4.4.2014

Mumman pannupihvit ja paistetut juurekset

Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

400 g naudan paistijauhelihaa
1 dl vettä
0.5 dl maitoa
0,75 dl korppujauhoja
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Lisäksi:
2 rkl vehnäjauhoja

paistamiseen:

1.5 rkl voita

kastike:

2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
3.5 dl vettä
1 rkl soijaa
ripaus mustapippuria
0.5 tl suolaa
1 tl sinappia

kastike:

0,5 lanttua
1 porkkana
1 rkl voita
ruohosipulia
ripaus suolaa

Valmistusohje

Kuori ja kuutioi porkkana ja lanttu pieniksi kuutioiksi. Sulata ruokalusikallinen voita pannulla ja anna sen hieman ruskistua. Lisää joukkoon juureskuutiot ja kypsennä niitä keskilämmöllä, kunnes ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Mausta halutessasi ripauksella suolaa ja hienonna päälle ruohosipulia.

Valmista pihvit. Hienonna sipuli. Sulata puoli ruokalusikallista voita pannulla ja kuullota siinä sipuli. Anna sipulisilpun jäähtyä. Kaada vesi ja maito kulhoon ja lisää joukkoon korppujauhot. Anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää kulhoon jauheliha, kananmuna, sipulisilppu ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta 5 paksua pihviä ja pyörittele pihvit vehnäjauhoissa. Kuumenna ruokalusikallinen voita pannulla ja paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tässä vaiheessa saavat jäädä sisältä raa’aksi. Nosta pihvit lautaselle odottamaan. 

Sulata kastiketta varten voi pannulla. Älä kaada pois pihvien paistamisesta syntynyttä rasvaa, vaan hyödynnä se kastikkeessa. Lisää jauhot ja anna jauhojen ruskista samalla hyvin sekoitellen. Lisää joukkoon vesi vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta kastike ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää pihvit kastikkeen joukkoon ja anna muhia miedolla lämmöllä kannella peitettynä 10-15 minuuttia. Käännä pihvit puolivälissä. 

Tarjoa ruskistettujen juureskuutioiden ja perunamuusin kera. 

Kääpiölinna-blogi

Äänestä reseptiä!

Kommentit (2)

Keliaakikko jättää korppujauhot ja vehnäjauhot pois. Kastike saostetaaan Maizenalla.- Helponnettu versio : Porkkanoista porkkanakeitto alkupalaksi. Se lämmittää oikein mukavasti sunnuntaiulkoilulta palaavaa perhettä.Perunoista ja lantuista ( ja maun mukaan muista juureksista ) pyöräytetään juuresmuussi.Kastiketta ei välttämättä tarvita. Pihvit tai lihapullat paistuvat uunissa ( 225 astetta ,varo korputtamasta ) – Alkuun keittomukin kaveriksi voi tarjota lämmitettyjä karjalanpiirakoita munavoin kanssa. Jälkiruuaksi pikkuporukka haluaa hedelmäsalaattia. Jos hienostellaan,tehdään hedekmähyytelö ja koristetaan kermavaahdolla.




0



0

Keliaakikko jättää korppujauhot ja vehnäjauhot pois. Kastike saostetaaan Maizenalla.- Helponnettu versio : Porkkanoista porkkanakeitto alkupalaksi. Se lämmittää oikein mukavasti sunnuntaiulkoilulta palaavaa perhettä.Perunoista ja lantuista ( ja maun mukaan muista juureksista ) pyöräytetään juuresmuussi.Kastiketta ei välttämättä tarvita. Pihvit tai lihapullat paistuvat uunissa ( 225 astetta ,varo korputtamasta ) – Alkuun keittomukin kaveriksi voi tarjota lämmitettyjä karjalanpiirakoita munavoin kanssa. Jälkiruuaksi pikkuporukka haluaa hedelmäsalaattia. Jos hienostellaan,tehdään hedekmähyytelö ja koristetaan kermavaahdolla.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi