Hyvinvointi

Eroon liikahikoilusta

Teksti:
Anna.fi

Tuskin mikään tuoksuu houkuttelevam­malta­ kuin rakastetun iho − kunhan se on puhtaan raikas. Oma olo taas varmenee kui­vis­ta­ ­kainaloista. Ihon voi kuitenkin saada nihkeäksi hellesään ohella myös hermostuminen tai vaihdevuosiin kuuluvat kuumat aallot.

Mieti, mitä kainaloihisi sivelet. Tavalliset deodorantit lieventävät hienhajua. Tehokkaimpia ovat antiperspirantit, jotka supistavat hikirauhasia. Antiperspiranteissa on käytetty antibakteerisia aineita ja alumiinisuoloja. Jälkimmäiset jarruttavat hien eritystä tukkimalla hikitiehyet. Herkkäihoisimpien kainalot ne saavat ärtymään, etenkin mikäli hajusteisiin on satsattu säästämättä.

Kainalokarvojen ajelu helpottaa hikiongelmaa. Hiki itse ei lemahda, vaan tuoksahduksen aiheuttavat bakteerit. Ne puolestaan viihtyvät kainalokarvojen seassa.

Kainalokarvat voit poistaa niin ajelemalla, epilaattorilla kuin vahaliuskoilla tai hoitolasokeroinnilla – kipukynnyksestäsi riippuen.­ Varaudu siihen, että seuraavan vuorokauden aikana antiperspirantteja, hikijumppaa ja saunaa on hyvä vältellä, jotta iho ei tulehdu.

Teksti: Mirva Saukkola
Kuva: Colourbox

X