Hyvinvointi

Hermoratahieronta elvyttää ja rentouttaa

Teksti: Anna.fi

Hermoratahieronta on vuosituhansia vanha kiinalainen hoitomuoto, joka vaikuttaa erityisesti ääreishermostoon. Päästä varpaisiin tehtävä perusteellinen hieronta kestää kaksi tuntia. Esimerkiksi päälaessa hierotaan yli kymmentä eri kohtaa.

Hermoratahieronta

Hermoratahieronnan tekniikalle on ominaista kevyt painallus ja pyöritys sormilla tai peukaloilla. Ote on toisenlainen kuin klassisessa hieronnassa, ja koska hierontaa ei tehdä pitkin venyttävin vedoin, se sopii myös jaloille, joissa on suonikohjuja.

– Kehon hermotus on jatkumo, ja häiriö jatkumon jossakin kohdassa voi aiheuttaa oireilua kaukana varsinaisesta ongelmakohdasta. Oikeaoppinen hermoratahieronta aloitetaan päästä, ja se on miellyttävää. ”Makean kivun” rajaa ei saa ylittää, hermoratahieroja Arja Ahonen selittää.

Mihin auttaa?

Hermoratahierontaa voidaan pitää ääreishermoston tehokuntoutuksena, ja sen ajatellaan vaikuttavan myös keskushermostoon. Hieronta elvyttää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä parantaa autonomisen hermoston toimintaa. Lisäksi se on erittäin rentouttavaa.

– Hoidosta voi saada apua muun muassa päänsärkyyn, fibromyalgiaan, reumaan, astmaan, unettomuuteen tai ummetukseen. Tiedän tapauksen, jossa halvaantuneen raajoihin saatiin eloa. Mahdollisesti eräs välilevypullistumasta kärsivä henkilö säästyi selkäleikkaukselta käsittelyn ansiosta. Jotkut lääkärit ovat lähettäneet potilaitaan hermoratahierontaan.

Terveysopisto

Järvenpään hermoratahieronta kurssikeskus ja hoitola

Teksti: Irma Heydemann

X