Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi syyskuu 2019

Teksti: Timo Kalliokoski Kuvat: MVphotos

Syyskuu näyttää suorastaan hauskalta: vauhtia riittää ja Neptunus-Jupiter -kaksikko pitää huolta riittävästä yllätysmomentista. Kun elokuussa Aurinko kulki käsi kädessä Venuksen kanssa ja nostatti rakkauden ja seuranhaun hyökyaaltoja, Aurinko saa nyt syyskuussa käsikynkkään jokseenkin samaa tahtia etenevän Marsin. Kuukauden keskikohtaa lähestyttäessä tämä kaksikko tapaa sitten tämän toisen kahden koplan: Jupiter luo jännitettä neliöasetelmasta ja Neptunus haastaa oppositiosta. Tällainen T-risti voi näyttäytyä jollekin ehkä hyvinkin pelottavana ja haastavana, mutta itse uskon, että hyvällä itsekriittisyydellä ja huumorintajulla tästä selvitään kyllä. Kunhan on itse joustava ja mukautuva, voi olla varma, että tämä on tilattu ja tulee tarpeeseen.

Marsin ja Auringon yhteiselo auttaa meitä saamaan paremman suhteen itseemme, todempaan itseemme. Se vahvistaa meidän luovuuttamme ja tuo omat tarpeemme meidän tietoomme. Tällaisena aikana haluamme toteuttaa itseämme ja sitä, mitä todella olemme, koska sydämemme on oman kosmoksemme aurinko, oman olemuksemme ydin. Marsin kautta tämä ”Minä Olen” pyrkii väistämättä esiin, eri ihmisillä eri tavoin. Parhaimmillaan se on rakentavaa luovaa voimaa, jossa oma ainutlaatuinen yksilöllisyytemme nousee kukoistukseen, luomaan omaa elämäämme itsemme kaltaiseksi. Tällainen vapautuminen ja suhteen luominen omaan olemukseen voi olla todella hauskaa, sitä hauskempaa, mitä enemmän uskallamme sanoa itsellemme: kyllä! Ja Neptunuksen ja Jupiterin tuella tästä voi tulla älyttömän mielenkiintoista…

Näyttää vahvasti siis siltä, että viime kuussa tutustuimme toisiimme ja tässä kuussa itseemme. Sehän on oikein loistavaa! Ja sitten käykin niin, että alamme ymmärtää jotain, mitä emme ole vielä ymmärtäneet. Me tarvitsemme tasapainon omien tarpeittemme ja sosiaalisten velvollisuuksiemme moraalisessa vaa’assa. Jos me otamme molemmat poolit tosissamme, elämämme alkavat muuttua lähes mystisissä prosesseissa, ihmeet satavat maahan asti. Kuin summauksena tästä tulevat Venus ja Merkurius yhdessä oppositioon Chironin ja kvinkunssiin Uranuksen kanssa, jolloin Neptunuksen syvät vedet saavat tuiman uuden tuulen pinnalleen ja liike kohti ehyempää ja avoimempaa elämää ja ihmissuhteiden verkkoa alkaa.

Oinas

Sinulle taivaskulmat eivät aukaise ollenkaan helpointa väylää. Ainakaan vielä kuukauden alkupuolella. Et saa oikein mitään tolkkua tapahtumista ja siitä, mitä Sinun pitäisi milloinkin tehdä. Jotenkin asiat tuntuvat kuitenkin sujuvan ja huomaatkin, että mitä enemmän pyrit vain tekemään ”hetken ratkaisuja” oman intuitiosi pohjalta, sitä paremmin asiat alkavat sujua. Tästä alkaa syntyä oivallus ja alku ihan uuteen, luottavaisempaan ja rennompaan elämänasenteeseen. Tämä kuukausi on pienten ihmeiden aikaa.

Rakkaus

Sinulle on harvinaisen vaikeaa löytää itsesi ihmissuhteissa. Tunnet, että nyt olisi tärkeää toteuttaa itseään ja puhua suunsa ja sydämensä kyllyydestä. Yritä aluksi löytää yhteys mahdollisimman rehellisesti itseesi. Kun löydät itsesi, huomaat, että Sinulle tulevat myös sanat ja teot. Ja kuinka hienosti suhdekin alkaa loistaa, kun molemmat uskaltavat pistää itsensä likoon, juuri sellaisina kuin ovat. Nyt aivan valtavatkin kehityskaaret voivat saada alkunsa pienistä arkipäivän ihmeistä, aidoista kohtaamisista.

Härkä

Unia ja oivalluksia! Loistavan jännittävä kuukausi. Marsin ja Auringon oppositio Neptunukselle toimii Sinulla sydänviisauden herättäjänä. Tämä on kaksikkona sellainen, että Neptunus Kaloista tekee Sinut vain avoimeksi ja kuuntelevaksi omille unelmillesi. Nyt on aika löytää läheisempi suhde omaan todelliseen Minään, Sisäiseen Oppaaseen, joka myös unien kautta kertoo tarinoita Sinusta itsellesi. 20. päivän huitteilla olet luultavasti ison ja aika vaikean päätöksen edessä. Rohkeutta siihen.

Rakkaus

Taitaa edellä mainittu päätöksenteon vaatimus hyvinkin viitata ihmissuhteisiin. Kun ihminen kasvaa enemmän omaksi itsekseen, tulee väistämättä eteen tarve ”esitellä uusi itsensä” myös muille ihmisille. Kaikki eivät aina ole ollenkaan tyytyväisiä, kun toinen muuttuu. He saattavat kokea jäävänsä jälkeen tai muuten kokea oman asemansa uhatuksi. Sinun täytyy tässä tilanteessa olla uskollinen niille muutoksille, jota itse koet välttämättömiksi. Muista myös, että tämä voi hyvinkin olla win-win -tilanne ja pelkäät suotta.

Kaksonen

Sinulle syyskuun merkittävä T-risti osuu aika hankalalla tavalla. Joudut haastamaan itseäsi luultavasti aivan riittävästi, kun erilaiset muutostarpeet vyöryvät päälle ja omista ajatuksista on hankala saada selvää. Varsinkin kuun alku kuluu vähän turhautuneissa tunnelmissa: yrität saada kiinni siitä, mitä pitäisi muuttaa, mutta ajatukset vaeltavat aika sekavina. Näyttää siltä, että vahva ”valaistuminen” ja oivalluksen hetki tulee ulkopuolisena ehdotuksena kuun puolivälin jälkeen.

Rakkaus

Oma turhautumisesi häiritsee myös ihmissuhteita kuun alussa. Tavallaan heität tässä omien ongelmiesi pallon vähän muillekin pyöriteltäväksi. Vaikuttaa, että se ei tässä tapauksessa ole olenkaan huono juttu, vaan saat todellakin mahtavaa apua läheisiltäsi. Oman merkkisi Vesta kertoo Sinulle nyt tämän ehdotuksen pohjalta paljon siitä, mille voisit omistautua. Muut ihmiset ja varsinkin se kaikkein tärkein ovat ohjaamassa Sinua nyt oman ainutlaatusi äärelle. Toivottavasti löydät sen punaisen langan pään.

Rapu

Tilanne muistuttaa vähän käsijarru päällä ajamista. Olet aika tiukasti kiinni menneessä ja se jarruttaa Sinun liikettäsi nyt ihan selvästi. Toisaalta nämä asiat, jotka mieltäsi täyttävät, on parempi kyllä käsitellä, etteivät ne vaivaa loputtomiin. Kunhan et eksy liian syvälle tunnelmointeihin ja nostalgiaan. Jos kaikki oli ennen paremmin, niin miksi ei voisi olla myös juuri nyt tai ihan kohta? Sinun täytyy vain saada tukeva myötäote omasta luovuudestasi. Olet starttiviivalla ja kohta pamahtaa, maalinauhana vapaus!

Rakkaus

Ihmissuhteissa elät jännittävää ja hieman jännitteellistäkin aikaa. Et oikeastaan voi mitenkään välttyä siltä, että sekä järki että tunteet kertovat Sinulle hyvin vahvasti, millaisia muutoksia Sinun on tehtävä, jotta voit parantaa omaa elämääsi ja lisätä vapauttasi. Sillä siitä tässä on viime kädessä kyse. Rakkaille voi tehdä vaikka kuinka paljon palveluksia ja velvollisuuksiaan voi (ja oikeastaan tuleekin) rakastaa, mutta kaikki sitoutuminen ja kuorman kantaminen täytyy lähteä omasta vapaasta tahdosta.

Leijona

Tunnelmat ovat vähän epäselviä, mutta kannattaa varmaan panostaa vain hyvien tilaisuuksien ja ideoiden metsästykseen. Kun vetelet tarpeeksi monista naruista, löytyy se oikeakin. On hyvin suuri mahdollisuus, että ihan mukava pikkupotti osuu tälle kuulle ja se tulee aika puskista. Huomaat kyllä välittömästi homman edut, mutta taitaa vähän epäilyttää, pystytkö tähän, riittääkö rahkeet. Jos riski tuntuu kutkuttavan vatsanpohjaa ja puhuu Sinulle ihan Sinun omaa kieltäsi, se kannattaa varmaan ottaa.

Rakkaus

Rakkausrintamalla erittäin hyvää, kiitos. Nyt molemminpuoliseen parantumiseen ja parantamiseen on loistavat mahdollisuudet. Merkurius ja  Chironiin ja ne muutokset, joita on pakko tehdä, alkavat keskinäisissä, hienoissa keskusteluissa näyttää vähemmän pelottavilta. Meidän on pakko siirtyä yhdessä aikaan, jossa kaikki sitoutumiset perustuvat aitoon rakkauteen ja välittämiseen, eikä minkäänlaisiin pakkoihin.

Neitsyt

Tämä Marsin ja Auringon kimppakävely merkkisi läpi voi olla suuren juhlan aikaa. Kun vain löydät omat syvyytesi ja oman luovuutesi, tämä T-risti on vain koe, jolla Sinusta saadaan oman elämäsi uusi mestari. Koko kuukausi on Sinulle kasvavan itseluottamuksen ja selkeyden aikaa, jossa voit katsoa kaikkia käsityksiäsi suoraan silmiin. Näet halutessasi sen, mikä on Sinussa totta ja hyvää ja kasvavaa ja olet valmis luopumaan niistä vääristä unelmista ja käsityksistä, jotka ovat Sinua vain hidastaneet. Ne eivät olleetkaan Sinä!

Rakkaus

Alkukuu varsinkin voi olla huikeaa kehitysjaksoa ihmissuhteissa, kun Merkurius ja Venus käyvät samanlaista käsikynkkää merkissäsi kuin Mars ja Aurinkokin. Tässä tilanteessa järki, tunteet ja kommunikaatio toimivat ja on mahdollista luoda todella toimiva yhteys suhteen/suhteiden kehittämiseksi ja väärinkäsitysten selvittämiseksi. Erityinen rehellisyyden hetki osuu ensimmäisen viikon lopulle. Pluto on silloin asemassa, joka vaatii erityistä rehellisyyttä ja valheista luopumista. Näin vapaus kasvaa.

Vaaka

Oma elämäsi ja mielenmaisemasi on nyt vahvasti nousevassa kirkkaudessa ja vakiintuvassa korkeapaineessa, siis kirkkaassa säässä. Tämän kuun teemoja on sisäinen feng-shui. Olet erilaisia mahdollisuuksia tekohengittäessäsi tehnyt elämääsi sellaisia rakenteita, joiden kuvittelit olevan omiasi ja Sinua palvelevia, mutta ne vain haittaavatkin elämääsi. Selkeä sää kirkastuu koko kuukauden ajan ja merkittävä läpimurto on saavutettavissa heti kuun puolivälissä, kun Merkurius ja Venus saapuvat merkkiisi.

Rakkaus

Sinulla on ihan loistava tilaisuus korjata ongelmia, selvittää väärinkäsityksiä sekä pyytää puolin ja toisin anteeksi hölmöilyjä juuri nyt. Nimittäin todellakin sitten kun Merkurius-Venus -pari saapuu merkkiisi kuun puolivälissä. Sitä ennen on varmaan ollut vähän vaikeampi jakso, joka kannattaakin nyt käydä läpi. Kun tällainen pari on sinun merkissäsi, tunteet ja järjen ääni tukevat toisiaan ja ratkaisuja on mahdollista
löytää. Tämä voi parhaimmillaan olla hurjan parantava ja rakentava kokemus, jota ei hevin unohda.

Skorpioni

Toimii! Mikään ei ole pidättelemässä Sinua. Neptunuskin, joka monille muille aiheuttaa hiukan ongelmia, toimii Sinulla vain oman itsesi ja motiiviesi löytämisen apurina. Se on erittäin hyvä kumppani tälle jaksolle, jossa oman luovuuden löytämien ja hyödyntäminen on Se Juttu. Nyt on aika unelmoida isosti ja asettaa itselleen hienoja tavoitteita. Ainoa ehto on se, että niiden täytyy olla juuri Sinun tulevaisuudestasi otettuja kuvia, jotka loistossaan sitten ohjaavat vaikeuksienkin läpi.

Rakkaus

Myös rakkauden maailmassa täytyy kurottaa korkealle. On aika parantaa haavoja hyvissä keskusteluissa ja vaakamaisessa harmoniassa ja kauneudessa. On aika antaa anteeksi ja katsoa tulevaisuuteen. Saattaa hyvinkin olla, että Sinun ainoa vaikeutesi on nyt haluttomuus aitoon anteeksiantoon, joka on ihmissuhdeparanemisen ehdoton edellytys. Tämä voi koskea myös itsesi armahtamista. Koita päästä kovuudestasi siihen ymmärtävään ja rakastavaan tunnelmaan, joka on tarjolla.

Jousimies

Sinua taivaan T-risti luultavasti hiukan koettelee. Mahdollisuuksia on melkein vaikka mihin, mutta erityisesti Neptunus kiusaa. Energinen ja hieman rauhatonkin olo saa Sinut liikkeelle helposti vikasuuntiin, koska et oikein tajua, mitkä ovat itsellesi sopivia impulsseja ja mitkä ovat vain hämäystä. On myös suuri vaara vajota ylipohtimiseen ja vatvomiseen, kun oma sisäinen epävarmuus on liian suurta. Neptunuksen höpötykselle pitää laittaa stoppi ja kysyä tiukasti omalta luovuudelta: mihin suuntaan?

Rakkaus

Uskon, että nyt yhteinen sävel löytyy siinä vaiheessa, kun Merkurius ja Venus pääsevät Vaa’an merkkiin. Tämä sopii Sinullekin oikein mainiosti! Nyt voidaan saada aikaan uskomattoman hyvä keskusteluyhteys, joka perustuu aitoon haluun ymmärtää, kuunnella, antaa anteeksi ja innostua tulevaisuudesta. Tämä viimeinen on Sinulle se vaikein kohta, koska olet sen verran pihalla omien tavoitteittesi kanssa.

Kauris

Nyt on aika ladata akkuja ja ottaa vähän rauhallisemmin. Kotiin ja elämän ylläpitoon liittyvät projektit sopivat nyt hyvin ohjelmaan. Aurinko ja Mars Neitsyessä kiinnittävät mielellään huomiota paremman tulevaisuuden rakentamiseen ja Mars muistuttaa, että tämän luovan työn tulee syntyä omasta visiosta käsin. Nyt oma sosiaalinen tajusi ja kykysi ovat vähän hukassa, joten kannattaa kiinnittää fokus enemmänkin vain omiin suorituksiin ja omiin projekteihin. Tulevaisuus alkaa tänään.

Rakkaus

Vältä kyteviä riidanaiheita kuukauden ensimmäisen viikonlopun tienoilla. Kun tuosta karikosta selviää, niin pahin on varmaan ohi, mutta Sinulla tuntuu kyllä savottaa jonkin verran riittävän suhderintamalla. Jos Sinulla on joitakin luurankoja kaapissa, et voi niitä enää piilotella. Sinun täytyy siis tulla kaapista luurankosi kanssa ja näyttää itsesi sellaisena kuin olet. Olet helposti liiankin puolustuskannalla: kyllä muutkin mokaa. Rohkeasti vain eteenpäin.

Vesimies

Missä se luovuus luuraa? Koko kuukauden teema on Sinulla ehdottomasti oman sisäisen ja ulkoisen äänen löytäminen. Ensin täytyy löytää se, mitä todella haluat lähteä ilmaisemaan ja sitten tapa ilmaista se. Sellainen kytevä tulevaisuusahdistus haittaa kaikkea keskittymistä, mutta homma lähtee liikkeelle ihan Sinun omasta erityisestä laadustasi. Kun saat siihen kosketuksen, saat toivottavasti annoksen luottamusta, sekä itseesi että kosmoksen tukeviin voimiin.

Rakkaus

Tulevaisuusahdistukseen saa lääkettä hyvistä ihmissuhteista. Nyt näyttää kovasti siltä, että muuten vähän hankalan oloinen kuukausi saa parhaat hetkensä laadukkaassa vuorovaikutuksessa, lämpimässä ihmissuhteessa. Jos sellaista puuttuu, niin sitten vain liikkeelle etsimään riittävän mielenkiintoisia ihmisiä. Sinulle sopisi nimittäin oikein hyvin jokin uusi harrastus tai vanhan elvytys. Mikä tahansa, missä saat toteuttaa itseäsi ja missä voit myös saada palautetta ja inspiraatiota toisilta.

Kalat

Kuukauden T-Risti on Sinulle kyllä aika hankala. Kun nyt muutenkin olet aika psyykkiseen valahtava tyyppi, tämän kuukauden asetelma ei välttämättä asiaa auta. Ehkä kuitenkin pienet vihjeet voivat auttaa. Et nimittäin vajoa ollenkaan niin vahvasti fiilistelyn syöveriin, jos otat oppositiosta Neitsyestä kunnon annoksen luovaa energiaa ja teet vain ihan oikeita asioita. Saatat huomata, että saat paremman yhteyden omaan henkisyyteesi, kun pyrit puutarhaan touhuilemaan tai korjailet vaikka kaikkea pientä. Siinä sitä alkaa ”käsittää”, käsin.

Rakkaus

Nyt ihmissuhteissa on vähän sellainen liukkaalla-ajoharjoitusten maku. Sinulla ajatukset ja tunteet poukkoilevat aika hassusti ja muiden on vähän vaikea saada selvää, mitä milloinkin tarkoitat. Jonkinlaisen hullunhauskan komedian (toivottavasti) kautta asiat alkavat selvitä, ja huomaatte, että kaikella olisikin jokin ihan todellinen tarkoitus. Nyt Sinun täytyy vielä selvittää, mikä tässä huimassa maalailussa oli sellaista, joka edustaa sitä, mitä voit lähteä täysin sydämin toteuttamaan.

X