Horoskoopit

Syttyykö riita rahasta vai rakkaudesta? Näistä asioista eri horoskooppimerkit riitelevät

Rationaalinen härkä riitelee rahasta ja taloyhtiön kukkaistutuksista. Ravun riidat ovat tunnedraamoja, ja sooloileva vesimies kapinoi tiimityötä vastaan. Lue, millaiset asiat ajavat eri horoskooppimerkit riitoihin.
22.6.2018 Teksti: Janica Brander

Oinas (21.3.–20.4.) ei hyväksy häviämistä

Oinas on kilpailuhenkisin horoskooppimerkki. Asia kuin asia, oinas haluaa voittaa, ja hän on valmis matsiin hinnalla millä hyvänsä.

Oinaan kilpavietti herää työpaikalla, urheilussa ja peleissä. Oinas uskoo olevansa luontainen johtaja, eikä hän kestä vastaväitteitä. Jos joku kyseenalaistaa oinaan työtavat tai pelistrategian, ei tottele häntä tai vitkastelee, tiedossa on räjähdys.

Oinaan on vaikea sietää myös häviämistä. Hän vaatii revanssia ja vähättelee voittajaa. Hän ei siedä myöskään torjutuksi tulemista. Oinas ei hyväksy pakkeja, vaan roikkuu ihastuksessaan, kunnes tilanne kärjistyy riidaksi.

Lue myös: Kun voitto on tärkeintä – mitä tehdä, jos puoliso on ärsyttävän kilpailuhenkinen?

Härkä (21.4.–20.5.) vänkää rahasta ja taloyhtiön asioista

Tämä nautiskelija on kuorensa alla realisti, joka kaipaa raameja, selkeyttä ja rahaa. Härän on vaikea kestää rikottuja lupauksia, sotkua ja epämääräisyyttä.

Härkä nielee pitkään ärtymyksensä. Hän on työpaikan ja yhdistysten organisaattori, joka ajattelee, että asiat riitelevät, eivät ihmiset. Ironista on se, että juuri viileys ja rationaalisuus aiheuttavat härälle ongelmia boheemien tyyppien kanssa.

Härkä riitelee harvoin, mutta kunnolla. Taloyhtiön kukkaistutuksista voidaan vääntää vuosia. Myös anteeksipyytäminen ja omien virheiden myöntäminen on härälle vaikeaa. Kun pitkä pinna katkeaa, tiedossa on 30-vuotinen asemasota.

Keskustele: Miten toimia möykkäävän naapurin kanssa?

Kaksonen (21.5.–21.6.) ärsyyntyy faktojen puutteesta

Kaksonen on sosiaalisesti joustava. Hän vihaa riitoja ja on valmis muuttamaan mieltään, kunhan muut ovat tyytyväisiä. Hän myös pakoilee konflikteja.

Kaksosen riitely on verbaalista väittelyä. Yksi asia ärsyttää häntä suunnattomasti: tyhmyys. Kaksonen peräänkuuluttaa faktoja ja argumentointia. Hän jaksaa jankuttaa nettikeskusteluissa pikkutunneille yhdyssanoista ja huonoista perusteluista.

Sen sijaan kasvokkain riitely voi halvaannuttaa kaksosen. Voimakas, persoonaan kohdistuva hyökkäys pelottaa häntä. Näissä tilanteissa kaksosilla on tapana vetäytyä sivuun tai perua puheensa, jotta riita ei paisu pahemmaksi.

Lue myös: Hyvässä riidassa on selkeä alku ja loppu

Rapu (22.6.–22.7.) kehittelee ihmissuhdedraamoja

Ravun riidat liittyvät tunteisiin. Herkkä hautoja vetää toisten käytöksestä omia johtopäätöksiään ja suuttuu, vaikka tulkinnat olisivat täysin vääriä.

Ravulla on valtava rakkaudennälkä. Riidat kumpuavat usein yksinjäämisen pelosta. Rapu kuitenkin pelkää kertoa tunteistaan. Hän vetäytyy, vihjailee ja tuhahtelee, kunnes toinen on raivon partaalla ravun mökötyksen vuoksi.

Lopulta rapu repeää hillittömään itkuun. Hänen riitansa ovatkin täynnä kyyneliä ja vuodatusviestejä. Mitä enemmän toinen vetoaa järkeen, sitä vahvemmat tunneaseet rapu ottaa käyttöön. Hän myös muistelee riitoja vuosien jälkeen.

Lue myös: Jenni Pääskysaari hoitaa parisuhdettaan puhumalla

Leijona (23.7.–22.8.) riitelee huomiosta ja oikeudesta

Leijona on raskas riitapukari, joka ei anna piiruakaan periksi. Hän draamailee ja kääntää muut vihollistaan vastaan, mikä ei helpota sovinnon solmimista.

Leijona on eläinradan tähti, joka ei kestä varjoon jäämistä. Hän haluaa paitsi loputtomasti huomiota, myös olla oikeassa. Leijonan riidat liittyvät monesti huomionkipeyteen. Hän diivailee, koska häntä ei huomioida tai myötäillä riittävästi.

Narsistisen kuoren alla on kuitenkin lojaali oikeudenpuolustaja. Leijona puolustaa heikkoja, vaikka sitten oikeudessa riidellen. Leijona työskenteleekin usein konfliktialttiilla alalla, esimerkiksi ihmisoikeustyössä tai lain parissa.

Keskustele: Olen loputtoman huomionkipeä, auttakaa!

Neitsyt (23.8.–22.9.) nillittää säännöistä ja virheistä

Neitsyellä on korkea moraali ja kovat vaatimukset. Kun tämä pikkutarkka perfektionisti kohtaa suurpiirteisen elämäntaiteilijan, tiedossa on kitkaa.

Neitsyelle tärkeintä tehdä asiat sääntöjen mukaan. Mutkia ei saa oikoa, vaikka lopputulos olisi hyvä. Neitsyt myös riitelee pikkutarkasti nillittäen. Hän saapuu välienselvittelyyn mukanaan lista toisen virheistä.

Neitsyt ei kuitenkaan huuda, draamaile tai kosta. Hänen riitelytekniikkansa on marttyyriksi heittäytyminen. Neitsyt väittää, että kaikki on hyvin. Hän kuitenkin muistuttaa sivulauseessa, kuinka kovasti hän on kärsinyt.

Lue myös: Oletko kontrollifriikki? Liiallinen kontrollointi kertoo turvallisuuden tarpeesta

Vaa´an (23.9.–22.10.) ylikiltteys johtaa konflikteihin

On helpompaa löytää Saharasta lunta kuin riidanhaluinen vaaka. Rauhanrakentaja haluaa tulla toimeen kaikkien kanssa, mutta juuri se ärsyttää tiettyjä ihmisiä.

Vaa´alla ei ole jyrkkiä mielipiteitä. Kaikesta voidaan neuvotella, mielipiteet ovat hetkellisiä. Kun vaaka kohtaa jyrkän ihmisen, tiedossa on konflikti. Mitä enemmän vaaka myötäilee, sitä enemmän ehdoton persoona ärsyyntyy. Yritä nyt päättää!

Eniten riitoja aiheuttaakin vaa´an jahkailu ja päättämättömyys. Vaaka on hämillään, sillä hän yrittää olla mukava kaikille. Tämä voi kuitenkin johtaa selkärangattomuuteen, joka ärsyttää periaatteellisia persoonia.

Lue myös: Oletko liian kiltti? Näin opit pitämään rajoistasi terveellisesti kiinni

Skorpioni (23.10.–22.11.) juonii ihmissuhdeviidakossa

Skorpionin riidat liittyvät usein rakkauteen, lojaaliuteen ja uskollisuuteen. Ihmiset kuuluvat joko skorpionin laumaan tai ovat hänen vihollisiaan.

Skorpioni hautoo vihaansa pitkään ennen räjähdystä. Sen sijaan hän on passiivisaggressiivisuuden  mestari. Hän vihjailee, piikittelee, testaa, pelaa, salailee ja nuuskii. Riita paisuu hänen mielessään, vaikka toinen ei edes ymmärrä riitelevänsä.

Skorpionin on myös vaikea päästä riidoista yli. Jos hän kokee tulleensa petetyksi, petturi on ikuisesti hänen mustalla listallaan. Rakkaat eivät joudu listalle helposti, epäilyttävät tuntemattomat taas pelottavan pienistä rikkeistä.

Lue myös: Nousevatko menneisyyden teot aina esiin riidoissa? 3 syytä, miksi haitallisesta tavasta kannattaa pyrkiä eroon

Jousimies (23.11.–22.12.) rähisee politiikasta ja periaatteista

Jousimies on tarmokas maailmanparantaja, joka ajautuu yhteiskunnallisiin väittelyihin. Vapaa tulisielu ei siedä myöskään takertumista ja hidastelua.

Tämä itsevarma horoskooppimerkki räjähtää herkästi ja uskoo olevansa oikeassa. Lapsekas itsevarmuus saa jousimiehen käyttäytymään tahdittomasti. Hän sanoo mitä sylki suuhun tuo, vaikka ei haluaisi loukata. Siitäkös riita paisuu.

Sen sijaan rakkausriidat saavat hänet epävarmaksi. Jos toinen takertuu liikaa, jousimies on aluksi ärtyisä. Ellei viesti mene perille, hän pakenee paniikissa. Jousimies on mestari väittelemään politiikasta, mutta heikommilla suhdesotkuissa.

Lue myös: Oletko takertuja tai välttelijä? Entä kumppanisi?

Kauriin (22.12.–19.1.) kunnianhimo aiheuttaa kitkaa

Kauris ei ole aggressiivinen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö hän riitelisi. Kauriin kunnianhimo ajaa läheisten ohi, ja tämä aiheuttaa yhteenottoja.

Kauris rationalisoi jännitteitä viimeiseen asti. Uran edistäminen ja kunnianhimo ovat kauriin mielestä hyveitä. Hän hämmentyy ja ärsyyntyy, kun toinen mankuu huomiota ja syyttää häntä työhulluksi materialistiksi.

Työhön uppoutumisen vastapainoksi kauris tarvitsee latautumisaikaa. Nämä vetäytymishetket aiheuttavat riitoja parisuhteessa. Tilannetta ei helpota se, että kauris vihaa riitelyä ja vetäytyy tällöin tiukemmin poteroonsa.

Lue myös: En kestä, kun yrittäjämies on aina töissä

Vesimies (20.1.–19.2.) taistelee omasta ajasta

Vesimies ei riitele räjähdellen, sillä hän ei ole intohimoinen tunnetyyppi. Ristiriitoja aiheuttaa eniten se, että hän kaipaa loputtomasti omaa aikaa ja vaikuttaa viileältä.

Vesimies ei ole tarkoituksella töykeä. Hän on älykkö, joka miettii riidellessään enemmän faktoja kuin toisen tunteita. Hän saattaa sanoa viiltävän ilkeitä asioita, jotka pitävät paikkansa, mutta jotka voisi ilmaista kauniimmin.

Oman tilan tarve aiheuttaa kärhämiä myös töissä. Vesimies on organisaation sooloilija, joka vihaa ryhmätöitä. Lisäksi hänen mielestään on tärkeämpää, että työt valmistuvat kuin se, onko kaikilla kivaa. Tämä aiheuttaa loukkaantumisia.

Lue myös: Näin kritisoit kumppaniasi rakentavasti ilman riitoja

Kalan (20.2.–20.3.) boheemius johtaa kärhämiin

Kalan leväperäisyys saa läheiset ärtymään ja aiheuttaa yhteenottoja. Hän on sotkuinen unelmoija, jonka boheemius saa pedantit ihmiset hulluuden partaalle.

Kala kinaa töissä raporttien palauttamisesta ja aikatauluista, kotona laskuista ja imuroinnista. Lisäksi kala kaipaa paljon romantiikkaa, seksiä ja turvaa. Jos kumppani ei huomioi häntä tarpeeksi, padot murtuvat ja kalat antaa tunnetulvan roiskua.

Vaikka kala nyyhkii ja räjähtelee, hän on maailman paras sovinnontekijä. Hän uskoo muista hyvää jopa liikaa, kuuntelee ja pahoittelee. Kalan kannattaa olla skarppina, sillä toisten syytöksiä ei kannata uskoa aina sokeasti.

Lue myös: Ovatko suhteesi yhtä itkua ja riitaa? 7 keinoa vähentää ihmissuhdedraamaa

Lähteet: Elite Daily, Thought Catalog

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *