Horoskooppimerkit

Yli-itsevarma egoisti vai arka alistuja? Lue, millainen itsetunto eri horoskooppimerkeillä on – ja miten se saa heidät käyttäytymään

Oinaan ja leijonan itsevarmuus lähentelee egoismia. Herkkä rapu ja kiltti kalat kärsivät itsetunto-ongelmista, kaksosten minäkuva seilaa kuin tuuliviiri. Lue, miten itsevarma sinä olet horoskooppimerkkisi mukaan.
5.12.2017 Teksti: Janica Brander

Oinaan (21.3.−20.4.) itsevarmuus ärsyttää herkempiä

Itsevarmuus on oinaan toinen nimi. Hän uskoo vilpittömästi olevansa voittamaton, säkenöivän älykäs ja rakastettava. Hän onkin kaikkea tätä, mutta yli-itsevarmuus tekee hänestä myös sietämättömän tyypin.

Oinas ottaa johtajan roolin töissä ja siviilissä. Hän neuvoo suvereenisti niin remonttifirman työntekijöitä kuin alusvaateosaston myyjiä, sillä hän tietää kaikesta kaiken. Se, mitä oinas ei tiedä, on opittavissa. Kyse on vain motivaatiosta, jota hänellä piisaa.

Oinaalla on kuitenkin heikko kohtansa. Ihmiset eivät aina kestä hänen kilpailuhenkisyyttään. He sulkevat oinaan porukasta kaivatessaan rentoa ilmapiiriä. Tällöin oinas tuntee olonsa hylätyksi, mutta hän ei paljasta tätä mistään hinnasta.

Lue myös: Ensimmäiset merkit, joista tunnistat narsistin – 10 piirrettä

Härällä (21.4.−20.5.) on itseensä maltillinen luotto

Vaikka härkä ei pidä itsestään melua, hänellä on terve itsetunto. Hän pitää hermonsa kurissa järkeilyllä ja uskoo sinnikkyyteen. Kun puskee tarpeeksi pitkään, ovet aukeavat. Ensimmäinen tappio ei härkää lannista, ei edes toinen tai kolmas.

Rationalismi ja jähmeys tekevät härän elämästä kuitenkin ilotonta. Hän ei ole heittäytyjä, joka vaihtaisi spontaanisti työtä tai asuinpaikkaa. Tämän vuoksi hän menettää monia hauskoja kokemuksia ja suorastaan välttelee onnenpotkuja.

Välillä härkä vajoaa itsesääliin ja nurisee, ettei hänen elämässään tapahdu mitään. Härän kannattaisi heittää välillä aivot narikkaan ja luottaa siihen, että elämä kantaa. Riskien ottaminen voi vahvistaa itsetuntoa enemmän kuin varman päälle pelaaminen.

Lue myös: Kärsitkö virheiden tekemisen pelosta? 5 tapaa selättää epäonnistumisen pelko

Kaksoset (21.5. −21.6.) ei luota aina viehätysvoimaansa

Kaksoset vaikuttaa itsevarmalta horoskooppimerkiltä, sillä hän on sosiaalinen. Puheliaan kuoren alla piilee kuitenkin epävarma neurootikko. Kuten kaksosten koko luonne, myös hänen itsetuntonsa seilaa ääripäästä toiseen.

Ollessaan flow-tilassa kaksoset kokee olevansa maailman kuningas. Epäonnistumiset ja yksinäisyys saavat hänet kuitenkin apeaksi. Kun alakuloon yhdistetään kaksosten taipumus loputtomaan analysointiin, itsetuntosoppa on valmis.

Huonoina hetkinä kaksoset miettii loputtomasti tekojaan ja sanojaan. Hän on varma, että kaikki pitävät häntä nolona ja puhuvat hänestä pahaa. Jotta kaksosten minäkuva vakautuisi, hänen on opittava pysäyttämään hyperaktiivinen ajatustulvansa.

Keskustele: Miten kehittää taito olla välittämättä siitä, mitä muut ajattelevat?

Ravun (22.6. −22.7.) itsetunto romahtaa herkästi

Rapu on yksi herkimpiä ja epävarmimpia horoskooppimerkkejä. Osa ravuista tosin peittelee huonoa itsetuntoaan räväköillä tempauksilla. Epäonnistumiset ihmissuhteissa murtavat hänet kuitenkin hetkessä.

Rapu on herkkä muiden sanomisille ja rivien väleille, ja rivien välit ovat usein hänen omassa mielessään. Kun joku vitsailee viattomasti, rapu tulkitsee letkautuksen negatiivisesti. Pahimmillaan hän on yliherkkä marttyyri, joka syyttää muita loukkauksista.

Ravun ei tarvitse kasvattaa panssarikuorta, mutta pieni parkkiintuminen on paikallaan. Jos ystäväsi ei jaksa tavata sinua nyt, se ei ole merkki siitä, että hän vihaisi sinua. Ravun itsetunto kohentuu, kun hän oppii suhtautumaan ihmissuhteisiinsa kevyemmin.

Keskustele: Miten päästä yli menettämisen pelosta parisuhteessa?

Leijona (23.7. −22.8.) uskoo olevansa viidakon kuningas

Leijona on ylväs tähtimerkki. Hän on saanut synnyinlahjanaan niin vahvan itsetunnon, että se lähentelee itserakkautta. Leijona uskoo, että hänen roolinsa on olla kaiken keskipiste, jota muut palvovat ja passaavat.

Leijona koukuttaa ihmiset karismallaan. Kaikki eivät kuitenkaan jaksa pomotusta, ja kun he hylkäävät leijonan, kuninkaan itsetunto murtuu. Hänen egonsa on riippuvainen ihailusta, ja yksinäinen leijona on surkea ja voimaton.

Materialistinen leijona alleviivaa itsevarmuuttaan luksustuotteilla. Elämän pitää näyttää hyvältä, oli siihen varaa tai ei. Vaikka tilin saldo olisi nollilla, leijona tuntee olevansa tähti, kunhan hänellä on merkkivaatteet ja vuosikertasamppanjaa.

Lue myös: Narsistiystävä hyväksikäyttää ystävyyttä – näin selviät kuluttavasta ihmissuhteesta

Neitsyt (23.8. −22.9.) luulee mokailevansa muita enemmän

Neitsyt on epävarma kaikesta, myös itsestään. Hän ei paukuttele henkseleitä, sillä pelkää koko ajan mokaavansa. Työhön, rahaan, faktoihin ja organisoimiseen liittyvät virheet stressaavat tätä analyyttista ja pedanttia tähtimerkkiä.

Neitsyen epävarmuus on traagista, sillä hän on älykäs ja ryhdikäs. Jos hän uskaltaisi avata suunsa ja vaatisi enemmän, hän voisi saavuttaa suuria. Neitsyet ovat työpaikkojen hiljaisia puurtajia, joita ilman suulaat uhoajat eivät pärjää.

Kun neitsyt ymmärtää, että virheet kuuluvat elämään, matka kohti parempaa itsetuntoa voi alkaa. Itsevarmat neitsyet ovat kaiken lisäksi ihania ihmisiä. He käyttäytyvät kauniisti ja huomioivat muut, sillä heidän egonsa ei vaadi muiden alistamista.

Lue myös: 10 syytä, miksi elämässä kannattaa tehdä välillä virheitä

Vaa´an (23.9.−22.10.) itsetunto riippuu muiden suosiosta

Vaa´alla voisi olla loistava itsetunto, ellei hän kammoaisi konflikteja. Vaaka on rauhanrakentaja, joka ei halua loukata muita. Kun joku ärhentelee, vaaka kuvittelee, että syy on hänessä, ei kiukuttelijan omissa ongelmissa.

Vaa´an pahin painajainen on se, että hän loukkaa jotain olemalla tämän kanssa radikaalisti eri mieltä. Hän kätkee mieluummin ajatuksensa kuin ottaa tämän riskin. Jos vaaka tukahduttaa itsensä vuosikausia, hän on vaarassa muuttua tahdottomaksi reppanaksi.

Vaa´an epävarmuus johtuu siitä, että hän on riippuvainen sosiaalisuudesta. Hän tuntee olonsa hyväksi, kun muut pitävät hänestä. Aidon itsevarma ihminen uskaltaa kuitenkin kuunnella sisäistä ääntään, sillä joskus vika on muissa, ei hänessä.

Lue myös: Oletko liian kiltti? Nämä merkit paljastavat sen

Skorpioni (23.10.−22.11.) pönkittää egoaan dominoimalla

Skorpionin itsetunto on mustavalkoinen sekoitus suuruudenhulluutta ja alemmuuskomplekseja. Skorpioni tuntee itsensä vahvaksi, kun hänellä on valtaa ja rakkautta. Hän on kuitenkin epävarma asemastaan ja pelkää, että hänet hylätään.

Vallanhimo ja epävarmuus tekevät skorpionista mustasukkaisen. Hän hallitsee muita piikittelyllä ja kyttäyksellä. Ollessaan epävarma skorpioni voi sortua epätoivoisiin tekoihin. Hän on valmis hyppäämään lain tuolle puolen, kunhan häntä ei nöyryytetä.

Suuri osa skorpionin ongelmista ratkeaisi, jos hän ei olisi skeptinen ja omistushaluinen. Skorpionilla on hyvä itsetunto, mutta tapa, jolla hän ilmaisee sitä, on usein huono. Dominointi saa muut karttelemaan skorpionia, jolloin hän masentuu ja suuttuu.

Lue myös: Puolison läheisriippuvuus – pitääkö jokaisesta kahvihetkestä tehdä selkoa miehelle?

Jousimies (23.11.−22.12.) jakaa itseluottamustaan ystävilleen

Jousimies on itsevarma ja positiivinen horoskooppimerkki. Hän uskoo selviytyvänsä kaikesta hyvän asenteensa ja joustavuutensa avulla. Jousimiehen itsevarmuus ei ole kuitenkaan hyökkäävää, vaan hänestä huokuu hyväntuulinen karisma.

Jousimiehen itsevarmuudessa on myös toinen viehättävä piirre: hän kannustaa muita. Jousimies uskoo itseensä niin vankasti, että muut eivät tunnu kilpailijoilta. Hän jakaa mielellään hyvää oloaan ja ehtymätöntä optimismiaan.

Jousimies on viehättävän lapsekas vitsiniekka. Valitettavasti jäykät ja konservatiiviset ihmiset eivät ota häntä aina tosissaan. Tämä voi masentaa jousimiestä, jolloin hän kyseenalaistaa hetkellisesti itsevarmuutensa. Alakulo ei onneksi kestä pitkään.

Lue myös: Tiesitkö miten suuri voima hyvillä ajatuksilla on? 5 keinoa, joiden avulla ruokit hyvää elämässäsi

Kauriin (22.12.−19.1.) itsetunto rakentuu suorituksille

Kauris on älykäs, ahkera ja kunnianhimoinen, mutta hänellä on heikko itsetunto. Kauris kokee, että älykkäänä ihmisenä hänen pitäisi saavuttaa koko ajan enemmän. Mikään ei riitä, ja kauris tuntee usein olevansa pettymys.

Kauris kääntää jopa kehut mielessään arvosteluksi. Kun hänen työsuoritustaan ylistetään, hän tulkitsee, että seuraavalla kerralla hänen pitää onnistua kymmenen kertaa paremmin. Rennompi ihminen nauttisi onnistumisesta, kauris ruoskii itseään kovemmin.

Jos kauris ei tunnista suorittajasyndroomaansa, hän on vaarassa uupua. Kauriin pitää ymmärtää, että itsetunnossa on kyse itsensä arvostamisesta. Ulkoiset meriitit ovat toissijaisia, jos ihminen ei koe olevansa rakastettu ja riittävä omana itsenään.

Lue myös: Oletko tietämättäsi piiloperfektionisti? 7 paljastavaa merkkiä

Vesimies (20.1.−19.2.) on viileän varma luonne

Vesimiehen itsevarmuus ei ole äänekästä. Hän on kuin tyynesti purjehtiva valtamerilaiva. Kritiikki valuu hänestä kuin vesi hanhen selästä, eikä vesimies ole kiinnostunut massojen suosiosta.

Vesimies on enemmänkin rohkea kapinallinen kuin joukkojen viihdyttäjä. Kun vesimiestä haukutaan, hän tuntee osuneensa maaliin. Muiden ärsytys enemmänkin hivelee hänen itsetuntoaan kuin masentaa, ja hän kapinoi entistä innokkaammin.

Välillä vesimiehen viileä itseluottamus lähentelee tylyyttä. Hänen pitää muistaa, ettei kukaan pärjää yksin. Ihminen voi olla itsevarma ja rohkea, mutta samaan aikaan lämmin. Muut kannattaa huomioida, ettei huomaa eräänä päivänä jääneensä aivan yksin.

Keskustele: Kaipaan enemmän huomiota viileältä mieheltä

Kalat (20.2.−20.3.) on muiden kehujen ja haukkujen varassa

Empaattisuus on kalojen hyve ja tragedia. Tämä herkkä horoskooppimerkki uskoo muihin sinisilmäisesti. Hän on hoivaaja, joka venyy ja paukkuu, kun vahvempi juoksuttaa. Pahimmillaan tyranni talloo kalojen itsetunnon maan tasalle.

Toisaalta kalat on huikeassa euforiassa saadessaan kehuja. Tällöin hän tuntee olevansa seksikäs ja lumoava älykkö. Ollessaan itsevarma kalat on kaikkea tätä ja se hehkuu hänestä. Myös epävarmuus huokuu kaloista, mikä tekee hänestä helpon uhrin.

Jotta kalojen itsetunto vahvistuisi, hänen pitää kuunnella vähemmän muita, niin kehuja kuin haukkujakin. Hänen on pystyttävä suhtautumaan kritiikkiin tyynesti ja opittava puhumaan itselleen kauniisti. Kannustava sisäinen puhe piristää raskainakin päivinä.

Lue myös: Narsisti puolisona – 25 merkkiä, joista tunnistat narsistin parisuhteessa

Lähteet: Your Tango, Thought Catalog

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme