Reseptit 4.4.2014

Kermainen broilerikastike ja punajuuri-auraröstit

Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

Kermainen broilerikastike:

430 g broilerin ohutleikettä (Rainbow: Hyvää Suomesta)
150 g aamiaispekonia (Pajuniemi: Hyvää Suomesta)
140 g purjoa
2 dl kuohukermaa (SataMaito: Hyvää Suomesta)
1 rkl ketsuppia
1 tl curry-jauhetta
ripaus suolaa
paistamiseen voita (SataMaito: Hyvää Suomesta)

Punajuuri-auraröstit:

4 punajuurta
5 keskikokoista, kiinteää perunaa
1 sipuli
45 g Aurajuustoa (Valio: Hyvää Suomesta)
2 tl kuivattua ruohosipulia
ripaus suolaa
paistamiseen voita (SataMaito: Hyvää Suomesta)

Valmistusohje

Kermainen broilerikastike:

Broileri suikaloidaan reiluiksi paloiksi sekä pekoni ja purjo ohuiksi suikaleiksi. Broileri ruskistetaan kevyesti voissa pannulla ja joukkoon lisätään purjo ja pekoni. Niiden annetaan kypsyä pieni hetki, jonka jälkeen pannuun lisätään curry, ketsuppi, suola ja kuohukerma. Kastikkeen annetaan hautua pieni hetki.

Punajuuri-auraröstit:

Perunat ja punajuuret kuoritaan. Punajuuret keitetään vedessä lähes kypsäksi ja perunat puolikypsiksi. Kuorittu sipuli, punajuuret, perunat ja aurajuusto raastetaan karkeaksi raasteeksi. Raasteet sekoitetaan tasaiseksi ja maustetaan. Raastetaikinasta pyöritellään kahdeksan palloa, jotka painellaan pihveiksi. Pihvit paistetaan voissa miedolla lämmöllä kypsiksi ja pinnalta rapeiksi.

Ruokaunelmia-blogi

Äänestä reseptiä!

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi