Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi marraskuu 2020

Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: MVphotos

Koko vuosi on menty vahvoissa Plutoteemoissa. Vallankäyttö, manipulointi, suoranainen valehtelu ja monet muut keinot, joilla erilaiset piirit etujaan ajavat ovat saaneet yhtenäisyyden koetukselle. Ja yhtenäisyys ei voi tarkoittaa sitä, että kaikkien tulisi olla samaa mieltä, tai jättää oma ajattelu sivuun ja vain uskoa sokeasti, mitä kerrotaan. Meidän yhteiskuntamme tuntuu olevan rapautuvassa tilassa, jossa yhteistyön ja tulevaisuuden rakentaminen on yhä vaikeampaa. Uskon, että me yhä vahvemmin tunnemme kuitenkin läheisyyttä niihin ihmisiin, jotka hyväksyvät meidät sellaisina kuin olemme. Yksilöllistyvät ja vahvistuvat ihmiset tarvitsevat edelleen toisiaan hyvien asioiden toteuttamiseen. Vihamieliset ja alistuneet ihmiset, joille omat harhat ja syötetyt valeet ovat tärkeämpiä, täytyy vain jättää sivummalle.

Plutoteemoista aletaan, Luojan kiitos, päästä vähitellen näin vuoden loppua kohti. Viimeinen, joka tekee vielä yhtymää Kauriissa Plutolle, on Jupiter. Ja mikäpä sopisikaan paremmin! Koko tämä koettelemus on kuitenkin tarkoitettu vain vahvistamaan hyvää meissä, kasvattamaan voimaa rakentaa vahvaa omaa filosofiaa, uskoa kehitykseen. Jupiter edustaa tätä kaikkea, ja erityisesti vahvistunutta tiedostamisen voimaa, jolla voimme avautua uusille ajatuksille, uusille teille ja uusille näkymille. Ainakin minulle Pluto edustaa hyvin paljon tällaista valtapyrkimysten manipuloivaa vastavoimaa, joka kasvattaa omaa voimaamme hyvään, toteen ja kauniiseen. Nyt on aika siirtyä eteenpäin. Nimittäin kaikki planeetatkin (Uranusta lukuun ottamatta) ovat vähitellen siirtymässä edistyvään liikkeeseen.

Ja ihan yhtä sopivasti Mars ja Venus kohtaavat oppositiossa Oinaasta Vaakaan, jonka jälkeen Mars lähtee etenemään. Nyt yksilöllinen luovuutemme ja rohkeutemme hakee kosketuspinnan yhteisöön ja alkaa vihdoin toimia. Käsitän tämän kasvaneena rohkeutena, uskalluksena toimia myös yhteisössä omana itsenään. Tuntuu, että koko vuoden kiehunut painekattila vaihtelevine poreiluineen vihdoinkin avataan ja täysin suljettuun ja paineiseen tilaan virtaa vihdoin uutta ilmaa. Kaikki on ehkä kypsynyt meissä kohtaamaan uutta. Vielä on varmasti paljon tehtävää, paljon vaatimuksia rohkeudelle. On kuitenkin hyvä ajatella, että kun fyysinen valo on vähimmillään, on hengen aurinko korkeimmillaan ja valaisee vähitellen ne sielun pimeimmätkin sopukat, eniten väistellytkin kysymykset.

Oinas

Malttia, malttia… Mars peruuttaa vielä, mutta on kääntymässä edistyvään liikkeeseen. Nuolihan lentää jousesta pitkälle ja tarkasti vain, jos se ensin jännitetään kunnolla. Mars ”lähtee liikkeelle, ihan keskellä merkkiäsi sopivasti marraskuun 15. päivä. Loppukuusta on siis tulossa voittoisaa lentoa. Mitä ikinä se nyt sitten tarkoittaakin Sinulle, näissä olosuhteissa. Alkukuussa tuo jousen jännittäminen tarkoittaa tähtäämisen herkkyyttä ja vaistoa, sekä oikean kohteen valitsemista. Nyt toiminnan on sovittava suurempaan kokonaisuuteen.

Rakkaus

Marsin ja Venuksen oppositio tapahtuu harvinaisen dramaattisessa tilanteessa. Niiden sijainnit ovat kyllä hyvin ihanteelliset ja näin ollen kohtaamiset ovat todella ladattuja ja merkityksellisiä. Neptunus Kaloista on mukana kysymässä tunteiden todellista laatua. Pohjimmiltaan kaikki on nyt varsin selvää. Tunteet ovat nyt niin selkeitä oppaita, että on todella vaikea valehdella itselleen. Jos joku tuntuu olevan vialla, se on. Sisäinen tasapaino tai sen puuttuminen puhuvat omaa vastaansanomatonta kieltään.

Härkä

Kaikki säätäminen on aika turhaa. Yrität mennä kovasti järki edellä ja ratkaista vaikeita ja isoja kysymyksiä taianomaisesti. Mitään sellaista ihmenappulaa, jolla voisi korjata kaiken viikonlopun aikana, ei taida nyt olla. Sinulla on toki vapautesi, mutta elämässäsi on myös kohtalosi kirjoitus, jossa tapahtuu nyt vähän isompia asioita, kuin mihin omilla ratkaisuillasi pystyt nyt vaikuttamaan. Olet elämän virrassa, joka kantaa kyllä. Ainoa, mihin voit vaikuttaa, on oma valosi, oma asenteesi.

Rakkaus

Sisäisten äänten kuuntelu on nyt kaikkein tärkeintä. Suhteiden ei tarvitse olla mitään selviytymiskamppailuja. Hyvät ja luottamukselliset ihmissuhteet ovat kasvamassa yhä suurempaan merkitykseen. Uskon, että löydät parhaiten suunnan koko elämällesi yhdessä tärkeiden ja hyvien ihmisten kanssa, et yksin. Parisuhde on tietenkin tärkein yhteistyösuhde, joten sen huoltaminen, korjaaminen tai mikä tahansa tarvittava toimenpide on yksi kuukauden tärkeimmistä tehtävistä.

Kaksonen

Fiilispohjalta. Sinulla on edelleen suuria vaikeuksia saada mitään käsitystä elämäsi kokonaisuudesta tai perustavista kysymyksistä. Nyt on vain luotettava siihen, että kaikki alkaa selvitä myöhemmin ja näistäkin kuvioista tulee ymmärrettäviä, kun joskus katsot taaksepäin. Tärkeintä on ehkä touhuta oikeassa seurassa, mikä voi tarkoittaa sitä, että yhteystyökuvioita ja ympäristöjä täytyy vaihtaa. Ajassa tapahtuu niin isoja mannerlaattojen liikkeitä, ettei niitä voi yhden elämän kohdalla tajuta.

Rakkaus

Nyt alkavat ihmisten laadut todella selvitä. Meidän on ollut ihmiskuntana aina pakko toimia yhdessä. Tämähän ei tule muuttumaan, mutta yhteistyö on yhä vaativampaa. Sinunkin on nyt pakko kaivaa itsestäsi rehellisyys, jota harjoitat omiin tunteisiisi ja myös muille osoitettuun huomioon. Me hukumme yhä sekavampiin ja ahdistavampiin kuvioihin ilman suurta rehellisyyttä. Meidän on oltava rehellisiä myös siinä, että hyväksymme ihmiset sellaisina kuin he ovat. Me tunnistamme omat ihmisemme, me rakastamme heitä.

Rapu

Nyt näyttää siltä, että melkoinen näköalapaikka on järjestetty ja kalustettu juuri Sinulle. Kun eläinrataa katsoo Ravun näkökulmasta, näkyy koko komeus avoimena ja ihmeellisenä. Uskon, että suurikin suunnitelma alkaa tuntua mahdolliselta. Maailmassa on tärkeä säilyttää aina luottamus jatkuvuuteen. Aina avautuu reittejä, jotka ovat melkein näkymättömissä. Älä pidä liikaa kiirettä, loppukuu sopii paremmin kunnon kiihdytykseen. Älä anna pelkojen tai epäilysten pidätellä itseäsi, jos kuviot ovat muuten kunnossa.

Rakkaus

Mitä suhteellesi kuuluu? Mikä on tärkein ihmissuhteesi? Kuinka suhde omaan itseesi toimii? Saatko vapauden, jonka tarvitset? Saatko kiitoksen? Tämä kuukausi olkoon jonkun ihan uuden alku. Sellainen alku, jossa elämäsi asiat ovat uudessa tärkeysjärjestyksessä, ehkä sellaisessa järjestyksessä, jossa ihmisten arvostus hyvinvoinnin tekijänä on se tärkein. Kun kaikki muuttaa, kun matot katoavat jalkojen alta ja kaikki me tarvitsemme apua, ihmissuhteiden laatu on tärkeämpää kuin koskaan.

Leijona

Jännitä jousi, päästä nuoli lentoon… Leijonalle tämä Oinaassa kääntyvä Mars sopii oikein mainiosti. Mihinkään ei kannata kuitenkaan ryhtyä ihan summissa ja umpimähkään. Se on jousiammunnassa aika vaarallista. Nyt on todella tärkeää, että aloitteiden sosiaalinen konteksti ja toimivuus omassa ympäristössäsi on kunnossa. Nyt on mahtava aika rohkeille, mutta umpihullun rehellisille ja idealistisille projekteille. Mikään todellinen ei ole koskaan kovin helppoa, mutta turhaa on turha toimittaa.

Rakkaus

Nyt saadaan sitä kaivattua selkeyttä… Marsin ja Venuksen oppositio on hyvin selkeyttävä ja toimiva. Aktiivinen ja vastaanottava periaate näkevät toisensa kirkkaassa valossa. Tämä tuo ihmissuhteisiin väistämättä harvinaista rehellisyyttä, jossa toistakin osapuolta on helpompi ymmärtää. Onhan hänellä toki samat tarpeet kuin itselläkin. Hän on ihmisenä ihan yhtä todellinen. Ratkaisut voivat nyt kyllä tarkoittaa isoja muutoksia ja rohkeita siirtoja. Mitä nämä mahdollisuudet ja ratkaisut ovat? Sinä tiedät.

Neitsyt

Neitsyillä taitaa tämän vuoden painekattilatunnelma vielä jatkua. Aika alkaa kyllä hyvin selvästi osoittaa ainakin sen, mitä et halua, mihin et enää voi suostua. Silloin, kun uskallat irrottaa otteesi jostakin, jota luulit tarvitsevasi, alat kääntyä kohti todellista, omaa tulevaisuutta. Sinä kaipaat ehkä enemmän kuin koskaan merkitystä elämällesi, luovuudellesi, työllesi. Alat varmasti ymmärtää, vaikka omiin mahdollisuuksiin uskominen ei niin helppoa olekaan. Malta hetki, sisäinen selkeys on ulkoisen tapahtumisen alku.

Rakkaus

Onko nyt isojen ratkaisujen ja tärkeiden korjausten aika? Siltä tuo näyttäisi. Uskon, että alitajuntasi (tai ylitajuntasi) yrittää kyllä kaikkensa, jotta uskallat nyt luoda omaa tulevaisuuttasi. Se voi vaatia todella paljon rohkeutta tuoda omat toiveesi ja tarpeesi tietoon. Olen koko ajan painottanut nyt ihmissuhteiden merkitystä tärkeimpänä turvaverkkona. Ellei aito välittäminen ja rakkaus ole tärkeimmissä suhteissa todellisuutta, on pakko tehdä jotakin. Kaikkien suhteiden on tästä eteenpäin rakennuttava aidolle tahdolle olla yhdessä.

Vaaka

Sinä olet nyt yhteyksien luoja, verkkojen asettaja, kuvioiden mahdollistaja. Ymmärrät meistä ehkä parhaiten tilanteen sosiaalisen ulottuvuuden, joka on hyvin tärkeä uudelleen rakentuvissa kuvioissa. Näet sen, mitä nyt tarvitaan. Et voi läheskään kaikkea tehdä itse, mutta olet tärkeässä asemassa rakentamassa sellaisia uusia suhteita, jotka voivat vastata ajan haasteisiin. Nyt kaikki diplomaatinkykysi ovat tarpeen ja myös arvostettuja. Sinun ”kultakautesi” tässä kuussa on sen keskellä.

Rakkaus

Tunnetilasi on harvinaisen rauhallinen, mutta samalla äärimmäisen dynaaminen. Kohtaamisissa on paljon merkitystä ja innostavuutta. Uusi aika kuplii jo tämän nykyhetken samean vedenpinnan alla. Sinulle annettakoon ohjeeksi, että ota vastaan ja anna tapahtumiselle lupa. Silloin asiat etenevät varmemmin siihen suuntaan, joka on kirjoitettu taivaan kanteen. Olet siirtymässä rauhallisempaan jaksoon, mutta tässä kuussa määritetään aika pitkälle, miten ja kenen kanssa tästä eteenpäin mennään.

Skorpioni

Sinun kuukauttasi määrittelee aika pitkälle päätösten tekeminen. Aurinkohan viihtyy tietysti omassa merkissäsi myös ja tuokin päätöksentekoon tarvittavaa sydänvoimaa, intuitiota, kykyä tunnistaa omat tarpeet tässä uudistusten viidakossa. Älä anna minkään ulkopuolisen vaikutuksen tai sekavan informaation häiritä Sinulle tärkeitä prosesseja. Oivaltavuutesi on voimakkaimmillaan viikolla 47, joten pyri keskittämään tärkeimmät ratkaisut sinne, jos mahdollista.

Rakkaus

Suurin ongelma ratkaisujen löytämisessä taitavat olla ihmissuhteet. Mikä on oikein muille? Voinko todellakin tehdä tällaisen ratkaisun? Riittääkö minulla rohkeutta tehdä oikein itseni ja läheisteni kannalta? Miten nämä tarpeet voidaan yhdistää? Eihän se ole ollenkaan välttämättä niin, että oma etu ja muiden etu olisivat eri asia. Ehkä kaikkein suurinta rohkeutta on löytää sellainen tie tulevaisuuteen, joka on harmoniassa menneen ja nykyisen kanssa. Ja on vielä innostava ja rakentava. Onnea matkaan.

Jousimies

Tuolla alussa oli tuo vertauskuva jousen jännittämisestä… Tämähän sopii: Tämä omituinen vuosi lähenee loppuaan ja Sinullahan on jousi valmiina? Jos maali ei ole vielä löytynyt, se kannattaa marraskuun aikana etsiä, tai viimeistään joulukuussa. Uskonkin, että suurin ongelma on valita se, mihin keskittyä kunnolla, mille omistautua, mihin tähdätä ihan tosissaan. Muista, että sen täytyy olla parempaa ja aidompaa kuin tähän asti. Muuten ollaan kohta allikossa, ojasta nousseena. Olisipa se turhaa.

Rakkaus

Näyttää siltä, että Sinulla on kaikki valmiudet ja mahdollisuudet ottaa koko elämä, ihmisineen ja arvoineen, mukaan omaan tulevaisuusprojektiisi. Jos joudut jostakin luopumaan, se ei kai aiheuta ihan suunnattomia ongelmia? Aivan sinne kuukauden viimeisille päiville tiivistyy iso kysymys, jonka asetat itse itsellesi. Se on kysymys oman tulevaisuutesi suunnasta. Näin isoilla ratkaisuilla on aina suuri vaikutus myös ihmissuhteisiin. Ja vastaukset riippuvat täysin elämäsi tilanteesta. Älä ikinä aliarvioi hyvien suhteiden merkitystä.

Kauris

Olet ihan uudessa tilanteessa. Tai ainakin ihan kohta. Nyt Sinulla täytyisi olla vähintään sisäinen varmuus siitä, mitä olet tekemässä. Paine alkaa hellittää ja nyt nuoli on päästettävä lentoon sellaisella ponnistelemattomalla keskittymisellä. Olet parhaasi tehnyt ja se riittää. Tämä vuosi on ollut erityisesti Kauriille varsin kova, mutta se on samalla asettanut arvot ja tärkeysjärjestykset uusiksi. Tämän ”kiirastulen” jälkeen on edessä jotakin uutta. Tuskasi määrä mittaa nyt tähänastisten valintojesi arvon.

Rakkaus

Kukaan ei ole sanonut, että elämän pitäisi olla aina helppoa. Mutta nyt voi melkein pokkana luvata, että ihmissuhteiden eteen nähty vaiva, tulee varmasti ainakin tuplana takaisin. Saat nyt sovitettua omat ideasi ja toiveesi kyllä sopimaan myös muiden maailmaan. Kyllä he ymmärtävät. Uskon, että on olemassa tietty ryhmä, joka luottaa Sinuun jo hyvin vahvasti ja on valmis kuuntelemaan. Ole muutosagentti muillekin, rohkaise, vahvista, välitä. Dynaaminen meininki!

Vesimies

Ei se järki oikein kulje vieläkään ja tulevaisuuden epävarmuus vähän rassaa. Ei kuitenkaan kannata murehtia sellaisia, mistä ei tiedä. Ei ne sillä muuksi muutu, lähinnä kai onnettomuuksien ja epäonnen mahdollisuus kasvaa murehtimalla. Rauhallisella ja terveen optimistisella asenteella saatat huomata, että kaikki on oikeastaan varsin mukavasti nyt. Ihan kaikille meille aika tarjoaa nyt uusia näkymiä ja vaikka Sinusta tuntuisikin, että olet jäämässä vähän sivuun, se on vain väliaikaista. Ajattele innostavia ajatuksia, inspiroidu.

Rakkaus

Tilanne selkeytyy todella vahvasti. Kun et yritä liikaa säätää tai järkeillä, huomaat, että asiat alkavat asettua uomiinsa. Ihmissuhteet ja niiden merkitykset ovat olleet vahvassa kehitysvaiheessa ja nyt tärkeimmät suhteet alkavat nousta arvoon arvaamattomaan. Sellaiset ihmiset, jotka ovat avarakatseisia, huumorintajuisia ja positiivisia realisteja, ovat ihan parasta seuraa. Ikävä kyllä meillä on menossa aika vahva eriytyminen ja jakautuminen, joten seura on paras valita varsin tarkasti. Sitä tämä nyt sitten on.

Kalat

Kaloillehan tämä näyttää oikein mainiolta. Se kokonaiskuva, joka Sinulla on asioihin vähän synnyinlahjana toimii nyt oikein hyvin. Itseluottamusta ja rohkeutta peliin ja voit nousta oman elämäsi komentosillalle ja suoraan ruorihommiin. Kun et ota kenenkään muun agendaa omaksesi, saat sekä itsesi, että yhteisön kannalta parhaan tuloksen. Säilytä uskollisuus itsellesi kaikessa ihan uudenalaisessakin toiminnassa. Nyt on lupa innostua ja lähteä rohkeasti kokeilemaan.

Rakkaus

Olen korostanut oikeiden ihmisten, oikean seuran merkitystä. Jotkut ihmissuhteet ovat varmasti nyt ohittaneet ”parasta ennen”-päivän. Ja jotkut uudet ovat innostavassa alussa. Ainoa sääntö, minkä voi kirjoittaa on se, että älä anna minkään kuvitelmien häiritä sitä selvyyttä, joka nyt on olemassa Marsin ja Venuksen katsellessa toisiaan taivaan kannen yli. Vastakohdat valaisevat toisensa ja koko sen pitkän matkan välissään, luoden kokonaisen maailman, sen kaikki tiet ja ihmeet.

X