Anna Golf

Golfin sosiaalisuus – Kentällä olet hyvässä seurassa

Teksti: Anna.fi

Golfkentällä saa uusia ystäviä ja sosiaaliset taidot kehittyvät.

Kentällä olet hyvässä seurassa

Miten kentällä puhutaan? On aika tavallista joutua kipsiin, kun joutuu äkkiseltään tuntemattomien joukkoon, mutta missä kaksi golffaria kohtaa, siellä juttu luistaa. Talviharjoittelu, moninaiset peliseikkailut, sopiva kunto-ohjelma, voimaruoka, kiinnostavimmat kentät… aiheista ei tule pulaa.

Golf ei tee ujon jurosta suomalaisesta vikkeläsanaista jenkkiä, mutta kyllä se kummasti rasvaa small talkia. Tuttavien ja Facebook-kavereiden joukko laajenee helposti harrastuksen myötä.

Ensimmäiseksi heitetään tittelit nurkkaan. Niillä ei ole väliä, sillä golfatessa olet vain henkilö, joka on pelille altis. Pian selviää, keiden kanssa homma sujuu ja keiden ei. Saatat myös oppia vieraasta pelikaverista – ja hän sinusta – yhden kierroksen aikana enemmän kuin monesta golfia harrastamattomasta sydänystävästä. Ajatus on sovellettavissa erityisesti työelämään.

Silti vain sopivasti puhetta. Miespelaajat väittävät usein, että naisten korkeampi ääni kuuluu kentällä kauas. Että naiset kälättävät. Höh! Miehet ne vasta osaavatkin kenttämökän, erityisesti jos rahasta pelaavat.

Viisainta onkin meidän kaikkien puhua pelin keskellä vain tähdellisimmät – ja positiiviset asiat, kuten kehua muiden hyviä lyöntejä. Ei kannata selitellä omia virheitään, puhumattakaan siitä, että ryhtyisi neuvomaan naapuria epäonnen hetkellä.

Teksti: Tarja Hurme
Kuva: 123RF

X