4.4.2014

Nopea lasagne

Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

250 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
1 tlk tomaattimurskaa (+ 1 tlk vettä)
8 lasagnelevyjä
(½ lihaliemikuutio)
mustapippuria myllystä
suolaa
tuoretta basilikaa
n. 150 g mozzarellaa
1 prk crème fraîchea
ripaus sokeria

Valmistusohje

Valmista lasagne pinnoitetussa kattilassa tai padassa liedellä. Paista jauheliha kevyesti rypsiöljyssä. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kaada sekaan tomaattimurska ja tölkillinen vettä (tarvittaessa enemmänkin).

Halkaise lasagnelevyt mikäli ne ei mahdu kokonaisena kattilaan. Lado pastalevyt kerroksittain kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja tuoreella basilikalla.

Kuumenna lasagne ja anna porista hiljalleen kannen alla kunnes lasagnelevyt on pehmenneet. Se kestää noin 15 minuuttia.

Levitä mozzarellaviipaleet lasagnen pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä hetki. Lasagne on valmis kun juusto on sulanut. Lisää viimeiseksi crème fraîche.

Hyvää Suomesta -tuotteet (5 kpl): Naudan jauheliha, rypsiöljy, basilika, mozzarella, crème fraîche

Pata porisee -ruokablogi

Äänestä reseptiä!

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi