Horoskoopit

Oletko ilves vai villisika? Suomalainen eläinhoroskooppi kertoo!

15.10.2003 Teksti: Anna.fi

”Oletko Sinä boheemi villisika, lumovoimainen ilves, järjestelykykyinen mäyrä vai voimakas, herkkä karhu?”

Suomalaiset horoskooppimerkit; villisika, ilves, mäyrä ja karhu.

Syntymähetki ei ole mikä tahansa tuokio. Sen perusteella ihmisiä voidaan jaotella mm. eri tähtimerkkien edustajiksi tai vaikkapa druidien puuhoroskoopin mukaan. Alun sitaatti taas on vastikään ilmestyneestä Sirkku Linnean teoksesta Suomalainen eläinhoroskooppi. Sirkku Linnea jakaa kalenterivuoden neljään osaan vuodenaikojen mukaisesti, ja kutakin vuodenaikaa hallitsee yksi eläin: villisika, ilves, mäyrä tai karhu. Syntymähetkesi vuodenaika kertoo, mikä metsän asukas sinä olet.

Narsistinen ilves, näppärä mäyrä

Villisika (maalis-, huhti- ja toukokuu), ilves (kesä-elokuu), mäyrä (syys-marraskuu) ja karhu (tammi-helmikuu) ovat nk. päämerkkejä. Sirkku Linnea kuvailee villisikaa mm. seuraavilla adjektiiveilla: spontaani, kekseliäs, omalaatuinen, boheemi, kummallinen ja herkkävaistoinen. Ilvekset taas ovat hänen mukaansa mm. karismaattisia ja lumovoimaisia mutta myös itsetietoisia sekä narsismiin taipuvaisia taiteilijasieluja. Mäyrää luonnehditaan esim. tyylikkääksi, näppäräksi, pikkutarkaksi, uteliaaksi ja sosiaaliseksi, ja karhun ominaisuuksia ovat mm. voimakkuus, herkkyys, tunteikkuus sekä omahyväisyys.

Linnean mukaan päämerkki ”määrää päätäsi ja toimiasi hyvinkin voimakkaasti. Sillä on suuri merkitys luontaisiin kykyihisi ja taipumuksiisi. Vanhemmiten päämerkillä on voimistuva vaikutus luonteeseesi”. Päämerkin lisäksi ihmisillä on kuitenkin myös syntymäpäivän mukaan määräytyvä sydänmerkki, jonka Linnea sanoo hieman teatraalisesti vaikuttavan ”sydämen ääneen”, etenkin nuoruudessa. Edelleen jokaisella on syntymäpäivästä riippuva varjomerkki, joka vaikuttaa alle viikon mittaisina ajanjaksoina, sekä syntymähetken kellonajan perusteella määräytyvä aurinkomerkki, jonka vaikutus tuntuu yhtenä vuorokauden neljänneksenä.

Neljä vuodenaikaa

Päämerkistä aurinkomerkkiin kaikki merkit edustavat yhtä näistä neljästä metsäneläimestä. Loppujen lopuksi meissä on siis monen eri eläimen piirteitä, mistä tietenkin seuraa se, että horoskooppikuvaukset sopivat melkein ihmiseen kuin ihmiseen. Linnea antaa kirjassaan esimerkkikuvauksia erilaisista yhdistelmistä. Esimerkiksi päämerkiltään mäyrää mutta sydänmerkiltään villisikaa (syntymäpäivä 24.9.-16.10.) kuvaillaan mm. näin: ”Tämä mäyrä tulee juttuun kaikkien kanssa. Hän on kekseliäs ja hymyilevä, ulkoisesti rennon tyylikäs. Hän on omanlaisensa taitava hurjapää ja aina tilaisuuden tullen varsin vitsikäs. Impulsiiviset, spontaanit ideat syntyvät hetkessä, ja usein hänen läheisensä saavatkin jonkinlaisen jarrumiehen roolin.”

Suomalainen eläinhoroskooppi -kirja antaa tietoa myös eri merkkien keskinäisestä vetovoimasta sekä kullekin päämerkille ominaisista ammateista. Esimerkiksi kesällä syntyneet ilvekset ovat tyypillisesti kirjailijoita, kuvataiteilijoita, poliitikkoja, show-tyyppejä, vauhtiveikkoja tai kauneusalalla toimivia.

Omatekoinen teoria

Sirkku Linnea on myös kuvittanut kirjansa itse, ja lopputulos on varsin kaunis ja viehättävä. Mitään tieteellistä arvoa teoksella ei kuitenkaan ole, sillä Linnea poikkeaa ”kaiken maailman tietäjistä” piristävästi siinä, että myöntää keksineensä koko eläinhoroskooppiteorian itse.

”Tämän horoskoopin pohjana on aamuöisen unen tuoma mielikuva vuodenaikojen vaikutuksesta meihin pohjoisen asukkaisiin”, hän kirjoittaa. ”Esivanhempamme ovat tuhansia vuosia lukeneet metsää ja taivasta kuin kirjaa. Ehkä meissä ihmisissä ja muissa elävissä luontokappaleissa on silti vielä niin paljon yhteistä, että luontoon ja muihin vuodenaikoihin tutustumalla tutustummekin itseemme.”

Sympaattinen Suomalainen eläinhoroskooppi on hauskaa luettavaa ja sopii hyvin leikkimieliseksi lahjaksi. Tarkista kuitenkin ensin, miksi eläimeksi ystävääsi luonnehditaan!

Sirkku Linnea: Suomalainen eläinhoroskooppi. Atena, 2003.

Teksti: Jenni Saarilahti / A4 Media Oy

Kommentit (1)

Hipp! Kyllapa Skulaa toi Ihmisen eläin horoskooppi,melkoinen oivallus!
00

Hipp! Kyllapa Skulaa toi Ihmisen eläin horoskooppi,melkoinen oivallus!
00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *