Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi toukokuu 2018

1.5.2018 Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: Karine Daisay/Figarophoto/Bulls Press

Toukokuun alkupuolen tunnelmia värittävät ihan samaan aikaan tapahtuvat Merkuriuksen ja Pluton neliö ja toisaalta Venuksen ja Neptunuksen neliö. Sekä tunteet että järki ovat omien haasteidensa edessä. Tunnepuolella on löydettävä selkeys sumun seasta. Todellisten tunteiden virta on erotettava omista kuvitelmista. Järkipuolella taas omat motiivit on löydettävä ja kirkastettava, eikä mikään puolittaisilla motiiveilla tapahtuva enää sytytä. Oman tasapainon löytäminen uusissa kuvioissa onkin sitten tapetilla, kun sekä Venus että Mars kohtaavat toisensa Uranuksen energioissa. Merkurius hämmentää soppaa omalla tavallaan.

Maailma uudistuu nyt sellaisella vauhdilla, että heikompaa hirvittää. Tässä myrskyisässä tunnelmassa on tärkeää säilyttää oma sisäinen rauha ja luottamus siihen, että elämä kuitenkin aina järjestyy. Mahdollisimman avoin asenne auttaa luottamuksen löytämisessä. Meidän on kaikkien luotettava itseemme ja oman moraalimme voimaan. Kun me kaikki teemme valintoja, jotka meistä ovat oikein ja jotka ilmaisevat meidän omia käsityksiämme siitä, mikä on hyvää ja oikein, voimme saada paljon aikaan. Kaikki lähtee oikeasta tunnelmasta, siitä, mikä on oikein itsellesi ja läheisillesi ja sitten siitä, että järki on valmiina palvelemaan syntynyttä luovuutta.

Varmaa tuntuu olevan vain se, että kaikki muuttuu, vain muutos on pysyvää. Meidän on siis suhtauduttava muutoksiin soturin rentoudella ja ennakkoluulottomuudella olemalla osa tätä muutosta. Emme voi olla niitä, joille jokaisessa ratkaisussa on ongelma, vaan niitä joille jokaiseen ongelmaan on ratkaisu. Näin toimiessamme olemme osa ratkaisua, emme osa ongelmaa. Kun Merkurius, Uranus, Mars ja Venus toimivat yhdessä, elämän kaikki osa-alueet yhdistyvät ja kysyvät meiltä suurinta mahdollista luovuutta ja rohkeutta toimia aivan uudella tavalla, itseluottamuksen ja oman arvon tuntemisen kautta. Aika ei anna mitään ilmaiseksi, vaan työtä uuden maailman eteen on nyt tehtävä koko sydämellä.

Oinas

Oinailla riittää paineita tässä kuviossa. Sinuun katsotaan odottaen, että sinun aloitteellisuutesi ja rohkeutesi saa junan liikkeelle. Uskon, että tämä asetelma vastuun kantamisesta sopii sinulle ihan hyvin. Kaikkein parhaiten homma toimii sinun kannaltasi, kun säilytät mahdollisimman järkiperäisen asenteen ja olet koko ajan valmiina kommunikointiin, neuvotteluun ja uudelleenarviointiin. Tämä voi olla sinulle todella innostavaa aikaa, haasteet tuntuvat juuri sopivilta, saavat hereille ja innostumaan.

Rakkaus

Toukokuu on myös rakkauden maailmassa todella antoisaa aikaa sinulle. Nyt on varsin todennäköistä, että uusia ihastumisia ja suhteen aloituksia tapahtuu. Liian kevyesti ei voi kuitenkaan lähteä mihinkään mukaan, vaan omat todelliset tunteet on pakko kuunnella huolellisesti. Jos kaikki natsaa kohdalleen ja innostus on aitoa, on riski ehkä pakko ottaa. Venuksen energioissa viipyilee edelleen myös Neptunuksen sumut, jotka saattavat eksyttää kummiin kuvitelmiin.

Härkä

Sinulla on aikalailla omat kuviot. Aurinko tekee omat aktivointinsa sinun merkissäsi ja saat nauttia omasta voimasta ja sen käytöstä. Tulitukea omille tavoitteille tulee aika paljon Kauriin merkistä ja mukavasta kolmiosta, jossa voimatekijät Saturnus, Pluto ja Mars vaikuttavat. Uranuksen kuviot eivät sinulta vaadi nyt suuriakaan, joten omien motiivien vahvistaminen ja oman tien löytäminen on kiinni vain sinusta itsestäsi. Tämä on vahvasti omaa aikaasi, joka sinun kannattaa hyödyntää täysimääräisesti.

Rakkaus

Alkukuussa Neptunuksen ja Venuksen keskustelu on omalta kannaltasi varmasti hyödyllinen. Se, että tunteista on välillä näin vaikea saada selvää, auttaa tunnistamaan sitten ne todemmat tunteet, kun niiden aika tulee. Suhdetta on nyt varmaankin pakko ruuvata vähän vapaampaan suuntaan, jotta hyvä juttu ei huku turhan kahlitsevaan käytäntöön. On hyvä ottaa välillä vähän etäisyyttä. Suhteenkin on hengitettävä ja nyt tarvitset vähän ilmaa ja tilaa, jotta sitten voi taas laatuaika tuntua siltä, miltä sen pitääkin.

Kaksoset

Tuntuu, että sinulla on varmaan koko kerhon paras käsitys tilanteiden sosiaalisesta todellisuudesta. Tiedät esimerkiksi työyhteisössä hyvinkin pitkälle, miten paljon suhteet antavat myöten uudistuksille, joita olisi pakko tehdä. Kaikille on löydettävä omat roolinsa ja kaikille kuuluun aina joku osa työstä ja vastuusta. Joudut ehkä vähän ohittamaan omia ideoitasi kompromissien hakemisessa, mutta ymmärrät varmasti, että olet suuressa roolissa, jos homma saadaan toimimaan.

Rakkaus

Paljon vaikeampaa tuntuu olevan henkilökohtaisella alueella, kun tunteet ovat enemmän pelissä. Tiedät oikein hyvin, että muutoksia pitäisi tehdä, mutta olet varsin haluton muuttumaan itse. Jotkut käsityksesi siitä, mitä suhteelta kaipaat ja mitä sen pitäisi olla, ovat kyllä nyt aikansa eläneitä. Nyt sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus oppia tästä asiasta paljon. Sinun on oikeastaan pakko muuttua ja muuttaa käsityksiäsi, jos aiot saada suhteen toimimaan.

Rapu

Muutoksia tapahtuu, joko sinun luvallasi tai sitä ilman. Sinun on ymmärrettävä, että saat parhaat tulokset tässä, jos menet mukaan muutokseen ja pyrit vaikuttamaan sen sisältöön. Tämä ei ole sinulle kovinkaan helppoa, koska joudut hillitsemään itseäsi todella paljon. Sinulla olisi valtavasti sanottavaa, mutta sinun  on pakko ymmärtää, ettet voi nyt puuttua asioiden kulkuun omaa rooliasi enempää. Tämä ei ole sinun tilaisuutesi loistaa tai määrätä, joten hoida vain oma tonttisi.

Rakkaus

Muutosvastarinta on nyt turhaa. Toivot, että asiat eivät etenisi sillä tavalla kuin ne nyt etenevät: sinulta lupaa kysymättä. Haluaisit, että sinulla olisi enemmän sanansijaa ja kontrollia tapahtumiin, mutta se ei nyt vain ole mahdollista. Uusi tilanne haastaa sinut vahvasti hyväksymään sellainenkin muutos, minkä etuja et heti ole ymmärtämässä ja näkemässä. Luottamuksen löytämisen tarve koskee sinua erityisen vahvasti.

Leijona

Löydät tasapainon ja oikean rytmin paremmin kuin moni muu. Nyt on tärkeää keskittyä kunnolla ja olla tarkkana muutoksen kuvioissa. Sinua varmasti polttelisi tehdä paljon enemmänkin omien tavoitteiden eteen, mutta vähän on maltettava. Samalla, kun pidät enemmän tarkkailun ja seuraamisen asennetta yllä, on hyvä tarkastella omia motiiveita. Saatat huomata yhtäkkiä, että ajatteletkin jostakin jutusta ihan eri tavalla ja haluat korjata kurssia ja mielipidettäsi.

Rakkaus

Selkenevää. Toukokuu alkaa aika hämmentävissä ja epäselvissä tunnelmissa, mutta sää selkenee aika nopeasti. Tällainen väliaikainen sumu saa kirkkaan kelin tuntumaan sitten sitäkin paremmalta. Saat kovasti uutta potkua ja intoa suhteen kehittämiseen tai uuden suhteen etsimiseen ja perustamiseen. Nyt olet hyvässä tasapainossa kaiken uuden ja muuttuvan kanssa ja viihdyt paremmin kuin hyvin, jos seura on hauskaa, radikaalia ja nuorekasta. Vanhan jankkaaminen ei sitten maistukaan ollenkaan.

Neitsyt

Yrität puskea väkisin läpi ”harmaan kiven”. Sinulla on nyt omat ideasi ja olet varma siitä, että ne kannattaisi toteuttaa juuri sellaisina kuin olet itse ne pähkäillyt. Kannattaisi kuitenkin alistaa ne vähän laajemman keskustelun ja arvioinnin alle. Saatat nimittäin tehdä uudistuksia, jotka eivät palvele edes sinua itseäsi, ja jotka ovat vanhentuneita jo syntyessään. Nyt siis tietoisesti vähän avoimempi asenne ja korvat auki. Päättäväisyyttä kannattaa käyttää viisaasti.

Rakkaus

Epävarmuus haittaa elämästä nauttimista? Et ollenkaan kaipaisi nyt mitään uutta ja epävarmaa, mutta kun aina ei saa, mitä haluaa. Joskus saa sen sijaan, mitä tarvitsee. Katsele oikein ajatuksen kanssa, miten kevät etenee ja saa kaiken uudelleen kukoistamaan. Luonto ei pistä muutokselle kampoihin, vaan syleilee sitä ja nauttii siitä kauneudesta ja elinvoimasta, mitä elämän uudistuminen kantaa mukanaan. Uusi ja erilainen on aina mahdollisuus täydempään elämään.

Vaaka

Älä yritä väkisin. Sinulla on nyt ylimääräistä kiirettä oikein roppakaupalla. Homma toimii paremmin kuin hyvin, jos annat kaikelle, mitä toivot, jonkin verran aikaa. Ihmiset tarvitsevat nyt kokemusta siitä, että he ovat itse vähintään olleet mukana keksimässä ja suunnittelemassa. Sinun täytyy antaa ideoille tilaa kypsyä ja sinun tulee esittää ne niin, että muista tuntuu, että he ovat itse nämä jutut keksineet. Kun maltat mielesi ja annat ihmisille tilaisuuden päästä mukaan, tulet onnistumaan.

Rakkaus

Mahtavan uudistuvaa ja kasvavaa rakkauden aikaa! Uudet tuulet puhaltavat vahvasti rakkauselämässä. Kaikki uusi ja raikas saa sinut syttymään ja hehkumaan, joten myös kumppanisi on paras tämä ymmärtää. Seisovat vedet ovat pahinta myrkkyä sinun elämänilollesi, joka kasvaa ja kehittyy nyt yhdessä luonnon kanssa. Sinua ei voi mitenkään nyt rajoittaa ja se, joka saa olla sinun kanssasi nyt, on todellinen onnenpekka tai -liisa. Valitse seuraasi vain vapauttasi kunnioittavia ihmisiä.

Skorpioni

Sinulla on ihan omat kuviot. Etenkin Toukokuun alku on sinulle varsin yllättävää ja arvoituksellista aikaa, jossa sattuu ja tapahtuu. Olet vähän niin kuin Jokeri tässä jaossa ja roolisi on todella vapaa. Saat mennä hyvinkin intuitiivisesti, mikä voi näyttää muista aika oudolta. Et ole kuitenkaan missään selitysvastuussa, vaan vapautesi on itse hankittua ja itse voit sitä myös hyödyntää. Kaikki ei välttämättä mene ollenkaan niin kuin kuvittelet, mutta jollakin oudolla tavalla hyvin, joka tapauksessa.

Rakkaus

Sinun on laitettava nyt itsesi rohkeasti peliin mukaan. Et tunne itseäsi ollenkaan tyytyväiseksi, mutta ehkäpä vika löytyykin ihan omasta itsestäsi. Kaipaat kovasti jotakin uutta ja raikasta, mutta oletko itse valmis tekemään jotakin sen eteen? Oletko valmis laittamaan itsesi likoon ja ottamaan riskejä luopumalla omasta mukavuusalueestasi, jotta se uusi jota kaipaat, voi tulla elämääsi? Sinun täytyy olla valmis rikkomaan omia rajoja ja rutiineja, jotta saat sen, mitä toivot.

Jousimies

Jousimiehille menon pitäisi maistua oikein makealta. Uraninen ja eteenpäin kaatuva tunnelma sopii hyvin, kun energiaa on itsellä nyt ihan mahtavasti. Haluat mukaan kaikkeen, missä tapahtuu ja otat oman osasi innolla. Alkukuu tekee pienen poikkeuksen tähän ja tunnet itsesi vähän väsyneeksi ja haluttomaksi. Siitä se sitten energiataso alkaakin nousta aika huimasti ja uninen tunnelma unohtuu hyvin nopeasti.

Rakkaus

Olet kokeilevalla ja etsivällä tuulella. Parittomat Jousimiehet saavat rohkeudella ihmeitä aikaan, koska Neptunus herkistää Uranuksen venus-vaikutukset varsin vahvoiksi. On siis aika uusille aloituksille ja rohkeille heittäytymisille. Jousimiesten kanssa ei aika nyt tule pitkäksi, mutta seuralaisten täytyy kyllä varautua nopeisiin liikkeisiin ja yllättäviin ohjelmamuutoksiin. Kun elämän nälkä on päällä, tulee mieleen kaikenlaista, mitä ei ehdi suunnitella.

Kauris

Haasteet taitavat alkaa pikkuhiljaa nostaa päätään… Kauriilla on ollut mahtava jakso jo pidempään, mutta nyt alkaa menestys vaatia myös työtä ja oman hyvinvoinnin tarkkailua. Vanhasta tottumuksesta tulee taottua, kun rauta kerran kuumaa on. Mutta, mutta… palloja alkaa olla ilmassa sen verran runsaasti, että jonglööriesityksestä saattaa tulla sketsi. Kannattaa himmata vähän tahtia ja keskittyä kunnolla omiin tekemisiin. Nyt tulee helposti luvattua asioita, joiden pitäminen ei sitten niin helppoa olekaan.

Rakkaus

Sinulle ei maistu nyt muutokset ollenkaan. Se elävyys, jatkuva kihelmöinti ja elämäninto, joka tuntuu nyt elähdyttävän ”kaikkia muita”, tuntuu sinusta lähinnä ärsyttävältä. Olet nyt niin jumissa omien tunnelmiesi sisällä, ettet tahdo pystyä mihinkään kovin sosiaaliseen. Tässä tilanteessa onkin ehkä parempi antaa itselleen lupa olla omassa rauhassa ja antaa maailman mennä menojaan. Tilanne alkaa aueta jo loppukuun puolella.

Vesimies

Aika on hauskaa, jännällä tavalla sosiaalista ja hyvin luovaa. Tämä sopii sinulle oikein mainiosti. Kaikki ovat kyllä kovin innoissaan omista ideoistaan ja yrittävät saada niitä eteenpäin keinolla millä hyvänsä, mutta kuitenkin on myös yhdessä tekemisen meininki. Meininki on vähän sellaisessa ”no, yritetään ja katsotaan, toimiiko se” -hengessä tapahtuvaa. Pinnan alla tapahtuu paljon enemmän, mitä kuitenkaan näkyy. Yrityksen ja erehdyksen takana on merkittäviä juttuja.

Rakkaus

Toukokuu ei ole sinulle ihan niitä helpoimpia. Nyt tuntuu pitkän talven jälkeen kuitenkin elämän kihelmöinti todella makealta. Suhteessa sellainen pieni jännite voi olla todella hyväkin asia. Sinä ainakin saat tästä jännitteestä, jossa mars ja Venus kohtaavat Uranus-tunnelmassa paljon irti. Tämä on vapaiden ja elämäniloisten ihmisten omaa aikaa, jossa yhdessä olo kunnioittaa molempien yksilöllisyyttä ja tasa-arvoa vahvasti.

Kalat

Keskity omaan tekemiseen. Selitä vain, jos joku kysyy. Pääset kaikkein helpoimmalla ja saat parhaat tulokset, kun sovitat omat hommasi mahdollisimman saumattomasti ympärillä tapahtuvaan ja teet juuri niin kuin hyvältä tuntuu. Nyt on suuri vaara sortua kaikenlaiseen omaan näppäryyteen. Sinänsä muutoksille ja kokeilulle on suuri tarve, mutta sinun ei kannata tehdä siitä mitään numeroa. Parempi on hiihdellä muutoksen perässä ja antaa muille nyt vähän enemmän vastuuta virheistä.

Rakkaus

Olet aika totaalisesti pihalla omista tunteistasi. Olet yliherkkä ja kuvittelet kaikenlaista, mietit, mitä muut ajattelevat ja odottavat, sukellat syvälle itseesi ja luot itse itsellesi tunnekuoppia ja ongelmia, joita ei edes ole. On varmasti parempi, ettet yritä liikaa selitellä, vaan lähinnä keskityt siihen tietoon, että tällainen vaihe menee ohi. Ainahan sitä voi toki tällaisestakin oppia ja saattaahan tuosta syntyä vaikka kuolematonta runoutta.

Lue myös:

Värihoroskooppi: mitä tähtimerkkisi väri kertoo sinusta?

Rakkaushoroskooppi – näistä merkeistä tiedät, että olet löytänyt itsellesi Sen Oikean

 www.astro.fi

 

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *