Kuukausihoroskooppi
Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi tammikuu 2019

Lue tammikuun 2019 kuukausihoroskooppisi.
Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: MVphotos

Vuoden alkuun sopii paremmin kuin hyvin tällainen pippurisempi keitos. Ihan tammikuun alussa vähän haetaan suuntaa, mutta jokavuotinen tapahtuma, Auringon ja Pluton yhtymä, saa varmasti sekä meidät että maailmantapahtumat liikkeelle. Kaikkien omasta tilanteesta riippuu millaisia Babylonin torneja sortuu, millaisia kickstartteja kehittyy, millaisia päätöksiä, hyviä ja huonoja syntyy ja millaisia piilossa pysyneitä ongelmia pulpahtelee pintaan. Sen voi luvata, että tylsää ei ainakaan ole. Kun kaiken lisäksi Jupiter, Saturnus ja Neptunus ovat ihan samoissa asteissa (eri merkeissä) ja Venus ja Mars asettuvat kauniiseen kolmioon keskenään tähän petiin, niin ihmissuhteissa tapahtuu.

Ei sovi myöskään unohtaa kuukauden puolivälin hetkeä, jossa kommunikaatio ja käytännön päätökset saavat näiltä jo edellä mainituilta jättiläisiltä, Saturnukselta, Jupiterilta ja Neptunukselta vauhtia, kun ”jumalten viestinviejä” Merkurius nappaa sinulle uusia ohjeita. Pluton ja Auringon yhtymä on usein hyvin haastava ja erilaiset pelot ja epävarmuus nostavat helposti rumaa päätään. Uranus on Oinaassa neliöimässä Aurinko-Plutoa ja lisää varmasti pakottavaa uudistumisen ja vapautumisen laatua. Kun Mars ja Venus asettuvat kolmioon, on hyvät mahdollisuudet saada oman tunne-elämän tasapainon kautta uutta itsevarmuutta ja luottamusta tulevaan.

Suurimmalla volyymilla tähdet puhuttelevat nyt Jousimiehiä ja Kauriita. Muutenkin painopiste voimassa on talvimerkkien puolella, mutta kyllä sinne kesämerkkienkin puolelle tällaiset voimakentät kulmineen tuntuvat. Vesimiehet ovat vähän katveessa ja Kaloissa asusteleva Neptunus ei välttämättä tee mitään, mikä ei olisi Kaloille muutenkin juuri sitä heidän elämäänsä. Mars antaa myös Oinaille juuri sitä vauhtia, johon he ovat syntyneetkin. Itse asiassa monet planeetat ovat nyt omissa merkeissään, jolloin luulisi, että palaset ainakin näillä merkeillä voivat asettua mukavalla tavalla paikalleen: Jupiter on Jousimiehessä, Saturnus Kauriissa, Neptunus Kaloissa ja Mars Oinaassa.

Oinas

Pluton ja Auringon yhtymä on sinun kannaltasi aika päräyttävä juttu. Tavalla tai toisella se pakottaa sinut toimenpiteisiin ja tekemään suuria päätöksiä. Mutta: Älä tee päätöksiäsi ja rakenna taktiikkaa ahdistuksen tai pelon voimien kautta. Se on varmaan ensimmäinen reaktio, mutta kannattaa odottaa silti kuukauden viimeiselle kolmannekselle, jolloin asiat ovat ehtineet kypsyä mielessäsi. Et voi tehdä ihan mitä tahansa päätöstä, vaan ratkaisun on löydyttävä oman hyvän olosi kautta.

Rakkaus

Nyt voi sanoa, että mahdollisuudet ovat rajattomat. Oma planeettasi Mars omassa merkissäsi ja Venus-Jupiter Jousimiehessä antavat tilaa nostaa ilon kautta ihmissuhteiden laatua ja toimivuutta aivan uusille tasoille. Tämä liittyy varmasti isoihin päätöksiin, joita olet tekemässä. Nyt siis omat päätöksesi toimivat parhaiten, kun otat niissä huomioon myös sen, miten haluat läheistesi kanssa elää. Sinkuilla on aivan loistava tilaisuus kohtalonomaisiin ja järisyttäviin kohtaamisiin.

Härkä

Kun Kauriin merkissä tapahtuu, kaiku kuuluu Härällekin… Pluto järisyttää myös sinun elämääsi, mutta tällä kertaa järistyskeskus on aika kaukana. Käytännön asiat pysyvät nyt päällimmäisinä ja sillä alueella pieneltä vaikuttava positiivinen päätös taitaa ajan myötä saada kokoaan isommat seuraukset. Ylipäätään aika on nyt sellaista sinulla, että kannattaa pitää järki tiukasti mukana siksi, että seuraukset kasvavat rinnettä pyörivän lumipallon lailla omaa alkuaan isommiksi.

Rakkaus

Maanjäristyskeskus merellä ollessaan synnyttää tsunamin. Ja tämä tunteiden merivirta taitaakin olla tässä kuussa se merkittävämpi maailma. Tunteiden kuohuntaa on siis luvassa. Vaikka sinua selvästi ihmissuhteiden alueella haastetaankin, se on nyt kyllä sinun hiukan liikkumattomaan veteesi ihan hyvä juttu. Olet vähän liian mukavuudenhaluinen ottamaan haastetta vastaan, mutta usko pois: se kannattaa.

Kaksoset

Aikamoista. Sinulla tuo Auringon ja Pluton miitti taitaa heilauttaa elämää aika vahvasti, eikä välttämättä tunnu kovin mukavalta. Ajattele, että tällaisissa järistyksissä saattaa löytyä maakerrosten alta jotakin ihan uutta, vaikka oman elämän tornit vähän järkkyvätkin. Me kaikki teemme aika ajoin elämäämme sellaisia Baabelin torneja, että ne eivät vastaa oman korkeamman itsemme ajatuksia ollenkaan. Sitten on maallisen muodon pakko mennä uusiksi ja meidän on löydettävä uusi tapa kasata palikkamme.

Rakkaus

Uskon, että parisuhde ja ihmissuhteet ylipäätään, toimivat nyt elämässä tärkeänä tukena. Ne voivat olla jopa enemmän kuin tuki: niiden kautta ja omaa tunnelmaa kuunnellen löytyy parhaiten se uusi suunta, joka nyt tarvitaan. Sinulla järki meinaa laittaa hanttiin, mutta nyt usko unelmiin ja omaan filosofiaan ja sen mukaiseen elämään vie eteenpäin. Takaisin ei voi enää palata, joten on vain otettava totuus sellaisena kuin se on. Ja lopulta se tekee Sinut vapaaksi.

Rapu

Sinulle on pakko nostaa esille Kuunsolmun merkitys: se on nyt sinun merkissäsi, joten Auringon ja Pluton yhtymä tapahtuu laskusolmulla. Voit varautua siihen, että menneisyydestä nousee jokin jo unohtamasi asia tai ihminen. Tällä on todella suuri vaikutus nykyiseen elämääsi. Oivallat paljon sellaista, mikä elämässäsi ei ole vieläkään aitoa sinua itseäsi, mitä raahaat mukanasi. Voisit nyt viimein laskea vanhat taakat selästäsi ja siirtyä uuteen vaiheeseen. Kuulenko sinun sanovan: helpommin sanottu kuin tehty…

Rakkaus

Huh. Kaikki liittyy kaikkeen, eli kaikki mikä tässä tulee esiin, liittyy varmaan edelliseen… Sinulle kulmat ovat nyt aika haastavia. Mahdollisuudet suuriin läpimurtoihin ja positiiviseen kehitykseen ovat olemassa, mutta sinä kyllä hukkaat suunnan, ellet voita nyt negatiivisuutta itsessäsi. Kun painit nyt menneisyytesi kanssa, voi olla hyvin vaikea ajatella tulevaisuutta ja löytää sitä tasapainoa, jonka voimin kestävää ja tukevaa kivijalkaa paremmalle elämälle rakennetaan.

Leijona

Selkenevää ja poutaantuvaa… Kuukausi alkaa Sinun kannaltasi aika ahdistavasti. Kun tilanne muuttuu täysin, menee hetkonen sormi suussa. Sitten, kun alat järkeillä asiaa kasaan, se ei edelleenkään tunnu ottavan mitään tolkullista suuntaa ja muotoa. Mutta, usko pois, se olet luultavasti sinä, joka vain laitat muutokselle kampoihin. Kuun kolmannella kolmanneksella sitten alkaa tulla tulitukea muilta tulimerkeiltä ja homma alkaa sujua kuin rasvattu. Luottamuksella sinne asti ja sitten: toimintaa.

Rakkaus

Marsin ja Venuksen kolmio on nyt hyvin voimakas ja erityislaatuinen. Sinun tehtäväsi on pitää yllä omaa tasapainoasi kuuntelemalla omia tunteitasi ja pitämällä huolta omien ihanteittesi elämänmahdollisuuksista. Rehellisyys on nyt sellaista voima, jolla selätetään kaikki epäselvyydet ja muutoksenpelot. Tärkeää rehellisyydessä on oman näkökulman lisäksi pyrkimys ymmärtää toista ja löytää yhteinen sävel, jossa kokemukset soivat yhteen. Silloin vasta syntyy uutta ja toimivaa.

Neitsyt

Sinulla on tilaa nyt löytää oma tahtosi ja sen mukaiset päätökset. Koet ajan jännitteet omassa elämässäsi, mutta et ole ihan suoraan tulilinjalla. Paras aika tehdä päätöksiä on sinulla puolen kuun aikaan tai vähän sen jälkeen, kun Aurinko-Plutotsunamin laineet alkavat vähän laskea. Sinulla järki leikkaa niin hyvin, että tavoitat ihan oleellisia asioita siitä, mihin Sinun pitää nyt elämäsi viedä. Tunne-elämäsi alkaa loppukuusta haastaa tätä selkeyttä, joten Sinun on tehtävä jämäköitä päätöksiä riittävän ajoissa.

Rakkaus

Sinulle kuukauden loppupuoli on itsesi etsimisen aikaa. Kuukauden alkupuoli pakottaa sinut liikkeelle johonkin suuntaan ja alat oivaltaa päätöstesi seuraukset ja merkitykset vähitellen. Meidän kaikkien on joskus vaikea hyväksyä tunteissamme se, minkä järjellämme tiedämme oikeaksi. Neptunus haluaa luoda sinulle usvaisia rinnakkaistodellisuuksia ja alat ehkä miettiä: ”Mitä, jos olisinkin valinnut toisin…” Valitset varmasti oikein ja näillä kuvioilla se paljastuu varsin pian.

Vaaka

Kuviot taitavat mennä niin paljon uusiksi, että tilanne vaatii sinulta aika rankkoja toimenpiteitä ja stressiä pukkaa. Älä kuitenkaan edes yritä tehdä ihan kaikkea itse ja heti, koska et nyt ole ihan terävimmilläsi ja virheliikkeiden peruuttelu se vasta miestä ja naista syökin. Sinullekin käy kyllä tämä sama ohje, että isojen liikkeiden kanssa kannattaa mieluummin odotella loppukuun puolelle. Silloin alkaa paremmin löytyä oma rytmi ja luovuus. Ei näitä juttuja muutenkaan pelkällä päällä tehdä.

Rakkaus

Sellaista justiinsa hyvää haastetta luvassa. Kuun alku menee ihan omaa suuntaa hakiessa, mutta sitten, kun kuvio alkaa selvitä on luvassa mukavan lämmintä ilmastoa romantiikkarintamalla. Tässä on koko ajan kyse ihan oikeista ja isoista asioista, joten mikään kevyt flirttiasenne ei pelitä. Nyt on laitettava kaikki peliin ja katsottava yhteisesti löytyykö tässä edellytyksiä yhteiselle tulevaisuudelle. Itselläsi on parempi tilanne kuin luuletkaan, vaikka tuntuisi siltä, että pohja pettää ja pelottaa.

Skorpioni

Toimivaa, toimivaa. Tällaiset plutoniset myrskyt sopivat Sinulle. Luultavasti pitkästyisit, ellei jotakin maata järisyttävää aika ajoin tapahtuisi. Sinulla pysyy kompassi kädessä kovemmassakin tuulessa ja nyt myös herkkyytesi toimii hyvänä psykologisena pelisilmänä. Tässä ryminässä saat omat tavoitteesi jopa eteenpäin, koska olet muita paremmin kartalla. Ainoa ongelma on ehkä lähinnä se, ettet uskalla unelmoida tarpeeksi isosti: nyt kannattaa ottaa vähän tietoisia riskejäkin.

Rakkaus

Et ole oikein mihinkään tyytyväinen. Vaikka muuten sujuisi kuinka hyvin, et yksityiselämässä ja oman tasapainon hakemisessa tahdo löytää mukavaa olotilaa ollenkaan. Ilmeisesti stressi näkyy tällä alueella turhan selvästi, etkä saa itsestäsi irti sitä, minkä oma hyvinvointisi ja eteenpäinmenosi mahdollistaisi. Rauhoita tilanne mahdollisimman vakaaksi, äläkä yritä esittää mitään, mitä et ole tai tee mitään, mikä sinua ei oikeasti huvita. Nyt tarvitset vähän omaa tilaa.

Jousimies

Kuten taisin jo lupailla, Jousimiehillä on meno päällä. Se kannattaa ehkä muistaa, että intuitiolla ja rohkealla riskinotolla pärjää nyt kyllä paljon paremmin kuin fläppitaululle piirretyillä taktiikkakuvioilla. Puolessa kuussa Jupiter tarjoaa yhdessä Saturnuksen ja Merkuriuksen kanssa oivallusta, jolla voi olla todella kauaskantoiset ja positiiviset vaikutukset elämääsi pitkäksi ajaksi. Tällaiset onnistumiset antavat itseluottamusta ja uskoa tulevaisuuteen.

Rakkaus

Tämän saman menestystunnelman haistaa kyllä myös rakkauselämässä, koska koko menestyskuvio perustuu sinun omaan luovuutesi ja siihen, että elämässäsi kaikki on hyvässä tasapainossa. Jos tällainen tasapaino puuttuu, eikä oma elämä tunnu hyvältä ja todelta, on aika ottaa isoja riskejä ja tehdä isoja muutoksia. Sekä Mars että Venus aktivoivat oman Jupiterisi omassa merkissäsi, joten jos nyt et löydä elämästä mitään kaunista melodiaa, niin jotakin on pahasti pielessä.

Kauris

Muutenkin melkoisena ”karman ukkosenjohdattimena” saat nyt kyllä aikaiseksi enemmän kuin vähän isompikin kylä. Energiaa on melkeinpä liikaa. Jos et mitenkään hillitse menohalujasi ja näyttämisen tarvettasi, sinusta voi tulla melkoisen sietämätönkin muille ihmisille. Jos osaat alistaa itsesi hyvien asioiden palvelemiselle, saat varmasti aikaan enemmän ja jotakin, jolla on merkitystä ihan oikeastikin. Kun ymmärtää, että oma vaikutus ja valta on nyt suurimmillaan, mukaan voi ottaa myös terveen vastuun.

Rakkaus

Olet niin totaalisen varattu omalle elämällesi, ettet mitenkään tahdo löytää aikaa ja energiaa ottaa läheisiä riittävästi huomioon. Parisuhde kärsii helposti tällaisissa tilanteissa, ja oikeastaan ihan turhaan. Kun avoimesti kertoo, että nyt on vähän omat jutut menossa ja ettei toisessa ole mitään vikaa, tilanne voi olla paljon parempi kuin siten, että yrittää valheellisesti esittää jotakin rakastavaa ja välittävää, jos tosiasiassa on poissaoleva ja omissa maailmoissaan. Rehellisyys toimii. Ja pieni, aito huomaavaisuus.

Vesimies

Tasapainoilet loistavasti kelluvalla tukilla, kuin vanhojen suomifilmien tukkisankarit konsanaan. Olet oikeastaan ihan keskellä kaikkein suurimpia tapahtumia, mutta jotenkin mikään vaikutus, syytös, idea tai aloite ei koske suoraan sinua. Sinulla on myös näkymätöntä vaikutusvaltaa. Tällainen tilanne on loistava, silloin kun laineet lyövät useimmilla yli ja reaktiot ovat ylimitoitettuja. Sinulla on hyvä suhde Uranukseen, jonka uudistusvoimilla tästä mennään taas parhaaseen mahdolliseen tulevaisuuteen.

Rakkaus

Vau. Olet harvinaisen tasapainoisessa tilassa. Marsin ja Venuksen kolmio toimii sinun kannaltasi parhaalla mahdollisella tavalla. Kun miehiset ja naisiset energiat kietoutuvat toisiinsa tulimerkeistä vaikuttaen, on rakkaudessa luvassa kaikkea parasta. Jupiter antaa suhteelle myös nyt valtavan kehityspotentiaalin. Ehkäpä tämä on jonkinlainen kaunis esinäytös siitä, millaisiin korkeuksiin kahden ihmisen suhde voikaan ylettyä, parhaimmillaan.

Kalat

Elämässäsi on nyt tapahtumassa isoja asioita, mutta Neptunuksen sumutuksen vuoksi kartalla on vähän vaikea pysyä. Ehkäpä ei tarvitsekaan. Joskus automaattiohjaus toimii riittävän hyvin tai jopa paremmin kuin oma ratinveivaaminen. Parhaassa tapauksessa saat loistavan yhteyden intuitioosi ja energisoivat planeetat Merkurius ja Mars saavat intosi sellaiseen liekkiin, ettet edes kauheasti viitsi miettiä kaiken järkevyyttä. Saatat olla ihan kujalla muiden ajatuksista tai suunnitelmista, mutta hei, tämähän saattaa toimia.

Rakkaus

On sen verran hehkeää menoa, että heikompaa Kalaa saattaa vähän hirvittää. Rakkaus on sellainen suloisen hukkumisen laji, mutta nyt pitäisi hukkua aika tuliseen elementtiin. Se, miten Jupiter ja Venus vaikuttavat yhdessä Oinas-Marsin kanssa sinun elämääsi, jää oman vapautesi alueelle. Jos innostuksesi syttyy liekkiin voi tammikuusta tulla ikimuistoinen, mutta toisaalta saatat perääntyä, kun on vähän liian intensiivistä ja totista. Koko taivaankansi kyllä tukee isoja muutoksia, isoja harppauksia.

Lue myös:

Värihoroskooppi: mitä tähtimerkkisi väri kertoo sinusta?

Rakkaushoroskooppi – näistä merkeistä tiedät, että olet löytänyt itsellesi Sen Oikean

 www.astro.fi

X