Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi kesäkuu 2018

1.6.2018 Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: Karine Daisay/Figarophoto/Bulls Press

Kesäkuun merkittävin taivaallinen tapahtuma lienevät puolenkuun tupla oppositiot, jotka ovat suhteessa vieläpä toisiinsa. Nopealiikkeinen Merkurius on Ravussa vastapäätä Saturnusta jokseenkin samaan aikaan, kun Venus asettuu peilaamaan itseään Leijonassa vastapäätä Marsia Vesimiehessä. Saturnus on kuviossa se vahvin tekijä, joka asettaa nyt koko tunne-elämän ehdot ja myös käytännöt ja kommunikaation edellytykset tosiasioiden eteen. Nyt omaa luovuuttasi, hyvinvointiasi ja elämäsi käytäntöjä mitataan lahjomattomalla vaa’alla. Saturnusta kannattaa ajatella viisaana vanhana erakkona, joka ankaruudestaan huolimatta tahtoo vain parastasi.

Marsin ja Venuksen vastakkain asettuminen Saturnuksen valvoessa tapahtumaa, on kyllä periaatteessa ihan positiivinen tapahtuma. Taivaan naisellisen ja miehisen periaatteen toistensa peilaaminen vastakkaisista merkeistä, Leijonasta ja Vesimiehestä, tuo selkeyttä ja Saturnus vahvistaa tämän selkeyden vaatimuksen aivan toisiin ulottuvuuksiin. Merkurius on mukana kuviossa hämmentämässä, mutta parhaissa tapauksissa tuottamassa nopeita oivalluksia ja ratkaisuja, joissa on veitsenterävää nerokkuutta. Merkurius on kuitenkin aivan avuton ilman Saturnuksen henkistä omaatuntoa ja vastustamatonta luovuutta, jota Marsin ja Venuksen peilaus tuo.

Kuun alussa on oma sumuinen hetkensä, kun Neptunus ja Aurinko piipahtavat neliössä. Kuukauden teema on kuitenkin sielullisen tasapainon löytäminen: kuinka me toteutamme itseämme ja annamme lahjamme käyttöön niin, että omat ratkaisuni ovat hyödyksi ja iloksi sekä minulle että muille? Miten ratkaisen käytännöllisiä ongelmia, miten karistan itsestäni ja elämästäni luovuuteni liekkiä tukahduttavat voimat? Nyt ollaan siis tiukasti inhimillisyyden ytimessä. Ulkoplaneetat Uranus, Neptunus ja Pluto ovat harvinaisen hiljaisia. Varmaan siksi, että voimme kuulla tuon Erakon äänen, Saturnuksen puheen omantuntomme läpi.

Oinas

Niin sanottu arkijärki ja sen inspiroimat ratkaisut eivät taida nyt toimia oikein hyvin. Homma menee paremmin, jos et järkeile liikaa, vaan luotat toiminnassasi omiin tunteisiisi ja tunnelmiisi. Huomaat, että menneisyyden väärät ratkaisut alkavat painaa liikaa. On paljonkin mahdollista, että hakiessasi parempaa tasapainoa ja hyvinvointia, alat yksinkertaisesti unohdella asioita. Tämä saattaa toimia hyvinkin ylimääräisen karsimisessa. Jotakin uutta kaipaat vahvasti, tunnustele mahdollisuuksia.

Rakkaus

Tämä on ison kasvun paikka. Oma hyvinvointisi on nyt kaiken ytimessä. Oletko valmis kuitenkin tulemaan ulos siltä mukavuusalueelta, jonne olet itsesi aidannut? Tiedät ja koet nyt selvästi, että jonkin on muututtava, jonkin on päätyttävä, jotta jotain uutta voi tulla elämään. Saturnuksella on omassa merkissään Kauriissa mahtava voima saada muutoksia toteutumaan ”ylitajuntasi” kautta. Se toimii parhaiten, jos annat oman tunteellisen tasapainosi mitata ja ohjata intuitiotasi.

Härkä

Härkäin täytyisi mennä nyt lähinnä luottamuksella. Kaikki tuntuu olevan sellaisessa käymistilassa, ettei tahdo pysyä perässä. Etkä kyllä pysykään, jos vähänkään samastut sekavaan tunnemaailmaasi. Tämä vaihe tulee kuitenkin nostamaan jonkun idean, jonka hännänpäästä pitäisi saada kiinni. Se saattaa olla arvaamattoman arvokas tulevaisuudellesi. Saturnus kuiskii omantuntosi kautta oikein hyviä neuvoja, jos pystyt hiljentymään itsessäsi sen verran, että kuulet ne.

Rakkaus

Tällainen on härkäihmiselle kovin vaikeaa, erityisesti silloin, kun oman merkkisi Venus on neliössä omaan merkkiisi. Siihen kaupan päälle tosiaan Mars Vesimiehessä, niin Härällä voi kiehua vähän kattila yli ja soppa pohjaan. Et millään tahdo päästä siihen tunnelmaan, jossa antaisit itsellesi oikeuden nauttia rakkaudesta ja elämän parhaista puolista, niin että ottaisit riskejä ja lähtisit tavoittelemaan ihan vaikka uutta ja parempaa suhdetta. Tee itsellesi palvelus ja ole rohkea.

Kaksoset

Kaksosilla on varsin hämmentävä alkukuu, mutta Neptunuksen sumussa saattaa löytyä vaikka millainen Jupiterin aarre. Tämä onnenpotku on tosin varattu vain hörhöimmille hortoilijoille. Ei tuollaista aarretta löydä kuin vahingossa. Aika takkuinen kuukausi, vaikka kuinka olisi vähän niin kuin omasi. Parhaiten homma toimii, kun etsit oman luovuutesi lähdettä kaikesta sellaisesta, mitä olet aina halunnut tehdä, mutta et ole koskaan saanut aikaan tai uskaltanut.

Rakkaus

Rakkausrintamalta kaikkea uutta! Jos tuolla muun elämän puolella on enemmän hämminkiä, niin tunnerintamalla homma toimii. Marsin ja Venuksen ääriasennot tuottavat sinulle positiivista sähinää ja jännitettä. Kun Saturnus on tuomassa hommaan mukavasti vielä vaaran tuntua lisäämällä vakavuutta ja totuudellisuutta, ollaan asioiden ytimessä. Voit oppia nyt todella paljon siitä, mitä nyt muutenkin olet oppimassa tällä kertaa: kuinka jännittävää ja kiehtovaa onkaan tuoda vastakohtia yhteen.

Rapu

Vakavakin voi olla ihan positiivista. Olet nyt peruskysymysten äärellä ja mahdollisuudet perustavaan oivallukseen ovat hyvät. Tulet suurella todennäköisyydellä tämän kuun aikana tilanteeseen, jossa joudut ratkaisemaan jonkin varsin ison kysymyksen. Tällaista ratkaisua ei nyt pidä missään nimessä pelätä. Luota omaan järkeesi ja tee nopeita ja hyviä päätöksiä, pystyt siihen aivan varmasti. Tämä on hyvä tilaisuus, varsinkin, jos järkeäsi tuntuu tukevan hyvää tunnetta ja tunnelmaa.

Rakkaus

Aavistusten aikaa. Huomaat, että kaikki ei ole ihmissuhteissasi sitä, mitä olet ajatellut ja minkä mukaan olet elänyt. On vaikea, sanoa, mitä tämä kenenkin kohdalla tarkoittaa, mutta jonkinlainen uusi aavistus paremmasta selkeydestä ja rehellisyydestä on syntymässä. Pystyt aika hyvin käsittelemään nyt tällaisia kysymyksiä, etkä mene liikaa tunnetason kuohuntaan. Nyt on tehtävä omantunnon mukaan ja tiedät kyllä itse, mitä se tarkoittaa.

Leijona

Kuuntele jaksamistasi, vaikka meno onkin varsin makeaa. Nyt tekisi mieli mennä hurjaa vauhtia eteenpäin ja mikäs siinä, jos se sujuu. Merkittävä läpimurto ei ole ollenkaan mahdoton. Sinulla on oltava sen verran malttia, että olet aivan varma ratkaisustasi. Kaikki ei välttämättä palvele sinun elämääsi, ellei se palvele omaa kohtaloasi. Ja nyt vain sellainen, joka vakuuttaa sinut ehdottomasti, voi olla se läpimurto. Mars ja Venus tukevat sitä, että tunne-elämäsi, joka luovuuttasi ohjaa, on voimissaan.

Rakkaus

Tee tästä parasta aikaa, se ei nimittäin sitä muuten välttämättä ole. Menneisyydestä ja siellä piilevistä ratkaisuista löytyvät avaimet tilanteiden ratkaisemiseen. Luultavasti joudut nyt menemään sosiaalisen puolesi kautta eteenpäin ja se tarkoittaa ehkäpä anteeksipyyntöjä ja anteeksiantoja. Kun ”nöyrryt” hetkellisesti kritiikille, kuukausi sujuu varsin rakentavissa merkeissä. Kun ohitat egosi, rakkauselämäsi alkaa kukoistaa. Kuun loppupuolella voi tapahtua suuria…

Neitsyt

Jos vältät kiireelle alistumista ja kiireen tunnelmaan mukaan menoa, sinulla on todella mainio kuukausi. Saat hienosti omia luovia ideoita ”inkarnoitua” omaan elämääsi, ellet omalla kiirehtimisellä riko tapahtumien luonnollista rytmiä. Nyt kannattaa pitää mahdollisimman rentoa asennetta yllä, koska pallot ovat menossa pusseihin melkein silmät kiinni. Odotettavissa onnekkaita ”sattumia” ja muuta mukavaa. Sinulta vaaditaan kyllä oma osasi, mutta loppu tulee pikku palkkio-jaksona.

Rakkaus

Ihmissuhteissa ei kannata myöskään painaa liikaa päälle. Keskittymällä omaan hyvinvointiisi ja hyvään oloosi saat itsesi sellaiseen hehkuun, että elämän suolat ripotellaan hyvän romattisen aterian päälle ihan itsestään. Kaipaat selvästi uutta ja jos yrität sitä väkisin, se vain rasittaa ilmapiiriä turhaan. Sinun on valittava Mars-Venus-vaa’asta se Venuksen puoli: sosiaalisuus, kuuntelevuus. Kun se Venus nyt on Leijonassa, niin aika on otollinen myös ihan reilulle aistillisuudelle.

Vaaka

Luovuutesi on vahvasti voimissaan ja saat halutessasi todella paljon aikaan. Oma itseluottamuksesi on vahvassa kasvussa ja kehitys tuntuu todella hyvältä. Menestyksesi huumassa et saa unohtaa mitään oleellista. Nyt on nimittäin sellainen vaara, että päädyt tilille jostakin vanhasta asiasta, ellet muista hoitaa sitä kuntoon. Tämä ei missään nimessä häiritse hyvää jaksoa, vaan antaa poistuessaan to do -listalta tilaa paremmille jutuille.

Rakkaus

Sinulle tällainen tasapainottelu Mars- ja Venus-energioissa sopii nyt oikein hyvin. Molemmat näistä voivat nyt antaa Sinulle paljon. En ihmettelisi, jos Sinäkin kuuluisit niihin onnekkaisiin, jotka saavat kiinni hetkestä ihan siinä puolen kuun vaiheilla, kun taivas valmistaa hienon näyttämön vaikkapa elämäsi romanssille. Tämä tilaisuus on varattu vain rohkeimmille. Tällaiset tapahtumat sisältävät monesti myös melko kitkerän sivumaun: jostakin on luovuttava?

Skorpioni

Jupiter merkissäsi saattaa tuoda oman jännittävän lisänsä alkukuun neptunustunnelmiin. Sinun kannattaa varmaan pyrkiä pysymään aikalailla jalat maassa ja konkreettisessa tekemisessä kiinni, koska tunteet vievät ja saattavat saattaa liikkeelle ihan ylimääräisiä kuviokelluntaliikkeitä. Sillä konkretiassa pysyttelyllä on aika hyvät mahdollisuudet tulla jonkun vähän suuremman  mahdollisuuden äärelle. Oman intuition on pakko olla hyvin hereillä, kun arvioit tätä tarjousta.

Rakkaus

Sinulle tämän kuun Venus-Mars-asetelma on tosi hankala. Jos et antaudu liikaa tunteittesi vietäväksi ja pilaa kaikkea säntäilyllä ja sekoilulla, Saturnus saa tilaisuuden tuoda vaikeuksien kautta voiton. Tämä aika rakentaa elämääsi kipuilun kautta paremmaksi. Eivät leikkauksetkaan ihan kivuttomia kai ole. Mutta luottaisin tässä tapauksessa leikkavaan lääkäriin, Saturnus tuo parempaa elämää sinulle, ennemmin tai myöhemmin.

Jousimies

Taas mennään vähän sumussa alkukuukausi, mutta tahti kyllä paranee kun päivät pitenee. Ja paljon. Sinun kannaltasi Saturnuksen, Marsin ja Venuksen yhteistyö tuottaa hienoja hedelmiä. Uudet aloitteet lähtevät suorastaan vääjäämättömällä voimalla ja itseluottamuksella liikkeelle. Saturnus tekee nyt rakennettavasta perustuksesta lujan ja murtumattoman, jos vain motiivisi ovat olleet täysin oman totuutesi ja moraalisi mukaisia. Kiinnitä riittävästi huomiota yksityiskohtiin, muistuttaa Merkurius Ravusta.

Rakkaus

Älä anna juuri mainitun Merkusriusjärkeilyn ja vatvomisen haitata mahtavaa juhlatunnelmaa. Nyt voi tapahtua mitä vaan, kuten J. Karjalainen lauloi ”Ihanassa Illassa” aikoinaan. Paljon puhutttu MarsVenus-vaaka asettuu kuunsolmuakselille ja Saturnuksen suojelukseen, jolloin kaikilla kohtaamisilla voi olla äärettömän merkittäviä ja kohtalonomaisia syvyyksiä. Kannattaa siis vaellella yksin tai kaksin ihanissa illoissa ja ihmetellä ihmiselon väreilevää ihmettä.

Kauris

Voimaa sinulla on ja nyt tuntuu, että luovuutesikin alkaa syttyä oikein kunnon roihuun. Sinulla homma etenee vähän faktapohjalta, mutta eihän siinä mitään vikaa ole. Saat nyt tuntuvaa myötätuulta ja kunnon kiksejä siitä, että konkreettiset hommat toimivat ja menestyvät. Kun keskityt tekemisiisi kunnolla, alkavat luovuus ja ideat pulputa ja nousta pintaan kuin itsestään. Tosi tärkeää olisi nyt päästä mahdollisimman lähelle käytännöllisiä ongelmia ja niiden ratkaisuja.

Rakkaus

Tämä kyllä liittyy tuohon edelliseen, eiväthän elämänalueet koskaan ihan erillisiä ole. Se, mikä nyt ensimmäisenä ongelmana tässä kuussa nousee esiin on oman tasapainon ja hyvinvoinnin säilyttäminen. Vaikka viihdyt niin hyvin tuolla faktamaailmassa, niin älä unohda tunteiden, niiden näyttämisen ja jakamisen tärkeyttä. Se on nyt todella tärkeää, koska Venusvoimatkin nousevat huutamaan oikeuksiaan, ellet osaa elää rakkaudessa. Tunteet ja niissä eläminen ovat elämän suola.

Vesimies

Kyllä! Nyt on aika toteuttaa pitkään hautuneet ideat ja panna tuulemaan oikein kunnolla. Mars kaivaa laskusolmulta voimaa ja virtaa sinulle ja Saturnus antaa aloitteillesi vastaansanomatonta voimaa omasta merkistään Kauriista. Kun vielä tavoitat sen, että teet kaiken rakkaudesta tekoon ja kuunnellen omaa viisauttasi ja intuitiotasi, olet itsellesi ja muille suureksi iloksi ja hyödyksi. Tällaiset ajat kasvattavat itseluottamusta ja iloa, jolla jaksaa.

Rakkaus

Venus Leijonasta loistaa elämääsi ja Mars merkissäsi ottaa sen ilolla vastaan. Poikkeustapauksissa tästä voi syntyä vastakkainasettelu negatiivisessa mielessä, mutta haluan ainakin uskoa, että tämä asetelma luo positiivisen jännitteen ihmissuhteisiin. Ihmissuhteet ja niissä tapahtuvat vuorovaikutukset ovat nyt poikkeuksellisen merkityksellisiä. Uudet kohtaamiset ovat käsittämättömän kiehtovia ja myös vanhemmissa suhteissa on ”parasta just nyt”-merkintä.

Kalat

Neptunus peittää näkyvyyden kuun alkupuolella aika pahasti, kun aurinko neliöi sitä sinulle hankalasta asemasta Kaksosista. Olepa hereillä sitten puoleen kuuhun tultaessa, kun Merkurius ja Saturnus rakentavat sinulle pelinrakentajan paikkaa. Ei tämä nyt mikään ”parasta ikinä”-keissi ole, mutta ajatus kulkee terävästi ja nopealla toiminnalla saat tilaisuuden esitellä sinulle tärkeitä ideoita. Sinun täytyy myös tuoda itsesi riittävällä itseluottamukselle areenalle.

Rakkaus

Sinun on pakko pitää puolesi. Venus Leijonassa on sinulle vähän sellainen ikuinen oppiläksy. Taas se on siellä ja Mars vastapäätä korostaa nyt sitä, että on opittava loistamaan ja olemaan ylpeästi oma itsesi. Kun nyt hyväksyt itsesi, pääset osalliseksi siitä suuresta mielenkiinnosta ja ihmettelystä, mitä feminiiniset ja maskuliiniset voimat toisiaan kohtaa nyt osoittavat. Tuo kvinkussi Leijonasta on tuomassa onnea ja rakkautta.

Lue myös:

Värihoroskooppi: mitä tähtimerkkisi väri kertoo sinusta?

Rakkaushoroskooppi – näistä merkeistä tiedät, että olet löytänyt itsellesi Sen Oikean

 www.astro.fi