Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi huhtikuu 2019

Teksti: Timo Kalliokoski Kuvat: MVphotos

Jälleen kerran kuukauden keskivaiheeseen ruuhkautuu melkoinen astrosoppa sattumineen. Ruuhka on suunnilleen merkkien 25 asteessa, jossa on tosi monta kokkia huhtikuussa. Näin ollen: jos Sinulla on noin 20-27 asteissa missä merkeissä tahansa persoonallisia merkittäviä tekijöitä, kuukausi taitaa olla hyvinkin, no, mielenkiintoinen. Pluton ja Saturnuksen kimppakämppä laskusolmulla lupaa paljon koettelevia rakenteellisia muutoksia, joissa menneet teot ja valinnat saavat väistämättömiä seurauksiaan. Tämä on nyt pakko ymmärtää, ettei toivottomuus pääse valtaan. Jupiter on nimittäin samoissa asteissa Jousimiehessä ja luo ihan klassisen Tommi Hellstén -asetelman: ”Saat sen, mistä luovut.”

Tunteellisesti ja ihmissuhteisiin tällainen vaihe tuo paljon painetta, koska muutoksen tarve tulee niin iholle. Kun me kehitymme, kun meidän viisautemme hitaasti ja varmasti joka päivä kasvaa, me peilaamme elämäntapojamme ja valintojamme tätä kehitystä vasten. Nyt elämämme muotojen todellinen laatu näkyy kirkkaasti ja selvästi. Kaikki planeetat ovat etenevässä vaiheessa, joten kaikki se, minkä uskallat muuttaa puhtaasta omasta tahdostasi, on varmasti oikein. Oma elämänluovuutesi toimii vapaana, koska Mars Kaksosissa antaa kokeilemiselle ja etsinnälle luvan ja se toimii yhdessä Oinaassa olevan Vestan kanssa, joka osoittaa sinulle intuitiivisesti kokeilukentällä ne jutut, jotka puhuttelevat juuri Sinua.

Tämä kuukausi kaikesta vaativuudestaan huolimatta on mielestäni ”Ihmisen parasta aikaa”, Mattia lainatakseni. Nyt tähdet taivaalla suorastaan pyytävät meitä ihmisiä vapautumaan ja loistamaan. Ne pyytävät meitä vastaamaan omaan loistoonsa meidän loistollamme, joka on meidän vapautemme. Ne pyytävät meitä olemaan oma itsemme, loistamaan Maan Valoina takaisin, vapaina keskustelemaan tähtivaltiaitten kanssa. Tämä huhtikuu antaa meille haasteen ottaa ja vaatia oma vapautemme, koska tähdet eivät määrää, ne vain opettavat. Uranus, joka kantaa monesti vastuuta vapauttamisista on melko hiljainen sekin, koska haluaa kunnioittaa Sinun ratkaisujasi. Uranuksen kumppanina on nyt Chiron, joten kaikella uudistumisellasi on parantava laatu. Suuri parantumisen/rakkauden hetki on tarjolla viimeisellä viikolla…

Oinas

Luo itsesi! Sinulla on lupa ja velvollisuus kokeilla uusia asioita tai kaivaa jo unohtuneita elämän aarteita menneisyyden matka-arkusta. Tämä on todellista etsikkoaikaa, jolla on suuri merkitys elämäsi suunnalle kohti tulevaisuutta. Jupiter avaa elämääsi uusia polkuja, jotka vain Sinä voit itse löytää ja hyödyntää. Suhtaudu luottamuksella elämään ja tulevaisuuteen, vaikka ympärilläsi koliseekin kovasti, kun tornit sortuvat. On suorastaan todennäköistä, että omasikin on sortumassa, mutta se olekaan enää Sinun.

Rakkaus

Muutaman melko kiperän mutkan jälkeen helpottaa. Lupasin tuohon viimeisen viikon alkuun upeaa aikaa ja se koskee vahvasti Sinua. Jos olet uskaltanut etsiä itsesi vaikeuksista huolimatta, nyt on luvassa mahtava ennakkokokemus siitä, miltä tuntuu elää omaa elämäänsä omana itsenään. Se aitous ja rehellisyys, joka alkaa kantaa koko suhde-elämää, kun ihminen uskaltaa suhteessakin olla oma itsensä on mahtava kokemus. Ja silloin voi aidosti myös syntyneestä vapaudesta sitoutua: ihmisiin, tunteisiin…

Härkä

Härillä suurimmat ongelmat liittyvät sopivan vauhdin löytymiseen. Nyt joillakin ratkaisuilla on kiire, vaikkei niitä toisaalta voi väkisinkään runtata. Aivan varmaa on se, että juuri mikään ei mene ihan suunnitellulla tavalla, koska yleinen muutosprosessi ja suoranaiset romahtamiset taustalla muuttavat niin paljon omia kuvioitasi. Sinun kannattaa viimeistään nyt oppia rakastamaan muutosta ja nousevaa vapauttasi, koska oma elämäsi on niin vahvasti muuttumassa. Ehkä jopa tunnet Uranuksen saapuneen merkkiisi…

Rakkaus

Kuukauden viimeisellä viikolla Uranuksen vapauttavan voiman täytyisi kyllä tuntua. Olet Oinaan kanssa vahvimmin kokemassa tätä vapaaksi muuttuneen rakkauden voimaa. Tämä vapaa rakkaus ei tarkoita mitään parisuhdesekoilua, ellet nyt satu olemaan elämässäsi ihan eksyksissä. Parhaimmillaan tämä tarkoittaa sitä, että uuteen rehellisyyteen siirtyminen nostaa vanhat haavat tietoisuuteen, mutta nyt ne voidaan myös parantaa. Uusi elämä vaikuttaa nyt vahvasti voimaa antavana visiona ja vanha voidaan antaa anteeksi.

Kaksoset

Löydä oma luova intohimosi. Mars merkissäsi saa valtavan innostuneen ja innostavan laadun toimiessaan yhdessä Oinaan tulta ja idealismia huokuvan Vestan kanssa. Nyt löytöretkeilijä Sinussa näkee maata ja saa uuden suunnan uudelle mantereelle. Suhtaudu siis vakavasti omiin tunteisiisi ja intohimoosi, joka kehottaa niin vahvasti omistautumaan omien unelmien toteuttamiselle. Aluksi tämä vahvasti puhuva intuitio voi vaikuttaa sekoittavalta ja hämmentävältä, mutta kohta huomaat, että haluat sitä noudattaa.

Rakkaus

Kuun alkuun liittyvä epätietoisuus väistyy nopeasti. Alat ymmärtämään tunteitasi ja niiden syitä. Tämä on haastavaa, ja haavoittunut Sinä haluaisi ehkä vain kääriytyä omaan tuskaansa. Anteeksianto itseäsi ja muita kohtaan kuitenkin voittaa ja haluat katsoa eteenpäin. Näin viimeiselle viikolle tultaessa olet mukana Venuksen ja Chironin kohtaamisjuhlassa, jossa Chiron, Haavoittunut Parantaja, on valmis hoitamaan myös Sinut tasapainoon ja palauttamaan omat voimasi. Ota tämä vastaan.

Rapu

Saturnus ja Pluto luovat Kauriista sinun merkillesi melkoista painetta oman elämäsi rakenteiden muuttamiseen. Teitpä oikeastaan mitä tahansa, ne muuttuvat joka tapauksessa. Sinun on löydettävä joku kiinnekohta omien päätöstesi tekemiselle ja ainoa mahdollisuus taitaa olla se, että luotat aika hetkellisiinkin tunnelmiin ja tunnustelet vain tarkasti, miltä mikäkin päätös tuntuu. Kun Merkurius ja Venus kohtaavat Kaloissa myös unien merkitys korostuu.

Rakkaus

Sinun kannattaa keskittyä nyt oman hyvinvointisi vaalimiseen. Hyvien ihmissuhteiden merkitys korostuu nyt vahvasti ja tarvitset aika ehdotonta rakkautta ja hyväksyntää. Olet tällä hetkellä vähän suuntaa vailla ja epävarmuus kalvaa mieltä. Tee pieniä asioita, jotka Sinusta tuntuvat hyvältä ja ota mukaan vain sellaisia ihmisiä, joihin voit luottaa ja jotka hyväksyvät Sinut kaikkinesi: sellaiset ihmiset, jotka eivät halua sinua nyt, eivät ansaitse Sinua silloin, kun olet taas parhaimmillasi.

Leijona

Nyt kaivataan vain Sinun vahvinta valttiasi: rohkeutta. Tämä rakenteiden rapautumisen ja sortumisten aika koettelee kaikkia, mutta älä anna sen häiritä. Sinulla on ihan mahtava tilaisuus etsiä omia polkuja ja tehdä riippumattomia vapaan kansalaisen ratkaisuja. Älä anna minkäänlaisten ”yleisen mielipiteen” tai ennakkoluulojen luomien kuvien häiritä tutkimusmatkaasi. Kaikki luova, rohkea ja sydämen tulella lämmitetty tekeminen vain lisää vauhtiasi. Älä takerru pikkujuttuihin. Tai edes isoihin.

Rakkaus

Sinua ahdistavat nyt liian tiukat kuviot ja omistavuus. Olet lähes yliherkkä kaikelle sellaiselle, mikä vaikuttaa Sinusta rajoittavalta. Tunteet ovat siis varsin pinnassa ja kaikki se paine, mikä syntyy omassa rohkeudessasi elämisestä, näkyy yliherkkyytenä omistavuudelle ja vaikuttamisyrityksille. Ehkä on parempi ottaa mahdollisimman paljon vain omaa tilaa ja aikaa, jossa parhaiten nyt löytyy se sisäinen voima ja tasapaino, mitä oma vahva luovuutesi ja itseluottamuksesi vaatii.

Neitsyt

Sinulla on hyvä näköalapaikka ja maisemaa kannattaakin katsoa joka suuntaan ja mahdollisimman laajasti. Sinulla on hiukan taipumusta jäädä kiinni lillukanvarsiin, joten tämä aika vaatii nyt vahvasti luottamuksen tunnelman löytämistä ja kokonaisvaltaista ajattelua. Et voi luottaa oikein mihinkään sellaisiin muuttumattomiin asioihin, jotka ovat oman elämäsi ”faktoja”. Kaikki on niin nopeassa muutoksessa, että et mitenkään voi säilyttää kaikkea ennallaan. Antaudu virralle, ole joki.

Rakkaus

Vaikka hieman pelottaisikin tarttua ”kuumiin perunoihin” eli kipeisiin aiheisiin, se täytyisi nyt tehdä. Oman hyvinvointisi säilyttääksesi Sinun tulee nyt olla uskollinen omille tunteillesi. Ihmissuhteet eivät korjaannu itsestään, vaan Sinun on itse vaikutettava muutosten aikaansaamiseksi. Olet niellyt liian pitkään pahanmakuista soppaa ja nyt on tullut aika vaihtaa kokkia. Kun ilmaiset itseäsi mahdollisimman selkeästi ja kerrot, miltä Sinusta tuntuu, saat liikkeelle tervehdyttävän yllätysten vyöryn.

Vaaka

Nyt on pakko vain hyväksyä se tosiasia, että kaikkeen ei pysty vaikuttamaan. Jätä siis kosmoksellekin tilaa osallistua elämäsi järkeistämiseen. Tilanne ei ole ollenkaan huono, vaan mahdollisuudet suuriinkin läpimurtoihin ovat olemassa. Voit olla varma siitä, että kaikki ei mene ollenkaan suunnittelemallasi tavalla. Jos teet rohkeasti ja luottamuksella oman osasi, kerrannaisvaikutukset loppujen lopuksi kääntyvät eduksesi. Ota siis rauhallisesti, mutta dynaamisesti, äläkä provosoidu mistään yllätyksistä.

Rakkaus

Et oikein osaa selittää itsellesi omia tunteitasi. Saati, että osaisit selittää niitä kumppanillesi tai muille läheisille. Ehkä on parempi, että tutkit nyt tunnemaailmaasi vähän omassa itsessäsi ja mietit millaiset päätökset voivat olla hyväksi ihmissuhteille. Olet itse etsimässä uutta suuntaa, joten et ehkä oikein tiedä edes sitä, millaiseksi ihmiseksi olet itse muuttumassa. Haluat antaa oman voimasi ja luovuutesi johonkin hyvään ja kauniiseen, joten voit enemmän nyt keskittyä itsesi ja oman totuutesi muotoiluun.

Skorpioni

Sinulla on menossa hieman hiljaisempi vaihe. Olet katsomassa itseäsi ja elämääsi vähän menneen peilistä, etkä halua juuri nyt lähteä kiireellä tekemään ainakaan uusia virheitä. Haluat katsoa vähän, miten tilanne kehittyy ja se on varmasti nyt parasta. Uranuksen ja Auringon kohtaaminen yhteistyössä Chironin ja Venuksen kanssa loppukuun puolella voisi olla Sinulle sellainen suloisenkitkerä oivalluksen paikka. Näet ainakin sen, mitä et enää halua ja varmasti alkaa sen vastakuvana syntyä vahva unelma.

Rakkaus

Venuksen seikkailut kolmio merkissäsi värittävät tunnelmasi tässä kuussa varsin herkiksi ja oivaltaviksi. Olet varsin intuitiivisella ja herkällä virityksellä, jopa niin herkällä, että alkukuu voi olla myös väärinkäsitysten sekavaa aikaa. Kaikki alkaa kuitenkin selvitä ja loppukuussa selkeys alkaa olla jo hiukan kirpeää, kun Venus siirtyy Oinaaseen Chironin seuraan. Sinusta riippumattomat olosuhteiden muutokset keikuttavat venettäsi, joten Sinun on parempi vain pitää kiinni ja odottaa aallokon rauhoittumista.

Jousimies

Varsin vauhdikasta menoa. Olet nyt itse merkittävässä roolissa koko tässä suuremman kuvan muuttumisessa. Jousimiesten tehtävä on viedä tärkeäksi kokemaansa eteenpäin ja luovuttava kivutta kaikesta, mikä ei tunnu palvelevan parempaa elämää. Et ehdi ajatella isoja kuvioita paljonkaan, vaikka omat tekemisesi niihin vahvasti kytkeytyvätkin. Sinun on todella tärkeä löytää aito innostus, mielikuvitus ja intuitio, joilla oman hyvän tasapainon ja tunnelman kautta löydät oikean reitin tässä labyrintissa.

Rakkaus

Alkukuu menee varsin sekavissa ja ahdistavissakin merkeissä. Väärinkäsitykset ja epäselvät tilanteet seuraavat toisiaan. Et kuitenkaan ihan kauheasti ehdi keskittyä tai paneutua ongelmiin, joten ne alkavat hiukan kasautua. Sinulle loppukuu onkin sitten varsin avaavaa ja jännittävää. Kolmio Oinaasta Venukselta ja Chironilta antaa ymmärtää, että Sinulle tämä tapahtuma on äärimmäisen positiivinen. Siksi tämä kannattaa merkitä omaan sielunkalenteriin ja toimia rohkeasti ja rakentavasti, kun siihen on tilaisuus.

Kauris

Tämä on nyt täysin asenteesta kiinni. Jos oma vaikutusvalta ja voima ei liikaa pelota, voit ottaa varsin suurta roolia. Se ei kuitenkaan tarkoita suuna päänä oloa ja joka asian säätämistä. Enemmänkin se on sitä, että osoitat ymmärtäväsi, mitä nyt on tapahtumassa. Tämä vaatii Sinulta myös suurta kestävyyttä oman elämäsi muutoksissa. Olet tämän muutoksen keskipisteessä ja kokemuksesi kautta sinulla on paljon annettavaa. Et voi kuitenkaan pakottaa ketään ottamaan vastaan sanomaasi, huutaminen ei auta.

Rakkaus

Tunnemaailma on Sinulle hyvin henkilökohtainen juttu, etkä paljon piittaa sisämaailmasi avaamisesta kanssaihmisille. Alat ymmärtämään monia asioita tämän kuukauden aikana paremmin. Ja huomaat myös, että esimerkiksi kumppanisi ei ole selvännäkijä ja siksi Sinun olisi kerrottava muutamia asioita ja keskusteltava niistä avoimesti. Tämä on etukäteen paljon pelottavampaa kuin se sitten onkaan, jos vain tartut tilaisuuteen. Kipeät kohdat vaativat nyt tulla nähdyiksi ja hoidetuiksi. Eikä se ole helppoa.

Vesimies

Mainiota! Sinulla on ehkä näissä vauhdikkaissa kuvioissa yksi tasapainoisimmista paikoista. Sinulle on vähän niin kuin luontaisesti selvää, että tulevaisuuden on tullessaan rikottava vanhoja rakenteita. Sinulla on kaikkiin merkittäviin tekijöihin vahvat ja rakentavat kulmat, joten fiilis pitäisi pysyä hyvänä vaikeuksista huolimatta. Nappaa itsellesi tuo Marsin ja Vestan hieno seikkailukuvio. Voit sukulaismerkkisi kaksoslaadun hengessä etsiä ja kokeilla uusia juttuja, joita elämä tarjoilee ja löytää jotakin uutta, josta tulee todella tärkeää.

Rakkaus

Myös suhdepuolella Sinun täytyy muistaa muutoksen merkitys ja välttämättömyys. Sielläpä se ei sitten ehkä olekaan vain ihan niin helppoa. Nyt on aika luoda perustaa tulevaisuudelle myös suhteissa ja parantaa vanhoja haavoja. Sinun ongelmasi suhdepuolella voi olla sekin, että pyrit liian radikaaliin ja nopeaan muutokseen. Kaikkea ei voi muuttaa kerralla, eikä kerralla voi romuttaa koko historiaa. Myöskään ihmiset, et sinä etkä kumppanisi, tosiasiassa muutu ihan yhtäkkiä. Hyväksykää myös virheenne.

Kalat

Sinun kannattaa mennä tämän kuukauden kuvioissa fiiliksen mukaan. Alkukuu näyttää aika sumuiselta ja siltä, että päätöksiä ei ole syytä kiirehtiä. Kannattaa kuitenkin tunnustella mahdollisuuksia jo valmiiksi. Puolessa kuussa rohkeimmille Kaloille onkin sitten luvassa mahtavaa sivumyötäistä supertuulta, kun Jupiter puhaltelee Jousimiehestä kaikenlaista jännää puuskaa. Hyvään vauhtiin voi siis päästä, jos kuuppa kestää. Rohkeus on valttia, sillä saa myös sattuman jumalattaret puolelleen. Ainakin nyt.

Rakkaus

Nyt kun Venus viihtyy edelleen merkissäsi, nousevat rakkauden ja oman hyvinvoinnin teemat hyvin suureen rooliin elämässä. Neptunus voi olla hiukan vaikea seuralainen sille, koska se saattaa viedä tulkintoja tunnelmasta aivan vikasuuntiin. Tilanne selkiytyy huomattavasti puolen kuun seutuvilla, jona aikana myös vahvat uudet kohtaamiset ovat mahdollisia. Toisaalta silloin pilvien takaa paljastuva Aurinko saa myös tunnemaailman kirkastumaan niin, että hyville käytännön ratkaisuille ja suoralle kommunikaatiolle tulee tilaa.

www.astro.fi

Millainen olet horoskooppimerkkisi mukaan? Luonnehoroskooppi paljastaa

Horoskooppimerkkien yhteensopivuus – Testaa, ovatko tähdet rakkautenne puolella!

X