Kuukausihoroskoopit

Kesäkuun horoskooppi

Teksti:
Seppo Tanhua
alt

Kesä on tullut ja lämmintä on tiettävästi luvassa. Astrologisesti saattavat edessä olla jopa kuumat paikat Auringon, Venuksen ja Cereksen tehdessä opositiota Plutolle kesäkuun aikana. Voimakkaimmat energiat osuvat sopivasti Juhannukselle, joten uhoamisintoisilla on paljon voimaa ja hulluutta käytettävissään niin mökillä kuin sadoilla eri festareilla ympäri Suomea. Väkivallan oireita havaitessaan on viisasta olla provosoimatta känkkäränkkää yhtään enempää ja lähteä mieluummin nostelemaan kuin jäädä väittelemään yhtään mistään.

Pluto perääntyy juuri Juhannuksen alla viimeille keikalleen Jousimieheen. Kun palaaminen tapahtuu oppositioiden vauhdittamana, saattaa myös maailmalla räiskyä pahemman kerran. Melkein pelottava skenaario väijyy USA:n presidentti pelissä, jossa ei koskaan ole kaihdettu kovia otteita silloin, kun väärä edustaja on pääsemässä valtaan. Luonnonvoimat ovat jyllänneet jo satojen tuhansien ihmishenkien mittakaavassa, eikä energioilla ole pienintäkään aikomusta löysätä myrskyn voimaa lähimpien kuukausien aikana. Saapa nähdä, millaisia hirmumyrskyjä tuolla etelän mailla mahtaa vielä nousta ennen syksyä.

Poliittiseen vallankäyttöön saattaa tulla räiskyviä vivahteita myös Suomessa, sillä Merkuriuksen perääntyessä itsekukin joutuu vastaamaan omista sanoistaan ja lupauksistaan todellisille päättäjille eli tavallisille kansalaisille. Ellei ”tavallinen väki” (Muut kuin poliitikot) sulata vaalirahoituksen selvääkin selvempää korruptiota, on järjestelmän pakko uhrata joku rakkaista pelureistaan jumalten vihan taltuttamiseksi. Kun pääministeri tai joku muu on heitetty surman suuhun, voidaan jälleen jatkaa vanhaan malliin uusilla nimikkeillä. Jännittävää on seurata, mitä kaikkea uuttera sensaatiolehdistömme vielä kaapii kasaan vaali- ym. rahoituksista. Kerran pyörimään lähtenyttä palloa on vaikea saada enää pysähtymään.

Marsin ja Neptunuksen oppositio juuri Juhannusaattona enteilee tavallista ankarampaa kännäämistä ja veden Jumalan ärsyttämistä. Hukkuneiden määrän pienentämiseksi voit omalta osaltasi tehdä viisaan päätöksen ja olla lähtemättä vesille viinapäissäsi edes kumiveneellä tai etenkään sillä. Myös uimareissut on viisainta tehdä matalassa vedessä tai pelastusrenkaaseen sidottuna.

Oinas

Oinaan kesä käynnistyy vauhdikkaissa merkeissä ja energiaa riittää isompienkin hankkeiden toteuttamiseen Pluton vaikuttaessa kolmiossa merkkiisi. Joitakin asioita on tämän kuun aikana hyvä saattaa lopulliseen päätökseen, jotta uudet viritykset saavat tuulta siipiensä alle. Mars vaikuttaa edelleen kolmiossa merkkiisi ja siksi uusien aloitusten kanssa on syytä olla aktiivinen. Saat asiat sjumaan sitä paremmin, mitä enemmän olet itse liikkeellä. Lomailuun ei tunnu vielä olevan aikaa, mutta ihastumiset ovat silti herkässä. Pluton ja Venuksen t-risti merkkiisi pistää hormonit hyrräämään tavallista tehokkaammin etenkin kesäkuun loppupuolella. Juhannuksena saattaa kokon lisäksi leimahtaa myös lemmen liekki.

Härkä

Jupiter perääntyy kolmiossa merkkiisi ja lupailee jonkun aikaisemmin aloittamasi projektin kautta tulevaa yllättävää menestystä. Sinulla on kesäkuun loppupuolella myös ajatus kohdallaan ja uusiin ideoihin kannattaa suhtautua avoimin mielin ja innokkain ottein. Korkeammalle kohoava tietoisuutesi tekee aikaisemmin mahdottomilta tuntuneet suunnitelmat mahdollisiksi. Härkänä kaipaat elämääsi nautintoa ja intohimoa myös rakkauselämässä ja tämä kesäkuu on mitä otollisinta aikaa Amorin nuolisateelle. Muista siis menestystä tavoitellessasi tehdä omasta elämästäsi luksusta, sillä voit saada rakkautta toiselta vasta sitten kun ensin annat sitä yltäkylläisesti itse itsellesi.

Kaksoset

Kaksosten elämässä tämänkertainen kesäkuu on lennokasta ja romanttista aikaa Venuksen, Auringon ja Merkuriuksen vaikuttaessa merkissäsi. Alkukuusta perääntyvän Merkuriuksen aiheuttamat hankaluudet hidastavat hiukan vauhtiasi, mutta Juhannuksen lähetessä vapautuvat energiasi mahtavaan lentoon. Sinulla on käytössäsi uskomaton voimalataus juuri keskikesän hetkellä, joten varo menemästä liian lähelle kokkoa, ettet vahingossa räjähdä omaan innostukseesi. Juhlissa ja terasseilla nähdään tänä kesänä vilkkusilmäisiä kaksosia, jotka hurmaavat sanoillaan, silmillään ja helisevällä naurullaan. Kesän alku on sinulle suurten onnistumisten aikaa.

Rapu

Pluto perääntyy oppositiossa merkkisi viimeisiin asteisiin ja muistuttaa juuri nyt kesäkuussa joistakin elämäsi tärkeimmistä päätöksistä, joihin sinulla on mahdollisuus rohkeutesi puitteissa sitoutua. Kuuntele voiman merkkejä ja värähtelyitä kehossasi kaikkialla, missä kuljet. Ratkaisut viipyvät ajatuksissasi töissä, harrastuksissa ja lomalla. Anna omalle luovuudellesi tilaa unelmasi rakentamiselle ja juhli loistavaa tulevaisuuttasi koko Juhannuksen aika. Nauti, lepää ja rentoudu koivuvastan tuoksuessa rantasaunassa ja grillin kypsyttäessä kesän herkkumakkaroita sinun ja rakkaittesi nautittaviksi. Juhannuksesta alkaa yksi tämän vuoden nautinnollisimmista jaksoista.

Leijona

Mars vaikuttaa edelleen merkissäsi ja lähestyy koko kesäkuun ajan kolmiota Plutolle. Olet nyt elämäsi parhaassa vireessä, eikä sinun kannata haaveilla kesälomalle jäämisestä ennen elokuuta. Sisälläsi oleva voimalataus pakottaa sinut liikkeelle ja mahdollistaa menestykselliset liiketoimet tai muut suunnitelmat kaikissa niissä asioissa, jotka koet itsellesi tärkeiksi. Juhannuksena Mars tekee oppositiota Neptunukselle ja altistaa sinut viinan kiroille. Alkoholi menee päähän tavallista helpommin ja töllön töihin sortuminen pakottaa monet Leijonat ankariin katumusharjoituksiin ennen kesäkuun päättymistä. Ihan kuun lopulla kaikki on jälleen kunnossa, eikä sinua pitele mikään mahti maailmassa.

Neitsyt

Saturnus on siirtynyt viime kuun puolella etenevään liikkeeseen merkissäsi ja siksi kesäkuun alku kannattaa ehdottomasti pyhittää jonkun tai joidenkin suunnitelmiesi tehokkaalle eteenpäin viemiselle. Jokaisella tässä kuussa tekemälläsi päätöksellä on kauaskantoisia vaikutuksia ja siksi sinun on turha vaivata päätäsi pikkuasioilla. Suuremmat kuviot ja koko loppuelämääsi vaikuttavat visiot vaativat nyt huomiotasi. Ennen Juhannusjuhlia sinulla on otollinen aika määritellä tavoitteesi loppuvuodelle. Pysähdy vaikkapa vain tunniksi ja kirjaa itsellesi, mihin asti haluat suunnitelmissasi päästä tämän vuoden kuluessa. Sen jälkeen voitkin jo keskittyä viettämään elämäsi parasta Juhannusta.

Vaaka

Auringon ja Venuksen vahvat oppositiot Plutolle osuvat neliönä merkkiisi juuri Juhannuksen alla ja pakottavat sinut punnitsemaan elämäsi tarkoitusta tavallista herkemmällä vaa’alla. Älä yritä paeta mahdollista ahdistavaa tunnetta mihinkään yltiöpäiseen tekemiseen ja touhuamiseen, sillä ainoa helpottava mahdollisuutesi on laittaa asiasi tiukasti oikeaan arvojärjestykseen. Päätä, mitkä asiat eivät enää voi kuulua elämäsi lukujärjestykseen ja päästä niistä sitten irti. Vähintään sitova periaatepäätös on oltava lukkoon lyötynä Juhannukseen mennessä, jotta voit keventynein mielin ja sydämin keskittyä nauttimaan keskikesän ainutlaatuisesta tunnelmasta ja valoisuudesta.

Skorpioni

Skorpionien kannattaa ottaa kesäkuu mahdollisimman rennosti ja pyrkiä vapautumaan kaikista mahdollisista suunnitelmista – ainakin konkreettisista sellaisista – Juhannukseen mennessä. Marsin ja Neptunuksen keskinäinen oppositio haastaa sinut uudistamaan elämääsi mahdollisimman puhtaasti vaistojesi varassa. Sinulla on oltava tilaa nopeisiin muutoksiin hetkellisten alitajuisten tuntemustesi ajamana. Vaaran aavistaminen kuuluu Skorpionin kesävalmiuksiin ja sitä kannattaa käyttää kaikin mahdollisin tavoin hyväksi. Jos vaistosi varoittavat sinua ihan mistä asiasta tahansa, niin ota kyseinen asia aina vakavasti seurantaan ja selvitä mistä todellisuudessa on kysymys.

Jousimies

Pluto palaa viimeisen kerran merkkiisi nyt kesäkuun aikana ja ottaa samalla vastaan Auringon ja Venuksen oppositiota. Jotkut elämäsi osa-alueet tulevat olemaan kovan muutospaineen alaisina juuri Juhannuksen aikoihin. Hermosi ovat varmasti hiukan pinnalla, olitpa sitten lomalla tai töissä. Sinulla on käytössäsi hurja määrä energiaa, jonka suuntaaminen on nyt ainoa ongelmasi. Väärään ja vastenmieliseen tekemiseen käytettynä tulet saamaan vastaasi melkoisen ryöpyn ongelmia ja vastoinkäymisiä, joten kesän kunniaksi sinun kannattaa keskittyä johonkin todella mielekkääseen tekemiseen. Mitä innostuneemmin toimit, sitä onnistuneemman kokon sytytät elämääsi.

Kauris

Pluto perääntyy kesäkuun alkupuolella pois merkistäsi vielä vähäksi aikaa, ennen kuin jää sinne lopullisesti myöhemmin syksyllä. Juhannuksen lähestyessä paineesi siis helpottuvat huomattavasti ja voit ottaa ilon irti keskikesän juhlallisuuksista. Merkissäsi perääntyvä Jupiter ottaa vastaan Pallas Athenen kolmiota, joka tarkentuu vielä heinäkuun puolella. Tulet saamaan osaksesi yllättävää menestystä tai suosionosoituksia jostakin aikaisemmasta tekemisestä mahdollisesti jo kesäkuun puolella, mutta viimeistään heinäkuussa. Juhannuksen aikoihin ei siis kannata yhtään pingottaa, sillä menestys tulee itsestään, jos on tullakseen. Juhli siis rennosti ja pää mahdollisimman tyhjänä.

Vesimies

Mars etenee oppositiossa merkkiisi ja aiheuttaa alitajuista painetta jonkun asian hoitamiseksi pois päiväjärjestyksestä, mutta sinun ei ole helppo hahmottaa mistä oikein on kysymys. Nyt on maltettava odottaa oikeaa hetkeä ennen ratkaisevaa päätöstä, sillä vastaus tulee syvältä alitajunnastasi. Järkeilemällä et tule osumaan oikeaan saumaan, vaikka mitä tekisit. Saat vastauksen tai lähtömerkin sopivasti noin päivää ennen Juhannusaattoa tai pari päivää Juhannuksen jälkeen, joten keskity vain kaikessa rauhassa kokon kasaamiseen tai makkaratikkujen vuolemiseen siihen asti, kun sopiva ajankohta kolahtaa paikoilleen. Jännittäminen tai valmistautuminen on täysin hyödytöntä.

Kalat

Kesäkuun alkupuolella Uranus ottaa vastaan neliötä Junolta, Auringolta ja Venukselta. Ihmissuhteisiin liittyvät haasteet kuuluvat tällaiseen aikaan välttämättömänä piirteenä. Vapaudenkaipuusi herää joka aamu aikaisemmin ja aikaisemmin kilpaa nousevan auringon kanssa. Jos kumppanuuteen liittyy sinua kahlitsevia tai tukahduttavia piirteitä, niin läheisesi tulevat sen varmasti huomaamaan. Olet kuin kissa pistoksissa, kunnes ymmärrät ottaa ohjat omiin käsiisi ja alat tekemään minuutti minuutilta ihan omia päätöksiäsi. Juhannukseen mennessä vapauden tulee olla lunastettu, ellet halua pilata omaa ja muiden juhlaa känkkäränkkä tunnelmallasi.

Astro.fi

X