Horoskoopit

Horoskooppimerkkien riidat – tähtimerkkisi paljastaa, oletko mököttäjä vai raivotar

Pidätkö suuttuessasi mykkäkoulua vai annatko muiden kuulla kunniansa? Tähtimerkkisi paljastaa, miten riitelet. Kun tunnet oman reagointitapasi, voit ratkoa riidat ilman ärräpäitä ja mielipahaa.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Kuvitus Tinka Lindroth

Tiedätkö, miten eri tähtimerkit riitelevät? Horoskooppimerkkien riitelytyyleissä on paljon eroja.

Pidätkö suuttuessasi mykkäkoulua vai annatko muiden kuulla kunniansa? Tähtimerkkisi paljastaa, miten riitelet. Kun tunnet oman reagointitapasi, voit ratkoa riidat ilman ärräpäitä ja mielipahaa.

Oinas kiukuttelee kuin lapsi

Oinas on eläinradan uhmaikäinen, ja tämä näkyy sarvipään riitelytyylissä. Kun olet vihainen, annat vastapuolen kuulla kunniansa. Et mieti, edistääkö riehuminen asiaasi, vaan päästelet höyryjä estoitta. Inhoat jahkailua ja turhautuneena saatat heitellä tavaroita.

Häpeät riehumistasi jälkeenpäin, mutta sinun on vaikea pahoitella käytöstäsi. Älä hiiviskele nurkkia pitkin, vaan pyydä reilusti anteeksi. Riitojen selvittäminen ja sopiminen ehkäisee niiden paisumista.

Etenkin perheellisen oinaan on harjoiteltava itsehillintää, koska käytöksesi vaikuttaa myös muihin. Pelottavat raivokohtauksesi voivat kummitella lapsen mielessä pitkään.

Härkä räjähtää yllättäen

Härät ovat pitkämielisiä ja usein hieman ujoja. Et halua tuhlata energiaasi turhiin riitoihin, mutta et siedä mitä hyvänsä. Keräät ärsytystä pikkuhiljaa ja murahtelet viiltäviä kommentteja ihmisille, joiden käytös tympii sinua.

Vain ne, jotka tuntevat sinut hyvin, huomaavat lähestyvän vaaran merkit. Lopulta räjähdät niin valtavalla voimalla, että muut tuijottavat reaktiotasi suu auki.

Vältät purkaukset, kun kerrot mielipiteesi jo silloin, kun konflikti on vasta syntymässä. Muut eivät osaa lukea ajatuksiasi, joten sinun on oltava aktiivisempi ja avoimempi.

Kaksonen loukkaa sarkasmilla

Viestinnän planeetta Merkurius antaa kaksoselle sujuvat puhelahjat. Suuttuessasi huudat ja vuodatat vuolaita monologeja. Myös kaksijakoisuutesi ilmenee vihassasi, ja saatat muuttua yhtäkkiä täysin kylmäksi. Kun olet viileällä tuulella, loukkaat muita kipakalla sarkasmilla.

Riitasi saavat yleensä alkunsa juoruilustasi tai piikikkyydestäsi. Yritä löytää tasapaino sosiaalisuutesi ja kulmikkuutesi välille. Älä lörpöttele muiden salaisuuksia ja hillitse ironisuuttasi.

Yrität usein selitellä itsesi riidoista ulos. Anna myös vastapuolen puhua ja vedä välillä henkeä. Riidat eivät ole kilpailuja, joissa toinen pitäisi puhua suohon.

Rapu mököttää ja nyyhkii

Rapu on mököttäjien kuningatar. Vihaisena vetäydyt kuoreesi hautomaan tunteitasi. Tiuskit, vihjailet ja purnaat, mutta et kerro, mistä kenkä puristaa. Muut luulevat usein, että haluat olla rauhassa – virhe! Mitä kauemmin saat jurottaa, sitä mahdottomammaksi muutut.

Suuttumuksesi kasvaa suureksi möykyksi, johon sotket myös vanhat riidat. Lopulta et jaksa pidätellä tunteitasi ja puhkeat itkuun. Kerjäät sääliä ja paijausta, eivätkä muut edelleenkään tiedä, mistä on kyse.

Älä suhtaudu riitoihin draamoina vaan käytännön ongelmina. Ne voidaan selvittää maltilla ja keskustelulla, kunhan kerrot, mikä sinua hiertää.

Leijona tykittää ärräpäitä

Kun leijona on vihainen, ei puhuta suuttumuksesta vaan silmittömästä raivosta. Olet voitonhimoinen ja haluat päästä riidoissa niskan päälle.

Kielenkäyttösi on kauniisti ilmaistuna roisia. Et piittaa siitä, että törkypuheet voivat vahingoittaa uraasi ja ihmissuhteitasi.

Loukkaannut syvästi, kun ystäväsi hylkäävät sinut ja työkaverisi valittavat huonosta käytöksestäsi. Ihmettelet vilpittömästi, mitä pahaa olet tehnyt. Sinähän pidät vain puoliasi.

Siisti suusi ja pura höyryjä lenkillä tai rajussa jumpassa. Palaa selvittämään tilanne vasta kun pystyt keskustelemaan asiallisesti. Tärkeintä on, että työnnät egosi välillä taustalle.

Neitsyt kätkee vihansa

Negatiivisten tunteiden ilmaiseminen on neitsyelle vaikeaa. Vihan kätkeminen ei ole kuitenkaan ole viisasta, sillä se raivaa tiensä ulos kehosi kautta. Ahdistuneet neitsyet kärsivät usein vatsa- ja suolistosairauksista.

Kanavoit ärsytyksesi pikkuasioista nalkuttamiseen. Lähimmäisesi hämmentyvät, koska he eivät tiedä, mikä mieltäsi painaa. Mitä enemmän he yrittävät miellyttää sinua, sitä kiivaammin keksit mitättömiä valituksenaiheita. Monien tähtimerkkien on opittava hillitsemään vihaansa, mutta sinun on vapautettava se. On turvallisempaa korottaa joskus ääntään kuin vaieta terveytensä kustannuksella.

Vaaka pelkää rähisijöitä

Rauhaa rakastava vaaka joutuu harvoin vakaviin riitoihin. Ratkot muidenkin kähinät ja inhoat huutamista ja syyttelyä. Nielet mieluummin ärsytyksesi ja yrität tulla toimeen kaikkien kanssa. Tämä on ihailtava piirre, mutta joskus tyyneytesi menee

liian pitkälle. Et uskalla puuttua räikeisiin epäkohtiin ja pahimmillaan mielistelet öykkäreitä. Lykkäät vaikeista aiheista puhumista, ja pakoilusi saa muiden pinnan palamaan.

Älä säikähdä heti kun aistit eripuraa. Ristiriidat kuuluvat elämään, ja kypsä aikuinen kohtaa ne. Opettele nauttimaan siitä, että olet fiksusti käyttäytyvä diplomaatti, joka viilentää kuumakallet.

Skorpionin riita on valtataistelu

Skorpionin viestintä on varauksellista. Inhoat tyhjää höpinää ja puhut vasta, kun sinulla on painavaa sanottavaa. Et sekaannu pieniin kinoihin ja halveksit ihmisiä, jotka eivät osaa hillitä itseään.

Suuret riidat ovat eri asia. Suuttuessasi olet kuin taisteluun lähtevä sotilas. Ihmiset ovat joko puolellasi tai sinua vastaan. Haudot vuosikausia kostoa niille, jotka ovat loukanneet sinua tai eivät liittoudu kanssasi. Sinun on ymmärrettävä, että vaikka asiat riitelisivät, ihmisten ei tarvitse. Katkeroidut, jos et päästä irti kostonhimostasi. Pahimmillaan sokeudut onnelle ja rakkaudelle, koska keskität energiasi vihan hautomiseen.

Jousimies katkaisee välit

Jousimies on sekä hurmaava että raivostuttava tähtimerkki. Olet sosiaalinen ja hauska, mutta et hillitse kieltäsi. Möläytät usein ajattelemattomuuksia, ja tahdittomuutesi aiheuttaa pahaa mieltä.

Riitelytyylisi on impulsiivinen. Kun suutut, katkaiset välit vastapuoleen tosielämässä ja somessa. Jos kohtaatte kadulla, et edes nyökkää toiselle, vaan katsot hänen lävitseen kuin hän olisi ilmaa.

Kun tunnet ärsytyksen lähestyvän, hengitä syvään ja poistu muualle rauhoittumaan. Älä syöksy katkomaan välejä. Nuku yön yli ja mieti, onko riita välirikon arvoinen. Voit ottaa etäisyyttä, mutta pitkää ystävyyttä ei kannata purkaa heppoisin perustein.

Kauris näkee muiden mokat

Kauris suhtautuu vihaan vakavasti. Et halua sekaantua muiden sotkuihin ja pidättelet tunteitasi viimeiseen asti. Äänen korottaminen julkisella paikalla on mielestäsi huonoa käytöstä.

Kun suutut, et kiroile tai hauku toista, vaan kerrot olevasi pettynyt häneen. Pidät itseäsi niin oikeamielisenä, että riidan syyn on pakko olla toisessa. Tällainen asenne ei kuitenkaan ole korkean moraalin vaan marttyyriuden merkki. Kukaan ei välitä marttyyreistä.

Myönnä inhimilliset mokasi. Ystäväsi alkavat karttaa seuraasi, jos ripität heitä etkä näe omassa käytöksessäsi mitään vikaa.

Pieni höyryjenpäästely ei myöskään ole noloa vaan normaalia.

Vesimies takertuu pikkuasioihin

Vesimies on yksi rauhallisimmista horoskooppimerkeistä. Kun suutut, lähdet juoksulenkille tai autoilemaan. Palaat vasta kun tunteesi ovat tasoittuneet ja pystyt puhumaan.

Olet idealisti ja pidät näkemyksistäsi niin tiukasti kiinni, että vaikutat saivartelijalta. Et ymmärrä, että käytöksesi on kulmikasta. Ihmettelet, miksi muut eivät kykene älylliseen keskusteluun.

Jos asetat ideologiasi ihmissuhteiden edelle, lopputulos on surullinen. Mieti, kannattaako kaikkien näkemysten puolesta taistella. Joskus kannattaa antaa periksi, vaikka tietäisi toisen olevan väärässä. Sinun on tarkasteltava myös omia mielipiteitäsi kriittisesti, jotta kypsyisit.

Kalat riitelevät itsetuhoisesti

Pehmeä kalat suuttuu harvoin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että selvittäisit ristiriidat mallikkaasti.

Kun raivostut, jälki on rumaa, koska et osaa hallita tunneryöppyjäsi. Haukut ihmisiä, uhkailet irtisanoutumisella ja erolla. Saatat jopa rikkoa tavaroita.

Joskus käännät suuttumuksesi sisäänpäin ja käytöksesi muuttuu itsetuhoiseksi. Osa kaloista syö suruunsa, osa tissuttelee tai hyppää järjettömiin ihmissuhteisiin.

Sinun on opittava ymmärtämään ja hallitsemaan tunteitasi. Älä heittäydy vihan vietäväksi vaan mieti, mikä sinut suututti. Hämmästyt huomatessasi, miten pieniin riitoihin olet tuhlannut voimiasi.

Lähteet: Neurolove, Your Tango

X