Horoskoopit

Villejä juhlia, kulttuuria vai mökkeilyä – lomahoroskooppi kertoo, millainen loma sinulle sopii

13.7.2015 Teksti: Anna.fi

Etkö osaa päättää, miten viettäisit lomasi? Ota avuksi tähtikartta ja katso, millaisiin huveihin horoskooppimerkkisi sinut johdattaa.

Villejä juhlia, kulttuuria vai mökkeilyä – lomahoroskooppi kertoo, millainen loma sinulle sopii

Oinas tahtoo toimintaa

Toimelias ja tulisieluinen oinas pitkästyy nopeasti. Löhöily aurinkorannalla ei ole vauhdikkaan ja kokeilunhaluisen oinaan mieleen, vaan hänen täytyy päästä haastamaan itsensä lomallakin.

Sosiaalinen oinas viihtyy isommassakin porukassa – kunhan saa päättää mitä tehdään ja milloin. Tämä saattaa aiheuttaa ongelmia perheen kanssa, sillä kaikki eivät arvosta ohjelmantäytteisiä lomapäiviä. Ulkomaanmatkaksi oinas valitsee mielellään extremeloman: sukellusta haiden seassa tai kiipeilyä Alpeilla. Kotimaassa oinaan löytää seikkailupuistosta, autoradalta tai paintball-kentältä.

Härkä herkuttelee

Perinteitä vaaliva ja luonnonläheinen härkä nauttii saadessaan viettää lomaa kotona tai kesämökillä. Puutarhanhoito ja juhlien järjestäminen ovat härälle mieluisia tapoja rentoutua, ja hän onkin onnellinen saadessaan nauttia perheen ja läheisten seurasta lomallakin.

Rentoa elämänasennetta ja hyvää ruokaa rakastava härkä suuntaa mielellään ulkomaille Italiaan tai Ranskaan, tutkimaan paikallisia toreja – ja herkuttelemaan. Kotimaassa härkä rentoutuu maaseudun rauhassa grillaillen ja viiniä maistellen.

Kaksoset rakastaa seikkailulomia

Kaikkien kanssa juttuun tuleva kaksonen ei kaihda ryhmämatkoja tai interreilausta, jonne hän lähtee mielellään yksin. Loman lopuksi kaksosella onkin taas kymmeniä uusia Facebook-kavereita. Urbaania elämää ihaileva kaksonen on kuin kotonaan missä tahansa suurkaupungissa.

Ulkomailla kaksosen löytää Aasian miljoonakaupungeista tai Manhattanin vilinästä. Suomessa sosiaalinen kaksonen koluaa lomansa aikana mahdollisimman monta kaupunkifestaria. Lomailipa kaksonen ulkomailla tai kotimaassa, voit olla varma, että hänen lomakuvansa tukkivat Instagram-feedisi.

Rapu nauttii rauhasta

Herkkä ja ujo rapu ei välitä seikkailusta ja viettääkin lomansa usein saman kaavan mukaan. Ravulla on todennäköisesti oma kesäperinne, paikka tai festivaali, jossa hän käy lataamassa akkuja joka vuosi. Perinteen rikkoutuminen pilaisi koko loman.

Rentoa menoa ja stressitöntä kesää arvostava rapu lomailee mielellään perheen kesken ja lasten ehdoilla. Toisten nähdessä painajaisia perhelomasta, pitkäpinnainen rapu raahaa pesueensa Legolandiin tai Disneylandiin hymy huulillaan. Kotimaassa rapu rentoutuu mielellään tutussa kylpylässä.

Leijonan unelmaloma on ylellinen

Nautinnonhaluinen leijona rakastaa loikoilua aurinkorannalla. Mitä ylellisempi kohde, sitä parempi. Leijona onkin valmis tuhlaamaan paljon rahaa päästäkseen rentoutumaan mieleiseensä paikkaan.

Ylväs leijona nauttii muiden huomiosta eikä näyttäydy verkkareissa ja crocseissa edes syrjäisessä kyläkaupassa – rantabulevardista puhumattakaan. Leijonan unelmien ulkomaanmatka sijoittuu Karibian risteilylle tai Ranskan rivieralle. Kotimaassa karu mökkiloma on leijonan pahin painajainen, ellei saunan jälkeen ole tarjolla aitoa samppanjaa.

Neitsyt sivistyy lomallakin

Älykäs ja järjestelmällinen neitsyt aloittaa kesälomansa suunnittelun jo talvella. Hän vertailee kohteita sekä hintoja – ja monen mielestä tappaa lomailusta kaiken hauskuuden. Neitsyen loma on helposti pilalla, jos vuokramökki ei vastaakaan kuvausta tai lentokoneessa jää käytäväpaikka saamatta.

Ulkomailla neitsyt tutkii mielellään historiallisia kaupunkeja ja paikkoja, joissa voi sivistää itseään, kuten Pariisia tai Barcelonaa. Kotimaassa neitsyt koluaa syrjäisimmätkin keskiaikaiset kivikirkot ja museokylät.

Vaaka – ei stressiä, kiitos!

Leppoisa, kaikkien kanssa toimeen tuleva vaaka ottaa lomalla lunkisti, eikä stressaa kaatosateesta tai sähkökatkoksista. Sovitteleva vaaka ottaa perheensä lomatoiveet huomioon ja onkin loistava matkanjohtaja. Miellyttämishaluinen vaaka saattaa tosin unohtaa omat lomahaaveensa tehdäkseen kumppaninsa lomasta ikimuistoisen.

Kauneutta ihaileva vaaka suuntaa ulkomaille Thaimaahan tai Uuteen-Seelantiin. Kotimaassa teiden tukkona köröttelevä karavaanari on melko varmasti kiireettömästä matkanteosta nauttiva vaaka.

Skorpioni kaipaa draamaa

Tulisieluinen Skorpioni on äärimmäisen kilpailuhenkinen, eikä hän malta rauhoittua kesälomallakaan. Skorpionin elämässä on oltava jatkuvasti draamaa, muuten hän ei tunne elävänsä. Haasteita himoitseva skorpioni saattaa linnoittautua lomanviettoon erämökkiin tai vaihtoehtoisesti juhlia klubeilla joka ilta.

Ulkomaan lomakohteeksi skorpioni valitsee paikan, jossa voi harrastaa. Golfia Turkissa, sukellusta Maltalla ja villieläinsafari Afrikassa saattavat kaikki kuulua skorpionin yhden kesän lomasuunnitelmaan – jos budjetti antaa myöten.

Jousimies aloittaa uutta

Levottomalle jousimiehelle loma on seikkailu, joka menee hukkaan riippumatossa maaten. Impulsiivinen ja rohkea jousimies haluaa päästä tutkimaan Vietnamin sademetsiä tai koluamaan autolla espanjalaisia pikkukyliä.

Jousimies tutustuu mielellään eri maiden kulttuureihin ja tahtoo kokea paikallista elämää mahdollisimman aitona. Ruotsinristeily buffetpöytineen ja pallomerineen on jousimiehen pahin lomapainajainen. Suomessa jousimies viihtyy kesämökillä rakentaen ja uudistaen. Työleirille joutuvat myös kaikki paikalle eksyneet ystävät ja sukulaiset.

Kauris puuhastelee ja sukuloi

Tunnollisen kauriin on usein vaikea irroittautua työpöydän äärestä ja kesäloma saattaakin tuntua hänestä välttämättömältä pahalta. Kauris jaksaa harvoin nähdä vaivaa lomasuunnitelmien eteen. Loma on hänelle vain aika hoitaa vuosittaiset pakolliset sukulaisvierailut.

Ulkomailla kauris matkustaa kohteissa, joissa hänellä on entuudestaan tuttuja, joiden luona hän voi yöpyä. Mökkivieraana kauris on mitä parhain, sillä hän rakastaa puuhastelua. Pedantti kauris osallistuu mielellään pihatöihin ja remonttihommiin, eikä siedä muiden laiskottelua.

Vesimies janoaa yllätyksiä

Vesimies on synnynnäinen johtaja, joka nauttii saadessaan järjestää toisille elämyksiä. Ennakkoluuloton ja hieman ilkikurinen vesimies ei karta kummallisimpiakaan lomakohteita. Hän saattaa raahata pesueensa eukonkantokisoihin tai tutustumaan Tuurin kyläkauppaan vain uteliaisuuttaan ja hauskuuttaakseen muita.

Aatteellinen ja auttavainen vesimies voi jalomielisyyden puuskassaan suunnata lomalla avustustyöntekijäksi ulkomaille tai käyttää kaikki vapaansa korttelijuhlien organisointiin.

Kalat seikkailee

Luova ja herkkä kala haluaa lomallakin seikkailla ja nauttia taiteista. Vauhdikkaan kalan mukana saattaa olla vaikea pysyä, sillä hän unohtaa usein kertoa suunnitelmistaan muille. Ei ole tavatonta, että kalat suututtaa perheensä varaamalla äkkilähdön kysymättä muiden mielipidettä – ja jättää sitten pakkaamisen toisten huoleksi.

Kala voi kävellä lentokentälle pelkkä passi kädessä, sillä hän on kuin kala vedessä missä päin maailmaa tahansa. Kotimaassa kala nauttii luonnossa samoilusta, sienestyksestä ja marjastuksesta.

Lue myös:

Annan rakkaushoroskooppi kesälle 2015
Onnellisuushoroskooppi – lue mikä tekee onnelikseksi ja miten onni ilmenee
Lue millainen kommunikaatiotyyli miehelläsi on horoskooppimerkistä johtuen
Näin viettelet miehen horoskooppimerkin mukaan

Teksti: Anna Nummisto
Kuva: Colourbox

Lue myös

Suosittelemme