Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi maaliskuu 2018

1.3.2018 Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: Karine Daisay/Figarophoto/Bulls Press

Kaksi neliöasetelmaa leimaavat maaliskuun astro-ilmastoa. Erityisesti Saturnuksen neliö käsi kädessä kulkeville Merkuriukselle ja Venukselle asettaa suuret vaatimukset elämän käytäntöjen tarkastelulle. Toinen vaativa kuvio on Chironin ja Auringon yhtymän neliö Marsille, joka tuottaa varmasti ongelmilta näyttäviä tilanteita, jotka myöhemmin todennäköisesti näyttävät valoisat puolensa. Merkurius alkaa myös peruuttaa 24. maaliskuuta, joten ratkaisuja ei kannata venyttää yhtään liian pitkälle. Kaiken kaikkiaan kuukausi näyttää hieman haastavalta useimmille, mutta aina voidaan se haastaminen ottaa myös omaksi liikevoimaksi ja tehdä omasta elämästä dynaamista ja liikkuvaa.

Saturnus saa omassa merkissään Kauriissa erityiset voimat. Se puhuu meille meidän omantuntomme kautta ja ohjaa nyt siis omalla vahvalla vaikutuksellaan ratkaisuja, jotka liittyvät meidän Venus alueellemme ja Merkuriuksemme valtakuntaan. Venus haluaa palauttaa meidän tasapainomme, kykymme elää itsemme näköistä hyvää elämää, rakastaa itseämme, kumppaniamme ja muita ihmisiä. Merkuriuksemme tarvitsee ehkä muutoksia elämäämme, jotta voimme toteuttaa itseämme käytännön elämässä, jotta voimme ilmaista itseämme, kerätä riittävästi opettavia kokemuksia, elää täyttä elämää. Näin ollen Saturnus vaatii meitä ylläpitämään tai korjaamaan elämässämme kaikkia näihin asioihin liittyviä kysymyksiä.

Marsin ja Auringon neliö ei nyt sinänsä niin tavaton tapahtuma ole, vaikka vaikuttaakin varmasti ainakin merkkeihin, joissa se tapahtuu. Chiron on kuitenkin yhtymässä tällöin Aurinkoon, ja siksi tarina on vähän isompi. Kuvioon liittyy myös Jupiter Skorpionista, joka viestittää siitä, että omien haavojesi kautta sinulla on mahdollisuus rakentaa todellisia voittoja, tappioista oppineena mestarina. Näin ollen siis sairastumisilla voi olla syvempi tarkoitus. Uranus on kolmiossa Marsiin ja se viittaa siihen suuntaan, että Marsin energiaa on paras käyttää uudistumiseen ja uudistuksiin. Kurssin tarkistus voi olla ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa.

Oinas

Planeettatekijät värittävät sinun elämääsi nyt vahvasti. Uusiutumisen ja vapautumisen tunnelma on vahva ja saat paljon aikaan, kun uskallat ajatella radikaalisti ja muita edellä. Samalla ahdistus toimimattomista kuvioista saa sinun kapinasi entistäkin voimallisemmaksi. Nyt uskollisuus omille unelmille pakottaa viemään ahdistavatkin tilanteet loppuun asti, koska ymmärrät, että uudelle elämälle avautuminen vaatii tilan tekemistä, vanhan siivoamista. Kaiken on oltava aitoa ja totta toimiakseen.

Rakkaus

Tilanne menee oikeastaan koko ajan vakavammaksi ja tiivistyy, kunnes vaihtoehtoja ei enää ole. Heräät siihen, mikä on nyt väistämätöntä. Sisäinen tunnemaailmasi saa niin pakottavan äänen, että sinun on toteltava omaatuntoasi. Mikä sinun tilanteesi on tai mitä ratkaisusi ovat, ei ole mahdollista ennustaa. Vain sinä voit tietää, mitä rakkautesi vaatii. Se voi olla nyt jotakin äärimmäisen pelottavaa, mutta nyt on uskallettava.

Härkä

Asiasi tuntuvat edistyvän ihan liian hitaasti. Tästä on kuitenkin sinulle vain etua, koska olet joka tapauksessa tilanteessa ennen-suuria-peliliikkeitä. Sinulla on hyvä näköalapaikka tarkkailla tilanteiden kehittymistä ja oppia muiden virheistä. Huomaat, millaisia rakenteellisia muutoksia sinun täytyy suunnitelmiisi tehdä. Jos on kyky oppia todellakin muiden virheistä, se säästää omia voimia huomattavasti. Sinun ei kannata ottaa liikaa vastuuta, näkyvyyttä tai muuten hosua.

Rakkaus

Jotain uutta, kiitos. Ensimmäisessä vaiheessa saapuu idea siitä, miten haluat elämäsi muuttaa. Sitten se on nopeasti siirrettävä yhteiseksi asiaksi eli keskustelun alle. Tämä juttu on häirinnyt sinua jo pitkään ja nyt on mainio tilaisuus saattaa asiat uudelle, paremmalle tolalle. Nyt tunteet ja järki tekevät harvinaista ja toimivaa yhteistyötä, joten parisuhteen asiat ja muutkin tunteiden julkistamiset toimivat hienosti elämää parantavina aloituksina. Jos sinulla on kiikarissa kiinnostava ihminen, tee tunteesi ja kiinnostuksesi tietoon.

Kaksoset

Suurimmat vaarat ovat nyt muutosvastaisuus tai yliyrittäminen. Sinulle tulee helposti kiusaus olla jääräpäisesti oikeassa, etkä oikein huomaa tilanteen muuttumista. Jos vähänkin panostat avoimuuteen ja joustavuuteen, huomaat, että muutos onkin hyvästä ja toimii juuri sinun tavoitteidesi suuntaan. Chironin ja Marsin kulma kehottaa säästämään nyt energiaa ja lopettamaan turhan vastustamisen. Terveytesi on herkässä vaiheessa, eikä kestä mitään ylimääräistä. Antaudu virralle, se kantaa.

Rakkaus

Tosiasiat on pakko tunnustaa. Ne saattavat tuntua niin kipeiltä tai ainakin aroilta, että epäröit katsoa totuutta silmiin. Nyt on kuitenkin sen aika. Sitten, kun uskallat katsoa omaa tilannettasi ihan rehellisesti, huomaatkin, ettei se niin paha olekaan. Pelko kohdata asioita on vain tehnyt sarvikuonon huoneeseen. Kipukohta, jota ei ole halutta tuoda esille on kasvanut isommaksi, mutta nyt tunteesi ja kykysi kommunikaatioon toimivat yhdessä vahvasti uuden aloituksen puolesta. Puhtaalta pöydältä.

Rapu

Vältä ylimäärääräistä stressiä ja kiirettä. Me ajattelemme mielellämme, että olemme korvaamattomia. Emme me ole. Maailma pyörii edelleen ja kaikki hoituu tavalla tai toisella, vaikka et olisikaan säätämässä ihan joka asiaa. Nyt nimittäin saatat hyvinkin pakottaa itsesi sinulle sopimattomaan rytmiin, liian kiireiseen. Toisaalta, jos osaat keskittyä itsellesi tärkeisiin asioihin, huomaat suorastaan parantavalla ja todella palkitsevalla tavalla, kuinka hienosti homma voikaan sujua. Sinulla on oma tehtäväsi, siinä olet korvaamaton; pysy siis oman tehtäväsi alueella.

Rakkaus

Järki ja tunteet. Kun sekä järki että tunteet pakottavat liikkeelle, vastaan ei voi sanoa. Kun ne kaiken lisäksi viittovat ihan samaa suuntaan, niin pakkohan se on sinne mennä, vaikka tie näyttäisi kuinka pimeältä ja pelottavalta. Uusien suhteiden aloittamiseen tämä hetki on ihan paras, koska nyt rakennetaan todella tukevalle kivijalalle. Juuri siksi se kai onkin niin pelottavaa. Puolivillaiset suhteet saavat nyt kylmää kyytiä ja kaikki on muuttumassa.

Leijona

Samalla kun olet aivan mahtavassa vedossa Marsin ja Uranuksen voimien tukemana, olet vaarassa haavoittaa itseäsi unohtamalla saadut opit. Ettet nyt vain voimien tunnossa olisi tekemässä samoja virheitä, jotka opiksesi tiellesi on siroteltu? Niinhän se menee, että ensin meidän oppiläksymme tulevat hiljaisemmalla äänellä ja jos unohdamme oppimamme, sama läksy tulee uudestaan vähän kovemmalla volyymilla. Voit siis edetä huoletta, jos olet tietoinen omista haasteistasi. Jos olet läksysi oppinut, mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Rakkaus

Kun näkee, että elämässä on tapahtumassa asioita, joihin itsellä ei ole valtaa, se on aina aika pelottavaa. Jotenkin meidän on vain vähitellen ymmärrettävä, että meidän vapautemme on meidän kohtalomme sisällä ja silloin tällöin rajat tulevat vastaan. Sinulla on harvinaisen hyvä mahdollisuus nähdä hyvin nopeasti, ellei jopa ihan heti uuden tilanteen hyvät puolet. Se valinnanvapaus sinulla on: miten aiot suhtautua asiaan: hyväksyen sen jännityksellä ja innostuksella, vai asettuen poikkiteloin kehityksen tulpaksi.

Neitsyt

Et saa oikein mistään kiinni näin sekavassa tilanteessa. Silloin kannattaa ehkä rauhoittua hetkiseksi ja kysyä itseltään, mitkä ovatkaan ne tärkeimmät asiat? Vahvimmin saat otteen omiin kokemuksiisi ja omiin oppiläksyihisi, jos maltat niitä nyt kuunnella. Todellakin kannattaisi, koska omat kokemuksesi ja oma historiasi antaa parhaat ohjeet tilanteeseen. Tulevaisuutesi syntyy nyt siitä, että otat tähän hetkeen kaiken oppimasi, sen kuka olet ja uskallat lyödä itsesi aitona peliin.

Rakkaus

Ymmärrät oikein hyvin, missä mennään ja mitä pitäisi tehdä. Nyt kuitenkin muutosvastaisuus kasvaa sinussa helposti melkoisiin mittoihin. Vakuuttelet itsellesi, että kaikki on hyvin, vaikka tiedät täysin selvästi omassatunnossasi, mitä oma elämäsi nyt vaatii. Tunteidesi ja ajatustesi ilmaiseminen tuntuu vaikealta, mutta kehotan todellakin rohkeuteen: jos uskallat tuoda ajatuksesi ja tunteesi esille, saat mahtavan oman voiman kokemuksen, joka saa innostuksesi liekkeihin ja tekee sinusta niin vastustamattoman. Sinä loistat rohkeana itsenäsi.

Vaaka

Nyt, kun pysyt omassa totuudessasi, ajat oikeaksi tietämääsi ja innostut uusien ajatusten ja toimintamallien omaksumisesta, saavutat loistavia tuloksia. Jos todellakin pystyt yhdistämään kaiken omista virheistä oppimasi, varmuuteen oikeasta asiastasi ja uusista työtavoista, menestystä on suorastaan vaikea välttää. Mutta eihän se ihan niin helppoa ole: omat virheet voivat kasvaa myös pelkojen peikoiksi ja epävarmuus saa valtaa. Muutenkin sinulle voi olla vaikeaa luottaa nyt ihan vain omaan voimasi, vaikkei muita vaihtoehtoja nyt olekaan.

Rakkaus

Sinun on löydettävä oma voimasi ja oma äänesi, jotta saat tunteesi ja tarpeesi ilmaistua. Olet ajautunut tilanteeseen, jossa kumppanisi tai läheisesi eivät enää tunne nykyistä minääsi. Heidän on aika saada päivitys siihen, kuka sinä nykyään olet. On aivan liian ”muka turvallista” olla se pikku sinä, joka et enää ole. Sinun on pakko rikkoa leikkikehäsi. Elleivät kumppanisi ja läheisesi tätä uutta valovoimaista sinua kestä, on aika ottaa omaa lomaa, tutustua maailmaan ilman kiviriippoja tai vanhaa kulunutta minäkuvaasi.

Skorpioni

Nopeimmille ja ketterimmille Skorpioneille on tarjolla hyviä mahdollisuuksia kuun alkupuolella. Kun Mars tekee semisekstiilin merkkisi Jupiteriin ja Uranus tarjoaa tukea Oinaasta, saattaa hyvinkin munkki sattua kouraan. Kannattaa lähteä liikkeelle nopeasti sillä, Jupiter kääntyy tässä asemassa peruuttavaan vaiheeseen. Tämä kuvio ei ole kyllä todellakaan kaikille. Chironin, ”haavoittuneen parantajan” viesti on sinulle tärkeä: älä vahingoita itseäsi tekemällä samoja virheitä uudestaan, muista oppimasi ja sitoudu omaan kehitykseesi.

Rakkaus

Ihminen, jonka kanssa voisit rakentaa jotakin kestävää ja hienoa, on varmasti valmis kuuntelemaan sinua. Nyt on löydettävä oikea tapa viedä viesti hänelle perille. Sinun on oltava itsevarma ja selkeä, mutta et saa olla itsetyytyväinen tai kulmikas. Sinun on vain näytettävä ulospäin se, miltä sisälläsi tuntuu. Ja se jos mikä on sinulle ehkä kaikkein vaikeinta. Tule kuorestasi, koska itsekin tiedät jossakin sydämen syvyydessä, että tilaisuus ja aika on juuri oikea.

Jousimies

Jousimies on tämän Chiron-Uranus-Mars-teeman keskellä ehkä kaikkein vahvimmin. Meininki on ihan loistava, jopa liian loistava. Kun kaikki tuntuu onnistuvan, unohtuu vauhdissa helposti omien tunteiden ja todellisten tunnelmien kuuntelu. Marsin ja Uranuksen kolmio synnyttää helposti, jos vain otat sen käyttöösi, menestystä ja uusia kuvioita. Kuitenkin, jos et tunnista kipeitä kohtiasi ja omia oppiläksyjäsi, saatat kiireessä ja menestyksen huumassa toistaa ihan samoja virheitä, joista sinun olisi pitänyt jo oppia, mikä sinulle ei sovi.

Rakkaus

Olet innolla mukana uusissa kuvioissa. Itse asiassa olet todella vahvasti synnyttämässä niitä, vaikka sitä ei välttämättä niin huomaa. Olet tehnyt hyviä tekoja, jotka nyt saavat palkintonsa. Voit ajatella tätä ihan palkintojaksona, jonka aikana voit rakentaa perustuksia kokonaan uudelle vaiheelle elämässä. Jos sinusta ei tunnu ollenkaan tältä, kannattaa ehkä miettiä, mikä suhteen tila on. Nyt nimittäin myös suhteen raskaat ja vaikeat asiat nousevat pintaan ja vaativat huomiota. Oli miten oli: rehellisyys tunteissan ja sanoissa on kaiken a ja o.

Kauris

Jarruttele hiukan ja tarkista suunta. Muutokset sisältävät nyt sinulle selkeitä riskejä. Kauriina olet tavallaan tottunut siihen ihmeelliseen osaan, että asiat sujuvat jotenkin itsekseen ja koko lailla niin kuin pitääkin. Nyt vaaditaan kuitenkin ihan omaa arviota ja omaa aktiivista roolia kurssin määrittelyssä. Käytä kaikkea oppimaasi, käytännöllistä osaamistasi ja mikä tärkeintä myös tunnelmiasi siitä, mikä sinulle sopii ja saat hienon liikevoiman tähän hyvin käytännölliseen, mutta kattavaan uudistusaloitteeseen.

Rakkaus

Vain muutos on pysyvää. Jos olit ajatellut, että kaikki on ihan hyvin ja näillä eväillä mennään pitkälle, niin nyt tulee eteen se tilanne, että paljon onkin arvioitava ihan uudelleen. Kaikki tulee varmaan aika lailla yllättämällä, mutta voit olla varma, että kyse on asioista, joista olet sopinut jo ennen syntymääsi. Et vain muista sitä. Kun kohtalo puuttuu peliin tällä tavalla, on otettava myös itse roolia omassa elämässä, vaikka asioiden suurempaan yhteyteen sinulla ei valtaa olekaan. Nyt päätökset on myös vietävä loppuun asti. Lupaukset ja teoriat on vietävä käytäntöön.

Vesimies

Rento meininki. Aika jännitteelliseen aikaan suhteutettuna Sinulla on mukavan rento meininki. Ainakin jos haluat sen valita. Voit poimia rusinat pullasta, koska kaikki kulmat ja suhteet ovat sinun oman valintasi alueella. Nyt myötätuulta on varsin riittävästi, eikä eteenpäinmeno vaadi kuin Uranus-asennetta, jota sinulla kyllä riittää. Joillekin uudet jutut näyttäytyvät jotenkin niin pelottavina, mutta sinullehan se on normaali kuin lounas. Kivaa, kun kaikki sujuu, eikä tarvitse suuremmin edes ponnistella.

Rakkaus

Oivalla ja toimi. Nyt sinua haastetaan mukaan uudistumisleikkiin. Olet ehkä liian tyytyväinen omaan oloosi, etkä ole huomannut, että suhteesi tärkeisiin ihmisiin ja siihen tärkeimpään kaipaavat enemmän huomiota. Tilanne voi tulla päälle aika varoittamatta, mutta sinulla on valmiuksia keskusteluun ja vauhdikkaisiin päätöksiin, joilla suhteiden dynamiikkaa ja harmoniaa voidaan parantaa. Voit hyvinkin joustaa ja antaa keskusteluissa ideoita siitä, miten yhteinen elämä muuttuu paremmaksi. Kun ei ole itsellä liian tiukkaa mielipidettä on ilo ideoida yhdessä!

Kalat

Sinulla on todellinen oppijakso menossa. Jos vähänkään tukeudut omassa toiminnassasi omiin vanhentuneisiin malleihisi tai ajatuksiisi, törmäät väistämättä myös virheisiisi ja epäonnistumisiisi, jotka nousevat pintaan. Voi tehdä kipeää nähdä, ettet ehkä ollutkaan ottanut opiksesi. Ja vaikka kaikki sujuisi paremminkin, kannattaa kaasupoljinta polkea aika hillitysti, koska nyt liika vauhti tuottaa väkisin virheitä ja saattaa ilmetä myös terveysongelmina. Jos osaat oivaltaa oikein tämän ajan laadun, opit todella paljon ja olet paljon valmiimpi onnistumaan.

Rakkaus

Elämä kantaa, vaikka itse olisit vähän pihallakin. Oma itseesi keskittynyt tunnelma häiritsee sinua huomaamasta kovinkaan hyvin, mitä ympärillä tapahtuu. Jos ristiriidat, joiden olemassaoloa et ole edes huomannut, nousevat pintaan, ole hereillä. Kun osallistut empaattisesti, tunteella ja ymmärryksellä saamiisi viesteihin, voit olla varma, että kaikki sujuu sinun kannaltasi hyvään suuntaan.

Lue myös:

Värihoroskooppi: mitä tähtimerkkisi väri kertoo sinusta?

Rakkaushoroskooppi – näistä merkeistä tiedät, että olet löytänyt itsellesi Sen Oikean

 www.astro.fi

 

Lue myös

Suosittelemme