Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi joulukuu 2017

1.12.2017 Teksti: Anna.fi Kuvat: Karine Daisay/Figarophoto/Bulls Press

Joulukuun merkittävin taivastapahtuma on ehdottomasti Jupiterin ja Neptunuksen kolmio, joka antaa aivan huikeat mahdollisuudet kaikelle luovalle toiminnalle niin taiteessa, yritystoiminnassa kuin muissa innostavissa projekteissa. Ei siis haittaa olla liikenteessä tulen kipinä hännän alla ainakin joulukuun ensimmäisellä puoliskolla. Nyt ei pidä pureskella kaikkea liian perusteellisesti, vaan luottaa tunnelmaan ja virtauksiin, joiden nosteessa on mukava kohota uusiin sfääreihin elämässäsi.

Toinen vaikuttava kuvio on hiukan haasteellisempi Merkuriuksen ja Venuksen yhtymän semisekstiili Pluton kanssa. Tällainen tapahtuma vaikuttaa syvästi meidän käytännön elämämme edellytyksiin, sekä tunnetasolla, että sosiaalisesti ja tietoisesti. Pluto pakottaa katsomaan asioita silmiin ja tämähän tapahtuu syvällä sisimmässämme: ne valinnat, joita olemme tehneet puolisomme valinnassa ja vaikuttamisemme kentässä, tulevat nyt takaisin ulkomaailmasta kuin bumerangit. Meidän on otettava koppi tekojemme ja puheidemme seurauksista ja muutoksen vaatimukset alkavat kuplia sisällämme.

Tämä myrskyvaroitus on voimassa erityisesti joulukuun puolen välin tienoilla, jonka jälkeen tilanne alkaa rauhoittua ja jouluun voidaan laskeutua jonkinlaisissa rauhan tunnelmissa. Se väsymys ja kaipuu hämäränhyssyyn, joka joulunaikaan liittyy saa hyvää tukea auringon ja Saturnuksen yhtymältä joulun kynnyksellä. Muutenkin Saturnus tulee omalla varsin rakentavalla tavallaan paikkaamaan Pluto-myrskyn puunkaatoja. Osa tosin saattaa olla aikamoista raivaamista, jossa asioita järjestellään ihan uudestaan. Mutta ensin asiat on järjestettävä ja vanhat langat solmittava lopullisiin muotoihinsa.

Oinas

Paras ohje sinulle on varmaan se, että yrität vain pitää pään kylmänä, koska mitään todellista ongelmaa ei ole. Joulu tulee itse asiassa varsin mainioon saumaan: saat monia asioita saatetuksi hyvälle tolalle ja voit olla varsin tyytyväinen itseesi. Jotenkin ihan hyvää tilannetta ja fiilistä sotkee koko ajan epämääräinen ahdistus ja tyytymättömyys. Yritä pitää tämä ihan omana tietonasi, koska mistään vakavasta ei ole kyse. Voit kääntää nämä tyytymättömyydet tervetulleen tauon aikana tilannearvion tekemiseen. Anna mielikuvituksesi lentää, kun velvollisuudet eivät paina liikaa.

Rakkaus

Nyt yhteinen aika ja keskustelut tulevat tarpeeseen. Pluton tuoma kulmikkuus ei saa kuitenkaan mielellään tulla häiritsemään hyvää tilaisuutta rakentaviin keskusteluihin ja kommunikaatioon. Nyt on aika rakentaa uudelleen ja korjata suhteen kivijalkaa. Stressi ja kiire vaivaavat Joulun alla, luonnollisesti, mutta kunhan adventtisohjosta selviää, kannattaa joulunaika todellakin pyhittää mahdollisimman yksinkertaiselle yhdessäololle. Sillä luodaan kestäviä rakenteita pitkälle tulevaisuuteen.

Härkä

Jännitteet ovat aika kovia, joten otapa mahdollisimman rauhallisesti. Nyt yliyrittäminen ja omasta kuormasta syönti alkavat näkyä. Jos olet sortunut oman voimasi väärinkäyttöön ja tuhlannut energiaasi omalta kannaltasi tyhjään touhuun, alkaa väsymys ja stressi vaatia veronsa. Olet myös melkoisen kireällä ja ärsytyskynnys ylittyy aika helposti. Jos mitenkään mahdollista, koeta jo hyvissä ajoin vähentää velvoitteita ja sosiaalista kuormaa, koska olet kaukana siitä, mitä olet parhaimmillasi. Hyvää tekee se, että saat joitakin sinulle tärkeitä asioita kuitenkin valmiiksi.

Rakkaus

Sinulla on vahva tarve päästä selvittämään omia tunteitasi ja tilannettasi keskustelujen ja yhdessäolon kautta. Oikeastaan tämä tarve on vähän liiankin vahva ja käykin helposti niin, että kaadat omaa pahaa oloasi keskustelukumppanisi niskaan. Tämä voi tapahtua aivan tarkoittamatta ja vahingossa. Olet niin syvällä omissa tunnelmissa, omassa kuplassa, ettet osaa asettua kovinkaan hyvin toisen asemaan. Tällaisessa tilanteessa tulee helposti sanottua jotain, joka toisesta kuulostaa ihan muulta, kuin miksi sen itse tarkoitit.

Kaksoset

Tuntuuko siltä, että tavoitteesi karkaavat ja itse laatimasi aikataulut paukkuvat? Älä välitä. Et voi vaikuttaa kaikkeen elämässäsi ja kaikki ei aina mene à la Strömsöö. Itse luomasi aikataulut ovat olleet aika ylioptimistisia. Nyt jännitteellinen pluto-asema tuottaa kiirettä ja tyytymättömyyttä, mutta sillähän ei kannata Hyvää Joulua pilata. Anna itsellesi ja muillekin armo ja luota siihen, että kaikki palikat putoavat laatikkoon, kun aika on oikea. Sinänsähän energioissasi ei ole mitään vikaa, ihan toimivaa settiä.

Rakkaus

Oivalluksia ja onnea tarjolla: Kun et anna omituisten ahdistusten ottaa sinusta puolinelsonia, niin ihmissuhteissa on tarjolla paljon hyvää. Kaikilla on puheen ja ymmärryksen suhteen Pluton kokoinen ja mallinen sudenkuoppa, mutta siihen ei auta langeta. Toisaalta se voi hyvinkin auttaa sinua vahvistamaan omaa tahtoasi ja antamaan voimaa, jotta voit yhä paremmin pitää kiinni omista oikeuksistasi. Kärsivällisyyttä ja toisen ymmärtämistä tässä vuodenvaihteessa ei voi olla kuitenkaan liikaa.

Rapu

Hmm. Mitenkähän tämän nyt sanoisi? Sinun ei kannata juurikaan avautua suunnitelmistasi tai ajatuksistasi. Koeta vain itse pysyä jotenkin kärryillä siitä, mitä ajattelet ja tunnet ja pidäpä oikeastaan mahdollisimman matalaa profiilia. Sinun tosiaan kannattaa lähinnä itseksesi ihmetellä omia kuvioita, ja saada vähitellen selville, mitä todella tahdot. Elämäsi ei nyt tunnu ollenkaan vastaavan odotuksiasi, joten joudut tekemään arviota siitä, mikä on mennyt pieleen ja mitä täytyy muuttaa. Tähän hommaan tämä aika sopiikin sitten oikein hyvin.

Rakkaus

Jännittävää vai jännitteellistä? Onkohan se loppujen lopuksi ihan kauhean eri asia? Saat kyllä ihan tosissasi varoa sitä, ettet loukkaa toisten tunteita, kun et saa itsekään mitään tolkkua itsestäsi. Jos taas olet niin sanotusti ”kehittynyt yksilö” ja osaat varoa pahimpia draama-aiheita, saatat huomata, että suhteet voivat kehittyä todella jännittävällä ja uudistavalla tavalla. Rohkeat saattavat nyt saada elämänsä paljon entistä paremmaksi, kun taas hölmöimmät ajautuvat turhiin taisteluihin.

Leijona

Kuulut ehdottomasti tämän kuukauden voittajiin. Jos et anna muiden ihmisten tai oman kireytesi sotkea kuvioita, voit korjata kunnon satoa. Kuusolmun kautta pääset hienosti kiinni Jousimies-energioihin, joilla toteuttaminen ja rakenteiden luominen on nyt se juttu. Jos maltat mielesi, etkä provosoidu provosoinnista, vaan keskityt asiaan ja omiin tavoitteisiisi, on vuoden loppu hienoa aikaa.

Rakkaus

Sinulla alkaa olla aika paljon purettavaa sydämelläsi. Voit valita kahdesta tavasta ilmaista itseäsi: rakentavasta ja hajottavasta. Melko helposti asiat ymmärretään nyt ihan väärin, koska kaikilla on aika vahva oman vapauden ja omien oikeuksien kaipuu. Jos jaksat uskoa kaikkeen siihen hyvään, mitä elämässäsi on ja voi olla, sanasi tavoittavat paremmin ne tunteet ja sen rakkauden, jota oikeasti koet. Toisaalta: vaikeatkin asiat on nyt käytävä läpi. Aika vaatii niin suurta rehellisyyttä, ettei väistely ja pitkittäminen ole mahdollista.

Neitsyt

Muista, että kiire on enemmän mielentila, kuin mitään todellista. Todellista siitä toki tulee silloin, kun sen kiireen on kehystänyt omilla lupauksillaan. Sinulla on nyt oikeus ja velvollisuus arvioida ihan uudelleen kaikkea, mitä lupaat. Sinulla on oikeus omaan elämään ja velvollisuudet ensin itseäsi kohtaan. Pluto auttaa sinua nyt harvinaisen rakentavalla tavalla ja Saturnuksen aseman aiheuttama väsymys on sinulle oikeastaan palvelus, jotta näet selvemmin, ettei näin voi jatkua.

Rakkaus

Nyt tunteet ja järki kerrankin tuntuvat toimivan samaa rataa, yhtä jalkaa. Se ei siltikään tarkoita sitä, että elämä olisi jotenkin helppoa. Mutta: kun saat tunteistasi selvää, pysyy myös ymmärryksesi siitä, mitä pitää tehdä ja sanoa samoilla linjoilla. Sinulla on siis hyvä mahdollisuus parantaa suhdetta ja omaa elämääsi, jos pysyt avoimena ja rohkeana. Kaikkein vaarallisinta on nyt jäädä hautomaan asioita ja sitten myöhemmin tuskailla menetettyjen mahdollisuuksien äärellä.

Vaaka

Osaat varmasti tehdä oikeat ratkaisut. Tiedät saaneesi varsin paljon aikaan, joten voit rauhoittaa ja tarkastella aikaan saamiasi asioita. Merkuriuksen ja Venuksen yhtymä ja kontakti Plutolle auttaa sinua näkemään tilanteesi monelta kannalta. Sinulla voi olla hieman taipumusta tässä monen näkökulman ilotulituksessa valita ne näkökulmat, jotka hiukan imartelevat itseäsi. Tällaisessa tilanteessa parhaat tulokset saavutetaan tiukalla itsekritiikillä, jota todellakin täytyy harjoittaa erityisesti menestyksen yhteydessä.

Rakkaus

Tunnelmat parisuhde puolella ovat aika vaativat. Kukaan ei pääse nyt helpolla, eikä asioita vain voi lakaista maton alle. Se, kuinka asiat etenevät ja mikä on lopputulos, on kyllä täysin ihmisistä itsestään ja heidän vapaudessa tekemistä ratkaisuista riippuvainen. Totuudet ovat vaativia: jotkut kestävät ne paremmin kuin toiset. Tavalla tai toisella ne löytyvät kuitenkin ja sinun on kannettava omalta osaltasi vastuu siitä, löytyvätkö ne riidan vai rakentamisen kautta. Muista, että nyt on mahdollisuus rakentaa jotakin todella kestävää.

Skorpioni

Rauhaa! Kaipaat ja halutessasi saat nyt ne rauhan hetkesi. Mikään ei pakota sinua liialliseen kiireeseen tai yrittämiseen, ellet tee sitä itse. Et ole mitenkään keskeisessä asemassa tai vastuussa, joten tällainen tilanne kannattaa käyttää ihan vain hapen haukkaamiseen. Ainoa levottomuuden tai stressin lähde on ihan puhtaasti oma tunnelmasi, jonka voit kyllä halutessasi jättää omaan arvoonsa. Nyt on mainio aika hakea aidon kiinnostuksen kohteita ja tutkia mahdollisuuksia. Kaikessa rauhassa.

Rakkaus

Sinulla on vahvasti omistautuvat tunnelmat. Et halua olla irrallinen osa, vaan liittyä yhteen rakastamiesi asioiden ja ihmisten kanssa. Erityisesti parisuhteessa on nyt vahvaa siteen rakentamisen aikaa. Tällainen ei ole ihan helppoa meidän vapaiden nykyihmisten kesken, joten sinun on oltava avoin kuuntelemaan ja aistimaan myös kumppanin tunnelmia. Tämän kyllä pitäisi onnistua hyvinkin. Suhteen syventäminen ja vapaudessa tapahtuva tiukempi sitoutuminen on aina aika pelottavaa.

Jousimies

Vaikka edelleen aika suosii sinua enemmän kuin tarpeeksi, on hyvä vähän höllätä jalkaa kaasulta. Saturnus on edelleen merkissäsi ja liika yrittäminen saattaa viedä uupumuksen puolelle. Onhan se totta, että rauta on kuumana taottava ja kaikkihan tuntuu onnistuvan. Voit luottaa siihen, että nyt myös kosmos tulee omalla osallaan apuun. Oma tunnelma kiertyy helposti liiallisen kiirehtimisen ja yliyrittämisen puolelle. Pystyt kyllä halutessasi loistavaan realismiin ja hyviin tilannearvioihin.

Rakkaus

Sinulla on kaikki mahtavasti kohdallaan! Kaikki tuntuu toimivan edelleen samaan hyvään suuntaan. Jos tämä kuvaus ei vastaa elämäsi alkaa Pluto nostaa päätään ja pakottaa sinut alkusyiden ja rehellisyyden äärelle. Kovasti eletään Jousimies kerhossa siis joko/tai-tunnelmissa. Jos tuntuu, että korjattavaa riittää, aika kyllä suosii perkaamista ja rehellisyyttä, kunhan se ei mene omien haavojen kautta draaman puolelle.

Kauris

Nyt on aika kanavoida tyytymättömyys ja levottomuus voimaksi ja päätöksiksi. Tässä hommassa joudut varmaan vähän rikkomaan rajoja ja särkemään karsinoita, mutta ei auta. Ylireagointi on sinun kohdallasi jatkuva vaara, mutta tilaisuus käytännön muuttamiseen on kyllä harvinaisen hyvä. Kun pahin tomu laskeutuu, voikin sitten hieman katsella, mitä uudesta tilanteesta voi synnyttää. Siinä vaiheessa kannattaa jo enemmän ajatella, kuin toimia. Vähän outo järjestys…

Rakkaus

Olet varsin herkkä kokemaan kaikki puheet ja teot jotenkin sinua loukkaavina. Se tekee sinusta varsin alttiin väärinkäsityksille ja omasta ilmaisustasi liioittelevaa ja kulmikasta. Tietoisuus ongelmasta auttaa varmaan hiukan. Toisaalta tunteet ovat niin pakottavia, että dramaattisia tilanteita syntyy aika helposti. Koska olet muutenkin ”sisältä käsin” pakotettu tekemään ratkaisuja, voivat asiallisuuden ja yhteistyön kultaiset periaatteet unohtua täysin.

Vesimies

Sinullahan tuntuu homma toimivan ihan mainiosti. Eteenpäinmeno vaatii kyllä nyt myös loppuun saatettavien asioiden viimeistelyä. Jotta voit saada elämääsi niitä hienoja uusia juttuja, jotka jo koputtelevat ovellesi, sinun on päätettävä, mistä voit luopua. Tee tilaa ja vapaudu. Saat tehdä omia ratkaisuja ja toimia oikeasti kaikessa rauhassa. Jos et ole vielä ymmärtänyt omaa oikeuttasi, nyt on korkea aika. Sinun ei tarvitse kysellä keneltäkään tekemisiäsi, jos motiivisi on kohdallaan.

Rakkaus

Olet hyvin tasapainossa arkielämäsi kanssa. Jos vähänkään mietit, huomaat, että sinulla on paljon kiitollisuuden aiheita. Nyt on loistava aika myös jakaa näitä kokemuksia. Tämä aika vuodesta tuo meidät väkisinkin tutkimaan hiukan sisäistä maailmaamme ja sieltä löytyy kyllä aika vahva tunne, jonka voi käyttää parisuhteen kehittämiseen ja rakkaudelliseen jakamiseen. Toisaalta, ajan rehellisyyden myötä, myös ongelmat näkyvät vahvasti, mutta sinulla on hyvä asema rakentaviin keskusteluihin ja ratkaisuihin.

Kalat

Pyhitä lepopäiväsi ja lepo-aikasi! Katso, että sinulla on riittävästi aikaa ja tilaa itsellesi Joulun aikana. Energiasi eivät vieläkään virtaa oikealla tavalla, etkä tahdo saada selvää tunteidesi ja ajatustesi mylläkästä. Jos nyt alat hosua tyyliin “jotakin on pakko-tapahtua” saat varmasti joitakin pienimuotoisia katastrofeja aikaiseksi. Tai pahimmassa tapauksessa vähän isompia. Usko vain, että aikasi tulee, sillä kyllä se todellakin tulee. Nyt vain nautit rauhasta hiljaisuudesta ja kynttilöistä: Maksimoi tämä.

Rakkaus

Kuuntele aavistuksiasi ja intuitiotasi harvinaisen herkällä korvalla. Ole myös erittäin tarkkana omaan terveyteesi liittyvien kysymysten kanssa. Suhteet voivat olla sekä parantavia, että sairastuttavia. Myös kaikki yhdistelmät ovat mahdollisia. Tärkeimmät viestit rakkauselämäsi todellisuudesta tulevat siitä, millaista hyvää tai pahaa oloa tunnet missäkin tilanteessa. Et ole vielä valmis tekemään suuria siirtoja, mutta tunnet kyllä itsesi yhä paremmin.

Lue myös:

Värihoroskooppi: mitä tähtimerkkisi väri kertoo sinusta?

Rakkaushoroskooppi – näistä merkeistä tiedät, että olet löytänyt itsellesi Sen Oikean

 

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme