Hyvinvointi

Aquabalancing laukaisee jännitystilat

Teksti: Anna.fi

Tutustuin aikanaan Saksassa aquabalancingiin, joka on lämpimässä allasvedessä tapahtuvaa kehoterapiaa. Tässä terapiamuodossa lähdetään ajatuksesta, että lihasjännitykset kehittyvät suojaamaan kehoa erilaisia uhkia vastaan, ja ne saattavat jäädä päälle. Ajan mittaan alitajuiset jännitystilat voivat aiheuttaa stressiä tai kroonisia kiputiloja, joiden syy on tuntematon.

Aquabalancing

Mitä tapahtuu?

Aquabalancingissa pyritään löytämään ja käsittelemään kehon tiedostamattomat jännityspisteet. Hieronta ja liikuttelu terapeutin käsivarsilla ruumiinlämpöisessä vedessä vaikuttaa myös mielen tasolla ja sulattaa henkisiä traumoja. Muistot voivat alkaa tulvia esiin ja syvistäkin kipupisteistä puhuminen helpottuu. Siitä on näyttöä. Saksassa Freiburgissa aquabalancingia käytetään esimerkiksi insestin uhrien hoidossa. Terapeutin kannatteleva syli luo luottamuksen ilmapiirin ja herkistää tunteet.

Nykyisin aquabalancingia on tarjolla myös Suomessa. Riitta ja Magnus Appelbergillä on ollut jo muutamia vuosia kotiallas Tampereen Kylpylässä. Yksilö- ja ryhmä-aquabalancingia saa tilauksesta muuallekin.

Miltä tuntuu?

Koskettamisen kynnys madaltuu vedessä. Vesi eristää ympäröivästä todellisuudesta, ja painottomuuden kepeys rohkaisee aikuisenkin antautumaan leikkiin. Joku kokee leijuvansa avaruudessa, toinen kohdun lämmössä.

Hoitajan huomaan, lämpimään veteen oli mukava hulahtaa. Minua heijattiin aluksi pitkään kuin sylivauvaa. Pidin silmiä kiinni ja kuulin rauhoittavaa hyräilyä. Vesi liplatti. Olin silti vähän varuillani. Mitä jos uppoan? Mutta kasvojani pideltiin koko ajan pinnalla, niin että saatoin hengittää. Vesi kannatteli kevyeksi, notkeaksi ja huolettomaksi. Tähän teki mieli jäädä.

Sitten minua alettiin kieputella, nostella ja käännellä kunnes olin kuin kala vedessä. Polveni vedettiin terapeutin harteille ja lujat sormet hieroivat rauhallisin pitkin vedoin selkärankaani. Ristiselkää täristettiin, jäseniäni venyteltiin. Lopulta kehoni antoi periksi. Olin täydellisen rentoutunut.

Mitä maksaa?

Aquabalancingia annetaan sekä yksilöhoitona että ryhmärentoutuksena. Hinnoittelu vaihtelee paikkakunnittain allasvuokrasta riippuen.

Lue lisää:Aquabalancing

Teksti: Irma Heydemann

X