4.4.2014

Juureva häränhäntäkeitto

Teksti:

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

Häränhäntäliemi:

900 g häränhäntiä, leikattuna 4 palaksi
1 porkkana
½ palsternakka
1 keltasipuli kuorineen
3 oksaa timjamia
2 laakerinlehteä
1 tl mustapippureita

keitto:

pieni kyssäkaali
¼ lanttua
4 porkkanaa
1 palsternakka
170 g Amerikanpekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ rkl – 1 rkl rypsiöljyn ja voin sekoitusta
2 - 4 oksaa tuoretta meiramia palasina
2 oksaa tuoretta timjamia
1 laakerinlehti
½ - 1 dl kuivaa sherryä
1 rkl merisuolaa

Valmistusohje

Valmista Häränhäntäliemi:

Leikkaa häränhännistä ylimääräiset rasvat pois. Laita lihat luineen kattilaan. Lisää kylmää vettä päälle. Kiehauta kiehumispisteeseen. Kaada vesi pois vaahtoineen.

Laita lihat uudestaan kattilaan. Lisää kylmää vettä päälle ja kuumenna kiehumispisteeseen. Kuori vaahto pois liemen pinnalta. Lisää porkkana, palsternakka ja sipuli kuorineen sekä mausteet liemeen. Älä lisää suolaa tässä vaiheessa. Hauduta lientä 3 tuntia miedolla lämmöllä liedellä tai uunissa.

Häränhäntäkeiton ohje:

Kuori juurekset ja pilko ne 2 x 2 cm kuutioiksi. Leikkaa sipulit samoin kuutioiksi.

Paista juureksia rypsiöljyn ja voin sekoituksessa siten, että ne saavat kauniin pinnan ja juuresten mehut pysyvät juurespalojen sisällä. Siirrä juurekset kulhoon odottamaan.

Nosta häränhäntälihat liemestä reikäkauhalla. Säästä liemi.

Paista pannulla pekonia pieninä palasina ja anna rasvan jäädä pannuun. Lisää rasvaan sipulit sekä valkosipulin palaset ja kuullota ne. Lisää joukkoon meirami. Kääntele. Paista valutetut häränhännät pekonien, sipulien ja meiramin kanssa. Lisää lopuksi sherry ja kiehauta alkoholi pois.

Sherrystä tulee keittoon makeutta. Jätä sherry pois tai vähennä sen määrää, jos et pidä makeasta.

Laita uunipataan häränhäntäsipulipekonisherryseos. Huuhtele paistinpannu kiehuvalla vedellä ja lisää huuhdevesi pataan. Lisää myös häränhäntäliemi, josta on kuorittu pois mahdollinen rasvakerros. Sekoita suola liemeen.

Lisää pataan paistetut juurekset häränhäntien päälle. Laita pinnalle mausteet.

Hauduta keittoa uunissa miedolla lämmöllä 1 – 2 tuntia siten, että häränhäntien liha on mureaa ja helposti haarukalla lohkeavaa.

Tarjoile ruis- tai tattarihapankorppujen ja voin kanssa.

Signora Salvia -blogi

Äänestä reseptiä!

Hyvää Suomesta –tuotteet

  • Virgino luomu rypsiöljy
  • Juustoportti kirnuvoi
  • Järvikylä, ruukkutimjami
  • Järvikylä, ruukkumeirami

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *