Horoskoopit

Oi, niitä aikoja! Näistä asioista eri horoskooppimerkit tuntevat eniten nostalgiaa

Onko nostalgia sinulle tuttu tunne? Eri horoskooppimerkit tuntevat nostalgiaa hyvin eri tavoin – ja hyvin eri asioista. Lue, mitkä asiat saavat sinussa aikaan suloisen kaihon menneistä!

Teksti:
Kia Toivanen
Kuvat:
Istock

Tunnetko nostalgiaa unohtumattomista kohtaamisista vieraissa kulttuureissa vai ehkäpä nuoruuden huolettomista opiskeluajoista?

Onko nostalgia sinulle tuttu tunne? Eri horoskooppimerkit tuntevat nostalgiaa hyvin eri tavoin – ja hyvin eri asioista. Lue, mitkä asiat saavat sinussa aikaan suloisen kaihon menneistä!

Meillä kaikilla on asioita, joita kaipaamme menneisyydestämme. Kaihoisa tunne valtaa hetkeksi kehon ja tunteissa sekoittuvat kaipaus, haikeus, onnellisuus, suru ja ehkä myös katumus.

Toiset horoskooppimerkit ovat enemmän taipuvaisia nostalgiaan kuin toiset. Lue, mitä sinä erityisesti kaihoat horoskooppimerkkisi perusteella!

Oinas 20.3.–19.4. muistelee lapsuuttaan haikeudella

Muistelet lapsuuttasi haikeudella – nostalgisoit erityisesti aikaa, jolloin tuntui, että mikä vain on mahdollista. Olet nyt vanhempi ja viisaampi, joten kaipaat vapautta, jonka lapsuus sinulle joskus antoi.

Pääset aika ajoin kiinni lapsuuden tunteisiin, jolloin tunnet itsesi erittäin kyvykkääksi ja maailman taas avoimemmaksi paikaksi. Nautit siitä, ettei asioita tarvitse silloin miettiä aivan loppuun asti.

Päädyt myös välillä testaamaan rajojasi, kun yrität löytää sisäisen lapsesi uudelleen – sen jälkeen tuntuu taas hyvältä olla aikuinen.

Härkä 20.4.–20.5. rakastaa makumuistoja

Makumuistot ovat sinulle hyvin rakkaita, joten nostalgisoit lapsuudenaikaisia lempiherkkujasi. Lämpimän mannapuuron tuntuma suussa, vastapaistettujen lettujen tuoksu, isoäidin valmistama marjakiisseli tai perjantai-illan lämpimät voileivät muistuvat usein mieleesi.

Sinua voisi kutsua ruokaintoilijaksi, sillä nautit hyvästä ruoasta ja syöt usein hyvin. Vaalit hienoja aterioita, mutta tasaisin väliajoin myös aivan tavallinen makaronilaatikko maistuu taivaalliselta.

Sinä olet kaveriporukasta se, joka palaa yhteisten illanviettojen keskusteluissa usein herkkuihin, joita ei enää ole saatavilla: Muistatteko vielä ne karkit/keksit/jäätelöt? Ne olivat niin hyviä, eikä mistään saa enää samanlaisia!

Lue myös: Muistatko vielä Toffon, Mustafan ja Nami Namit? Näitä 1990-luvun herkkuja kaipaamme yhä

Kaksonen 21.5.–20.6. nostalgisoi kouluaikoja

Nostalgisoit kouluaikojasi: nautit opiskelusta ja siitä, kuinka elämä oli tietyllä tapaa rytmitettyä mutta kuitenkin melko huoletonta. Ikävöit tunneilla käytyjä keskusteluja, lempiopettajaasi ja ympäristöä, jossa mikä vain tuntui mahdolliselta.

Jos et koskaan jatkanut korkeakouluun, haikailet ajatusta siitä, millaista se olisi voinut olla ja mitä ehkä menetit. Jos taas jatkoit opintojasi korkeammilla asteilla, muistelet haikeana hauskoja aikojasi nuorena opiskelijana, jolloin olit tiedonjanoinen, villi ja elämä oli kaikilla tavoilla uomissaan – vaikka totuus ei välttämättä aina olekaan täysin muistojesi mukainen.

Rapu 21.6.–22.7. muistelee haikeudella rakkauksia

Muistelet usein haikeudella menneitä rakkauksiasi. Tunnet nostalgiaa vanhoista ihastuksista, kumppaneista ja menneistä suhteista, joita ei koskaan voi saada takaisin.

Mietit usein, mitä olisit voinut tehdä toisin ja muistelet niin hyviä kuin huonojakin yhteisiä hetkiä. Saatat myös suunnitella, miten voisit saada vanhan kumppanisi takaisin, jos haluaisit.

Sinulle voi olla vaikeaa päästää irti menneistä, eikä sinulle vaadi paljoa tuntea nostalgiaa sitä ihmistä kohtaan, jonka kanssa tiet erkanivat – ei, vaikka sinä olisit ollut se, joka alun perin teki eropäätöksen.

nostalgia
Erityisesti oinas ja kauris tuntevat nostalgiaa huolettomasta lapsuudestaan.

Leijona 23.7.–22.8. nostalgisoi menneitä tyylejä

Sinulle on tärkeää näyttää persoonallisuuttasi myös ulospäin, ja nostalgisoit menneitä muotityylejä sekä vaatteita, joita käytit ystäviesi kanssa teini-iässä. Haikeus valtaa mielesi, kun vaatekaapin perältä löytyy vanha suosikkivaate, johon liittyy rakkaita muistoja.

Ikävöit aikoja, jolloin seurasit muotitrendejä etunenässä ja tunsit tietyissä vaatekerroissa olosi niin tyylikkääksi ja itsevarmaksi. Suhtaudut asiaan myös huumorilla ja lämmöllä: pukeudut teemabileisiin nuoruudenaikaisiin vaatteisiisi ja niihin hullunkurisiin kenkiin, jotka olivat aivan ihanat mutta saivat jalat aina kamalille rakoille.

Neitsyt 23.8.–22.9. nostalgisoi aikoja ennen luksusfestivaaleja

Nostalgisoit aikoja, jolloin elokuviin pääsi alle kympillä ja upeita musiikkiesityksiä saattoi nähdä hyvinkin edullisesti. Kulttuurielämykset ovat lähellä sydäntäsi, mutta niiden hinnat ovat nykyään mielestäsi liian korkealla – toivot, että kulttuuri olisi kaikkien saatavilla ja säännöllinen nautinto.

Kun huipputähti saapuu konsertoimaan Suomeen, pohdit tarkasti, raaskitko ostaa lipun hänen konserttiinsa – mutta pelkäät, että menetät tulevaisuuden sukupolvikokemuksen, jos et ole paikalla.

Nostalgisoit aikoja ennen luksusfestivaaleja, kuten Coachellaa, ja haikailet Woodstockin kaltaisia tapahtumia, vaikka et todennäköisesti ollut silloin vielä itse edes syntynyt.

Lue myös: Tälle vuosikymmenelle suomalaisnaiset haluaisivat palata: ”Kaikki oli silloin yksinkertaisempaa”

Vaaka 23.9.–22.10. nostalgisoi rehellisiä aikoja

Nostalgisoit aikoja, jolloin ihmiset tekivät rehellisesti työnsä eivätkä tavoitelleet vain omaa etuaan. Menneiden aikojen maalaisjärki on mielestäsi kadonnut nyky-yhteiskunnasta, jossa kaikki tavoittelevat omaa etuaan ja se, miltä kaikki näyttää, on paljon tärkeämpää kuin se, miten asiat todella ovat.

Muistelet lämmöllä usein myös entisaikojen poliitikkoja ja johtajia, jotka olivat yksioikoisempia kuin nykymaailmassa, jossa on mielestäsi liikaa kieroilua ja oman edun ajamista.

Kaipaat aikoja (joita ei todellisuudessa ehkä koskaan ollut), jolloin ei tarvinnut huolehtia siitä, että pyöräsi varastetaan, jos sen jättää kaupan ulkopuolelle hetkeksi ilman lukkoa – tai ehkä todellisuudessa kaipaat aikoja, jolloin olit itse naiivi ja onnellisen tietämätön maailman pahuuksista.

Skorpioni 23.10.–21.11. jossittelee nostalgisoidessaan

Olet hyvin nostalginen ihminen ja haikailet usein menneitä aikoja. Sinulla on taipumusta palata menneisyyden virheisiin ja harha-askeliin polullasi. Mietit usein haikeudella, miten olisit voinut toimia eri tilanteissa toisin ja paremmin tämänhetkisillä tiedoillasi, joita sinulla ei silloin ollut.

Tiedät, että menneisyyttä ei voi muuttaa, mutta se ei estä sinua käymästä tiettyjä tilanteita läpi mielessäsi kerta toisensa jälkeen. Sinun olisi hyvä opetella päästämään asioista irti ja lopettaa itsesi soimaaminen. Armollisuus ja tässä hetkessä eläminen tekevät arjestasi parempaa.

Lue myös: Elätkö muistoissa? Opettele katsomaan tulevaisuuteen – muistoissa eläminen kahlitsee helposti

nostalgia
Toiset horoskooppimerkit ovat taipuvaisempia nostalgiaan kuin toiset.

Jousimies 22.11.–20.12. tuntee nostalgiaa matkoista

Tunnet nostalgiaa matkoistasi: kaikista niistä paikoista, jotka olet päässyt näkemään, ihmisistä, joita reissuillasi tapasit ja unohtumattomista kokemuksista, joita matkat ovat sinulle tarjonneet. Muistelet kaiholla myös yksityiskohtia: mikä kappale soi radiossa lomakohteessasi ja mitä herkullista ruokaa ostit torikojuista.

Ostat kohteista usein itsellesi myös pienen muistoesineen, jonka avulla voit palata takaisin onnellisiin hetkiin.

Muistelusi ovat osaksi nostalgiaa, mutta osaksi kertovat kaipuustasi uusiin seikkailuihin. Vaikka valitset matkustellessasi useimmiten paikan, jossa et ole ennen vieraillut, tunnet ristiriitaa, sillä mielessäsi on myös monta paikkaa, joihin haluaisit vielä jonakin päivänä palata.

Kauris 21.12.–19.1. haluaisi tuntea olevansa taas kuin lapsi

Muistelet haikeudella aikoja, jolloin olit lapsi eikä sinulla ollut kaikkia tämän päivän velvollisuuksia harteillasi. Haluaisit tuntea olevasi taas kuin lapsi. Silloin voisit vain pitää hauskaa ilman tarvetta huolehtia muista ihmisistä ja siitä, minkälaisen kuvan itsestäsi annat eri tilanteissa.

Kaipaat erityisesti huoletonta hassuttelua sekä typerää pelleilyä. Nostalgiantunteeseesi voi auttaa käynti huvipuistossa, uimahallissa tai muussa paikassa, jossa lapsen luonteesi pääsee valloilleen. Haikeutesi helpottuu, kun sallit itsellesi aikaa pitää hauskaa.

Lue myös: Vietitkö lapsuutesi rokkaavalla 1960-luvulla vai kultaisella kasarilla? Tämän syntymävuosikymmenesi paljastaa sinusta!

Vesimiehen 20.1.–18.2. nostalgia liittyy luontoon

Nostalgia ei ole sinulle kovin tuttu tunne, mutta silloin kun tunnet kaipuuta menneeseen, liittyy se usein luontoon. Tunnet haikeutta, kun pohdit eläinlajeja, jotka ovat kuolleet sukupuuttoon tai joiden tulevaisuus on nyt vaakalaudalla. Muistelet kaiholla myös aikaa, jolloin uintivedet olivat erityisen puhtaita ja metsät hyvinvoivia ja rikkaita.

Teet itse sen, mitä luonnon hyvinvoinnin puolesta voit, mutta maapallon nykyinen tila huolestuttaa sinua. Kun haluat tulla onnelliseksi, muistelet lapsuuden luontomuistojasi: telttailua, veneilyä ja aurinkoisia päiviä hiekkarannalla sekä majoja, joita rakensit metsiin.

Kala 19.2.–19.3. tuntee helposti nostalgiaa

Olet hyvin tunteikas ja tulet helposti nostalgiseksi asiasta kuin asiasta. Jos radiossa soi vaikkapa nuoruusaikojesi lempihitti tai jos haistat tai maistat jotakin, mikä muistuttaa sinua menneestä, siirryt hetkessä mielessäsi takaisin tuttuun hetkeen. Viipyilet muistojesi maailmassa, ja haikeudessa on sinulle myös jotakin hyvin lohdullista. Olet myös taipuvainen tunteiden romantisointiin, joten kaipauksessa vellominen voi olla sinulle jopa terapeuttista.

Nostalgia valtaa sinut myös taidetta ja hyvin tehtyjä elokuvia sekä tv-sarjoja katsellessasi: saatat kaivata maailmaan, jossa et ole todellisuudessa elänyt itse hetkeäkään.

Lue myös: Testaa, elätkö nostalgiahuumassa!

Lähde: Your tango

X