Reseptit 4.4.2014

Mozzarella-Basilika-Lihapullat, Maustettu Riisi-Ohratto ja Kirsikkatomaattikastike

Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

Mozzarella-basilika-lihapullat:

80 g keltasipulia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
600 g HK Naudan jauhelihaa 10%, Hyvää Suomesta
1.5 tl raastettua luomusitruunan kuorta
rouhittua merisuolaa
mustapippuria
0.5 dl tuoreita basilikan lehtiä
1 kananmuna
9 kpl pieniä mozzarella palloja, Juustoportti, Hyvää Suomesta
basilikapestoa
minitomaatteja
paistamiseen öljyä/voita
(+loput sipuli-valosipuliseoksesta)

Kirsikkatomaattikastike:

400 g kirsikkatomaatteja, säilyke, Mutti
sokeria
suolaa
mustapippuria
0.5 rkl tuoretta basilikaa
(+1 rkl sipuli-valkosipuliseosta)

Maustettu riisi-ohra (neljälle):

2 rkl oliiviöljyä
2.5 dl riisi-ohraa (Myllyn Paras)
7 dl vettä
1-2 dl Valio Crea Ruokakermaa Kolme Yrttiä, Hyvää Suomesta

Lisäksi:

Järvikylän Romaine -salaattia (Hyvää Suomesta)
lolloroso -salaattia
kurkkua
tomaattia
vinegretteä

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä pannulla öljyssä keskilämmöllä, kunnes ovat saaneet hieman sävyä.

2. Tyhjennä kastikekattilaan kirsikkatomaattisäilyke. Lisää joukkoon ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria sekä 1 rkl äsken kuullottamaasi sipuli-valkosipuliseosta. Jätä muhimaan miedolle lämmölle.

3. Laita riisi-ohra kypsymään. Kuumenna kattilassa 2 rkl öljyä ja kuullota riisi-ohraa öljyssä hetki ja lisää vesi. Sekoita ja rouhi joukkoon vähän suolaa. Jätä kevyesti kiehumaan kannen alle n. 20 minuutiksi. Tarkkaile riisi-ohraa kypsymisen aikana.

4. Laita jauheliha kulhoon ja lisää joukkoon sitruunan kuori, reippaasti rouhittua merisuolaa ja mustapippuria. Silppua basilikan lehdet ja lisää ne seokseen. Lopuksi sekoita joukkoon kananmuna. Ota pieni määrä taikinaa ja kypsennä esim. mikrossa hetki ja maista, ovatko mausteet kohdillaan. Lisää esim. suolaa tarvittaessa. Pyörittele taikinasta n. 70 gramman kokoisia palleroita 9 kappaletta.

5. Viipaloi minitomaatit pyöreiksi kiekoiksi ja aloita jauhelihapullien täyttäminen. Tee pieni kolo lihapullan keskelle, laita kolon keskelle n. 0,5-1 tl pestoa, sitten mozzarella pallo ja lopuksi kaksi tomaatin viipaletta. Sulje lihapulla ja pyörittele tasaiseksi. Täytä näin kaikki lihapullat. Paista oliiviöljyssä/voissa n. 7-10 min pullia käännellen. (Paiston aikana voit nostaa tomaattikastikkeen pois liedeltä ja lisätä siihen n. 1 rkl silputtuja basilikan lehtiä)

6. Kun riisi-ohra on valmista lorauta joukkoon yrittikermaa haluamasi määrä ja silppua myös n. 1-2 rkl basilikan lehtiä joukkoon. Maista ja lisää hieman suolaa tarvittaessa.

7. Asettele lihapullat lautaselle, vierelle ohra-riisiseosta ja tomaattikastiketta. Tarjoa raikkaan salaatin ja vinegretten kanssa.

Pullantuoksuinen koti -blogi
 

Äänestä reseptiä!

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi