Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi syyskuu 2018

1.9.2018 Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: MVPhotos

Ihmissuhteiden alueella on hyvin hereinen, dynaaminen ja merkittävä kuukausi tiedossa. Draamaa ja jännitteitä on luvassa varmaankin enemmän kuin tarvitsisikaan. Saturnus ja Uranus kosmisina voimina neuvottelevat menneisyyden ja tulevaisuuden lomittumisista yhdessä varsin hyvässä hengessä, mutta me pienet ihmiset emme ehkä osaa luottaa tapahtumakulkujen toimivuuteen riittävästi. Nyt olisi hyvä tilaisuus oppia rakastamaan muutosta, vaikka se pelottavaa onkin. Suurin vaara on paikoilleen jääminen ja tiukan puristusotteen pitäminen menneessä maailmassa. Kun uskaltaa heittäytyä muutosvirtaan, voi huomata sen kantavan ja vievän kauniimpiin maisemiin, jossa ihmissuhteet tuntuvat myös aivan uusilta tai ovat sitä.

Syyskuulle osuu sitten varsinainen voimakuvio, jossa Aurinko, Jupiter ja Pluto asettuvat Neitsyen, Skorpionin ja Kauriin merkkeihin. Ainakin näillä merkeillä on luvassa myötätuulta purjeisiin ja rohkeus ja tahdonvoima riittävät pitämään riittävästi purjeita ylhäällä. Tällä tuulella sinne mastoon kannattaa etsiä vähän ylimääräisiäkin kankaita, jos vain löytyy. Saturnuksen ja Uranuksen kolmio Kauriista Härkään toimii hienosti yhteistyössä tässä kuviossa, joten väylänkin pitäisi olla aika selkeä ja johtaa elämän kannalta merkittävin uusiin maisemiin. Nyt on todella hyvä hetki isoillekin siirroille, koska Kosmoksen myötätunto ja kannustus on rohkeitten valintojen takana.

Summa summarum: Syyskuu sisältää hyvin merkittäviä mahdollisuuksia ja ”isoja” kuvioita. Kun puhuin tuosta ihmissuhteiden alueesta, niin ei voi olla lisäämättä sitä, että kohtalonomaisuutta ja merkittävyyttä tässä kuviossa lisää hurjasti Kuunsolmun mukanaolo. Oman aktiivisuuden ja tarmon yhteensovittaminen tasapainon ja levon kanssa voi olla aika haasteellista Venuksen ja Marsin neliön takia. Kuunsolmu, Venus, Mars ja Uranus muodostavat taivaalle nyt ”Suuren Ristin”, jonka alla ovat erityisesti kiinteät merkit Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies. Paine muutokseen saattaa tuntua ylivoimaiselta, mutta onnistuminen palkitaan runsaalla kädellä.

Oinas

Sinulla on menossa aika erikoinen jakso. Tuossa viimeksi mainitussa kuviossa on mukana sinun merkistäsi myös Chiron. Näkisin, että Oinailla on jakso, jossa he alkavat ymmärtää ehkä vähän paremmin omien tekojensa ja valintojensa seurauksia. Tämä saattaa olla aika kipeääkin aikaa juuri nyt, kun kaikki tuntuu ehkä epäoikeudenmukaiselta. Sinun on kuitenkin tajuttava, että seuraukset ovat jotakin kautta omien valintojesi seurausta ja sinun on uudistettava toimintatapojasi

Rakkaus

Oman tasapainon löytäminen ja ylläpitäminen on ehkä nyt se vaikein ja, tietysti, samalla myös tärkein kysymys. Olet muutenkin hieman pakotettu keskittymään omaan sisäiseen maailmaasi ja tunteisiisi, joten on vain hyvä, jos nyt hiukan maltat tutkia omaa sisintäsi. Se on loppujen lopuksi kuitenkin avainasemassa oman hyvinvointisi ja onnellisuutesi kannalta. Löydät oman tahtosi ja oman aktiivisuutesi ihmissuhteissa aidosti vasta sen jälkeen, kun olet paremmin selvillä omista tunteistasi ja tunnelmistasi.

Härkä

Aika mahtava kuukausi! Sinun sinnikkyytesi ja kärsivällisyytesi saa nyt upeita voittoja aikaiseksi, jos vain osaat ne ottaa vastaan. Nyt et vain voi jäädä odottamaan, vaan sinun on tuotava todellinen roolisi esiin, ettei joku toinen kerää satoa sinun koristasi. Ole ylpeä siitä, mitä olet saanut tähän asti aikaan ja näytä selvästi, ettei tätä hienoa satoa olisi ilman sinua. Aktiivinen ja raikas ote saattaa hyvinkin nyt kääntää ihan uuden lehden elämän kirjassasi.

Rakkaus

Sinulla on vahva halu mennä eteenpäin, päästää irti turhaksi käyneestä ja rakentaa jotakin ihan uutta. Tällaiset hypyt tyhjän päälle valtaavat joskus mielen ja pakottavat liikkeelle. Jos olet tutustumassa uusiin ihmisiin ja tilaisuuksiin, koeta mahdollisimman tarkasti tunnustella, vievätkö uudet asiat elämääsi haluamaasi suuntaan. Meissä on monesti niin paljon tiedostamattomia ja moninaisia motiiveja, ettemme selviä ilman intuitiotamme.

Kaksoset

Aika hankalaltahan tuo näyttää, mutta… Ehkä on kaikkein paras ratkaisu vain luottaa itseensä ja omaan Mars-energiaansa. Pysy siis aktiivisena ja positiivisena ja koeta keskittyä omiin asioihin ja niiden edistämiseen. Hankalia kulmia ja yhdistelmiä on tässä kuussa sinun kannaltasi enemmän kuin tarpeeksi, mutta ehkäpä sinun on tehtävä astrologia kannaltasi tarpeettomaksi tässä kuussa. Ole tarkkana vain siinä, ettet ylitä omia voimavarojasi, niin kuukausi saattaa olla itseluottamuksesi kannalta tärkeä.

Rakkaus

Ota rauhallisesti. Sinulla on liian hyvä mahdollisuus ymmärtää asioita nyt aivan väärin. Koska oma tasapainoasi ei ole ihan parhaalla mahdollisella tolalla, olet kiireinen ja jännittynyt, tulkitset aivan viattomatkin viestit hyökkäyksiksi. Luota siihen, että täällä tunne-elämän maailmassa kaikki sujuu parhaiten, kun säädät mahdollisimman vähän ja kun puhut, puhut selvästi ja yrität keskittyä vain asiaan, etkä arvailuun ja hämmentämiseen.

Rapu

Ei hassumpaa. Saatat hyvinkin päästä mukaan menestysaallolle surffaamaan, vaikket kisoja voitakaan. Et ole siis ihan keskiössä omien tavoitteidesi kanssa, mutta aika sopii kuitenkin sinulle oikein hyvin. Rapuhan on johtava merkki, joka haluaisi pohjimmiltaan aina viedä omia hankkeitaan mahdollisimman omaehtoisesti läpi. Nyt kuitenkin vaaditan enemmän yhteistyökykyjä ja muiden huomioon ottamista. Jos löydät oikean asenteen, löydät oman roolisi laajenevassa liikkeessä.

Rakkaus

Vaikka suunnitelmat tulevaisuuden suhteen ovat innostavia, ne ovat myös sen verran ilmassa, että ne myös hiukan pelottavat. Sinulla on kuitenkin vahva ankkuri omassa intuitiossasi, joka kertoo oman hyvän olosi ja tasapainon kokemuksesi kautta, ovatko ratkaisut oikeita. Tunnustele nyt kaikki ratkaisusi tällä puntarilla. Voit luottaa siihen paljon enemmän kuin järkeesi. Et voi myöskään lukita suunnitelmia tai mennä jollakin ”mukalogiikalla”, jossa kuvittelet tietäväsi, miten asiat etenevät.

Leijona

Runttaamalla et voita nyt mitään. Kaikki lähtee sinulla nyt luovan tunteen kautta liikkeelle. Jos tunnet voimakkaasti eläväsi täysillä ja tekeväsi juuri oikeita asioita, olet varmasti oikeassa ja mahdollisuudet ovat rajattomat. Jos kuitenkin joudut puristamaan ja pakottamaan itseäsi, voit olla varma, että elämä tarjoaisi edellä kuvattua parastaan jollakin ihan muulla polulla. Varmaan juuri sillä, josta ajatteletkin eksyneesi. Tämä aika on vahva kehotus tunnistaa oman elämäsi todellinen muoto.

Rakkaus

Aika jännitteelliseltä ja jännittävältä näyttää… Tarvitset aimo annoksen luottamusta siihen, että kaikki on loppujen lopuksi menossa hyvään suuntaan. Joillekin luottamuksessa eläminen on paljon helpompaa ja silloin on paljon helpompi välttää myös turhaa draamaa ja karikoita, jotka nyt vanivat vähän joka tilanteessa. Rakkauselämäsi voi muuttua nyt todella paljon paremmaksi isojen muutosten kautta, jos olet valmis kaikkeen jännittävään ja pelottavaan.

Neitsyt

Nyt on parasta! Tämä hetki ja aika tarjoaa sinulle tilaisuuden astua johtoon ja viedä mahdottomiltakin tuntuneet aloitteet läpi. Jos nyt kohdallesi ei osu jonkinlaista läpimurtoa, voit katsoa vain peiliin löytääksesi syypään. Siinäkään tapauksessa ei kannata masentua ja luovuttaa, vaan kaivaa se suomalainen sisu itsestä ja lähteä uudelleen positiivisen kautta. Pluto Kauriissa ja Jupiter Skorpionissa tukevat tätä aurinkokauttasi niin vahvasti, että ainakin teoriassa todellakin kaikki on mahdollista.

Rakkaus

Sinun on ehkä hieman vaikea löytää tunteiden maailmassa itseäsi. Sinulla on valtava pyrkimys tulevaisuuteen ja johonkin ihan uuteen, muttet oikein tiedä, mitä viime kädessä haluat. Tunteesi eivät vain oikein pysy muutoksen mukana. Kaikki on menossa oman elämäsi kannalta todella hyvään suuntaan, vaikka sitä voi toki olla vaikea nyt uskoa. Oman hyvinvoinnin turvaamisella ja rauhallisuudella voitat paljon. Älä provosoidu, jos joku yrittää ärsyttää.

Vaaka

Sinulla on oma pikku osasi tämän kuukauden hommissa. Et ole kärjessä, mutta mukana kuitenkin. Helpoin sinun on päästä kärryille, kun mietit tarkkaan, mihin suuntaan ihan oikeasti haluat elämääsi viedä. Älä anna liiallisen realismin kahlita luovuuttasi, vaan yritä mielellään vaikka vähän mahdottomiakin. Hyvällä munkilla saattaa mennä joku juttu läpi jopa siihen malliin, että naurattaa. Toinen vaihtoehto on, että jäät murehtimaan ja tuskailemaan muutostarpeittesi kanssa.

Rakkaus

Nyt voi käydä niin, että saat kumppanisi hermostumaan, vaikket sitä tarkoittaisikaan. Olet menossa niin vahvasti omissa suunnitelmissasi ja kuvioissasi, ettet aina muista välttämättä edes kertoa, missä mennään. Vielä parempihan olisi ottaa kumppani ihan jopa mukaan ja huomioon tulevaisuutta suunnitellessasi. Vaikuttaa sitä paitsi siltä, että suunnitelmat alkavat saada ilmaa siipien alle vasta, kun toinenkin niistä riittävän vilpittömästi innostuu. Mars ja Venus saavat yhdessä ihmeitä aikaan.

Skorpioni

Jos ei nyt, niin ei kai sitten muulloinkaan! Pluto, Aurinko ja merkissäsi vaikuttava Jupiter antavat mahtavan nosteen kaikille sellaisille aloitteille ja toimille, joihin lähdet aidosta innostuksesta, rohkeudesta ja rakkaudesta juuri tähän tekoon. Kun otat vielä huomioon, että Venus merkissäsi ohjaa sinua tasapainoon itsesi, ympäristösi ja ihmisten kanssa, muistat ehkä olla myös itseluottamuksessasi vastaanottava ja yhteistyökykyinen. Tämän mukana homma varmaan toimii todella hyvin.

Rakkaus

Oman hyvinvointisi tarkkaakin tarkempi kuuntelu, omien unelmien seuraaminen ja innostuminen tulevaisuudesta ja muutoksesta voivat viedä ihmissuhteesi aivan uusiin ulottuvuuksiin. Venus merkissäsi on mukana ”Suuressa ristissä”, jossa on kaikki mahdollista. Jos osaat seurata oman intuitiosi sanomaa, on vahva kohtalollinen ja elämää mullistava voima mahdollista tavoittaa. Kuvio on toki myös hyvin haastava ja vaatii sen, ettei sen dynaamisuus muutu riitelyksi ja kähinäksi.

Jousimies

Jousimiehet ovat vähän ulkona, oikeastaan kaikesta. Jos mikään ei oikein tunnu sujuvan, kannattaa ottaa aikalisä ja miettiä, mitä sitä elämältään todella ja oikeasti haluaa. Parhaiten pääsee tuosta lähtökohdasta kiinni Vesimiehessä olevaan Marsiin, joka on juuri lähtenyt etenemään: Kiihdytä sen kanssa pikkuhiljaa kohti parempaa tulevaisuutta. Älä tee juuri nyt mitään liian tiukkoja aikatauluja tai ylimitoitettuja suunnitelmia. Keskity ihan vain yksi kerrallaan asioihisi ja pyri viemään niitä omaan suuntaasi.

Rakkaus

Sinulla tuntuu olevan paljon sydämelläsi. Nyt on oikein hyvä hetki purkaa kiemuroita, vaikka konfliktin pilvet aikaa varjostavatkin. On kuitenkin parempi nostaa asiat yhteiseen tietoisuuteen tällaisen Mars-Venus-neliön aikana, koska se on äärimmäisen puhdistavaa ja asiat todellakin voivat liikahtaa oikein kunnolla eteenpäin. Riski tunteiden kuohumisesta kannattaa mielestäni ottaa. Meidän on opittava kohtaamaan mattojen alle lakaistut pölykoiratkin. Ja sitten eteenpäin.

Kauris

Pluto merkissäsi aktivoituu Auringon ja Jupiterin tehdessä oivalliset kulmat sille. Pluto on aina kaksiteräinen miekka, jonka valtavaa tahdonvoimaa pitäisi oppia jotenkin kontrolloimaan. Sinulla on siis mahtavat mahdollisuudet saada energiallasi ihmeitä aikaan, mutta jos jyräät kaiken tieltäsi itsevaltaisesti, saatat saada aikaan vain kaaosta ja riitoja. Pluto vaatii sellaista sivistyneen itsevaltiaan laatua, jossa on otettava muutkin huomioon ja asetettava oma energia omaan, mutta kokonaisuutta palvelevaan työhön.

Rakkaus

Olet melkoisessa saumakohdassa elämässäsi. Kaikki on muuttumassa, haluat tai et. Voit kuitenkin olla aivan varma, että nämä muutokset palvelevat elämääsi ja ovat sinulle tarpeen. Kosmos haluaa sinulta kysyä nyt, kuka ja mikä sinun elämässäsi ovat niin tärkeitä, ettet mitenkään voi luopua. Osa ihmissuhteistasi on nähnyt jo parasta ennen-päivänsä ja nyt sinun on sekä suhteitasi että arkeasi arvioitava sen perusteella, mitä ja keitä todella rakastat. Tällainen aika avaa aina myös uusien suhteiden mahdollisuuksia.

Vesimies

Mars merkkisi aivan alkuasteissa antaa sekä työhön että ihmissuhteisiin nyt hurjaa energiaa, koska se on osa suurempaa ja kohtalonomaista kuviota. Sinulla on valtava kiire rakentaa tulevaisuutta, etkä aina välttämättä muista kertoa omista suunnitelmistasi. Nyt olisi kuitenkin aika tärkeä muistaa yhteistyön merkitys. Tässä on monilla oma roolinsa esitettävänä ja oma lusikkansa sopassa. Jotta toimintasi löytää oikeat kanavat ja ihmiset, sinun täytyy hieman avata suunnitelmiasi

Rakkaus

Kuten jo tuli todettua, ihmissuhteissa ja rakkaudessa on hurjan eteenpäin menevä ja kiihkeä vaihe. Tällaisessa vauhdissa ihmissuhteet ovat monesti koetuksella, mutta jos missio ja visio on samansuuntainen, ei Marsin ja Venuksen yhteispeli voisi parempaa kattausta saada. Nyt mennään hurjaa vauhtia kohti unelmien toteuttamista ja se on mahdollista vain yhteispelillä. Tässä ovat kaikki elementit pelissä, joten mullistavat jutut ovat enemmän kuin mahdollisia.

Kalat

Mainiota: Nyt saat hienosti kiinni tämän ajan laadusta. Olet hieman etäällä ihan tapahtumien keskipisteestä, mutta sinullapa taitaa olla paras kokonaiskuva. Jos vain uskallat hyödyntää omaa näkemystäsi ja luotat itseesi, saata hyvinkin päästä sadonkorjuussa mukavalle jakopalkalle. Uskon, että sinulle voi hyvin olla tarjolla hommia diplomaattina, asiantuntijana ja mahdollistajana. Kun muut ovat itse keskellä myrskyä voi olla vaikea nähdä kaikkea oikein, silloin tarvitaan sinua.

Rakkaus

Tämäpä ei näytäkään sitten ihan yhtä helpolta. Hyvin helposti käy niin, että ajaudut muutosten paineessa jonkinlaiseen lamaannuksen tilaan, etkä tahdo löytää omaa tahtoasi ja energiaasi. Parasta on vain vakuutella itselleen, että näiden asioiden on nyt pakko tapahtua, koska elämä vie sinua aina kuitenkin siihen suuntaan, jossa oma elämäsi on. Tunteet eivät tahdo siis pysyä oikein tilanteiden mukana. Silloin on paras ottaa tunteisiin vähän etäisyyttä, ottaa coolisti.

Lue myös:

Värihoroskooppi: mitä tähtimerkkisi väri kertoo sinusta?

Rakkaushoroskooppi – näistä merkeistä tiedät, että olet löytänyt itsellesi Sen Oikean

 www.astro.fi

 

Suosittelemme