Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi helmikuu 2022

Teksti:
Lotta Pellas
Astrologi:
Seppo Tanhua
Kuvat:
Mvphotos

Huikean vahvat ja merkittävät teemat jatkuvat helmikuussa. Kaiken keskiössä on Venuksen ja Marsin kohtaaminen, joka kestää oikeastaan koko kuukauden. Tämä yhtymä tapahtuu Kauriin merkittävässä merkissä. Nämä luomisvoimien ja tunteiden maskuliiniset ja feminiiniset energiakeskukset kulkevat käsikädessä helmikuussa läpi melkein koko Kauriin merkin. Ne eivät tässä kuussa kuitenkaan vielä ihan saavuta niin ikään Kauriissa majailevan Pluton asteita. Tämä yhtymä ja sen pohtiminen jää maaliskuulle. Sen sijaan tämä parivaljakko ohittaa muita merkittäviä kosmisia jättiläisiä, niiden vaikutuksia maan ihmisiin kanavoiden. Tämä tapahtuu järjestyksessä Uranus, Saturnus, Neptunus. Lisäksi Merkurius tulee yhtymään Pluton kanssa helmikuun 12. päivä.

Mitä tämä tarkoittaa? Mars ja Venus vaikuttavat hyvin pitkälle luovien voimiemme toimintaan, mahdollisuuksiin ja voimakkuuteen. Yksilöllisen Marsin ja sosiaalisen Venuksen luovat voimat muodostavat uutta suhdetta toisiinsa. Me tasapainottelemme aina niiden velvollisuuksien välissä, jotka meillä on itseämme kohtaan ja toisaalta niiden kanssa, jotka meillä on muita kohtaan. Kaikkien ratkaistavaksi omalla kohdallaan tulee se, miten vuotta rakennetaan eteenpäin niin, että kaikki voivat luoda itsensä näköistä elämää, tulla toimeen, olla onnellisia ja rakentaa samalla kaikille parempaa maailmaa. Meidän on ensin suunnattava katseemme eteenpäin, sitten otettava mukaan kaikki tärkeä ja luovuttava kaikista kuvitelmista siitä, mitä meiltä odotetaan.

Kuukausi voi olla ihmissuhteiden ja feminiinisten ja maskuliinisten energioiden kohtaamisen kannalta varsin upea, jos sen sellaiseksi tekee. Kun nämä energiat kulkevat yhdessä näin merkittävällä tavalla, myös ongelmat ovat toki mahdollisia. Sekaannukset erilaisissa roolijaoissa ja vastuissa voivat helmikuussa olla osa arkipäivää. Me elämme helmikuussa aikaa, jossa meidän on löydettävä sellaiset roolit, jotka eivät välttämättä ole valmiita, mutta joissa voimme kehittää positiivista ja merkityksellisen elämän täyttämää arkea. Meidän on löydettävä elämäntapa, jossa voimme olla oma itsemme, ilmentää itseämme. Toisaalta meidän on löydettävä korvat ja myötätunto kuunnella toisia, ottaa heidät huomioon, yhtä todellisina kuin koemme itsemme. Ei se käy käden käänteessä, mutta meidän on laitettava rima korkealle.

Oinas

Itsenäisyys! Mitä se merkitsee sinulle? Luovien voimien energiat ovat varsin voimakkaita tässä kuussa. Fiiliksellä mennään, joten voit muuttaa suuntia, päätöksiä ja ratkaisuja hyvin vapaasti. Sinun ei tarvitse oletella kenenkään odotuksia tai toimia sellaisessa seurassa, sellaisissa ympäristöissä, joissa tunnut tukahtuvasi. Nyt on aika vapautua kaikesta turhasta, koska voit luoda omaa tulevaisuuttasi vain tässä hetkessä. Opettele tekemään jokaisesta nykyhetkestä itsesi näköinen luomisen tila.

Rakkaus

Olet tullut kohtaan, jossa on siirryttävä uudelle tasolle. Et voi enää jahdata mitään uutta materiaalisen maailman kangastusta, vaan tarvitset enemmän valoa, enemmän voimaa. Sinulla on kyllä kaikki tarvittava ulkoisesti, mutta sisäinen tyhjyys odottaa täyttymistään. On siis aika siirtyä aktiivisen odottamisen tilaan: kiittää kaikesta hyvästä ja runsaudesta, jota sinulla on ja samalla hiljentyä odottamaan uutta, jonka tiedät olevan tulossa. Mitkään vanhat mallit ja säännöt eivät enää ole voimassa.

Härkä

Pidetään katse pallossa. Sinulla on nyt todellista voimaa käytössäsi ja tilaisuuksiakin tupsahtelee, jos pitää silmänsä kunnolla auki, maalipaikoilla. Tässä on nyt kaksi vuotta kärvistelty maailmassa, jonka ennustettavuus on aika heikko. Silloin kannattaa miettiä, mitä on oppinut epäonnistumisista. Keskittyminen omiin tekemisiin auttaa kummasti ja rohkea, mutta harkitseva asenne. Eteenpäin on mentävä ja kannattaa miettiä aika tarkkaan oman osaamisen eri ulottuvuuksia. Miten hyödynnät niitä nyt?

Rakkaus

Venuksen ja Marsin retkeily Kauriissa sopii sinulle paremmin kuin hyvin. Istu alas kaikessa rauhassa ja anna itsesi täyttyä kaikella sillä rakkaudella, joka maailmaa pitää kasassa. Olet asemassa, jossa voit jakaa omaa hyvinvointiasi kaikille myötätuntosi ja rakkautesi voimin. Muista rakastaa myös itseäsi, koska silloin voit rakastaa myös ”lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”. On aika löytää uudestaan maailman viisaus ja kauneus ja se löytyy kyllä, kun sulkee pois arjestaan kaiken hulluuden ja turhan hälinän. Löydä ytimesi.

Kaksonen

Älä ryntäile, älä säntäile. Kaikki ympärilläsi on suuressa muutoksessa. Sen tuntee, vaikka se ei näkyisikään. Tällainen aika vaatii siis myös sisäistä muutosta. Jotta saat kiinni ajan energioista, sinun on ymmärrettävä, että tapahtumien syyt ovat paljon syvemmällä kuin pystyt tajuamaan. Aurinko ja Saturnus Vesimiehessä pyrkivät antamaan sinulle vihjeitä oikeaan rytmiin asettumisesta. Parasta, mitä voit omaksi hyväksesi tehdä, on ottaa rauhallisesti, nauttia alkavasta kevättalvesta ja rauhoittaa tilannetta.

Rakkaus

Kiireen tuntu häiritsee myös tunnetasapainoa. Onnellisuus ei ole matkan päämäärä, vaan matkustamisen tapa. Jos ajattelet, että maljasi täyttyy jossakin seuraavalla juottopisteellä, kun asiat ovat hyvin, missaat jotain ihan oleellista. Tämän hetken todellisuuden tulee olla minimissään siedettävää, mutta oikeasti merkityksellistä ja palkitsevaa, jotta taivalta voi jatkaa uupumatta. Tällaisena aikana pitää tarkastella, mikä tekee elämästä liian raskasta. Tiedostamisen kautta muutokseen.

Rapu

Päätöksiä on pakko tehdä. Varsinkin, jos olet yrittänyt niiden tekemistä välttää. Joskus vaikealta tuntuvien asioiden päättäminen on merkki siitä, ettei sitä sillä hetkellä kannata päättää: näin on varsinkin, jos ei todellakaan tiedä. Silloin asia monesti ratkeaa itsestään. Toinen vaihtoehto on, että asia olisi pitänyt päättää jo aikaisemmin ja nyt sen päätöksen tekeminen on vähän kivuliaampaa. Voit luottaa ihan varmalla pohjalla kyllä siihen, että välttämätön paha alkaa välittömästi kääntyä kiitollisuudeksi.

Rakkaus

Tunnepuolella on mahtava kuukausi. Joko se on yhtä juhlaa, tai sitten se on juhliin saapumista, mikä on aina melko jännittävää. Nyt on aika palata iloon, sellaiseen tilaan, jossa toisarvoiset asiat voi unohtaa ja elää yhdessä parhaiden tyyppien kanssa sydänyhteydessä. Marsin ja Venuksen oppostitio tuo joskus sellaisen tunteen, ettet muka ansaitse jotakin hyvää, jota nyt on tarjolla. Kyllä ansaitset, niin kuin me kaikki. Ei meillä tässä luterilaisen ankaruuden kulttuurissa liikaa aitoa iloa ole.

Leijona

Sankarin viitta sovitukseen. Nyt on aika tehdä isoja päätöksiä! Ne voivat olla ihan vain sellaisia periaatepäätöksiä. On todellakin tullut aika päättää, mitä sinä voit hyväksyä ja mitä et. Siinä ei kukaan, eikä mikään voi määritellä oman tiedostamisesi tuloksia. Sinulla on oikeus omaan totuuteen, sydämesi takomaan ajatuksen miekkaan. Sinulla ei oikeasti ole mitään pelättävää, olet aina suojassa, kun toimit oikein, eli oman totuutesi viisaalla voimalla. Sydämellä ja päällä, keveästi, vahvana.

Rakkaus

Ei ole aina kovin helppoa kontrolloida tunteitaan vaikeissa tilanteissa, ristiriitojen keskellä. Mutta se kannattaa nyt ottaa ihan opin kannalta. Meillä on aina oikeus ottaa etäisyyttä ja jättää toisen provosointi omaan arvoonsa. Sillä tavalla me pääsemme vähitellen tunteidemme hallitsijaksi. Kun osaa etäännyttää itsensä vaikeiden tilanteiden synnyttämistä kiehahduksista, alkaa toisaalta tuntea yhä vahvemmin positiiviset tunteet, jakaa niitä avoimesti ja ilolla sellaisten ihmisten kanssa, jonka sen ansaitsevat.

Neitsyt

Maan merkeillä on nyt upea etsikkoaika! Olet itse varsin vahvasti mukana rakentamassa uusia verkostoja, joiden tehtäviksi alkavat muotoutua uuden yhteiskunnan rakentamisen haasteet. Mutta tämä on iloinen ja tärkeä haaste. Sinun kannattaa miettiä tarkkaan, keitä sellaisia ihmisiä tunnet, joiden kanssa voi toimia iloisesti ja kevyesti, ymmärryksen, myötätunnon ja sujuvan yhteistyön tunnelmassa. Hyvien asioiden rakentaminen vaatii yhteisen ihanteen vaalimista, sen arkiseniloisen työn lisäksi.

Rakkaus

Muista rohkeus. Se ei tarkoita aina mitään kovinkaan räiskyvää tai näkyvää. Jos nyt joku ihmissuhde on ajautunut ongelmiin, täytyy omia arvoja ja mielipiteitä kantaa rohkeasti, vaikka niitä ei aina sanoisikaan ääneen. Kannattaa siis aina muotoilla sanottavansa mahdollisimman ymmärrettäviksi. Psykologinen silmä on tällaista kokemukseen perustuvaa hiljaista rohkeutta. Totuudelliset ja kestävät ajatukset ja myös tunteet voittavat aina lopulta. Jos joku ei kestä vahvuuttasi, se on heidän menetyksensä.

Vaaka

Nyt on vain suostuttava pelaamaan niillä korteilla, jotka kädessä sattuvat olemaan. Kun alkaa ajatella, kuinka hienosti kaikki sitten tulevaisuudessa on, ei huomaa sitä, mitä hetkessä tapahtuu. Se on juuri se, joka johtaa parempaan tulevaisuuteen – herääminen nykyhetken intuitiivisuudelle. Me yritämme niin valtavasti ratkoa kaikkea itse ettemme aina tajua, kuinka joku virike suorastaan lahjoitetaan meidän eteemme. Kuun alku on superoivallusten aikaa, ole hereillä.

Rakkaus

Helmikuu pyytää sinulta omassa voimassasi vahvistumista. Se tapahtuu nähdäkseni lähinnä niin, että keskityt sellaiseen tekemiseen ja sellaisiin suhteisiin, joilla on sinulle selvä, rakentava merkitys. Ylimäärisen häirinnän, kaiken turhan virikkeistön, voi tietoisesti sulkea ulkopuolelle. Kun kokee pienissäkin asioissa merkityksen, pysyy paremmin tämän hetken todellisuudessa ja alkaa löytää yhä enemmän todellista voimaansa, joka perustuu oman yksilöllisyyden oikeuteen olla se ainutlaatuinen ihme.

Skorpioni

Venus ja Mars ovat ne tunnevoimat, jotka saavat luovuutemme liekkiin. Kauriissa tämä pariskunta toimii vahvasti ja sinun kannaltasi oivalluksia ja energiaa lietsovana, konkreettisen ja todellisena. Helmikuu on sinulle omien kykyjesi tutkimisen aikaa: toivottavasti vahvistut suuntasi valinnassa ja saat tarpeeksi myös konkreettisia päätöksiä ja toimia aikaan. Kun ihminen vahvistuu, alkaa monesti myös jonkinlainen vastustus nostaa rumaa päätään ympäristössä ja myös omassa mielessä. Käytä kuukausi hyvin.

Rakkaus

Sinulla on mahdollisuus astua ihan uudella tavalla elämäsi kuskin paikalle. Kun valta lisääntyy, lisääntyy myös vastuu. Moraalin pitää kasvaa aina kaksi pykälää, kun valta kasvaa yhden. Moraalista tuntuu olevan vähän pulaa näinä aikoina, mutta sen pulan ei tarvitse koskea sinua, eikä se edes saa koskea sinun toimintaasi ja valintojasi. Sinun on ymmärrettävä, että kaikki ratkaisusi vaikuttavat muidenkin elämään. Ne voivat silti olla oikein, jos toimit siitä viisaudesta, joka on totuus ja rakkaus.

Jousimies

Älä pelkää omaa muutosvoimaasi. Tiedät, että ratkaisuja on tehtävä ja ne on tehtävä epävarmuudessa. Näin se aina on. Emme voi mitenkään ennustaa ja tietää, mitä kaikkia seurauksia valinnoillamme on. Koskaan ei ole myöskään liian myöhäistä kääntyä täysin toiseenkaan suuntaan. Jokainen päivä on valinta, jokainen päivä on täynnä valintoja. Tee ne kaikella sillä harkinnalla ja päättäväisyydellä, joka sinulla on. Joskus kehitys tarvitsee pieniä vallankumouksia.

Rakkaus

On aika löytää uudestaan yksinkertaiset ilot. Vesimiehen merkissä vaikuttavat voimakuviot, erityisesti Saturnuksen ja Auringon yhtymä, voivat auttaa sydäntietoisuuden heräämisessä. Jos me emme tärkeissä suhteissa koe sydämen paloa, rakkautta ja suurta tunnetta, suhteet alkavat näivettyä pikkuhiljaa. Venuksen ja Marsin yhteinen retki taivaalla rakentaa uutta yhteyttä maskuliinisen ja feminiinisen energian välille. Ja tietysti myös kaikkiin ihmissuhteisiin: löytämisen aika.

Kauris

Tämä kuukausi on saavutusten aikaa. Mitä ne saavutukset ovat? Ne ovat varmuutta, ne ovat tasapainoa, itseluottamusta. Olet oppinut riittävästi voidaksesi siirtyä ihan uudenlaiselle toiminnan tasolle. Saavutus on täsmällisesti sanottuna sitä, että olet löytänyt riittävän luottamuksen ja varmuuden siihen, ettei sinun tarvitse näyttää mitään, eikä enää pelätä epäonnistumisia. Tiedät, miten voit antaa omasta lahjakkuudestasi maailmalle aidosta itsestäsi. Loistava kuukausi päätöksille.

Rakkaus

Tämä itsevarmuus heijastuu tunnepuolelle vahvana ilona, jota on mukava jakaa. Voit tehdä tästä aivan loistavan, riippumattoman ja itsenäisen elämän näköisen kuukauden. Meidän omat elämämme ovat aivan meidän omiamme, me elämme niitä omilla ehdoillamme. Älä anna minkään tulla sen ilon tielle, mikä sinussa kuplii. Kaikki vaikeudet ovat vain nostaneet sitä kiitollisuutta, jota koet kaikesta ja kaikista, joiden kanssa elämääsi saat elää. Kun on saanut, voi antaa.

Vesimies

Sinä olet viestintuojan roolissa helmikuussa. Sinulla on paljon sanomattomia sanoja, jotka voisi nyt tuoda julki. Ihmiset ovat todella ankaran paineen alla ja monet hyvin toivottomia. Huomaa kaikki ne mahdollisuudet, jossa voita tuoda jotain uutta valoa ja voimaa tilanteisiin. Luota omaan näkemykseesi ja pysy mahdollisimman suuressa sisäisessä rauhassa. Silloin sisäinen ääni ja oma totuutesi yhdistyy yhä enemmän maailman ja ajan ääneen, siihen mitä me kaikki kaipaamme.

Rakkaus

Totuuden kohtaaminen ei aina ole niin helppoa. Mutta se helpottaa, kun katsoo sitä väistämättömyytenä ja pitää asioiden mittakaavan riittävän isona. Kun tasapaino täytyy palauttaa, sen voi tehdä vain voimalla tai anteeksiannolla. Sinun on nyt luultavasti käytettävä voimaa, mutta kun siinä on takana rakkaus totuuteen, kaikki sattuminen muuttuu myöhemmin kiitoksiksi. Olet itse kehittymässä huomattavasti vahvempaan tasapainoon, josta käsin löydät paremmin ratkaisut vaikeissakin valinnoissa.

Kalat

Me elämme ihmeellistä aikaa. Kuinka ihmeellistä se onkaan, alkaa vähitellen paljastua sinulle. Sellainen kokonaisnäkemys, jota sinä edustat, alkaa olla yhä tarpeellisempi ja tärkeämpi. Et ehkä ole tajunnutkaan, kuinka tärkeää on ”vain olla ihminen”. Sellaiset perusarvot, joiden varaan koko yhteiskuntamme on rakennettu, eivät ole mitään turhaa ja vanhanaikaista, vaan elämän perusta. Ole ylpeä siitä, millä tavalla koet itsessäsi sellaiset totuudet, jotka ovat eläneet itsessäsi aina. Elä itse niiden mukaan.

Rakkaus

Olet rakentamassa elämääsi monellakin tapaa uudelle pohjalle. Nyt on aika opetella samalla myös uusi elämäntapa, uusi rytmi. Älä kiirehdi minkään muutosten kanssa, älä yritä pakottaa niitä. Kaikki tärkeä noudattaa elämän lakeja ja mekin olemme osa tätä luontoa ja sen rytmejä, myös sisäisesti. Helmikuussa moni asia kypsyy ja voi kasvaa tasapainoisesti ihmissuhteissa. Jos tälle kasvulle vain antaa itse mahdollisuuden ja luottaa sen omiin viisaisiin lainalaisuuksiin. Anna kypsyä ja korjaa hedelmät.

X