisikin paljon näkemystä talousasioista. Vakavaraisissa yrityksissä työskenteleminen sen sijaan sopii härälle, ja mieluisan työpaikan löydettyään hän luultavasti eteneekin arvostettuun asemaan alallaan.

Tiimipelaajana härkä on rauhallinen, mutta päättäväinen. Yleensä hänen mielipiteitään kunnioitetaan suuresti työyhteisössä.

Vuonna 2015 härkä kohtaa haasteita ja mahdollisuuksia samassa paketissa. Jos hän mielii eteenpäin urallaan, hänen täytyy tehdä tosissaan töitä sen eteen. Mitään ei saa ilmaiseksi.

Härälle sopivia aloja ja ammatteja: sairaanhoitaja, tutkija, tuomari, kauppias, historioitsija, arkeologi ja pankkiiri.

Kaksonen

Kaksonen on viisas ja näppärä tyyppi, mutta hieman kärsimätön. Hän myös pelkää epäonnistumisten aiheuttamaa julkista häpeää aivan liikaa. Toisaalta kaksonen kykenee poikkeuksellisella tavalla tekemään montaa erilaista asiaa samaan aikaan. Nopeasti vaihtuvat työtehtävät sopivat hänelle hyvin.

Hänen luonteensa hyviä puolia ovat sosiaalisuus, filmaattisuus ja kyky tehdä tylsästä ja tavallisestakin työpäivästä erilainen. Kaksoselle sopivatkin parhaiten alat, joilla hän pääsee loistamaan älynsä ja kipinöivän small talk –taitonsa avulla.

Kaksonen on hyvä hoitelemaan monia pieniä tehtäviä samaan aikaan. Hän on mestari käyttämään sähköpostia, soittelemaan puheluita ja pitämään yllä verkostoja. Kaksonen lähtee myös mielellään pienille työmatkoille lyhyelläkin varoitusajalla. Yksinäinen toimistotyö ajaisi hänet hulluuteen. Kaksosen mielestä hankalakin työkaveri on parempi vaihtoehto kuin yksinäinen ahertaminen.

Uuden vuoden alkupuolisko on kaksosen mielestä niin tylsä, että hän vain pyörittelee kesää ja lomasuunnitelmiaan koko kevään päässään. Kaksoselle avautuukin kesän lopussa paljon parempia mahdollisuuksia kuin keväällä. Syksyyn mennessä henkisen kasvun on oltava valmis, sillä silloin kaksosen täytyy tehdä isoja päätöksiä uransa kannalta.

Kaksoselle sopivia aloja ja ammatteja: Toimittaja, tv-ohjelmajuontaja, matkailuala, viestintäala, kauneudenhoitoala ja muotiala.

Rapu

Työ merkitsee ravulle rahaa ja arvostusta. Hän on kurinalainen työntekijä sekä johtoasemassa että rivityöntekijänä. Molemmissa rooleissa hän on taipuvainen työnarkomaniaan. Rapu raukka uurastaa yötä myöten töissä, ja uskoo vilpittömästi, että jokaisesta ylityötunnista on hänelle ja muille hyötyä.

Ravulla on erinomainen bisnesvaisto, ja hän sopiikin hyvin työskentelemään rahan parissa. Naisravut ovat erittäin huolehtivaisia ja äidillisiä. He löytävät itsensä usein sosiaali- ja terveysalalta tai lasten parista työskentelemästä.

Rapu on monesti myös työpaikalla henkisen ilmapiirin luoja. Hänen huomaamaton kosketuksensa tekee työpaikasta kaikille mukavan paikan. Rapu on se, joka tuo silloin tällöin kukkia tai itse leipomiaan keksejä toimistolle piristääkseen tunnelmaa.

Rapu noudattaa sääntöjä pilkulleen niin kuin ne on kirjoitettu. Jos joku on unohtanut pestä mukinsa taukohuoneessa, se ei varmasti ole rapu. Säännönmukaisuus aiheuttaa myös ajoittain hankaluuksia ravulle: häntä silmin nähden ahdistaa, jos työtoveri kiertää yhteisiä sääntöjä tai muuten vain viis veisaa annetuista ohjeista.

Ravun työvuodesta tulee yllättävän stressivapaa. Ravulla olisi nyt oivaa aikaa keskittyä perheeseensä ja ystäviinsä. Se tekee ravulle hyvää.

Ravulle sopivia aloja ja ammatteja: Rahoitus, kiinteistövälitys, sairaanhoitaja, psykologi, perhepäivähoitaja, matkailuala ja ala carte –tarjoilija.

Leijona

Leijonasta sanotaan monesti, että hän haluaa päästä johtoasemaan. Sinne hän jossain vaiheessa uraansa varmasti päätyykin. Leijona ei kuitenkaan valita alemmastakaan asemasta uransa eri vaiheilla. Hän etenee urallaan yksi matala porras kerrallaan, kiirehtimättä.

Perusluonteeltaan leijona on hyvin tunnollinen ja ahkera. Hän saattaa tehdä raskastakin työtä vuosikausia purnaamatta lainkaan. Etenkin miesleijonat päätyvät herkästi fyysisesti vaativille aloille.

Leijona tuo intohimonsa avoimesti esiin töissä. Hänen energiansa on tarttuvaa laatua, joten hänestä usein pidetään paljon työkaverien keskuudessa. Hän piristääkin toimiston ilmapiiriä iloisella juttelullaan, tosin hänen kannattaisi muistaa, että aina ei ole sopiva hetki hilpeälle jutustelulle.

Leijonalle on lujasta itsetunnostaan huolimatta vaikeaa ottaa kritiikkiä vastaan työssään. Hän haluaa, että kaikki on täydellistä, ja tekeekin useimmiten mieluiten työtä, josta saa varmasti kiitosta ja kehuja itselleen. Toisaalta leijona ei lannistu vastoinkäymisistä, vaan ottaa niistä nopeasti opikseen.

Vuosi 2015 tulee olemaan leijonille haastava. Alkuvuodesta leijonasta saattaa näyttää, että kaikki hänen yrityksensä valuvat hukkaan kuin vesi hanhen selästä. Helpotusta on kuitenkin luvassa loppuvuodesta!

Leijonalle sopivia aloja ja ammatteja: opettaja, politiikka, kiinteistövälitys, teatteri- ja elokuva-ala, PR-tehtävät ja poliisi.

Neitsyt

Neitsyt on työpaikalla hiljainen täydellisyydentavoittelija. Sillä aikaa kun muut kahvittelevat ja vaihtavat kuulumisia, neitsyt ahkeroi hiljaa työpisteellään. Hän ei silti ajattele tekevänsä enempää kuin muutkaan, eikä pidä itsestään mitään numeroa. Muut huomaavat neitsyen panostuksen nopeasti hänen työnsä jäljestä. Neitsyt on erittäin pikkutarkka, eikä salli virheitä itselleen tai muille.

Pilkuntarkkuus saattaa ajoittain käydä muiden hermoille. Varsinkin suurpiirteisemmät työtoverit saattavat huiskauttaa turhautuneina kättään neitsyen käydessä yksityiskohtia läpi yhä uudestaan.

Yksi neitsyen monista hyvistä puolista on taito kuunnella. Hän osaa analysoida kuulemaansa veitsenterävästi ja erotella rönsyilevästäkin tarinasta tärkeimmän esiin. Tämän ominaispiirteen vuoksi neitsyt sopisi mainiosti toimittajaksi.

Johtajuus ei sovi neitsytihmiselle, koska se stressaisi hänet hermoraunioksi. Neitsyt viihtyykin mieluiten samassa virassa vaikka läpi elämänsä.

Paineen alla työskenteleminen on omiaan neitsyelle. Hän ei menetä hermojaan haastavassakaan työtehtävässä, eikä koskaan tiuski kollegoilleen.

Vuonna 2015 neitsyen kannattaa pysytellä tutussa työssään ja panostaa siihen. Tähdet eivät kannusta työpaikanvaihdokseen.

Neitsyelle sopivia aloja ja ammatteja: lääkäri, farmaseutti, tilintarkastaja, editoija, kokki, tilastotieteilijä ja journalisti.

Vaaka

Vaaka on töissä suosittu ja sosiaalinen. Hän on erittäin avulias ja ystävällinen tasapuolisesti kaikkia työtovereitaan kohtaan. Ajoittain joku yrittää hyötyä vaa’an myöntyväisyydestä, ja koettaa teettää tällä omia töitään. Vaaka osaa harvoin sanoa ei avun pyytäjille.

Kotioloissa vaaka on lorvailuun taipuvainen, mutta töissä hän puurtaa tunnollisesti. Hän on myös sisimmässään sangen kunnianhimoinen, eikä tyydy huonoon asemaan koko elämäänsä.

Verkostoituminen on vaa’an parhaita puolia. Diplomaattisen ja ystävällisen luonteensa ansiosta hankalimmatkin yhteistyökumppanit ja kollegat lämpenevät vaa’alle ennemmin tai myöhemmin.

Vaaka punnitsee kaikkia elämänratkaisujaan hyvin tarkasti. Hänen ongelmansa onkin, että hän ei osaa päättää, mitä oikeasti haluaisi tehdä työkseen. Hän uskoo olevansa hyvä yhdessä jos toisessakin työssä.

Merkkinsä mukaisesti vaaka rakastaa tasapainoa ja kauneutta. Hänelle sopiikin myös visuaaliset toimenkuvat, kuten muotoilijan tai sisustussuunnittelijan työ.

Vaaka haaveilee lukuisista muutoksista vuonna 2015. Tähdet ovat suotuisat uuden työpaikan saamiselle. Ainoa ongelma on, että vaa’an pitäisi pistää tuumasta toimeen, eikä vain haaveilla hiljaa mielessään.

Vaa’alle sopivia aloja ja ammatteja: sosiaalityöntekijä, parturikampaaja, sairaanhoitaja, mainosala, muotibisnes ja myyntityö.

Skorpioni

Skorpioni on voimakastahtoinen ja analyyttinen työntekijä. Hyvinä päivinä hän saa koko työporukan vääntelehtimään naurusta, mutta pahantuulista skorpionia kukaan ei halua kohdata.

Skorpioni ei pelkää kovaa työtä. Hän on äärimmäisen kunnianhimoinen ja väsymätön esteiden raivaaja. Hän osaa uppoutua yksityiskohtiin ja suoriutuu vaikeistakin työtehtävistä nopeasti.

Skorpioni luultavimmin menestyy suuresti siinä, mitä haluaa tehdä. Hänen hyvä ihmistuntemuksensa ja veitsenterävä logiikkansa auttavat häntä saamaan haluamansa.

Älykkään skorpionin heikko lenkki on itsensä vertaaminen muihin. Synkkinä hetkinään hän kyräilee muita ympärillään ja kadehtii heitä milloin mistäkin. Skorpioni saattaa myös sortua leuhkimiseen, johon ei olisi minkäänlaista tarvetta. Muut kyllä tietävät, missä asioissa skorpioni on ylivertainen. Skorpioni onkin usein itse itsensä pahin vihollinen. Kykyjensä ja tarmonsa puolesta hän kykenisi vaikka astronautiksi, jos haluaisi.

Skorpionin yksityiselämä saattaa haitata hänen uraansa vuonna 2015. Kannattaa yrittää pysyä rauhallisena kovasta tahdista huolimatta. Jooga ja muut rentouttavat harrastukset eivät olisi ollenkaan pahitteeksi tänä vuonna.

Skorpionille sopivia aloja ja ammatteja: psykiatri, toimitusjohtaja, pappi, politiikka, musiikkibisnes ja näyttelijä.

Jousimies

Jousimiehet taipuvat monille erilaisille raiteille, mitä tulee työuraan. He ovat samaan aikaan tulisia taistelijoita ja optimistisia unelmoijia. On täysin arpapeliä, päättääkö jousimies kohdistaa loputtoman energiansa ansiokkaaseen työuraan vai johonkin ihan muuhun. Hän saattaa mainiosti pakata yhtäkkiä laukkunsa ja muuttaa kaukaisen paratiisisaaren rannalle.

Vapaus saa jousimiehen kukoistamaan. Siksi hän menestyisi mainiosti yksityisyrittäjänä tai toimihenkilönä. Jousimies olisikin mieluiten itse omien aikataulujensa herra.

Jousimies on kerrassaan hurmaava luonne ja hänellä on loistavat ihmissuhdetaidot. Toisaalta jousimies voi joskus joutua vaikeuksiin lörpöttelynsä takia. Ajattelemattomana ihmisenä hän puhuu välillä ohi suunsa.

Tämän merkin edustajalla on poikkeuksellisen suuri sydän, ja siksi hän sopisikin työskentelemään apua tarvitsevien parissa. Hänestä tulisi mainio eläinhoitaja tai päiväkotityöntekijä.

Toisaalta jousimiehet ovat myös hyvin taiteellisia. Heidät tavataankin usein kultturelleista viroista, kuten teatterista, viihdealalta tai kustantamosta.

Kuluvana vuonna jousimies kohtaa vaikeuksia töissä, mutta se saattaa auttaa häntä suuntautumaan uudelleen. Ehkä olet väärällä alalla, tai sitten teet oikealla alalla vääriä töitä? Joka tapauksessa jousimies onnistuu kääntämään vaikeudet voitokseen.

Jousimiehelle sopivia aloja ja ammatteja: näyttelijä, viihdeala, televisio, media-ala, eläinhoitaja, kasvatustiede ja teologia.

Teksti: Nita Makkonen
Kuva: Colourbox

Lähteet:

Horoskooppikirja, Karisto Oy 2007.
CNN
Astrospeak
Jobs.net

Astrostyle

X