4.4.2014

Yrttiset kananpojan koipireidet

Teksti:

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Ainekset

Yrttiset koipireidet:

3 kpl Kariniemen kananpojan koipireittä / noin 870 g
oliiviöljyä
iso nippu tuoreita Järvikylän timjamia
iso nippu tuoretta Järvikylän ruohosipulia
iso nippu tuoretta Järvikylän persiljaa
1 iso kokonainen valkosipuli
pippuriseosta
sitruunamehua
merisuolaa

paahdetut juurekset:

3 pientä keltasipulia
3 isompaa porkkanaa
3 palsternakkaa
6 keskikokoista yleisperunaa
suolaa
jauhettua mustapippuria
loraus oliiviöljyä

Sinihomejuustokastike:

1 iso rkl voita
1 iso rkl vehnäjauhoa
4 dl Arla Ingmanin 1%:stä maitoa
100 g Valion Aura murennettua sinihomejuustoa
mausteista kanalientä koipireisien paistamisen vuosta
sitruunamehua
jauhettua mustapippuria
tuoretta Järvikylän ruohosipulia
tuoretta Järvikylän persiljaa
tuoreita Järvikylän timjamin pieniä oksia ja lehtiä

Valmistusohje

Valmista koipireisien yrttinen sekoitus. Leikkaa sekoituksen yrtit paloiksi ja laita mortteliin. Kuori valkosipuli ja hienonna se. Lisää suola, pippuriseos, sitruunamehu ja murskattu valkosipuli sekä valmista morttelissa kaikesta tasainen yrttinen sekoitus. Näin yrttien ja valkosipulin maut ja aromit irtoavat paremmin. Lopuksi lisää loraus oliiviöljyä. Sekoita yrttiseos tasaiseksi. Levitä yrttiseos kauttaaltaan koipireisille ja aseta koipireidet isoon uunivuokaan leivinpaperin päälle. Anna maustua kunnes uuni lämpenee 200 asteeseen. Paista koipireisiä uunin keskitasolla noin 1 tunti tai kunnes liha on pehmeä ja kypsä. Käännä koipireisiä paistamisen puolessa välissä.

Silloin kun koipireidet ovat uunissa, kuori sipulit, perunat, palsternakat ja porkkanat. Huuhtele ne vedessä ja leikkaa niistä samankokoiset isommat palat. Leikkaa sipulit isoiksi lohkoiksi. Aseta juurekset isolle uunipellille leivinpaperin päälle, mausta suolalla ja pippurilla sekä valuta pinnalle oliiviöljyä. Paista uunissa ylätasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä. (Vuoan kanapojan koipireisien kanssa voit nostaa uunin alimmaiselle tasolle).

Sen jälkeen kun koipireidet ja uunijuurekset ovat kypsiä sekä ovat vähän jäähtymässä keittiön tasolla, valmista sinihomejuustokastike. Sulata hellan levyllä keskilämmöllä pienen paksupohjaisen kasarin pohjassa voi. Lisää jauhot sekä sekoita voin joukkoon. Lisää maito jatkuvasti vispilällä sekoittaen kunnes kastikepohja paksuuntuu. Lisää sinihomejuusto, sekoita joukkoon ja anna sen sulata kastikkeeseen kastiketta jatkuvasti vispilällä sekoittaen. Lopuksi lisää pippuri, sitruunamehu, koipireisien vuoan pohjalla oleva mausteinen liemi (maun mukaan, huomioi liemen ja sinihomejuuston suola, älä lisää rasvaa) ja hienonnetut yrtit sekä sekoita kastikkeeseen.

Tarjoile koipireisiä uunijuureksien ja sinihomejuustokastikkeen kera. Koristele annos timjamin oksilla.

ruokablogi Lautasellesi – Sinu taldrikule

Äänestä reseptiä!

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi