Horoskooppimerkit ja horoskooppien luonnekuvaus
Mikä onkaan kauriin, oinaan, kaksosten tai härän huonoin piirre horoskoopin mukaan?
Horoskooppimerkit

Valehtelija, mököttäjä, myöhästelijä… horoskooppimerkkien ärsyttävimmät luonteenpiirteet

Skorpioni juonittelee, vaaka jahkailee, rapu murehtii menneitä ja leijonan on pakko sanoa aina viimeinen sana. Lue, mitkä ovat eri horoskooppimerkkien ärsyttävimmät piirteet ja miten raivostuttavista tavoista pääsee eroon.
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Oinas (21.3.−20.4.) tekee töitä unissaankin

Oinas-horoskooppi

Dynaaminen oinas painaa täysillä vuorokauden ympäri. Hän kehittää työprojekteja myös lomille ja viikonloppuihin, sillä ura ja älyllinen kehittyminen ovat hänen intohimojaan.

Oinaan tarmokkuus on parhaimmillaan energisoivaa, mutta pahimmillaan uuvuttavaa. Hänellä on myös ikävä tapa tehdä ohareita läheisilleen, jos hänen mieleensä pulpahtaa idea, jota hän haluaa alkaa työstää välittömästi.

Rauhalliset ihmiset uupuvat oinaan tahdista, ja hänen ystävänsä haluaisivat puhua välillä muustakin kuin työstä. Oinaan kanssa on myös vaikea sopia tapaamisia, sillä hän saattaa perua ne viime tingassa työkiireiden vuoksi.

Vinkkejä luonteen kehittämiseen: Merkitse töiden lisäksi kalenteriisi vapaa-aika, joka on pyhitetty levolle ja läheisillesi. Suhtaudu vapaa-aikaasi yhtä kunnioittavasti ja sitoutuneesti kuin uraasi. Jos laiminlyöt itsesi ja rakkaasi, myös terveytesi ja perhe-elämäsi kärsivät.

Oinaan luonnehoroskooppi

 

Härkä (21.4.−20.5.) ei jousta edes pikkuasioissa

härkä-horoskooppiHärän itsepäisyys on omaa luokkaansa. Tämä jääräpää ei jousta, oli kyse sitten työasioista tai siitä, mitä televisio-ohjelmaa kotisohvalla katsellaan.

Itsepäisyytensä ansiosta härän päälle ei kävellä vaikeissa tilanteissa. Ärsyttävimmillään hän on kuitenkin joustamaton mököttäjä, joka ei kuuntele muita. Härkä antaa muille vain kaksi vaihtoehtoa: asiat tehdään joko hänen tyylillään tai ei lainkaan.

Jos muut eivät mukaudu härän tahtoon, hän aloittaa dramaattisen mykkäkoulun. Härkä leikkii, ettei hän kuule muiden puhetta, kunnes nämä luovuttavat ja mukautuvat hänen tahtoonsa.

Vinkkejä luonteen kehittämiseen: Listaa elämäsi 10 tärkeintä asiaa. Valitse kolme asiaa, jotka ovat niin tärkeitä, ettet voi joustaa niissä, mutta opettele tekemään muissa kompromisseja. Kun suutut, kerro, mikä mieltäsi painaa, äläkä mökötä marttyyrimaisesti.

Härän luonnehoroskooppi

Kaksoset (21.5.−21.6.) muuttaa mieltään kuin tuuliviiri

kaksoset-horoskooppiKaksosten siirtoja on vaikea ennustaa, sillä tämä tuuliviiri muuttaa jatkuvasti mielipiteitään ja suunnitelmiaan. Hän on kiinnostunut kaikesta ja pelkää menettävänsä kiinnostavia tilaisuuksia, ellei hän ahnehdi elämää.

Kaksosten eloisa spontaanius on pieninä annoksina virkistävää. Työkaverit, kumppani ja ystävät ovat kuitenkin helisemässä, koska kaksoset keksii koko ajan uutta tekemistä, ja arjen suunnittelu on mahdotonta.

Elämyshakuisuus saa kaksoset myös valehtelemaan. Hän kokee huonoa omaatuntoa levottomuudestaan, ja jättäessään jonkin asian kesken hän keksii löperöitä tekosyitä.

Vinkkejä luonteen kehittämiseen: Hoida yksi asia kerrallaan, äläkä yritä ehtiä kaikkialle. Jos aikasi ja voimasi eivät riitä, kerro tämä läheisillesi rehellisesti. Älä keksi hätävalheita, joilla yrität peitellä sitä, että olet kahminut liikaa tekemistä ja sopinut päällekkäisiä menoja.

Kaksosten luonnehoroskooppi

Rapu (22.6.−22.7.) jumittaa menneissä murheissa

rapu horoskooppiRapu muistaa ikävät asiat piinallisen hyvin. Tämä herkkä horoskooppimerkki hautoo vanhoja murheita kuorensa alla vuosikaudet, eikä hän anna hevillä anteeksi loukkaajilleen.

Ravun tunteellisuus on hänen viehättävin ja raivostuttavin luonteenpiirteensä. Hän loukkaantuu herkästi eikä ymmärrä, että ihmiset tekevät joskus virheitä, vaikka he eivät tarkoita pahaa. Ravun mielestä maailma murjoo juuri häntä erityisen paljon.

Jatkuva vanhojen takaiskujen ja riitojen analysointi on uuvuttavaa ravun läheisille. He voivat kartella valittajan seuraa, ja tämä lyö lisää vettä ravun myllyyn: minut on taas hylätty!

Vinkkejä luonteen kehittämiseen: Opettele antamaan anteeksi ja tarkastele rehellisesti myös omia virheitäsi. Olet itsekin joskus vahingossa tyly muille, mutta he eivät takerru mokiisi. Älä elä surumielisessä nostalgiassa, vaan etsi nykyhetkestä positiivisia asioita.

Ravun luonnehoroskooppi

Leijona (23.7.−22.8.) sanoo aina viimeisen sanan

leijona-horoskooppi

Leijona on luontainen johtaja, niin hyvässä kuin pahassakin. Parhaimmillaan hän on loistava esimies, joka suojelee ja puolustaa alaisiaan. Ärsyttävimmillään hän on pomottaja, joka käskyttää muita silloinkin, kun he eivät kaipaa kaitsemista.

Jos leijona tilaa kotiinsa siivoojan, hän näyttää tälle kädestä pitäen, miten imuroidaan. Opiskellessaan hän neuvoo opettajaa, vaikka hänellä ei olisi hajuakaan käsiteltävästä aiheesta.

Leijonan puhetyyli on usein luennoiva tai holhoava, eikä hän kuuntele muita. Hänellä on myös sietämätön tapa tytötellä ja pojitella nuorempia ihmisiä, vaikka nämä olisivat aikuisia.

Vinkkejä luonteen kehittämiseen: Hyväksy se, että et oikeasti osaa ja tiedä kaikkea. Tämän myöntäminen ei murenna egoasi, vaan lisää uskottavuuttasi. Kiinnitä huomiota myös tapaan, jolla puhut muille. Kuuntele keskittyneemmin ja malta olla hiljaa.

Leijonan luonnehoroskooppi

 

Neitsyt (23.8.−22.9.) on parantumaton pessimisti

neitsyt horoskooppiNeitsyt on älykäs, stressiherkkä ja täydellisyyttä tavoitteleva horoskooppimerkki. Hän on tarkkasilmäinen ennakoija, jolla on varasuunnitelman varasuunnitelma joka tilanteeseen.

Tarkkuus ja neuroottisuus tekevät neitsyestä rasittavan päällepäsmärin. Hän ei anna muiden tehdä töitään rauhassa, vaan puuttuu pieniin yksityiskohtiin. Kun muut iloitsevat onnistumisista, neitsyt varoittelee riskeistä.

Pahimmillaan neitsyen hermoilu masentaa myös muita. Kun ystävä intoilee lähestyvästä lomasta, neitsyt alkaa puhua malariasta, vatsataudeista ja hotellien huonosta ilmastoinnista, ja ystävänkin into lässähtää.

Vinkkejä luonteen kehittämiseen: Yritä nähdä metsä puilta. Jokaista yksityiskohtaa ei tarvitse viilata ikuisuuksia, jos lopputulos on kohtuullinen. Älä murehdi jatkuvasti riskejä, vaan ole kiitollinen hyvistä asioista ja iloitse täysillä omistasi ja läheistesi onnistumisista.

Neitsyen luonnehoroskooppi

 

Vaaka (23.9.−22.10) ei uskalla tehdä päätöksiä

vaaka-horoskooppiVaaka on eläinradan diplomaatti ja pohdiskelija, joka ei usko mustavalkoiseen oikeaan ja väärään. Hän jättää mieluummin kaikki ovet raolleen kuin valitsee yhden ja sulkee muut.

Vaaka tekee jopa juhlien järjestämisen kaltaisesta arkisesta asiasta hankalan prosessin. Nyyttikestit kotona vai illallinen ravintolassa? Kutsummeko ystäviä vai myös sukulaiset? Puna- vai valkoviiniä? Viulu- vai pianomusiikkia?

Konfliktitilanteissa vaaka ei uskalla sanoa mielipidettään, sillä hän ei halua loukata ketään. Hänen puolueettomuutensa on ärsyttävimmillään pelkuruutta, ja joskus hän ei uskalla puolustaa edes perhettään.

Vinkkejä luonteen kehittämiseen: Voit harkita suuria asioita rauhassa, mutta opettele tekemään nopeita päätöksiä arkisissa asioissa. Hyväksymyös  se, ettet voi miellyttää kaikkia. Uskaltaudu olemaan eri mieltä muiden kanssa ja puolusta rohkeasti rakkaitasi.

Vaa’an luonnehoroskooppi

 

Skorpioni (32.10.−22.11.) hallitsee läheisiään kieroilulla

skorpioni horoskooppiUlkoisesti skorpionit ovat hillittyjä, usein hieman ujoja persoonia. Vaatimattoman ulkokuorensa alla he ovat kuitenkin äärimmäisen älykkäitä, valppaita ja jopa häijyjä.

Skorpioni on epäluuloinen horoskooppimerkki, joka pelkää tulevansa petetyksi tai jätetyksi. Hän tarkkailee koko ajan läheisiään ja näiden menoja ja yrittää manipuloida heitä psykologisella pelillä. Hän voi lukea salaa kumppaninsa tekstiviestit, ja jäädessään kiinni hän syyllistää kumppaniaan.

Vaikka skorpionin takertuminen johtuu herkkyydestä, se ajaa hänen rakkaansa raivon partaalle. Tapa, jolla skorpioni yrittää hallita muita, on välillä lähes pakkomielteinen ja pelottava.

Vinkkejä luonteen kehittämiseen: Hyväksy se, että et voi omistaa muita. Mitä enemmän yrität hallita heitä, sitä enemmän he vetäytyvät. Kerro rehellisesti, että pelkäät hylätyksi tulemista. Älä esitä itsevarmempaa kuin olet, äläkä juonittele selän takana.

Skorpionin luonnehoroskooppi

Jousimies (23.11.−22.12.) pakenee vaikeista tilanteista

jousimies horoskooppiJousimies on yksi idearikkaimmista horoskooppimerkeistä. Valitettavasti hän on myös eläinradan lyhytpinnaisimpia persoonia, joka puhuu enemmän kuin tekee.

Jousimies on työpaikan luova moottori, joka pulppuaa visioita. Hän on hyvä hengennostattaja ja saa asioita paljon alulle. Valitettavasti hänen mielenkiintonsa lopahtaa siinä vaiheessa, kun ideoinnin pitäisi muuttua kovaksi työksi. Jousimies ei halua ponnistella, vaan nauttia ainoastaan työn hedelmistä.

Sama kuvio toistuu jousimiehen ihmissuhteissa. Kun suhde osoittaa vakavoitumisen merkkejä, tai ystävä tarvitsee tukea vaikeassa tilanteessa, jousimies pakenee paniikissa.

Vinkkejä luonteen kehittämiseen: Harjoita keskittymiskykyäsi meditaation tai mindfulnessin avulla. Pakota itsesi jatkamaan töitä ja ihmissuhteita hankalissa vaiheissa, sillä rankat kokemukset voivat palkita sinut suuremmin kuin kukasta kukkaan liihottelu.

Jousimiehen luonnehoroskooppi

Kauris (22.12.−19.1.) puukottaa kilpailijoitaan selkään

kauris horoskooppiAhkerat ja tunnolliset kauriit ovat saaneet lapsesta lähtien kehuja fiksuudestaan. He ovat toki älykkäitä, mutta välillä heillä on liian suuret luulot kyvyistään ja oikeuksistaan.

Vaikka kauriit ovat ujoja, he haluavat huipulle hinnalla millä hyvänsä. Kauris uskoo olevansa taitavampi ja ahkerampi kuin muut. Hänellä on ikävä tapa mustamaalata työkavereitaan ja ängetä valokeilaan vaikka väkisin.

Ärsyttävintä kauriin toiminnassa on se, että hän uskoo olevansa eettisempi kuin muut. Kauriin moraalisaarnojen kuunteleminen on piinallista niille, jotka näkevät hänen kaksinaamaisuutensa.

Vinkkejä luonteen kehittämiseen: Maailmassa on tilaa muillekin huipputyypeille kuin sinulle. Opettele suhtautumaan luoviin ja älykkäisiin ihmisiin kollegoinasi, älä kilpailijoinasi. Saat verkostosta tukea, ja kun autat muita, he tekevät sinulle vastapalveluksia.

 Kauriin luonnehoroskooppi

Vesimies (20.1.−19.2.) pitää innostumista nolona

vesimies horoskooppiVesimiehet ovat jo nuorena rauhallisia tarkkailijoita. Vesimies pitää päänsä kylmänä, kun muut vaahtoavat trendeistä tai pahoittavat mielensä kuohuttavissa somekeskusteluissa.

Valitettavasti vesimies jää viisaan ja viileän roolinsa vangiksi. Hän ei uskalla iloita tai suuttua mistään julkisesti. Kun joku riemuitsee tai itkee, vesimies pyörittelee silmiään ja peräänkuuluttaa kypsää käytöstä.

Huvittavinta on se, että vesimies piilottelee niitä mieltymyksiään, jotka eivät sovi hänen syvälliseen imagoonsa. Miten hänen kaltaisensa älykkö voisi myöntää rakastavansa Rambo-elokuvia tai rasvaista pikaruokaa?

Vinkkejä luonteen kehittämiseen: Älä ota itseäsi niin vakavasti. Ihminen voi olla samaan aikaan fiksu ja hieman höpsö. Rohkaistu linkkaamaan Facebookiin söpö kissavideo tai fanita suosikkibändiäsi täysillä. Se ei tee sinusta noloa, vaan särmikkään ja kiinnostavan.

Vesimiehen luonnehoroskooppi

 

Kalat (20.2.−20.3.) on krooninen myöhästelijä

kalat horoskooppiKalat torkuttaa herätyskelloa aamu toisensa jälkeen. Hän pidä kiirettä tärkeään tapaamiseen, jos sanomalehdessä on kiinnostava uutinen, johon hän haluaa uppoutua.

”Anteeksi, että olen myöhässä”, on kalojen yleisimpiä lauseita. Kalat vitsailee myöhästelystään, mutta ei tee mitään kitkeäkseen ärsyttävän tapansa.

Kalat uskoo vilpittömästi, että myöhästely on samanlainen ominaisuus kuin hänen pituutensa. Hän ei voi taikoa itselleen lisäsenttejä, joten miten hän voisi oppia säntillisemmäksi. Kun kaloja kritisoidaan leväperäisyydestä, hän syyttää arvostelijaa ikäväksi tyypiksi, joka yrittää kahlita hänet.

Vinkkejä luonteen kehittämiseen: Krooninen myöhästely on paha tapa, josta voit oppia pois, jos todella haluat. Lopeta tekosyiden keksiminen ja torkutus. Varaa aamuihin vaikka pari tuntia ylimääräistä aikaa, jotta saat itsesi ylös ja lähdet kotoa ajoissa.

Kalan luonnehoroskooppi

Lähteet: Sun Gazing, Thought Catalog

Horoskoopit:

Horoskooppimerkkien pimeät puolet – lue, millainen sinä olet pahimmillasi

Nokkela, hellä, intohimoinen… Nämä ovat horoskooppimerkkien parhaat puolet

Horoskooppimerkkien riidat – tähtimerkkisi paljastaa, oletko mököttäjä vai raivotar

Juoruilu, itsekkyys, seksinhimo… Nämä ovat horoskooppimerkkien paheet

Keskustele:

Millaiset ihmiset saavat sinut kiehumaan raivosta?

Mikä on mielestäni kauhein tähtimerkki?

X