4.4.2014

Poro-kaalikääryleet

Teksti:

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 dl Myllärin luomu rikottuja ohrasuurimoita
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
4 (70g) siivua pekonia
(1rkl öljyä)
1 keskikokoinen sipuli
2pkt (á 240g) Pirkka porojauhelihaa
½tl hienonnettua kuivattua rosmariinia
2 tl rouhittua viherpippuria
½tl suolaa
½dl Valio kuohukermaa
1 Rainbow iso kananmuna
vettä
1 tl suolaa
noin 1 kg savoijinkaalta
2-3rkl Valio normaalisuolaista voita
noin 1dl tummaa siirappia
½dl kaalin keitinlientä

Valmistusohje

Esikypsennä ensin ohrasuurimot. Kuumenna vesi ja lihaliemikuutio kiehuvaksi. Kaada sekaan ohrasuurimot ja anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes neste alkaa imeytyä suurimoihin. Nosta liedeltä jäähtymään.

Suikaloi ja kuutioi pekoni pieneksi. Laita pekonisilppu kylmälle pannulle ja anna pikkuhiljaa paahtua pannun lämmetessä. Jos pekoni on vähärasvaista, lisää hieman öljyä. Pekonin ei pidä rapeutua, joten laita liesi pois päältä, kun pekoni alkaa paistua. Silppua sipuli ja lisää pekonin kanssa pannulle jälkilämpöön. Nosta pois liedeltä jäähtymään kokonaan.

Sekoittele ohrasuurimoita varovasti lusikalla ja siirrä kulhoon. Lisää kulhoon raaka  poronjauheliha, pekoni-sipulisekoitus, mausteet, ripaus suolaa, kuohukerma ja kananmuna. Sekoita täytemassa tasaiseksi ja anna makujen tasaantua sillä aikaa, kun esivalmistelet kaalinlehdet.

Laita isoon kattilaan vettä ja suolaa kuumenemaan. Poista savoijinkaalista mahdolliset rikkonaiset ulommaiset lehdet. Poista kanta veitsellä viistosti kaalin sisään pistellen. Savoijinkaalista irtoaa lehdet varovasti irrottaen myös raakana, joten irrottele parikymmentä lehteä ja huuhtele ne. Kun vesi on poreilevaa, laita kaalinlehdet kattilaan. Kääntele muutaman minuutin ajan. Nosta ja valuta kaalinlehdistä enin vesi sekä siirrä ne isoon siivilään tai astiaan nippuun jäähtymään.

Kun kaalinlehdet ovat hieman jäähtyneet, tasoita veitsellä leikkaamalla lehtiruodin tyvi tasaiseksi. Sitten voi itse kaalikääryleiden tekeminen alkaa. Aseta kaalilehden ulkosyrjä leikkuulautaa vasten ja nosta lehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä. Käännä lehden alareuna täytteen päälle, sitten taita sivut keskelle ja rullaa kääryleeksi. Laita valmis kääryle paistovuokaan sauma alaspäin. Tee kaikki kääryleet valmiiksi. Laita jokaiselle kaalikääryleelle nokare voita ja siirappia päälle. Kaada paistovuokaan hieman kaalinkeitinlientä.

Paista kaalikääryleitä 225 asteessa noin tunnin ajan useamman kerran käännellen ja paistolientä päälle valellen. Laske lämpötila 175 asteeseen ja anna hautua puolesta tunnista tuntiin.

Tarjoa kaalikääryleitä itsetehdyn perunamuusin, kaalikääryleiden paistoliemestä ja tilkasta kermaa valmistetun viherpippurikastikkeen ja puolukkasurvoksen kera.

Kotona tehtyä -blogi

Äänestä reseptiä!

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi