Näin planeetat vaikuttavat horoskooppimerkkeihin
Horoskoopit

Planeettojen merkitys – näin planeetat vaikuttavat horoskooppimerkkeihin

Planeetat vaikuttavat persoonaamme, tunteisiimme ja elimistöömme. Jokaisella horoskoopilla on oma planeettansa, joka hallitsee merkkiä. Lue, mikä taivaankappale vaikuttaa luonteeseesi, ja mitkä värit ja metallit symboloivat planeettaasi.
Teksti: Janica Brander Kuvat: 123RF

Aurinko vaikuttaa eleisiin ja olemukseen

AurinkoAurinko on länsimaisen astrologian tärkein planeetta. Horoskooppimerkkimme eli aurinkomerkki määräytyy sen mukaan, missä kohdassa eläinradan tähdistöä aurinko on syntymähetkellämme. Aurinko edustaa itseilmaisumme ydintä. Planeetta vaikuttaa siihen, miten puhumme ja elehdimme, ja kuinka itsevarmoja olemme. Kokenut astrologi voi arvata ihmisen aurinkomerkin jo tavasta, jolla hän astuu huoneeseen.

Aurinko vaikuttaa voimakkaimmin leijonaan. Leijonat ovat auringon kaltaisia, säkenöiviä ja voimakkaita persoonia. Leijonan on kuitenkin muistettava, että mitä voimakkaampi valo, sen syvempi varjo. Jos leijona ei hillitse haluaan olla keskipisteenä, hän talloo muut alleen.

Symboliväri: Keltainen
Voimakivi: Meripihka
Metalli: Kulta
Elimistön osat: Sydän

Lue myös: Horoskooppimerkkien kehonkieli – tätä viestität eleilläsi

Kuu hallitsee tunteita ja perhe-elämää

KuuKuu on herkkyyden taivaankappale. Planeetan sijainti syntymähetkellämme vaikuttaa siihen, miten ilmaisemme tunteitamme. Kuu liitetään myös äidillisyyteen ja feminiinisyyteen. Kuu vaikuttaa lapsuudenkotimme ilmapiiriin ja siihen, millaisia hoivaajia meistä kehittyy. Jos kuu sijaitsee levottomassa kaksosessa, ihminen on usein neuroottinen ja pelkää lastensa puolesta. Jos kuumerkki on pidättyväinen kauris, ihminen on viileä ja jopa häpeilee hoivaamista.

Kuu vaikuttaa eniten rapuun, joka on naisellinen, hellä ja perhekeskeinen merkki. Kuu saa ravun uhrautumaan rakkaidensa vuoksi. Epäitsekkyys voi kääntyä rapua vastaan, ja hänen pitää huolehtia myös itsestään jaksaakseen.

Symboliväri: Vaalea harmaa ja sininen
Voimakivi: Kristalli
Metalli: Hopea
Elimistön osat: Rinnat ja ruoansulatusjärjestelmä

Lue myös: Isähoroskooppi – lue, minkä tähtimerkin kanssa kannattaa perustaa perhe

Merkurius on viestinnän ja älyn planeetta

Merkurius200pxMerkurius vaikuttaa siihen, kuinka nokkelia, puheliaita ja ovelia olemme. Antiikin mytologiassa Merkuriusta pidettiin kauppiaiden ja sanansaattajien suojelijana. Nykyään planeetan uskotaan vaikuttavan paitsi yksilön viestintään, myös mediaan ja pörssikursseihin. Jos Merkurius on dynaamisen oinaan merkissä, ihminen on itsevarma ja saa viestinsä helposti perille. Planeetan sijainti diplomaattisessa vaa´assa taas voi tehdä ihmisen kommunikaatiosta niin pehmeää, että hän jää alakynteen.

Merkurius vaikuttaa voimakkaimmin kaksoseen ja neitsyeen. Kaksosessa planeetan voima ilmenee puheliaisuutena ja verkostoitumistaitoina. Neitsyt on pidättyväisempi, mutta tämän tähtimerkin äly leikkaa kuin veitsi.

Symboliväri: Oranssi
Voimakivi: Agaatti
Metalli: Platina
Elimistön osat: Aivot ja hengityselimet

Lue myös: Näin horoskooppi vaikuttaa miehesi kommunikaatiotyyliin

Venus paljastaa nautinnonlähteemme

VenusVenus symboloi asioita, joita haluamme kiihkeimmin. Se paljastaa, mikä tuottaa meille mielihyvää, ja miten ilmaisemme rakkauttamme. Venus on paitsi erotiikan, myös taiteiden ja rahankäytön planeetta. Planeetan sijainti intohimoisessa skorpionissa tekee rakkaudesta mustasukkaista, ja seksistä voi tulla ihmiselle pakkomielle. Venus älyllisessä vesimiehessä taas tekee kiintymyksestämme enemmänkin sielunkumppanuutta.

Venus hallitsee härkää ja vaakaa. Molemmat merkit ovat suuria nautiskelijoita. Härkä saa iloa maallisista asioista, kuten ruoasta ja rahasta. Vaaka taas on taidetta ja kaunopuheisuutta rakastava esteetikko.

Symboliväri: Vihreä
Voimakivi: Smaragdi
Metalli: Kupari
Elimistön osat: Munuaiset ja kurkku

Lue myös: Seksihoroskooppi – lue, millainen on horoskooppimerkkisi suhde seksiin

Mars on aggressiivisuuden lähde

Mars200Mars kuvaa reaktioidemme nopeutta ja voimaa. Se määrää, tartummeko haasteisiin vai välttelemmekö niitä. Tämän planeetan sijainti paljastaa, olemmeko perusluonteeltamme taistelijoita vai sovittelijoita. Jos Mars sijaitsee varovaisessa neitsyessä, ihminen on diplomaattinen uhrautuja. Mars itsevarmassa jousimiehessä taas saa ihmisen toimimaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.

Mars hallitsee oinasta ja skorpionia. Planeetta saa oinaan puskemaan aggressiivisesti vastoinkäymisten läpi. Mars voimistaa skorpionin seksuaalisuutta joskus liikaakin. Jos skorpioni ei vastustele Marsia, hän voi asettaa eroottiset himonsa pysyvän suhteen ja perheen edelle.

Symboliväri: Kirkkaanpunainen
Voimakivi: Rubiini
Metalli: Rauta
Elimistön osat: Lihakset

Lue myös: Horoskooppi paljastaa salaiset fetissisi – tästä hän nauttii

Jupiter tuo onnea ja mammonaa

JupiterJupiter on anteliaisuuden planeetta. Sen sijainnin uskotaan vaikuttavan kykyymme jakaa onnea ja siihen, miten paljon meillä hyvää karmaa. Jos Jupiterin onnenpotkut hemmottelevat ihmistä liikaa, hedonismi ja laiskuus vaanivat häntä. Jupiter härässä ennustaa materiaalista hyvää, mutta ihminen voi rakastua mammonaan liikaa. Jos Jupiter sijaitsee empaattisessa kaloissa, ihminen saa runsaasti rakkautta ja osaa ilmaista sitä.

Jupiter hallitsee jousimiestä. Se tekee hänestä parhaimmillaan optimistisen, seikkailunhaluisen ja nuorekkaan. Planeetta saa jousimiehen myös liioittelemaan innostuessaan. Hänen on hillittävä taipumustaan lupailla liikoja työpaikalla, vaikka projektit olisivat myötätuulessa.

Symboliväri: Violetti
Voimakivi: Safiiri
Metalli: Tina
Elimistön osat: Maksa ja aivolisäke

Lue myös: Rahahoroskooppi – lue, oletko pihi vai tuhlari ja miten voit säästää rahaa

Saturnus rajoittaa ja kasvattaa ihmistä

SaturnusSaturnuksen sijainti syntymähetkellä vaikuttaa siihen, mikä on tärkein läksy, joka ihmisen pitäisi oppia. Saturnus tuo elämäämme usein rajoituksia. Vaikeuksien kohtaaminen on kuitenkin kypsymisen mahdollisuus. Saturnuksen sijainti perhekeskeisessä ravussa tekee ihmisen lapsuudesta ja perhe-elämästä usein hankalaa. Planeetan sijainti leijonassa taas voi tehdä ihmisestä niin itsevarman, että hän karkottaa muut ja kärsii yksinäisyydestä.

Saturnus hallitsee kaurista ja vesimiestä. Planeetta tekee kauriista vakavan, varhaiskypsän ja ahkeran. Saturnus saa vesimiehen pohtimaan syvästi elämän tarkoitusta. Se saa hänet myös viestimään joskus liiankin viileästi ja älyllisesti.

Symboliväri: Musta
Voimakivi: Onyksi
Metalli: Lyijy
Elimistön osat: Sappirakko, luusto ja iho

Lue myös: Enneagrammitesti kertoo luonteesi heikkoudet ja vahvuudet

Uranus luo innovaatioita

UranusUranus on kapinallisuuden ja nerouden planeetta. Sen uskotaan vaikuttavan keksintöihin, jotka mullistavat koko yhteiskunnan. Planeetta oli viestinnän merkissä eli kaksosissa 1440-luvulla, kun painokone kehitettiin, ja 1940-luvulla, kun ensimmäiset tietokoneet otettiin käyttöön. Jos Uranus sijaitsee härän kaltaisessa varovaisessa maamerkissä, ihminen voi suhtautua innovaatioihin ennakkoluuloisesti. Tällöin myös yhteiskunnallinen ilmapiiri kannustaa vaalimaan vanhaa.

Uranus on toinen vesimiestä ohjaava planeetta. Se vahvistaa hänen haluaan tutkia, kyseenalaistaa ja keksiä. Uranus voi tehdä vesimiehestä myös tahdittoman. Tieteestä innostunut vesimies voi halveksia lähimmäistensä uskonnollista vakaumusta ja rikkoa ihmissuhteitaan.

Symboliväri: Sähkönsininen
Voimakivi: Turkoosi
Metalli: Kupari
Elimistön osat: Käpyrauhanen ja verenkierto

Lue myös: Työntekijähoroskooppi paljastaa, millainen olet toimistossa

Neptunus dominoi alitajuntaa

NeptunusNeptunus on salaperäinen, jopa vaarallinen planeetta. Jos Neptunuksen sijainti on epäedullinen, se ruokkii ihmisen addiktioita ja voi saada hänet hurahtamaan ääriliikkeisiin. Hyvä sijainti taas herkistää intuitiota. Neptunuksen sijainti skorpionissa voi saada ihmisen sukeltamaan liian syvälle alitajuntaansa, ja hänen mielenterveytensä voi järkkyä. Jos Neptunus sijaitsee elämäniloisessa jousimiehessä, ihminen kiinnostuu meditaatiosta ja kokee usein positiivisen valaistumisen.

Neptunus hallitsee kaloja. Planeetta tekee ihmisen sisäisestä maailmasta ja mielikuvituksesta vahvan. Tämä tähtimerkki osaa kanavoida Neptunuksen voiman taitavasti. Monista kaloista tuleekin taiteilijoita.

Symboliväri: Tummanharmaa
Voimakivi: Opaali
Metalli: Hopea
Elimistön osat: Hermosto

Lue myös: Unia tulkitsemalla voi oppia ymmärtämään itseään

Pluto paljastaa pimeät puolemme

PlutoPluto nostaa pintaan hävettävimmät salaisuutemme ja ahdistuksemme. Parhaimmillaan se pakottaa meidät voittamaan pelkomme. Jos epäonnistumme, heikkoutemme ottavat vallan. Pluto voi tehdä ihmisestä viisaan ja kypsän, mutta myös heikon, kostonhimoisen ja jopa rikollisen. Planeetta voi tehdä herkästä kaloista läheisriippuvaisen. Jos kalat saa itseluottamusta, hän voi jalostaa tunteensa terveeksi kiintymykseksi. Kokeilunhaluisesta vaa´asta voi tulla pahimmillaan holtiton, parhaimmillaan rohkea ja suvaitsevainen.

Marsin lisäksi Pluto hallitsee skorpionia. Planeetta antaa hänelle yliluonnollisia kokemuksia ja jopa ennustamisen lahjan. Skorpionin on suhtauduttava kykyihinsä vastuullisesti, sillä kaikki eivät ole valmiita kuulemaan tulevaisuuttaan.

Symboliväri: Verenruskea
Voimakivi: Timantti
Metalli: Rauta
Elimistön osat: Sukupuolielimet ja solut

Lue myös: Horoskooppimerkkien pimeät puolet – tällainen olet pahimmillasi

Lähteet: Roy Gillet: Astrologia (Gummerrus, 2012), Erkki Lehtiranta: Astrologia ja henkinen tie (Smiling Stars, 2013)

X