Kuukausihoroskooppi
Kuukausihoroskoopit

Tammikuun kuukausihoroskooppi 2020

Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: MVphotos

Kalenterivuosi alkaa aikamoisella pommilla. Merkurius kirii alkukuussa Aurinkoa taas kiinni ja saavuttaa sen – yllätys – juuri siinä kohdassa, missä Pluto ja Saturnus istuvat kuninkaallisessa neuvonpidossa Kauriin asteissa 22-23. Näin siis kaikki nämä ovat yhtymässä tammikuun kolmantenatoista päivänä. Näissä samoissa asteissa oli vahvaa tapahtumista jo viime kuussa, kun Venus ohitti nämä kuninkaalliset. Tämän pommin paineaallot tuntuvat ihan varmasti kyllä kaikilla, tavalla tai toisella. Näen, että tämä on äärimmäisen kaksijakoista aikaa: tosi ja vale saavat nyt vahvistukset, joille ei voi sanoa ”ehkä”. Saturnus muistaa kaiken, joten Pluton on pakko kertoa totuus. Aurinko ja Merkurius rakentavat intuition kanavan, jossa kaikki näkyy uskomattoman kirkkaassa päivänvalossa. Nyt tehdään tilit selviksi.

Tuntuu, että tämä aika edustaa selviä valintoja. Jos me luotamme kuitenkin intuitioomme, joka nyt on huikeissa voimissa, me voimme valita aina ”kolmannen tien”. Valinta ei olekaan joko tämä tai tuo, vaan oikea tie yhdistää nämä korkeammalla tasolla tai löytää tien ulos umpikujasta yllättävästi löytyneen oven tai ikkunan kautta. Kaikelle manipuloinnille ja valehtelulle, joka valintojamme on ohjannut, on sanottava tiukka ei. Kukaan meistä ei voi enää olla se, joka olimme. Uskon, että ajasta tulee varsin vaikea niille, jotka eivät ymmärrä, että vahingolliset, itsekkäät ja valheelliset motiivit ja niiden tuoma toiminta vievät vain syvemmälle suohon. Kun Pluto ja Saturnus keskustelevat, asiat ovat aina vakavia: kyse on ihan oikeasti moraalista: siitä, mikä on totta, kaunista ja hyvää. Ja mikä ei ole.

Tässä on nyt tehtävä ihan oikeita muutoksia todemman elämän eteen. Jupiter ja Mars ovat ihan hyvin kuulolla ja ovat valmiita avaamaan reittejä niille, jotka ovat valmiita valitsemaan rehellisen ja toden. Kuten olemme huomanneet, kaikenlaisia paljastuksia tulee koko ajan johtajiemmekin moraalisesta luistelusta. Intuition paljastamia hyviä valintoja tulee tukemaan Venuksen ja Uranuksen sekstiili, joka tuo luottamusta muutokseen. Nyt asioiden on muututtava isosti. Saturnuksen ja Pluton voimat riittävät oikein mainiosti myös ulkoisten olosuhteiden ja elämän rakenteiden muuttamiseen. Tästä syystä kovapäisimmät oppilaat saavat varmasti kokea myös Tarotin ”Tornista” tuttuja elämänmuodon romahtamisia. Ne ovat kuitenkin vapauttamassa meitä itse rakentamistamme vankiloista.

Oinas

Elät etsimisen aikaa ja nyt paine löytää jotakin arvokasta kasvaa kasvamistaan. Sinulle on kaikki jotenkin epäselvän tuntuista. Sinun on vaikea vakuuttua omista kyvyistäsi ja myös siitä, mihin haluat omaa energiaasi ja aikaasi uhrata. Tällä hetkellä kaikki tuntuu turhalta ja tyhjältä. Jos tällainen tunnelma tuntuu koskettavan itseäsi, Sinun on aika tutustua uudestaan itseesi. Hukkasitko itsesi jonnekin matkalla tähän, missä olet nyt? Mille voisit omistautua nyt. Kaiva syvältä…

Rakkaus

Paineesta syntyy timantti. Venus, oman merkkisi Chiron ja Uranus muodostavat nyt parantavan kuvion, jossa vaatimus oman hyvinvoinnin ja tasapainon tarpeesta saa Sinut laittamaan tiukat rajat loukkaamisellesi. Meillä on kaikilla haavat, joita ei voi koko ajan repiä auki uudestaan. Nyt niiden on aika korjaantua, parantua kunnolla. Siksi et voi hyväksyä, etkä katsoa sormien läpi minkäänlaista loukkaamista tai epärehellisyyttä. Nyt on aika laittaa tiukat rajat ja pitää oma tila, jossa parantua.

Härkä

Vaikka tätä kuviota pyörittää miten päin, vaikuttaa kyllä todella vahvasti siltä, että Härät ovat ”voittajien puolella”. Ensinnäkin kolmioasetelma Kauriista, jossa ajan merkittävät tapahtumat toteutuvat, on jo lähtökohtaisesti hyvä. Merkissäsi ovat tällä hetkellä Uranus ja Vesta, jotka molemmat saavat hyvää tukea ja vaikuttavat nyt omaan elämääsi. Tietysti Sinulta vaaditaan nyt se sama kuin kaikilta muiltakin, jotka tämän ajan voittavat: rehellisyyttä, rohkeutta, epäitsekkyyttä, itsenäisyyttä.

Rakkaus

Kuten viisas Herakleitos aikanaan sanoi: ”Kaikki virtaa.” Vain muutos on siis pysyvää. Uranushan tulee viihtymään merkissäsi varsin pitkään ja on vasta taipaleensa aloittanut. Venuksen ja Chironin tuki sille tässä kuussa kuitenkin aiheuttaa sen, että olet varsin herkkä uusille ideoille, jotka koskevat parisuhteen käytäntöjä. Nyt kaikkea on hyvä muuttaa ja olet harvinaisen avoin näille muutoksille. Se on hyvä, koska olet alkanut ymmärtää, että elämä saa paljon aidomman ja kiinnostavamman sävyn, kun sen antaa virrata.

Kaksonen

Kasvun paikka. Elämä näyttää sen, että sitä ei voi kahlita järjellä. Jos yrittää miettiä omaa elämää eteenpäin jonkun loogisen suunnitelman pohjalta, huomaa isojen patojen murtuessa, että suunnitelmilla ei paljon arvoa ollut. Elämä virtaa eteenpäin ja me tarvitsemme jopa oman vapautemme tavoittamiseen intuitiota. Meidän todellinen tahtomme on meiltä piilossa, se asuu meidän yli- ja alitajunnassamme. Ja meidän täytyy heittäytyä oman muuttumisemme virtaan tässä hetkessä, jotta löydämme itsemme.

Rakkaus

Alat ymmärtää, että itsessäsikin on paljon syvempiä kerroksia kuin olet tuntenut tähän asti. Tämä kuukausi avaa Sinulle mahdollisuuden ymmärtää itseäsi uudella tasolla. Mars vaatii jousimiehessä, että myös toteutat Sinun uusia totuuksiasi ja Venus Kaloissa punnitsee kaiken vahvalla tunteella siitä, oletko vieläkin valehtelemassa itsellesi. Olet kuvitellut, että elämää voi elää harmittomasti ja kevyellä otteella, mutta nyt huomaat, että kaikki onkin paljon syvempää. Valheellisuus alkaa syödä ja vain totuus vie janon.

Rapu

Usko pois: kaikella on tarkoituksensa! Oivallukset, joissa totuus paljastuu, voivat tuntua todella ikäviltä, mutta Sinulla on valttikortteja taskussa. Kun ymmärrät oman rohkeutesi ja sen, ettei tässä loppujen lopuksi ole mitään hävittävää, antaa Jupiterin oppositio Sinun merkkisi noususolmulle kunnon lähtölaukauksen. Olet saanut ihan tarpeeksesi pysähtyneestä tilanteesta, joten mikä tahansa alkaa olla parempi vaihtoehto. Tässä on mahdollisuus saattaa oma elämä ihan uuteen nousukiitoon.

Rakkaus

Sinusta tuntuu liian herkästi, että Sinua jotenkin loukataan tai halutaan provosoida. Oman viestin läpisaaminen tuntuu myös vaikealta, joten ärsyyntyminen on aika herkässä. Kun olet näin herkällä tuulella, kannattaa omia tunteita vähän tutkiakin. Niillä voi olla nyt tärkeitä viestejä. Varsinkin loppukuun puolella myös unien merkitys kasvaa. Tämä on hyvä tilaisuus harjoitella niiden muistamista ja tutkia niiden symboliikkaa.

Leijona

Saat oikeastaan edelleenkin nuoleskella haavojasi. Nyt on aika puhdistaa myös pöytä. Voit katsoa omia virheitäsi rehellisesti ja nähdä, missä on mennyt metsään. Joudut pohtimaan aika isojakin kuvioita ja valintoja, joten ota mahdollisimman paljon rauhaa ja tilaa tälle reflektoinnille, itsensä kriittiselle peilailulle. Tällaisessa hommassa kannattaa pyrkiä sitten ratkaisukeskeisyyteen ja siihen, että arvioi itseä ja muita samoilla mittareilla. Ei tässä kenelläkään nyt ihan puhtaita jauhoja ole pussissa.

Rakkaus

Parasta on miettiä sitä, miten tästä mennään eteenpäin, eikä jäädä paikalleen junnaamaan. Tällä hetkellä kaikki ei ole ihan hyvin, mutta kun Venus ja Mars saavat kulmat kohdalleen tammikuun viimeisen viikon alussa, saat sinäkin viestisi perille. Sitä ennen turhautumisesi saattaa estää kommunikaatiota toimimasta kunnolla. Tuo viimeinen viikko on Sinulle oikein hyvää aikaa miettiä parisuhteenkin osalta tulevaisuutta ja sitä, mikä on tarpeen muuttaa, jotta suhde toimii.

Neitsyt

Oivallusten aikaa. Tuollainen paketti, joka Kauriissa on nyt, vaikuttaa sinuun hyvin käytännöllisellä tasolla. Näet hyvin kirkkaasti oman tulevaisuutesi kuvia, jotka voivat yhtäkkiä ollakin jotakin ihan muuta. Olet pitänyt kiinni joistakin ajatuksista viimeiseen asti, mutta huomaat, että aika on ajanut ohi noista haaveista. Olet valmis sitoutumaan ihan uusiin tavoitteisiin, jotka syntyvät siitä, mikä nyt kutittaa intuitiota.

Rakkaus

Nyt on tärkeää virittää kuulokoje riittävän kuuluvalle. Sinulta vaaditaan vastaanottavuutta sekä ihmissuhteissa että oman herkkyytesi alueella. Unet ja aavistukset kertovat nyt Sinulle paljon, jos maltat kuunnella. Olet nyt vahvistamassa uutta suuntaa, eikä sitä voi tehdä mitenkään mielivaltaisesti. Siinäpä ei kuitenkaan parhaiten toimikaan järkeily ja järkeistäminen, vaan intuitio, asioihin, tulevaisuudenkuviin ja ihmisiin samaistuminen. Herkällä tuntemisella ja innostuksen etsimisellä tulee paras lopputulos.

Vaaka

”Ainahan on maksettava, eikös juu… Mitä tässä maailmassa velkaantuu…” Vapauden luunnaat tulevat maksuun, joten helpolla ei synny nyt mikään. Olet varmaankin niitä, joilla Tornit kaatuilevat kaikkein huolellisimmin. Jos siis aika koettelee kovilla muutoksilla, ne ovat vain valepukuisia siunauksia ja korjausliikkeitä niistä rakennelmista, joihin olet itse itsesi kahlinnut. Jos näin ei ole, voit olla varsin varma siitä, että elämäsi on todellakin siinä muodossa, johon olet sen tarkoittanutkin. Ja olet tehnyt oikeita valintoja.

Rakkaus

Omasta totuudesta kiinni pitäminen on nyt se juttu. Totta kai voit myöntää omat erehdyksesi ja virheesi, koska näet ne kyllä itsekin. Tätähän se oikea oma totuus myös on. Yhteisymmärrys ei synny nyt ollenkaan helposti ja tilanne saattaa tulehtua varsin pahastikin. Uskon kuitenkin itse ehdottomasti rehellisyyden voimaan. Jos pystyt unohtamaan oikeassa olemisen pakon, myös toisen totuudesta voi tulla avain tilanteen ratkaisemiseen. Sen kuuntelu ei tietenkään ole aina, eikä ainakaan nyt kovin helppoa.

Skorpioni

Näin merkittävät kuviot Kauriissa yleensä toimivat aika hyvin Skorpioneille. Sinusta tuntuu vahvasti siltä, että olet valmis muuttamaan elämääsi ja muuttumaan itse. Olet hereillä, valpas, rohkea ja utelias. Ainakin olisi syytä olla. Intuitiiviset oivallukset tapahtuvat juuri tässä ja juuri nyt, joten ne on mahdollista kyllä ohittaa ja hukatakin. Nyt on kuitenkin niin isoista asioista ja ratkaisuista kyse, että minkään ei kannata mennä ohi ilman oman mielenkiinnon pilkahdusta. Jossakin on jemmattuna kultainen jyvä.

Rakkaus

Katse tulevaisuuteen! Olipa siviilisäätysi mikä hyvänsä, niin aika on loistavaa uusille avauksille. Me elämme selvässä taitekohdassa, jossa huonommasta menneisyydestä mennään parempaan tulevaisuuteen. Tämä tuntuu Sinulla vahvasti tunneälyssä, joka kertoo millainen seura ja millaiset tulevaisuudenkuvat ovat Sinulle innostavia. Pysy liikkeellä sekä ulkoisesti että sisäisesti. Uudet tuulet puhaltavat ja saavat sielusi liikkeelle kohti uusia, yhä kauniimpia maisemia. Aika parantaa haavat.

Jousimies

Energiatasot ovat edelleen varsin korkealla. Nyt Mars saapuu merkkiisi ja pitää huolen varmasti siitä, ettei ainakaan tylsyys pääse uhkaamaan uuden vuoden uusia kuvioita. Erinomaista etenemistä on luvassa esimerkiksi puolenkuun maissa, kun Mars ja Jupiter yhdistävät voimansa. Tässä tilanteessa ehdoton edellytys oikean väylän löytämiselle on intuition käyttö. Tällä tavalla löydetty reitti voi tuntua liian lapselliselta, mutta lapsenomainen itseluottamus on nyt avain oman tulevaisuuden suunnan löytämiseen.

Rakkaus

Jännittäviä hetkiä on luvassa kuukauden loppupuolella. Mars- ja Venusenergiat ovat törmäyskurssilla, nimittäin neliöasetelmassa. Tämä näyttää hiukan valtataistelulta ihmissuhteissa. Tällainen jännite voi toimia myös erinomaisena dynaamisena aktivaattorina, joka saa tunteet ja erotiikan liikkeelle. Kaikkein parasta tässä on se, että tämä jännite syntyy hyvin kokonaisvaltaisesti ja saa käyttövoimaa älyllisestä haastamisesta. Nyt siis joko turhaudutaan oikein kunnolla, kun tie toiseen ihmiseen ei löydy, tai innostutaan kunnon kisaan.

Kauris

Kauriiden varsin hurja jakso jatkuu. On suorastaan outoa, jos jotakin merkittävää ei tapahdu. Toki sillä on merkitystä, missä sijainneissa itse kunkin planeetat tarkemmin ovat. Luvassa on intuition kautta syntyviä elämää mullistavia uusia kuvioita ja totaalisia irtisanoutumisia sellaisista suhteista ja velvollisuuksista, jotka ovat oman laaduttomuutensa osoittaneet. Tällä hetkellä pinna ei vaan enää veny mihinkään vastenmieliseen tai valheelliseen. Siinä sitten aitaa kaatuu ja tanner tömisee.

Rakkaus

Luulisi varmaan tämän kuukauden olevan näillä asetelmilla vaikea ihmissuhteille, mutta eipä se oikein siltä näytä. Päinvastoin. Ne muutokset, jotka elämässäsi tapahtuvat, vaikuttavat aika suoraan parisuhteen ja muidenkin läheisten ihmissuhteiden laatuun. Jupiter ja Venus tekevät oikein kauniin sekstiilin tuossa 23. päivän seutuville, joten sitä ympäröivät ajat ovat mainiota aikaa myös uusille ihastuksille. Älä kuitenkaan ala välittömästi ladata mitään ylimitoitettuja odotuksia millekään. Ihan rennosti.

Vesimies

Otetaanpa tämä nyt sen positiivisen kautta… Yleinen kehitys auttaa myös Sinua. Tässä on menossa kaikenlaista karmanpurkua ja anteeksiantamisia, myös irrottautumisia. Koska aika on varsin koettelevaa, ei ehkä ole kaikkein huonoimmalla paikalla, jos on vähän sivussa. Mars Jousimiehessä on Sinulle ihan hyvin sopiva paketti, joka pitää mukavasti liikkeellä. Näin saat varsin mukavasti omia asioitasi eteenpäin. Se, mitä naapurimerkissä Kauriissa tapahtuu, voi vaikuttaa Sinun elämääsikin vapauttavasti.

Rakkaus

Venus viipyy vielä merkissäsi alkukuun ajan. Sehän kannattaa toki aina hyödyntää! Tämä on aina otollista aikaa kaikelle, mikä rakentaa oman elämän perustaa ja tasapainoa, sekä tietysti sosiaalisten suhteiden syventämistä ja niistä nauttimista. Nyt itsensä ja läheisten hemmottelu ja huomioon ottaminen kantaa hedelmää normaalia enemmän, koska tällaiset aloitteet lähtevät suunnilleen itsestään ja itsestä. Erityisen herkkää on ihan kuukauden alku, kun Neptunus- ja Venusenergiat kohtaavat.

Kalat

Tämä kuukausi on Sinulle etsikkoaikaa. Älä kiirehdi suotta, sillä etsimäsi pikku ihmeet taitavat tulla kohdalle vasta ihan loppukuussa. Jos ovat tullakseen. Nimittäin Neptunuksen osuus tässä aisassa ei ole ihan vähäinen, joten löytämäsi vastaukset eivät välttämättä ole ihan omiasi. Neptunus nimittäin osaa kyllä hämätä ja käy monesti niinkin, että tilaisuus menee ohi, kun jää ihmettelemään ja fiilistelemään. Silloin täytyy vain pitää ajatus ja fokus kirkkaana ja toimia, jos intuitio, kirkas oivallus, iskee riittävän voimakkaasti.

Rakkaus

Rakkauselämässä riittää tapahtumia. Etenkin loppukuun puolella, kun Venus on asettunut tukevasti merkkiisi. Ihastumiset, rakastumiset ja yleinen laatuaika ovat suorastaan todennäköisiä, kun Venus merkissäsi asettuu Jupiterin kanssa parantamaan suhteesi laatua. Alat todellakin taas ymmärtää, mikä on tärkeintä. Sen seurauksena syntyykin sitten joko positiivisia tai varsin haastavia jännitteitä ja melkoista neptunista epäselvyyttä. Tästä sopasta saa kaikkein parhaan runsaalla maustamisella ja avoimella nauttimisella.

X