Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi joulukuu

Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: MVphotos

Joulun taikaa. Mars, joka etenee nyt varsin vauhdikkaasti Kaloissa, tapaa Neptunuksen joulukuun alkupäivinä ja rupattelee sitten, mitä rupattelee, Kauriissa varsin pitkään asuvan Pluton kanssa. Saturnus ja Jupiter ovat samoissa asteissa Jousimiehessä ja Kauriissa ja ovat valmiita jakamaan rakentavia ja todellisia muutoksia elämääsi, jos olet niitä valmis ottamaan vastaan. Parhaat hetket näihin elämää eteenpäin vieviin ja rakentavin muutoksiin on Merkuriuksen ja Venuksen ohittaessa tämä voimapari. Venus tekee sen kuun puolessavälissä ja Merkurius aivan joulun aluspäivinä, silloin kun Aurinko siirtyy Kauriiseen ja Venus kytkeytyy Neptunuksen voimiin. Uskoisin, että monella taikuri Merkurius loihtii mielenkiintoisen vuoden kohokohdan.

Tunnelmat joulukuun aikana tulevat varmasti vaihtelemaan erittäin voimakkaasti, sillä Mars, joka suuntaa oman riippumattoman energiamme käyttöä, on ensin Neptunuksen alitajuisissa tunnemaailmoissa ja siirtyy sitten Pluton tahtoa ja voimaa uhkuvaan vaikutuspiiriin. Joulunaika taas näyttäytyy suorastaan merkillisenä. Ehkä tämä kohtaaminen läheisten kanssa, tai miten ikinä tämän merkittävän vuoden sydänajan vietätkään, sisältää suuren sisäisen muutoksen. Intuitiivinen tunnelma tästä juhlasta on se, että oivallus oman elämän todella tärkeistä asioista syntyy syvän tunteen ja todellisen rakkauden kautta. Uuteen vuoteen mennään ihan uusilla eväillä.

Elämän yleistä, käytännöllistä puolta on nyt aika vaikea erottaa tunteiden ja rakkauden maailmasta. Kun Venus viihtyy koko kuukauden Skorpionissa, ovat sisäiset tunnelmat kovin vahvasti mukana kaikessa elämässä. Mars ja sen vapausvoimat toimivat myös tunteen alueella ja sitä kautta synnyttävät meidän voimamme ja halumme toteuttaa itseämme. Neptunus, joka hämmentää tunnesoppaa omalla tavallaan ja saa meidät vähän sekoamaan sukissamme ja aiheuttaa sen, että kovin aktiivista tästä kuusta ei taida tulla. Skorpioneille, Jousimiehille ja Kauriille tämä kuukausi on varmaan kaikkein merkittävin ja merkillisin.

Oinas

Kaipaat varmaankin jonkinlaista energiapiikkiä, joka laittaisi sinut liikkeelle taas. Tässä kuussa olisi kuitenkin paras pitää suitset aika tiukalla ja jarrutella menoa ja menemisiä ihan tietoisesti. Et sinä nyt mitenkään voimaton ole, mutta sen verran suunnantarkistuksia on, ettei kannata uhrata hyvää tilaisuutta omien tunnelmien tarkistukseen. Melkoinen energialataus on tulossa kuun lopussa, kun Aurinko ja Mars aktivoivat merkissäsi olevaa radikaalia uudistavaa Uranusta.

Rakkaus

Kun joulukuu alkaa olet isojen päätösten ja ratkaisujen äärellä: miten säilytät oman vapautesi menettämättä arvokkaiden suhteiden koko syvyyttä? Ainoa oppaasi tässä on omat tunteesi, jotka voivat kyllä Venuksen ja Uranuksen oppositiossa painottaa liikaakin vapauden vaakakuppia. Koeta olla mahdollisimman rehellinen itsellesi. Kun luot itsellesi tulevaisuuden kuvia, mieti myös sitä, haluatko mennä nopeasti vai kauas. Yksin pääsee eteenpäin nopeasti, mutta vain yhdessä pääsee kauas.

Härkä

Kun Uranus pakittaa hetkeksi nyt merkistäsi takaisin Oinaaseen, joulu näyttää olevan sinulle varsin taianomainen. Luontainen halusi olla katsomatta liian isoa kuvaa ja keskittyä mieluummin asiaan kerrallaan, joutaa nyt romukoppaan. Jos uskallat tunnustaa itsessäsi halun muutokseen ja sen, että se vaatii perusteellista uudelleen ajattelua, voit päästä kiinni siihen, mitä elämässäsi on tapahtumassa. Se on aika hullua, että asiat elämässä tapahtuvat joka tapauksessa, olemme me mukana tai emme. Kannattaa siis vaikuttaa omaan elämäänsä, muutosrohkeudella.

Rakkaus

Sama kuvio koskee myös sydämen asioita. Arjessa on saattanut päästä unohtumaan ihmissuhteiden todellinen merkitys ja niiden hoitaminen. Joulunaika tulee loistavaan saumaan, joten haasta itsesi kokemaan sisälläsi kaikki tunnelmat. Koet aika vahvasti myös muissa ihmisissä omien tekojesi ja tekemättä jättämisiesi jäljet. Saat palautetta, ja vaikka kuinka haluaisit selitellä ja suuttua, ota kritiikki rakentavana ja ala viedä elämää suuntaan, jossa voisit itsekin paremmin.

Kaksoset

Katsot asioiden kehittymistä nyt pienen välimatkan päästä. Se, että Aurinko paistelee nyt Jousimiehessä luo sinulle vastamerkkinä hyvinkin valoa omiin asioihisi ja selkeyttää niitä. Etäisyyden ottaminen omiin kuvioihin toimii nyt todella hyvin ja voitkin terävällä päälläsi nähdä selkeämmin uuden kurssin. Koska väsymystäkin on havaittavissa, eikä kuukauden muutenkaan erityisen vauhdikas tarvitse olla, on hyvä ottaa pieni tuumaustauko. Oivalluksille on todella mainio kattaus.

Rakkaus

Aikamoisen jännitteellistä ja jännittävää joulukuuta luvassa. Ymmärrät aika hyvin käytännön ja järjen tasolla, mitä viestejä saat toisilta, mutta niiden sisäistäminen tunteen tasolle pistää pahasti vastaan. Et millään tahdo hyväksyä omaa osaasi tässä tilanteessa. On kuitenkin ihan varmaa, että tästä on valoisa tie kohti kevättä, jos hyväksyt omat ja muiden tunteet juuri tässä ja nyt. Sitten voidaan lähteä totuuden pohjalta rakentamaan parempaa tulevaisuutta. Älä ohita pelon kautta hyvää tilaisuutta.

Rapu

Tähän on pakko tuoda sana: luottamus. Et saa kunnolla ajatuksia kasaan, etkä pysty keskittymään kunnolla oikein mihinkään asiaan. Sitten, kun tällaisen kohelluksen takia alkaa omatunto soimata, menee helposti yliyrittämisen puolelle. Parempi on nyt ottaa vähän helppoa ja antaa asioiden enemmänkin järjestää itseään, kuin yrittää väkisin niitä järjestää, kun homma ei vain oikein toimi. Usko pois, että asiasi ovat järjestymässä ihan mielekkääseen suuntaan, jos keskityt enemmän omaan tasapainoosi.

Rakkaus

Tunnepuolelta löytyvät ajan avaimet sinulle. Venus Skorpionissa on sinun sukulaismerkissäsi ja sen kulmat merkittäviin muihin tekijöihin kertovat, että sinunkin taivaaltasi pilvet hälvenevät ihmissuhteisiin ja hyvään oloon keskittymisen kautta. Ole kiitollinen siitä, mitä sinulla on ja rakenna niillä palikoilla mahdollisimman kaunis ja tervehdyttävä juhlan aika. Kun erottaa juhlan ja arjen kunnolla toisistaan, tajuaa myös paremmin omien läheisten, parisuhteen ja rakkauden merkityksen.

Leijona

Keskity oleelliseen. Luovuutesi ei ole ihan huipussaan ja Marsin luovat energiat Kaloista, eivät toimi kannaltasi parhaalla mahdollisella tavalla. Jousimiehessä yhdessä toimivat Merkurius ja Jupiter taas saavat kyllä tilannetajun ja tilaisuuksien oivaltamisen energiat korkealle. Tilanne ei nopeasti katsoen näytä oikein hyvältä, mutta ota vaikeudet ja hidasteet vain välttämättöminä korjauksina. Ymmärrät kyllä viimeistään jossakin vaiheessa, että sinun on joissakin asioissa pakko tehdä kompromisseja.

Rakkaus

Ristiaallokkotunnelmia. Usko pois, että tässä on suorastaan loistava tilaisuus laittaa ihmissuhteita parempaan kuntoon. Se vaatii vain sinulta aika kovaa itsesi voittamista ja omien virheiden tunnustamista. Se, jos sinusta tuntuu pahalta, johtuu pohjimmiltaan ja ainakin osaltaan omista tekemisistäsi, jotka karman tuuli heittää bumerangina takaisin kohti sinua. Jos otat kumppanin ja muiden läheisten viestit onkeesi, täyttää joulun juhla juuri sen sydäntarkoituksen, joka sillä on ihmisten yhdistämisessä.

Neitsyt

Ne melko sekavat tunnelmat, jotka Mars ja Neptunus tuovat alkukuuhun, alkavat väistyä joulua kohti. Et ole nyt millään lailla parhaimmillasi, mutta pärjäät parhaiten, kun keskityt omaan tekemiseesi ja omiin asioihisi. Saturnus toimii sinun asemaasi nähden positiivisesti, mutta hyvin salaisella tavalla: se toimii omatuntosi ja rehellisyytesi kautta. Kun teet asioita, jotka ovat sinusta ehdottoman oikein, teet itsellesi parhaan mahdollisen palveluksen. Luota siihen, että palkinto tulee kyllä.

Rakkaus

Suuria mahdollisuuksia. Toivon, että joulun aika antaa sinulle ihan uusia virikkeitä ja näkymiä. Jos et päästä mieltäsi naputtamaan ja masentamaan itseäsi kaikenlaisilla”mahdottomuuksilla”, voit kokea mahtavaa uudistumista, sekä tunteellisesti, että arkipäivän tasolla. Tällaiset saumakohdat, joissa tärkeiden asioiden on noustava katseen alle, ovat aina aika haastavia, koska arkipäivässä on niin paljon helpompi olla tarttumatta avoimiin kysymyksiin. Vaara ja mahdollisuus on kiinan kielessä sama sana.

Vaaka

Nyt alkaa hieman jalka painaa ja askel lyhentyä. Jupiter asemastaan antaa kyllä nyt sitten korvaukseksi tilaisuuden oivaltaa uusia asioita, joiden varaan voisit rakentaa kestävämpää ja itsesi näköistä elämäntapaa. Joulu on sinulle oivallusten aikaa ja tuntuu vahvasti siltä, että lähelläsi on joku henkilö, joka auttaa sinua näkemään tilanteessasi uusia mahdollisuuksia ja reittejä eteenpäin. Tajuat kyllä, että hänen sanansa ovat totta, jos ne ovat totta. Älä anna vellovien tunteiden sotkea näkemääsi.

Rakkaus

Omat tunteesi ovat vahvassa, mutta aika sekavassa tilassa. Oman itsesi tajuaminen on nyt vähän hakusessa, kun Mars saa ensin vaikutteita Neptunukselta ja sitten Plutolta. Ja molemmat kulmat ovat kannaltasi vähän hankalia. Ensin tuntuu siltä, ettei ymmärrä oikein mitään mistään, kuin käsittäisi kaiken väärin. Sitten tuntuisi, että on pakko vain räjäyttää ”kaikki lika pois.” Siinä saattaa vahingossa sitten räjäyttää jotakin arvokastakin. Joulu on parhaimmillaan loistavaa terapiaa näiden myrskyjen jälkeen.

Skorpioni

Koko kuukautta värittää Venuksen liike merkissäsi, mutta suuri merkitys on myös Merkuriuksella, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden korjata väärinkäsityksiä ja virheitä. Se peruuttaa merkkiisi, lähtee etenemään ensimmäisen joulukuun viikon lopussa ja antaa näin tilaisuuden lähteä eteenpäin. Sen voi sitten hyvillä mielin luovuttaa Jousimiehelle ja keskittyä nauttimaan uuden tasapainon siunauksista. Nyt on paras mahdollinen tilaisuus rakentaa jotakin kestävää rehellisyyden kivijaloille.

Rakkaus

Rakkaus on elämän parasta aikaa. Tajuat jo kuun puolivälissä, että sinulla on kaikki harvinaisen hyvin. Säilytä tämä tunnelma. Jouluaaton alla merkissäsi oleva Venus tulee kolmioon Neptunuksen kanssa ja kaikki on mahdollista. Jos olet rakentanut elämäsi väärien odotusten varaan, olet pulassa. Jos otit onkeesi kuun puolivälin mahdollisuuden ja päätit rakentaa elämääsi rehellisyyden ja rakkauden varaan, on rakkauden juhla nimensä veroinen ja tunteet syviä, niin syviä.

Jousimies

Juuri se hetki, kun aurinko siirtyy merkistäsi Kauriiseen viimeisten joulukiireiden aikaan, tiivistää jotakin suurta. Merkurius ja Jupiter kohtaavat merkissäsi ja saavat Saturnukselta tuen, joka antaa oivalluksillesi nyt valtavan voiman tulla todeksi. Toivottavasti pystyt keskittymään rentoutumiseen ja
juhlimiseenkin hiukan, sillä nyt on todella innostavat kuviot. Rohkeimmat Teistä lähtevät liikkeelle ja kuun lopussa, kun Mars ja Uranus yhdistävät voimansa.

Rakkaus

Elämä näyttää uudistuvan todella kokonaisvaltaisesti ja toimivasti. Hyvin samanlainen kuin edellä kuvattu läpimurto on luvassa jo kuun puolivälissä rakkauden maailmassa. Se voi olla vähän vaikeampi tavoittaa, koska se tapahtuu tunteiden unenomaisessa maailmassa, eikä sitä järjellä tavoita. Uskon, että huomaat kuitenkin, mikä rakentaa sinun hyvää oloasi ihmissuhteissa ja miten arkea täytyy rakentaa, jotta suhde toimii molempien kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Uudistakaa, uudistukaa.

Kauris

Kuulut joukkoon, jolle tämä juhlakuukausi on todella merkittävä. Kuukausi alkaa hyvin energisesti ja saat asioita hoidettua hyvään loppuun. Joulunaikaan sinulle osuu mahtavan uudistava jakso: kaikki, minkä on tarkoitus kestää, pitää syntyä puhtaasta oivalluksesta, ilmestyksestä. Pidä kanavat auki, koska vuoden pimein aika on henkisen valon kulta-aikaa. Merkissäsi pitkään viihtyvä Saturnus saa nyt yhteyden sinuun ja innostukseesi Merkuriuksen ja Jupiterin kautta. Tee unelmista totta!

Rakkaus

Herkkyytesi on suurimmillaan. Kun sinun tunteesi liikkuvat näin vahvasti, liikkuvat varmaan mannerlaatatkin. Koska elämäsi on muutenkin vahvassa uudistumissyklissä, tarvitsee tunteiden maailmakin päivityksen. Tajuat, että sinun on luovuttava joistakin kuvitelmistasi, jotta elämä voi mennä sinun omaan suuntaasi, ja jotta voit tehdä sen, mitä sinun nyt täytyy. Mikään kuviossa ei näytä siltä, että minkään täytyisi tehdä kipeää, vaan on ehkä enemmänkin haikeaa kasvaa ulos omasta liian pienestä nahastaan.

Vesimies

Sinullekin joulunajan paketti sisältää makean yllätyksen. Jos olet valmis muuttamaan käsityksiäsi ja kohtaamaan elämän muuttumisen silmästä silmään, voit olla niiden joukossa, joiden suunta muuttuu paljon paremmaksi ensi vuotta lähestyttäessä. Vesta merkissäsi tekee vain sen, että sinun on oltava ehdottoman tosissasi, jos aiot mitenkään saada näistä uudistavista energioista kiinni. Pelko oman mukavuusalueen ulkopuolelle menemisestä on se suurin vastustava voima.

Rakkaus

Epämukavuusalueelle taidat joutua vielä rankemmin ihmissuhteiden maailmassa. Nyt kissat on pakko nostaa pöydälle ja sinun taipumuksesi painaa tunteita taka-alalle joutuu käsittelyyn. Nyt on pakko tunnustaa tunteelliset tosiasiat, koska vain tällaisen rehellisyyden kautta asiat etenevät. Ja usko pois, tämä on sinullekin aivan välttämätöntä. Hyvä ohje: tunteet ovat kuin lapset autossa, niitä ei kannata pistää kuskeiksi, mutta ei niittä voi sulloa takaluukkuunkaan.

Kalat

Sinulla varmasti riittää tekemistä omissa asioissasi, kun Mars kiitää merkissäsi potkimassa sinua liikkeelle mitä erilaisimmissa tunnelmissa. Aika paljon riippuu omasta laadustasi, onko alkukuun Neptunus Mars Energia hyvä vai huono juttu. Joko mennään loistavalla intuitiivisella ohjauksella tai sitten haahuillaan aivan hullujen kuvitelmien hetteikössä. Nopeat, mutta oikeat ratkaisut olisivat poikaa, mutta voi tehdä tiukkaa saada pää tarpeeksi nopeasti kartalle. Selkeys ja sekavuus taistelevat.

Rakkaus

Jos homma ei täysin ajatuksen tasolla toimi, niin Venuksen sijainti Skorpionissa ja koreografiat muiden tekijöiden kanssa sopivat Sinulle oikein hyvin. Joulu on hyvin herkkää aikaa ja olet vähän vaikeuksissa kommunikaation monimutkaisuuden ja herkkien tunteiden ristiaallokossa. Luota omiin tuntemuksiisi. Kun et päästä ajatuksiasi epäilemään kaikenlaista, tunteet toimivat oppainasi paljon paremmin. Niiden avulla voit ymmärtää, että kaikki on menossa oikein hyvin.

Lue myös:

Värihoroskooppi: mitä tähtimerkkisi väri kertoo sinusta?

Rakkaushoroskooppi – näistä merkeistä tiedät, että olet löytänyt itsellesi Sen Oikean

 www.astro.fi

X