4.4.2014

Kinkku-basilikapiirakka

Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja:

100 g Valion normaali suolaista voita
4 – 5 dl Liperin Myllyn luomu Grahamjauhoja
1 ½ dl Valion kevytmaitoa
15 g hiivaa, Suomen Hiiva
(½ tl suolaa )

täyte:

150 g Oravaisten savustamon savustettua kinkkua
kourallinen tuoretta basilikaa
100 g Valion oltermanni kermajuustoa raasteena
10 kirsikkatomaattia
3 kpl Pirkka virikekanan munaa
2 dl Valion kermaviiliä,maustamatonta
suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Pohja:

  1. Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot sekaisin.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. (Mausta halutessasi suolalla)
  3. Sekoita kaikki ainekset nyt tasaiseksi taikinaksi ja anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Täyte:

  1. Kuutioi kinkku.Silppua basilika. Raasta juusto ja halkaise pestyt tomaatit.
  2. Yhdistä kulhossa kermaviili, munat sekä mausteet. Sekoita vispilällä.
  3. Kauli kohonneesta taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä sopivan kokoinen levy n. 28 cm halkaisijaltaan olevaan piirakka vuokaan.
  4. Asettele  kinkku ja tomaatin puolikkaat pohjalle. Ripottele pinnalle basilika ja juustoraaste.
  5. Kaada päälle tasaisesti kermaviiliseos ja paista uunin keskitasossa n. 30min. 200 asteessa.

Vinkki! Pohjan voi myös valmistaa esim. Birkkalan puolikarkeista spelttijauhoista tai Sunnuntai erikoisvehnäjauhoilla. Kivaa vaihtelua pohjaan ja kaikki versiot yhtä maistuvia!

Reseptissä on käytetty seuraavia Hyvää Suomesta tuotteita:

  • Valion normaalisuolaista voita
  • Liperin Myllyn luomu grahamjauhoja
  • Valion kevytmaitoa
  • Suomen hiiva hiivaa
  • Oravaisten savustamon savustettua kinkkua
  • Valion oltermanni kermajuustoa
  • Pirkka virikekananmunia
  • Valion kermaviiliä

Sweet Food O`Mine

Äänestä reseptiä!

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi