Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi huhtikuu 2018

1.4.2018 Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: Karine Daisay/Figarophoto/Bulls Press

Huhtikuu on hyvin kaksijakoinen: se muuttaa laatuaan aika vahvasti puolessa välissä jo senkin vuoksi, että Merkurius luopuu pakkivaihteesta ja alkaa taas edetä. Alkukuussa siis Merkurius pakittaa, mikä synnyttää monenlaisia häiriöitä, sekaannuksia ja väärinkäsityksiä. Mars on yhtymässä Saturnukseen Kauriissa, mikä taas vaatii selkeitä päivittäisiä ratkaisuja, joten haasteellinen kuukausi on edessä. Tässä on monilla ihan vakavan mietinnän paikka, kun kysymyksessä on oman luovuuden perimmäinen tarkoitus. Mitä ihan oikeasti haluan tehdä?

Toinen ja oma lukunsa on sitten Pluton ja Jupiterin sekstiili, joka aktivoituu Aurinkoneliöllä Plutoon huhtikuun puolenvälin tienoilla. Jos tuosta saa positiivisen tahdonvoiman liikkeelle elämäänsä, saa olla aika kova luu, eli pystyä seisomaan vakaasti oman totuutensa takana kaikissa tilanteissa. Venus tekee kolmiota Plutoon, joten rakkausrintamalla on odotettavissa ihastumisia, vihastumisia, turbulenssia ja uusien kuvioiden toteutumisia etenkin loppukuusta.

Summa summarum: Jotenkin tuntuu, että tästä pitäisi kirjoittaa romaani, kun tapahtumaa on niin runsaasti. Kuun puoliväliin tiivistyy niin paljon muuttuvia energioita, että ennustaminen on todella hankalaa, mutta laatu muuttuu hyvin nopeasti sisäisesti vaativasta ja sumuisesta tunnelmasta vahvasti toimivaan, uudistavaan ja radikaaliin. Tähän muutokseen kannattaa herätä ajoissa, vaikka oma merkki olisi mikä. Aivan kuin olisi herättävä nopeasti herätyskelloon, mitä syvimmästä ja mystisimmästä unesta. Uni pitää kaiken lisäksi yrittää muistaa, vaikka sen tunnelmaan ei saa jäädä torkkumaan. Siellä oli tärkeitä viestejä omalta oppaaltasi.

Oinas

Oinailla on luvassa kovaa turbulenssia. Alkukuusta homma ei varmaan etene oikein mitenkään päin. Törmäät tilanteisiin, joilla on vahvoja opetuksia annettavanaan. Niihin kannattaakin suhtautua vakavasti. Auringon ja Pluton neliö kysyy sinulta voimaa kohdata todelliset tunteesi ja niistä syntyvä luova voima. Sitten kun Merkurius alkaa edetä merkissäsi ja Aurinko lähestyy Uranusta, sinua ei enää pidättele mikään. Onnistuminen vaatii rehellisyyttä itselle.

Rakkaus

Rakkauselämää on nyt aika mahdoton kohdallasi erottaa yleisestä elämästäsi. Jos pystyt kohtaamaan itsesi hyvin rehellisesti, se tekee mahdolliseksi suuret edistysaskeleet myös ihmissuhteissa. Näyttää siltä, että parisuhteesi ja sen kehitys saattaa olla hyvinkin ratkaisevassa asemassa, kun puolenkuun tienoilla paletti on mukavasti levällään ja voit alkaa maalailla ihan uusia taivaanrantoja. Jos sinulla riittää rohkeutta, on uusilla ihmissuhteilla ja uudella rakkaudella nyt hyviä mahdollisuuksia toteutua.

Härkä

Huhtikuu alkaa varsin vakavilla tunnelmilla. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti ottaa lusikka käteen ja syödä käärmekeitto. Sinun on pakko löytää enemmän omaa luovuuttasi tukevia elämäntapoja. Nyt on hiljainen hetki, jolloin tilanne on pakko arvioida uudelleen. Päätökset eivät välttämättä ole kovin helppoja, mutta tunnet hyvin vahvasti, ettet voi jatkaa elämäsi tuhlaamista. Tällainen aika on kertomassa muutoksen tarpeesta, jos selllainen tarve on. Saattaa olla tietysti, että muuten vain väsyttää.

Rakkaus

Voipi olla, että elämäsi solmut alkavat purkautua rakkauselämän puolelta. Nyt rohkeat ja nopeat liikkeet saavat seisovan veden liikkeelle. Tämä ei ole sinulle kovinkaan helppoa tai ominaista, mutta mitään ei saa, jos mitään ei yritä. Vanhatkin suhteet saavat ihan uutta värinää, jos otat omat tunteesi vakavasti ja laitat ”all in”. Se on pelin henki nyt. Oma hyvinvointisi ja omat tarpeesi vievät nyt koko elämääsi eteenpäin, eikä tästä kuviosta voi jättää rakkauselämää pois, se on kaiken avain, muu tulee perässä.

Kaksoset

Saat olla luvan kanssa aika sekaisin. Jos Kaksoset muutenkin on etsijätyyppiä, jolla on ”lupa sekoilla”, niin nyt täytyy sanoa, että se pätee harvinaisen vahvasti. Taivasenergiat ovat jatkuvasti varsin haastavissa kulmissa ja eksymisen tunnelmaa voi olla vaikea välttää. Tämä kuukausi kannattaa ottaa sitten oman sielunsyvyyksien tutkimisena. Ei ainakaan vaikuta kovinkaan järkevältä yrittää nyt mitään kauhean ihmeellistä. Oppimisen kannalta tätä jakso taas saattaa olla arvokas, jopa unohtumaton.

Rakkaus

Epämääräiset aavistukset ja ahdistukset ovat nyt pinnassa. Epäilet itseäsi ja muita. Nyt on hyvin vaikea saada selvää mistään ihmissuhteisiin liittyvästä ja myös väärinkäsitykset ja riidat ovat liiankin mahdollisia. Puolen kuun maissa tilanne voi helpottua, jos olet valmis aivan uusiin kuvioihin ja ajattelemaan asioita toisenkin kannalta. Keskustelut ovat aika välttämättömiä väärinkäsitysten jälkeen. Sinulta vaaditaan nyt paljon empatiaa, jotta pystyt asettumaan myös toisen asemaan.

Rapu

Rohkeus on kaikki, mitä tarvitset. Tilanteet ja energiat muuttuvat nopeasti, mutta olet itse hienossa asemassa: pystyt näkemään asiat kokonaisvaltaisesti ja monesta näkökulmasta. Jos et jää oman muutosvastaisuutesi ja arkuutesi ansaan, olet yksi niistä, jotka vievät hankalaa tilannetta eteenpäin voimalla ja viisaudella. Alkukuun pysähtyneet ja sekavat tunnelmat ovat vain välttämätön välivaihe niille hienoille uusille ideoille, jotka intuitiivinen herkkyys voi tavoittaa.

Rakkaus

Oma herkkyytesi toimii ymmärryksen ja yhteyksien luojana. Olet nyt todella herkkä huomaamaan toisten fiilikset ja vastaamaan salattuihin viesteihin. Ainoa pikku ongelma saattaa olla, että olet vähän liiankin herkkä menemään toisten tunnelmiin ja hukkaat yhteyden omiin tunteisiisi. Monet tekijät tukevat nyt suhteiden syventämistä ja laajentamista. Samoin myös uusien suhteiden aloittamiselle on hieno tilaisuus, rehellisyys on loistava kivijalka kestäville ihmissuhteille.

Leijona

Aika kulmikasta menoa. Voimantunnossasi sinulta saattaa jäädä paljon oleellisia asioita huomaamatta. Keskityt helposti niin täysin omiin asioihisi, ettet huomaa, että jyräät muiden yli. Silloin on konfliktin ja draaman vaara enemmän kuin lähellä. Jos saat ruoskittua itseesi vähän enemmän sympatian ja myötäelämisen voimia, vältyt luultavasti pahimmilta virheiltä. Aika nostaa vahvasti oman luovuuden lisäksi vaatimuksia yhteistyöstä.

Rakkaus

Tulet aika varmasti törmäämän omiin puheisiisi ja tekoihisi. Niiden laadustahan riippuukin sitten aika paljon. Se rehellisyys, joka ajassa on, ei anna sinulle mitään mahdollisuutta kiertää tärkeitä kysymyksiä enää yhtään. Kissa on nostettava pöydälle ja virtahepoa olohuoneessa on pakko katsoa. Sinulta vaaditaan nyt ymmärrystä ja empatiaa kumppaniasi ja muita ihmisiä kohtaan, eikä tämä tapahdu millään puolivillaisella hellittelyllä. Tämä on kuitenkin loistava tilaisuus mennä eteenpäin, itsenäsi.

Neitsyt

Huhtikuun monimutkaiset kuviot kantavat sinun elämääsi vähän väkisinkin hyvään suuntaan. Se ei välttämättä kuun alussa siltä tunnu, mutta huomaat aika nopeasti, että sisäinen työ ja omien motiivien tarkistus kannattaa. Herkällä intuitiolla voit löytää melkoisia salakäytäviä omaan menestymiseesi. Sinulle liian radikaalit uudistukset eivät oikein maistu, mutta nopeat liikkeet ovat nyt välttämättömiä. Kaiken täytyy tapahtua kuitenkin täysin omasta tahdostasi, omista fiiliksistäsi.

Rakkaus

Ainoa, mikä sinua hidastaa on ihan käytännön asiat. Älä anna niiden rajoittaa itseäsi liikaa, sillä rakkaus koputtaa ovellesi varsin kuuluvasti. Tällainen tilaisuus vaatii rohkeutta ja tervettä itsekkyyttä. Velvollisuutesi voivat vähän odotella, kun tutkit hiukan rakkauden ihmemaata, jossa on kypsiä hedelmiä odottamassa poimimista. Toimi ja löydä omat tahdonvoimasi, ennen kuin tilaisuus menee ohi. ”Valloitukset” voivat aina koskea myös olemassa olevan suhteen mahdollisuuksia…

Vaaka

Kuun alku on aika raskas. Kannattaa olla itselleen armollinen ja tutkia omia toimintatapoja ja motiiveja sydämessään. Sinun täytyy löytää tahdonvoimaa jonkinlaiseen selkeään ratkaisuun, vaikka se tuntuisikin vaikealta. Tässä on omat riskinsä, mutta paikalleen jämähtäminen taitaa olla vielä suurempi vaara. Eli: ensin suunnitelma, päätös ja voimaa sen toteuttamiseksi. Sitten, kun asiat alkavat edetä, ole mahdollisimman auki tilanteen muutoksille ja vaihda suunnitelmaa tarvittaessa lennossa.

Rakkaus

Nyt sinut haastetaan oikein kunnolla. Sinun on pidettävä pääsi kylmänä, koska sinulla on tilanteessa lähinnä hävittävää, jos menetät malttisi. Usko pois, että vastapuolen näkemyksissä on ihan asiaa. Et ole vain tullut ajatelleeksi asiaa toisen kannalta. Jos olet valmis tutkimaan omaa osuuttasi mahdollisimman neutraalisti, on tilanteen kääntöpuolella tarjolla hienoja mahdollisuuksia. Kun asiat on selvitetty, saa intohimo ja todellinen kaipuu toisen luo elämän hehkumaan.

Skorpioni

Niin kauan kuin Merkurius perääntyy (16. päivään…) sinun ei kannata avata suunnitelmiasi tai yrittää mitään ihmeellistä. Paitsi tehdä se ihmeellinen suunnitelmasi valmiiksi. Sinulla on sekä työelämän että rakkaus/kotielämän puolella luvassa hieno jakso. Luota itseesi ja intuitioosi, kun mietit tulevaisuuttasi ja sitä, minkä näköiseksi haluat elämäsi rakentaa. Kun sinulla on sydämessä palo ja pidät huolta, että olet harmoniassa ja tasapainossa, saat aikaan kaikkea, mikä yllättää varmaan itsesikin.

Rakkaus

Makeinen suuhun ja syöksyyn! Onni suosii nyt rohkeita, eikä tällaista tilannetta kannata hukata. Kun kuviossa on Jupiter omassa merkissäsi, Pluto Kauriissa ja Venus Härässä vastapäätä, on mukana mukavasti kohtalonomaista intohimoa, aistillista elävyyttä ja laajentavaa liikettä. Kun taivaalla tapahtuu tällaista, kannattaa ottaa elämästä ilo irti, onhan tämä helposti muuten turhan synkkää ja ikävää. Ei tässä liikaa voi kehottaa rohkeuteen, eletäänpä nyt sitten yksi tai useampi elämä.

Jousimies

Joskus on mukava olla vähän sivuroolissakin. Älä lähde mukaan turhaan taisteluun, koska nämä eivät ole sinun taistelujasi. Sinulle löytyy aika ja tila kuun loppupuolella, koska taivastapahtumat Oinaassa koskettavat sinua astrologisesti eniten. Vaarana on sinulla helposti se, ettet huomaa muutosta ajan laadussa ja alkukuun epäselvät tunnelmat jäävät päälle. Ihan pelkällä järjellä ei loppukuun menestystä luoda, vaan asioita täytyy tehdä avoimella sydämellä ja raikkaalla otteella.

Rakkaus

Jännitteitä on riittävästi. Sinun on vaikea tuntea oloasi tasapainoiseksi ja turvalliseksi. Tämä saattaa tehdä sinusta liian helposti loukkaantuvan ja yliherkän. Sinun on nyt pidettävä järki kädessä, jotta hyvät jutut eivät huku turhaan draamaan. Nyt on nimittäin kyllä oiva tilaisuus uusien suhteiden perustamiseen ja vanhojen syventämiseen, mutta vaarana ovat koko ajan sosiaaliset vaikeudet, väärinkäsitykset ja yliherkkyys.

Kauris

Sinulla on harvinaisen merkittävä kuukausi. Kuukausi alkaa hyvin totisesti, koska sinun on todella vakavasti mietittävä, mille nyt omistaudut. Tilanne on varsin uusi ja vanhat mallisi eivät enää toimi. Jotta saat aikaan parhaan lopputuloksen, sinun on kaivettava todelliset kiinnostuksen kohteesi ja suunnattava niitä kohti kuin ohjaavia majakoita. Tilanne kypsyy toteuttamisvaiheeseen jo loppukuussa. Silloin täytyy laittaa jo tuulemaan. Näitä tilaisuuksia ei ole tarjolla turhan usein.

Rakkaus

Sinun on oltava myös rakkauselämän puolella määrätietoinen. Saat mahtavan kokemuksen elämän muuttumisesta paljon parempaan suuntaan, jos uskallat avata itsesi ja löydät itsestäsi kaiken arvokkaan, joka liian helposti jää piiloon. Sinussa on totisesti herkkyyttä, hyvyyttä ja rakentavaa voimaa. Nyt hienot kokemukset ovat oman itseluottamuksesi varassa, sen varassa, että uskot itsesi olevan sen arvoinen, että avautuminen, oman itsensä paljastaminen saa muut ymmärtämään arvosi.

Vesimies

Saatat vähän ihmetellä, mitä tämä kaikki hässäkkä on olevinaan. Sinun on vähän vaikea käsittää sitä, että monilla muilla on paljon koettelevampi aika kuin sinulla, joka kohtaat lähinnä pakittavan Merkuriuksen pikkuharmeja, joihin et jaksa sen enempää keskittyä. Ainakaan niihin ei kannata keskittyä. Vauhtisi kiihtyy mukavasti loppukuuta kohti, kun muutkin saavat taas juonen päästä kiinni. Sosiaalisena tyyppinä tällainen uutta luova yhteismeininki on sinulle hauskaa ja antoisaa.

Rakkaus

Tilanteet ovat omalta kannaltasi haastavia ja yllättäviä. Et ollut ollenkaan ajatellut etkä tajunnut, että asiat voisi nähdä noinkin. Tämä on samalla sinulle loistava tilaisuus oppia itsestäsi ja suhteesta jotain ihan uutta. Sinun on kuitenkin pidettävä pää kylmänä ja todella pyrittävä asettumaan toisen asemaan, jotta todellinen yhteys välillenne voi syntyä. Lämmin sydän ja kylmä pää, näillä mennään ja luodaan ihan uutta ja paljon toimivampaa suhdetta.

Kalat

Neptunus on merkissäsi ja se sopii sinulle paremmin kuin hyvin, jos osaat hyödyntää sen herkkyyttä. Et saa siis mennä liian syvälle tunnelmointiin, vaan sinun on käytettävä sitä intuition voimaan ja tilanteiden haisteluun. Pääset melkoisia salakäytäviä pitkin ihan tilanteiden kovaan ytimeen ja sinulle on tarjolla mahtavia tilaisuuksia, joita kohdatessasi sinun on pidettävä huolta siitä, että sinulle löytyvä rooli on juuri sinulle sopiva. Nyt olet halutessasi varsinainen muutosgeneraattori!

Rakkaus

Toivottavasti ymmärrät täysin, mitä sinulle on tarjolla. Jos et ole herkällä korvalla ja sydämellä liikenteessä saatat menettää jotakin elämäsi kannalta hyvinkin merkittävää. Tarjolla on nimittäin sellaisia kokemuksia, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista. Olemme täällä kai etsimässä itseämme. Keitä me todella olemme, mutta sen löytäminen tapahtuu muiden ihmisten peilin kautta. Nyt yhteys voi syntyä harvinaisen syvällä tavalla, jolloin kannattaa ottaa isoja riskejä ja panna itsensä peliin.

Lue myös:

Värihoroskooppi: mitä tähtimerkkisi väri kertoo sinusta?

Rakkaushoroskooppi – näistä merkeistä tiedät, että olet löytänyt itsellesi Sen Oikean

 www.astro.fi

 

Suosittelemme