Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi lokakuu 2017

Teksti: Anna.fi Kuvat: Karine Daisay/Figarophoto/Bulls Press

Lokakuu on varmaan aikamoinen vedenjakaja monelle: mennyt ja tuleva taistelevat paikoistaan omassa elämässämme. Annammeko me oman historiamme, keskeneräisyytemme ja virheemme määritellä itsemme? Vai annammeko me itsellemme ja muille anteeksi, jotta voimme mennä eteenpäin, kasvaa luoda uutta, tehdä tilaa elämäämme? Nämä kysymykset syntyvät siitä Marsin asetelmasta, jossa Uranus uuden edustajana ja Saturnus vanhojen vaatimusten täyttämistä vaativana muodostavat tämän kuukauden vahvimmat jännitteet.

Mars, oman aktiivisen luovuutemme planeetta, on nyt kahden vahvaakin vahvemman voiman välissä. Uuden asenteen löytäminen, rajojen rikkominen, sisäinen vapautuminen on Uranuksen taskussa kinkkisen kvinkunssikulman takana. Toisaalta Saturnuksen vaatimukset menneisyyden kuittaamisesta painavat neliöstä. Totuutta ei voi paeta, menneisyyttä ei voi unohtaa tai kuitata olankohautuksella. On tiedettävä, mistä on tulossa, on osattava antaa anteeksi, itselleen ja muille, jotta voi tavoittaa todellisen luovan voimansa, maailmaa muuttavan magian.

Venuskin henkilökohtaisempana ja nopeampiliikkeisenä osallistuu tähän kuvioon aktiivisesti tullessaan yhtymään Marsin kanssa. Eli: Tämä jännitteellinen kuvio kysyy myös omalta tasapainoltamme, omalta harmonialtamme ja hyvältä ololtamme, onko elämämme itsemme näköistä, onko miehisyytemme ja naiseutemme välillämme ja sisällämme tasapainossa? Onko suhteemme sellainen, että siinä voidaan hyvin. Kannammeko mukanamme vanhoja haavojamme (Chironin oppositio) vai voimmeko voittaa kipumme, eheytyä?

Oinas

Oinaan haaste on tuoda oma johtajuutensa ja omat ideansa sosiaaliseen todellisuuteen. Intoa olisi rakentaa vaikka pieni kylä, mutta kyläläisten olisi hyvä ymmärtää, mistä on kyse. Kaikki voi sinusta näyttää ihan selkeältä, mutta valitettavasti kukaan ei pääse pääsi sisään. Yksityiskohdat eivät vielä ole sinulla ihan hallinnassa, ainakaan sillä lailla, että kuviosi olisivat muillekin selitettävissä. Tällaisessa tilanteessa onkin paras lähteä omilla ehdoilla matkaan ja katsoa tuleeko joku mukaan.

Rakkaus

Kaipaat uusia tuulia. Jos suhteesi junnaa nyt ihan paikallaan, se asettuu tulilinjalle. Olet valmis ottamaan isojakin riskejä ihmissuhteissa, jotta saat rutiiniksi muuttuneen arjen taas henkiin ja hengittämään. Sinulle tämä aika tuo levottomuutta, joka on pakko tuoda teoiksi ja toiminnaksi ja puheeksi. Näet kuvia elämästä, joka sopisi sinulle paremmin. Sinun on tuotava nämä kuvat myös mahdollisen kumppanisi tietoon, vaikka tässä saattaakin piillä riski riidasta ja sovun kadottamisesta.

Härkä

Asiasi sujuvat oikein hyvin, kun tarkkailet omaa jaksamistasi ja tasapainoasi. Jos yrität liikaa tai annat itsesi jäädä jalkoihin, olet vaarassa saattaa itsesi pulaan. Et ole nyt mitenkään erityisen vastuullisessa asemassa tilanteen kokonaisuudesta, mutta omasta hyvinvoinnistasi sitäkin enemmän. Tämä aika on sinulle kurssi itsestäsi huolehtimisen tärkeydestä. Et voi ottaa uusia velvollisuuksia, vaan hoida hyvin olemassa olevat. Tästä saat ainakin itseltäsi sitten kiitosta, ehkä jopa muiltakin.

Rakkaus

Välitilinpäätöksen paikka. Venuksen ja Marsin kohtaaminen Neitsyessä sopii sinulle oikein mainiosti. Tässä kohtaamisessa ovat mukana Saturnus ja Uranus, jotka tuovat vakavuutta ja totuudellisuutta tähän tilintekoon. Nyt on katsottava rehellisesti missä mennään: ovatko elämän yksityiskohdat palvelemassa onnea ja hyvinvointia, mitä on muutettava? Parhaimmillaan tällainen rehellisyys, jota aika vaatii voi olla käsittämättömän parantava, terapeuttinen kokemus.

Kaksoset

Tilanne hallinnassa? Näyttäisipä täältä katsoen, että vähän voisi vähentää ilmassa olevien pallojen määrää tuossa Sinun jonglööriesityksessäsi. Sinulla on päässyt kertymään vähän turhan paljon keskeneräisiä asioita, joiden loppuun saattaminen olisi nyt tärkeintä. Et voi kuitenkaan tehdä sitä huolimattomasti tai kiireellä, vaan huolellisesti ja harkiten. Sinulla on kova halu mennä eteenpäin ja se on ihan oikein. Uusille mahdollisuuksille avautuu tilaa kuitenkin vain tällä tavalla.

Rakkaus

Tilanne näyttää itse asiassa vielä kaoottisemmalta tunne-elämän alueella. Olet rasittanut itseäsi liikaa ja ihmissuhde-elämä on kärsinyt tästä. Tästä voi tulla aika koetteleva prosessi, kun rakennetaan uutta, koska vanhat haavat ja vanhat kivut on nyt käsiteltävä. Kaikki vanha nousee pintaan ja parantuminen vaatii herkkyyttä ja kuuntelemista. Se, jonka täytyy jo unohtua ja painua historian hämärään, täytyy saattaa sinne yhteisellä anteeksiannolla. Uusi elämä koputtelee jo ovella.

Rapu

Ahdistaako muutos? Vaikka et tunnustaisikaan, veikkaan, että nyt ottaa vähän koville. Epävarmuus tulevasta on kalvava tunne, jos se ryöstäytyy jatkuvaksi huolehtimiseksi. Sinun on oikeastaan vain vakuutettava itsellesi, että tässä muutoksessa on paremman huomenen siemen ja luotettava siihen. Sinun on keskityttävä vain oman tonttisi hoitamiseen ja huolehdittava jaksamisestasi ja hyvinvoinnistasi. Älä edes yritä vaikuttaa kaikkeen, koska asiat eivät ole omissa käsissäsi.

Rakkaus

Nyt hyvät ihmissuhteet ovat kultaakin kalliimpia. Koska sinua kehotettiin jo pitämään huolta hyvinvoinnista, voidaan myös kertoa, että sen lähde on nyt ihmissuhteiden ja erityisen suhteen vaalimisessa. Nyt on aivan loistava aika tarkistaa suhteen tilaa tai luoda kehyksiä hienoille kohtaamisille. Kun Mars ja Venus kohtaavat taivaalla, saavat miehiset ja naisiset energiat myös maan päällä tilaisuuden todelliseen ja aitoon, parantavaan kontaktiin.

Leijona

Sinulla on menossa ”hallittu rakennemuutos”, kuten takavuosina politiikassa sanottiin. Mitään paineita ei pitäisi olla, vaan voit luottaa suhteisiisi ja yhteistyökuvioihisi. Olet tehnyt tämän jakson eteen paljon töitä, eikä tätä hyvää meininkiä kannata pilata millään turhalla säätämisellä tai säheltämisellä. Kun istut oman auktoriteettisi valtaistuimella, asiat sujuvat lähes omalla painollaan ja voit keskittyä prosessin ohjailuun ja hallintaan. Pidät vain langat käsissäsi.

Rakkaus

Elämisen feng-shui… Yksityiskohdat ovat tärkeitä. Olet sensitiivinen ja herkkä ja kaikki epäselvä ja sekava häiritsee. Nämä tekijät voivat olla tunne-elämän sotkuisuutta tai elämänkäytäntöjen huonoa laatua. Tällaiset häiritsevät tekijät kannattaa nyt laittaa tarkastelun alle ja järjestykseen. Tällaisina aikoina oma luovuutesi löytää luonnollisesti tavan tukea hyvinvointiasi, joten näet, mitkä alueet yksityiselämässäsi vaativan korjaamista, uudistamista, feng-shuita: vain hyviä ja kauniita asioita.

Neitsyt

Olet melkoisessa ristiaallokossa, jossa uusi ja vanha tuuli puhaltavat eri suunnista. Mitään hätää ei kuitenkaan ole, vaan sinun tulee rohkaista vain mielesi. Tämä aika on todella tärkeä sinulle: olet rakentamassa elämäsi hyvin uuteen uskoon ja vaikka nyt tuntuisikin uuvuttavalta ja raskaalta, tulevat muutokset todella tarpeeseen. Omaa tasapainoasi kuuntelemalla ja luovuuttasi käyttämällä saat suoranaisia ihmeitä aikaan. Muista, ettet alistu kiireen tunnelmaan, vaan luotat tapahtumien viisauteen.

Rakkaus

Jännite on huikea, kun uusi ja vanha, mennyt ja tuleva kohtaavat tällä tavalla. Olet niin isojen asioiden ja päätösten äärellä, ettet mitenkään pysty hallitsemaan koko kuviota tietoisesti, käsittelemällä ja ajattelemalla. Tällaisessa tilanteessa on paras vain antaa asioiden tapahtua ja välttää provosoitumista, mutta kuitenkin pyrkiä seuraamaan omien tuntemusten mukaista toimintaa. Sinullekin on korostettava sitä totuutta, että asiat muuttuvat tässä myrskyssä parempaan suuntaan, ellet takerru menneeseen.

Vaaka

Mielesi on jo vahvasti tulevaisuudessa. Löydät nyt oivallisesti käytännöllisiä tapoja edistää asioitasi ja projektejasi. Tämä aika on sinulle konkreettisen tekemisen kulta-aikaa. Nyt pohjatyöt alkavat palkita ja asiat sujuvat. Ota kaikki mahdollinen rohkeutesi ja radikaalisuutesi käyttöön, sillä sinulta odotetaankin nyt todella räväkkää asennetta ja toimintaa. Tarkkaile kuitenkin sitä, ettei vauhtisokeus yllätä, etkä unohda hoitaa vanhoja sitoumuksia innostuksessasi.

Rakkaus

Venus saapuu merkkiisi ja saa sinut loistamaan vetovoimaisesti. Ennen tätä se tekee yhtymän Marsin kanssa. Onkin odotettavissa, että tilannearvio on paikallaan. Löydät uudelleen määritellyssä tilanteessa helposti oman hyvän olosi ja harmonisen tunnelmasi, jos olet valmis tähän palaveriin ja suhtaudut etenkin omiin tarpeisiisi riittävänä vakavasti. Olet nyt myös hyvä ilmaisemaan itseäsi.

Skorpioni

On varmaan ihan mukava olla välillä vähän kauempanakin tapahtumien keskipisteestä. Oivalluskykysi ja kokonaisuuden hahmottaminen toimii todella hyvin, joten saat paljon tilaisuuksia, joita toiset eivät välttämättä huomaa. Jupiter on juuri saapunut merkkiisi ja ihan kuun lopussa myös Merkurius tulee samalle sijainnille, joka antaa mahtavan tilaisuuden oivaltaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia. Pääset yllättämään kaikki saapumalla varjoista valonheitinten loisteeseen.

Rakkaus

Tämä aika parantaa haavat… Vaikka se saattaa niitä aiheuttaakin. Kun Mars ja Venus kohtaavat Chironin, ”haavoittuneen parantajan” oppositiossaan, on aika avautua, tehdä tiliä, parantua. Rehellisyys on joskus äärimmäisen kipeää, mutta se on välttämätöntä terveille ihmissuhteille. Näet hyvin selkeästi kipukohdat sekä itsessäsi, että toisissa. Olet nyt paljon vartijana siinä, ettet aiheuta tarpeetonta kipua, vaan haluat todellakin parantaa asioita rehellisyyden kautta.

Jousimies

Jousimiehillä on melkoinen taitekohta meneillään. Uranus ja Saturnus ”keskustelevat” tulevaisuuden suunnasta ja sinä olet kuulolla. Tässä on kyse koko maailmaa koskevista asioista, mutta sinä olet pakollisen muutoksen aallonharjalla, valmiina tuomaan oman totuutesi rohkeasti esiin. Näkemyksellesi on totisesti tarvetta! Kannattaa ottaa ilolla vastaan kaikki tilaisuudet, joissa pääset kertomaan näkemyksiäsi. Jos tällaisia tilaisuuksia ei ole lainkaan, olet turhautumassa.

Rakkaus

Kaikella on hintansa… Vahvat tunteesi ja elämäsi tekee elämästä elämisen arvoista, mutta se vaatii myös veronsa. Aika ajoin on katsottava itsekin totuutta silmiin, vaikka onkin totuuden jakamisen asiantuntija. Täysillä eläminen ja rakkauselämälle antautuminen ei onnistu miltään valheelliselta pohjalta, ja nyt on se valheen jälkeinen elämä. Kaikki on kaivettava näkösälle ja luotettava siihen, että vaikka totuus satuttaakin, niin se parantaa, se vain parantaa. Loppujen lopuksi.

Kauris

Ajatus ei oikein kulje, mutta jotakin kuplii pinnan alla. Ajan laatu on Kauriille vähän vaikea ja nostaa helposti muutosta vastustavat voimat sisälläsi liikkeelle. Joudut nyt jumppaamaan itsesi kanssa sisäisesti aika lailla, jotta pääset mukaan kehityskulkuun. Epäilet kaiken mielekkyyttä ja haluaisit, että kaikki menisi sinun tavallasi. Nyt on kuitenkin pakko alistua siihen, että vanhat menetelmät eivät toimi uudessa tilanteessa. Mene rohkeasti mukaan muutokseen.

Rakkaus

Ajassa on yhdistävä ja parantava laatu, pohjimmiltaan. Tämä harmonisoiva vaikutus on kyseenalaistamisen ja rehellisyyden vaatimuksen takana. Sinulle tämä kuvio osuu aika kivuttomasti ja kaiken järjen mukaan olet saamapuolella. Luvassa on siis enemmän parantumista kuin leikkauskipua. Tarvitset nyt päiväelämäsi vastapainoksi oman salaisen maailman, jonka voit toki jakaa tärkeän ihmisesi kanssa.

Vesimies

Ajan laatu sopii sinulle kuin nenä päähän. Luovit hienosti pahimpien karikoiden ohi ja oivalluksesi toimivat hienosti. Et ehkä ole kaikkein näkyvimmillä paikoilla, mutta oletkin enemmän tiimipelaaja. Siinä hommassa oletkin aika korvaamaton, koska sinulla on varmasti yksi parhaista kokonaisnäkemyksistä tilanteiden suhteen. Olet ajan hermolla ja valmiina muutoksiin, joita muuttuvat olosuhteet nyt vaativat. Itse asiassa teet todella merkittävää työtä taustalla.

Rakkaus

Kiperiä kysymyksiä luvassa… Sinulla Marsin ja Venuksen yhtymä on sen verran jännitteinen tapaus, että et pääse ihan kuin koira veräjästä. Tällaiset tilinpäätökset ovat kuitenkin välttämättömiä ja kaikki kipeät asiat nousevat nyt väistämättä esiin. Sinun roolisi tämänkertaisessa näytelmässä on puhua ihan sydämestäsi ja kuunnella myös sillä. Sinullekin on sanottava, että keskinäinen anteeksianto on edellytys kaikelle terveelle tulevaisuudelle.

Kalat

Etene rauhallisesti. Sinun kohdallasi asiat ovat etenemässä omalla painollaan, jos annat niille siihen tilaisuuden. Sinun on keskityttäväihan vain oman tontin ja omien asioiden hoitamiseen. Tämä tarkoittaa tietysti myös niitä velvoitteita, jotka koet ehdottomasti omiksesi. Tällä tavalla toimiessasi huomaat, että yksityiskohdat, toimivuus ja toimimattomuus puhuvat sinulle vahvasti siitä, mikä tukee sinua, mikä taas häiritsee etenemistäsi.

Rakkaus

Rakkaus parantaa haavat! Kalojen merkin Chiron, parantaja, aktivoituu Venuksen ja Marsin opposition tapahtuessa. Haavoittunut parantaja on anteeksiantamisen ja saamisen mestari. Vaikka meillä on haavoja, ne ovat kuitenkin aukkoja, joista valo voi tulla sisään. Samaten anteeksi antaminen tekee aktiivisen unohtamisen aukkoja elämään. Sellaisia, joihin valo ja rakkaus voivat asettua elämään. Olet nyt liittämässä omalla tavallasi miehisiä ja naisisia energioita uuteen harmoniaan, valmiina uuteen.

Lue myös:

Värihoroskooppi: mitä tähtimerkkisi väri kertoo sinusta?

Rakkaushoroskooppi – näistä merkeistä tiedät, että olet löytänyt itsellesi Sen Oikean

 

 

X