Kuukausihoroskoopit

Joulukuun kuukausihoroskooppi 2019

Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: MVphotos

Joulukuu 2019. Vuoden viimeinen kuukausi. Kääntyykö Sinun elämässäsi uusi lehti? Vahva muutostekijä löytyy Kauriin Jupiterin ja Härän Uranuksen kolmiosta. Maamerkeille tilanne on hieno! Ratkaisuja tulevaisuuden ja muutosten suuntaan pitäisi kyllä löytyä, vaikka niiden toteuttaminen kovasti vaatiikin rohkeutta. Jupiter Kauriissa omaa kohtalollista voimaa, jolla intuitiivinen voima voi Sinua ohjata valinnoissasi, mutta ilman rohkeutta käteen jää vain tyhjää. Pahinta on se, jos jättää ratkaisun puolitiehen ja perääntyy jo aloittamastaan muutoksesta. Huoli resursseista ja jaksamisesta on ihan aiheellinenkin, koska valintojen joukossa on todella paljon enemmän huonoja kuin hyviä. Nyt tasapainotellaan kovasti luottamuksen ja huolen välisellä nuoralla.

Mutta eihän tässä nyt todellakaan ole kaikki: Tunne-elämä ja elämän perusta tulevat vavahtelemaan melkoisessa maanjäristyksessä, jonka tuottavat Saturnus, Pluto ja Venus tulemalla yhtä aikaa Kauriiden ”baariin” 20 asteeseen. Tämä tapahtuu kuun puolivälissä. Koko adventtiajasta voi odottaa ihmissuhteissa jännitteellistä ja haastavaa. Täytyy siis toivoa, että jos (kun) tilanteet myös tiivistyvät ja eskaloituvatkin, me kaikki pystymme viemään asioita eteenpäin joulun rakkaudellisessa hengessä. Joulu tulee kuitenkin kaikkiin majoihin. Silloin Pluton ja Saturnuksen väistämättömän voiman kanavoijiksi ja puhemiehiksi pestautuvat Merkurius ja Mars, jotka tulevat näille samoille asteille Jousimiehessä ja Skorpionissa. Me tulemme näkemään ihmeellisen, ehkä koettelevan, joulunajan ja vuodenvaihteen.

Kohtalollisuus on ehkä sana, joka kuvaa kaikkein parhaiten nyt elämämme olosuhteita. Me olemme eksyneet sekä ihmiskuntana, että yksilöinä varmaankin niin kauas omista todellisista elämäntavoistamme ja elämän tarkoituksistamme, että asiaan on pakko puuttua. Tässä on nyt potissa paljon, ellei kaikki. Erityisesti tämä koskee varmasti Härkiä, Jousimiehiä ja varsinkin Kauriita. Toki on paljonkin sellainen kutina, että taivaskuviot koskettavat kaikkia, kuviot saavat aika yleisen luonteen. Isojen kysymysten äärellä kun ollaan, ja taivaan mahtavimmat yhdistävät voimiaan, saattavat valheille ja puolikkaille rakentuneet tornit saada melkoista kyytiä. Kaiken kaikkiaan suurin on kuitenkin rakkaus, joka pitää varmasti kasassa kaiken, minkä pitääkin kestää.

Oinas

Paine Kauriin merkin suunnalta tekee elämästä hieman haastavaa. Sinulla on edelleen Chiron merkkisi alussa, joten varsinkin alkupään Oinailla on elämän fokus ”haavoissa” ja ”paranemisessa”. Vaikuttaa siltä, että nyt vanhat haavat aukeilevat ja pakottavat Sinut liikkeelle ja uusiin suuntiin, uusiin ratkaisuihin. Tärkeintä on nyt löytää itselleen edes kuva siitä paremmasta elämästä. Sellaisesta, joka sopii Sinulle, ja joka ei enää satuta ja vahingoita Sinua. Maalaa se kuva.

Rakkaus

Tunne-elämässä ja suhteissa on nyt vaikea välttyä draamalta ja provosoitumiselta. Kun tullaan tällä tavalla ihan oikeiden kysymysten ja asioiden ääreen ja tilanne vaatii kissan nostamista pöydälle, se on sitten tällaista. Kun me yritämme käydä tällaiset kriisiajat rakentavasti läpi, niillä voi olla uskomattoman paljon annettavaa paremmalle tulevaisuudelle. Muista hengitellä. Hermojen menettäminen on hyvin lähellä, mutta muista: se ei hyödytä mitään, eikä ketään.

Härkä

Uranus on jo jonkin aikaa energisoinut Härän merkkiä ja nyt Jupiter laittaa hommat todella liikkeelle. Ainakin jos hyväksyt tämän avun. Asioihin ja mahdollisuuksiin on toki tartuttava itse, oman vapauden kautta. Tähdet eivät koskaan määritä meitä, tai tee mitään meidän puolestamme. Nyt myös täydellinen omistautuminen omaksi koettaville asioille auttaa tekemään valintoja. Tuntuu, että Marsin oppositio merkkisi Vestalle voi hyvinkin saada omat tavoitteesi ja unelmasi paljon parempaan vauhtiin.

Rakkaus

Tunne-elämässä on nyt ihan hurjat voimat liikkeellä. Tekisi mieli sanoa, että Sinua viedään kyllä kuin litran mittaa. Kuviot ovat niin vahvoja, etten yhtään ihmettele, vaikka juuri nyt kävelisi vastaan Se Elämän Ihminen tai ihan mitä muuta tahansa. Kuun puolivälissä tämä kuvio, jossa Venus on mukana, on vahvimmillaan. Ainakin osalla Häristä elämä menee tunne-elämän vallankumouksen myötä ihan uusiksi. Näyttää siltä kuin se, mikä oli kuvitelmaa, tulisi todeksi.

Kaksonen

Hosuminen on nyt hallaa. Kuukausi on todella sekavaa aikaa ja jos suinkin saat kunnollisen hengähdystauon joululle, niin käytä se ihan täysin rauhoittumiseen. Kun ei yritä koko ajan ajatella, vaan malttaa sukeltaa mahdollisimman täydelliseen sisäiseen ja ulkoiseen hiljaisuuteen, alkaa tapahtua jotakin uutta. Mieli hiljenee, apinaradio lakkaa pälpättämästä ja todellinen äänesi pääsee kuuluviin. Joulu on parasta aikaa tähän muutenkin, mutta nyt se voi antaa Sinulle kaikkein tärkeimmän lahjan: oman tahtosi.

Rakkaus

Tuo ”kohtalon kuvio” Kauriissa ei lupaa Sinulle mitään helppoa kuukautta. Parhaiten kuukausi kuluu varmaan sillä, että yrittää asettua katsomaan asioita myös toisen näkökulmasta. Voit varmasti ymmärtää sen, että asioissa on ainakin kaksi totuutta, monesti vähän enemmänkin. Muiden puolestahan et voi heidän suhtautumistaan päättää, mutta kyllä nyt itse kunkin ja Sinun varsinkin kannattaa olla valmis tunnustamaan virheitä, pyytämään anteeksi ja pyrkiä sopuun.

Rapu

Paineet tuntuvat ja pitävät liikkeellä. Energiaa tuntuu olevan mukavasti, mutta tähän tuntemukseen ei kannata luottaa ihan täysin. Vaikka kaikki tuntuukin nyt sujuvan kohtalaisen hyvin, joulun aikaan voi iskeä oivallus siitä, että olet käyttänyt paukkujasi turhaan. Oivallus ei tunnu ehkä kovin mukavalta, mutta se tulee auttamaan päätöksissäsi. Jos ajattelet liikkuvasti ja avoimesti, huomaat, että työsi ei ollutkaan turhaa, vaan pienellä korjauksellakin voi selvitä. Mutta oma itse on pakko laittaa peliin.

Rakkaus

Tunne-elämässä aaltoilee ihan hurjasti. Nyt ollaan niin isojen kysymysten äärellä, ettei tällainen pieni astrologi osaa mitään kovin viisasta sanoa. Pluto voi heittää tilanteen ihan hulluksi, jos lähdetään sellaiselle tunnekiehunnan alueelle. Ja Saturnus yrittää pitää suitsista kiinni ja muistuttaa asioiden todellisuudesta ja vakavuudesta. Ihan varmasti ollaan todellisten perimmäisten kysymysten äärellä ja ne saattavat tuntua Sinua uhkaavilta ja vastustavilta. Tässä on pakko ymmärtää, rakastaa ja luoda yhteistä tahtoa.

Leijona

Rauhallisuus. Rauha. Luottamus. Älä anna minkään hetkauttaa sisäistä rauhaasi. Kulmat ovat Sinun kannaltasi huonot tai vähintään haastavat, suomeksi sanottuna. Mutta hei: ei se mitään! Meillä on aina se terve osa itsessämme ja Leijonalla se on vahva ja loistava. Kun pysymme vahvasti itsessämme, emmekä lähde mukaan koirien haukuntaan tai omiin kuvitelmiimme ja höpötyksiimme, me voimme sytyttää kynttilän vahvistamaan omaa liekkiämme. Voimme sulkea ovemme ja kerätä voimia uusiin koitoksiin.

Rakkaus

Sitä samaa rauhaa myös rakkauteen! Se, että Aurinko viihtyilee Jousimiehessä antaa Sinulle taustatukea pysyä itsessäsi, irtoilematta joka provoon ja ärsyttämiseen. Tunteiden aallot kyllä lyövät hurjasti ja epäselvyyksiä selvitetään ankarastikin. Sinun pitää pystyä ottamaan myös kritiikkiä vastaan, mutta manipulointia tai suoranaista kettuilua ei tarvitse sietää. Ota tarvittaessa tilanteisiin etäisyyttä ja käy happihypyllä. Siinä voi samalla miettiä, minkä voisi ottaa onkeensa ja minkä heittää hiljaa takaisin järveen.

Neitsyt

Uskon, että sisäinen voimasi ja ohjauksesi on nyt niin vahva, että saat todellisia ja isoja muutoksia aikaan. Halutessasi. Pluton, Saturnuksen ja Venuksen yhtymä Kauriissa tuo hurjaa voimaa, jota Mars vielä tukee. Ainoa vaara, mikä tässä tulee mieleen ovat ylilyönnit: saatat heittää innoissasi aivan ylivaihteelle, jolloin muut eivät esimerkiksi välttämättä pysy ollenkaan mukana kuvioissasi. Tällainen saattaa aina aiheuttaa vähän turhia jännitteitä, eivätkä hommat sitten menekään niin helposti.

Rakkaus

Tästä voi tulla ikimuistoinen joulu. Jotenkin se vain näyttää siltä, että tähän liittyy jotakin hyvin uutta ja yllättävää, joka saa tunteet liikkeelle oikein kunnolla. Mitä se sitten Sinun elämässäsi tarkoittaa jää oman aktiivisuutesi ja rohkeutesi varaan. Pluton vahvoissa energioissa on aina varjopuolensakin, joka monesti liittyy valheellisuuteen. Joten älä ainakaan kaikkea kissankultaa osta kultana, vaikka kuinka tekisi mieli. Jos tällaisia pääsee tapahtumaan, tilanne kyllä valkenee joulunpyhinä.

Vaaka

Erittäin jännitteellinen kuukausi. Päällimmäisenä tunnelmana on muutoksen tarve, mutta keinot, mahdollisuudet ja näkymät eivät vain tunnu aukeavan. Nyt täytyy ehkä ottaa vain reipas ote ensin irti päästämiseen ja turhien asioiden karsimiseen, jotta uudelle saadaan mielen huusholliin tilaa. Nyt kaikki varoitusvalot vilkkuvat ja mittarit ovat enemmän tai vähemmän punaisella, joten Sinun on ihan pakko rauhoittaa tilannetta. Epätietoisuus on nyt kestettävä, se menee ohi.

Rakkaus

Neliöasetelma Kauriilta lupaa Vaakamerkkiin kovaa tuulta. Nyt oma tasapainosi on asetettu vaakalaudalle, kun elämän perustoja ja suhteen pelisääntöjä käydään läpi. Merkurius kiitää lähes koko kuukauden Jousimiehessä ja se sopii Sinulle hyvin. Oman totuuden oivaltaminen ja kommunikointi on nyt vahva puolesi. Kyllä Sinun toki on pakko kuunnella ja ottaa oppia palautteesta, mutta Merkurius auttaa Sinua kyllä löytämään omat faktasi tilanteessa. Yhteiset totuudet voivat olla vaikeampia löytää.

Skorpioni

Neptunuksesta on puhuttu nyt aika vähän, mutta kyllä se tuolla mukana on. Sinulla oman merkkisi Mars tekee mukavat kulmat Kauriin voimapaketille ja Kaloissa majailevan Neptunuksen herkkyydelle. Kuukausi voi olla aivan loistava yhdistäessään intuitiivista herkkyyttä ja vahvaa voimaa. Tällaisella yhdistelmällä Marsin luovuus lähtee huimaan kiitoon, jos annat sille luvan. Ei kuitenkaan kannata odottaa ihan välittömiä tuloksia. Nyt homma liikkeelle ja jo vuoden alussa jo tulee tulostakin.

Rakkaus

Tunteet ja niiden kaipuu ovat yksi kuukauden teema. Koska itse voit nyt vahvasti ja elämä maistuu, kaipaat seuraa, joka on valmis jakamaan vahvoja kokemuksia ja tunnelmia. Tämä on oman olemuksesi ja oman voimasi vahvistumisen aikaa ja suhde elää tavallaan nyt tämän kehityksen ehdoilla. Tai siis kaikki suhteet. Välillä muille ihmisille on päivitettävä uusi minä-itse. He eivät näe muutostasi ja kehitystäsi välttämättä hyvänä omalta kannaltaan, mutta senkin uhalla se ehdottomasti kannattaa tehdä.

Jousimies

Voisin kuvitella, että joulukuu menee Jousimiehillä aika sujahtamalla. Pakittamisen jälkeen Merkurius suorastaan syöksyy oman merkkisi läpi ja aktivoi varmasti energiatasoja, oivalluksia, päätöksiä ja kommunikaatiokykyä oikein urakalla. Sinullakin Neptunus näyttää kyllä kaksia kasvojaan. Se tuo herkkyyttä ratkaisuihin sekä kaivattua intuitiivisuutta, mutta samalla se häiritsee selkeää päätöksentekoa. Jälkimmäisessä tapauksessa aika saattaa hukkua fiilistelyyn ja epäröintiin.

Rakkaus

Jos Neptunus tuottaa mahdollisia ongelmia muun elämän puolella, niin ne hyvinkin korostuvat tunne- elämän puolella. Sinun on vaikea käsittää toisen osapuolen kantaa ja sitä millaiset todelliset voimat ja ongelmat viestien takana voivat olla. Sinulla on nyt taipumusta ongelmien vähättelyyn, koska keskittyisit mieluummin ihan vain omiin asioihisi. Tämä saattaa tämän kuukauden energialaaduissa koitua melko vaaralliseksi sovun säilymisen ja joulurauhan kannalta.

Kauris

Kuukausi näyttää erityisesti Sinun kannaltasi suorastaan hurjalta. Toivottavasti energiat pysyvät hallinnassa ja rakentavina. Tässä on ainekset loistaville menestystarinoille tai todella vauhdikkaille ulosajoille. Jupiterin ja Uranuksen kolmio antaa kyllä varsin paljon oivaltavaa energiaa, mutta ihan samoissa asteissa Oinaassa on Chiron, jonka roolia ei voi vähätellä. Saatat nimittäin alitajuisesti hakea jonkinlaista hyvitystä tai kertakaikkista ratkaisua myös oman hyvinvointisi kustannuksella. Tarkkana.

Rakkaus

Elät ihan hurjan vahvaa aikaa. Vaikea kuvitella, että kaikki Kauriit olisivat valtavien muutosten ja muutostarpeiden äärellä, mutta jokin Sinussa kyllä nimenomaan tunteidesi ja suhteidesi kautta vahvistuu voimakkaasti. Tämä tapahtuu ensin varmaan sisälläsi, jossa tajuat, mitä tunteesi yrittävät kertoa. Pakko kertoa asioista ja tulla ”kaapista ulos”, on varmasti pelottavaa, mutta ei kai tässä vaihtoehtojakaan ole. Yritä olla pitkämielinen ja kärsivällinen Sinulle rakkaiden ihmisten kanssa.

Vesimies

Vesimiehiä tavataan pitää aina hyvin tulevaisuuteen suuntautuneina tyyppeinä, ihan oikeutetusti. Nyt vain tuntuu siltä, että uudet kehityssuunnat eivät aukea yhtään sillä tavalla, millä olit ajatellut ja toivonut. Kun homman eteneminen ei tunnu yhtään omalta ja omilla ehdoilla toimivalta, alkaa vähän nyppiä. Sinä voit astua hieman sivuun katsomaan, miten hommat etenevät ja astua sitten myöhemmin mukaan.

Rakkaus

Kaikilla tuntuu olevan niin paljon sanottavaa ja purettavaa, että tuntuu kai lähinnä siltä, ettet saa oikein suunvuoroakaan. Oma totuutesi kuitenkin vahvistuu. Huomaat, että vetäytyminen tutkimaan kaikkea enemmän omassa sisäisyydessä tekee todella hyvää. Kaikkea tapahtuu niin paljon, ettei kaikesta tarvitse muodostaa heti mitään mielipidettä. Anna itsellesi aikaa ja tilaa päättää, mitä ajattelet mistäkin. Voit huomata, ettei kaikkeen tosiaankaan tarvitse puuttua. Kuinka vapauttavaa se voikaan olla!

Kalat

Olet todella aistivassa tilassa. Neptunus merkissäsi tuo Sinulle vahvan ymmärryksen siitä, mitä tapahtuu pinnan alla. Olet todella herkkä tajuamaan piilotettuja motiiveja ja kuvioita julkituodun viestin takaa. Nyt on liikkeellä paljon myös epärehellistä informaatiota ja vaikuttamista. Silloin on tärkeää löytää oma rooli, jossa voi toimia omalla ymmärryksellä kokonaisuuden hyväksi. Se on kaikkein parasta ja tärkeintä työtä nyt. Anna mieluummin tekojesi kuin sanojesi näyttää, missä seisot: omalla maallasi.

Rakkaus

Suhteissa on nyt paljon paineita. Ymmärrät paremmin sekä itseäsi, että toista tunteita tarkkailemalla kuin järkeilemällä. Tunteet ovat nyt todella vahvoja ja ohjaavat meitä ihmiskohtaamisissa omalla vastaan sanomattomalla tavallaan. Sinun tilanteesi on siitä hyvä, ettei Sinulla pitäisi tällä hetkellä olla mitään hätää. Neptunus voi toki omalla tavallaan sotkea syvää tunnekokemista ja alat ehkä ajatella, mitä pitäisi nyt tuntea, tai mitähän tuo toinen tuntee ja odottaa. Silloin mennään metsään, ja lujaa.

X